krachtstation

Fitness station kopen: de complete oplossing

Het kan heerlijk zijn om je wekelijkse of dagelijkse sportmomentje in te lassen en naar de sportschool te gaan. Het is een ideale plek om te werken aan je conditie, je spieren en je dagelijkse portie beweging te krijgen. Maar eerlijk is eerlijk, er zitten ook genoeg nadelen aan het sporten in een sportschool. Zo moet je het vaak inplannen in je agenda, kost het tijd om er te komen, betaal je veel geld voor abonnementen en sta je soms te wachten tot je favoriete apparaat vrij is.

Veel sporters kiezen er daarom voor om een fitness station aan te schaffen voor in huis. Als je van sporten houdt en je niet de nadelen wil ervaren van de sportschool, is het een ideale manier van trainen. Een fitness station heet ook wel een krachtstation of een home gym. Een groot voordeel van een fitness station is, dat je er al je spiergroepen mee kunt trainen. Zo heb je dus een totale sportschool in één apparaat in huis. Het is uiteraard op het begin een grote investering, maar je zult merken dat er vele voordelen zitten aan het aanschaffen van een fitness station en dat het je geld meer dan waard is.

Met een home gym kun je namelijk op elk moment van de dag sporten, je bent geen reistijd kwijt, je hoeft niet te betalen voor dure sportschool pasjes, je hoeft nooit meer in de rij te staan én je kunt sporten op elk niveau. Een fitness station is dus de complete oplossing om thuis te trainen. Hier vind je de beste fitness stations en lees je wat belangrijk is bij de aanschaf.


Focus Fitness Home Gym - Unit 2
Focus Fitness Home Gym - Unit 2 Focus Fitness Home Gym - Unit 2
€299,20
Focus Fitness Home Gym - Unit 2

Ben je een beginnende sporter en wil je thuis de voordelen van een fitness station ervaren? Dan is deze home gym van Focus Fitness een goede optie. Je kunt op dit apparaat meer dan 30 verschillende oefeningen doen en vanuit verschillende posities uitvoeren. De zit-unit is afneembaar zodat er ook makkelijk staand oefeningen uitgevoerd kunnen worden. Door de 50 kg gewichtsblokken is dit fitness station geschikt om te trainen tot 100 kg. Mocht je in de toekomst het aantal oefeningen willen uitbreiden, dan zijn er tevens andere producten te koop voor deze home gym.


Focus Fitness Home Gym - Unit 6
Focus Fitness Home Gym - Unit 6 Focus Fitness Home Gym - Unit 6
€449,20
Focus Fitness Home Gym - Unit 6

Ben je op zoek naar een krachtstation dat wat meer kilo aankan, kies dan voor Unit 6 van Focus Fitness. Er worden gewichtsblokken meegeleverd van 70 kg. Dankzij het katrollensysteem voelen de gewichten twee keer zo zwaar aan, waardoor je tot een gewicht van 140 kg kan trainen. Deze home gym heeft alles in huis om al je spiergroepen te trainen. Dit komt door de verschillende trainingsunits waarmee je buik, benen, billen, armen, schouders en rug kunt trainen. Door de verstelbare trainingstangen en zitting is het fitness station goed af te stellen, zodat je in de juiste houding kunt trainen.


Kettler Kinetic System Base Station
Kettler Kinetic System Base Station Kettler Kinetic System Base Station
€1199,-
Kettler Kinetic System Base Station

Dit fitness station van Kettler is compact en strak vormgegeven. Met deze home gym haal je alles in huis voor de complete workout. Het totale gewicht van 60 kg wordt in verschillende kleinere gewichten verdeeld, zodat je zelf kunt kiezen met hoeveel gewicht je wilt trainen. De zitting en het ruggedeelte van het apparaat zijn verstelbaar, zodat het apparaat voor iedereen geschikt is. Het fitnessaparaat beschikt onder andere over lastissimus-trektoeren, een bankdruk unit, een unit voor de butterfly en een station om te roeien met beide armen.


Powertec Levergym WB-LS Yellow
Powertec Levergym WB-LS Yellow Powertec Levergym WB-LS Yellow
Niet op voorraad
Powertec Levergym WB-LS Yellow

Ben je een semi-professionele sporter en gaat er geen dag voorbij zonder te trainen. Kies dan voor deze stevige, veelzijdige home gym van Powertec. Je kunt meer dan 30 verschillende oefeningen uitvoeren met het fitness station. Er is ook een handige app van Powertec te downloaden waarop je een overzicht krijgt van allerlei krachtoefeningen. Het fitness station kan een gewicht aan van maar liefst 226 kg. De veilige en soepele constructie zorgt ervoor dat je makkelijk kunt switchen naar een andere oefening. Wil je specifieke oefeningen doen of wil je het aantal oefeningen uitbreiden, dan zijn er diverse accessoires te verkrijgen voor elke spiergroep.


Body-Solid G9S
Wil je de luxe ervaren van een professionele home gym en wil je alle gemakken hebben van een multifunctionele trainer? Ga dan voor de complete fitness ervaring voor in huis en schaf deze home gym van Body Solid aan. Heb je een partner die er ook van houdt om te trainen, dan kunnen er zelfs twee personen tegelijkertijd op trainen. Je kunt honderden oefeningen uitvoeren, alle spiergroepen trainen en het apparaat volledig afstellen op jouw lichaam. Het dikke en stevige staal zorgt ervoor dat de home gym stabiel, veilig en duurzaam is. Kortom; alles wat je nodig hebt voor een zeer professionele fitness ervaring in huis.


Welk fitness station is geschikt voor mij?

Een fitness station is een ideale oplossing om thuis te kunnen trainen. Het hangt uiteraard van je eisen en trainingsdoelen af wat voor apparaat geschikt is voor jou. Ben je een beginnend sporter dan is een eenvoudige, basis homegym een prima keuze. Je hoeft immers niet met honderden kg te trainen en wilt eenvoudig al je spieren kunnen trainen. Ben je een fanatieke of (semi-)professionele sporter dan heb je waarschijnlijk wat meer wensen en eisen op je lijstje staan. Het fitness station moet voldoende gewicht aankunnen en je wilt het apparaat goed kunnen afstellen voor je lichaam. De meeste stations worden geleverd met de basis units en gewichten, maar kunnen bijvoorbeeld door extra gewichten en stangen uitgebreid worden.


Welke oefeningen kan ik uitvoeren met het fitness station?

Zoals al werd aangegeven, is een fitness station te gebruiken voor elke spiergroep. Of je nou wilt werken aan die stevige biceps, je beenspieren flink wilt trainen of wilt gaan voor een blokjesbuik. Op de meeste home gyms kun je alle bekende krachtoefeningen uitvoeren. Hieronder staat een overzicht van populaire oefeningen die je kunt doen op een home gym:

  • chest press bar
  • crunch
  • chest press
  • cable row
  • shoulder press
  • biceps curl
  • triceps curl
© Copyright Dik.nl 2018 | Producten en diensten vergelijken op prijs en kwaliteit