Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Dit zijn de meest bijzondere hotels van Nederland

Dit zijn de meest bijzondere hotels van Nederland

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Als je een nachtje of een weekendje weg wilt dan zijn er natuurlijk talloze mogelijkheden. Ga maar even op verschillende bookingssites kijken en je vindt voor ieder budget talloze hotels. Als je een zakelijke overnachting hebt, of als je gewoon op doorreis bent dan zal het je wellicht niet interesseren in welk hotel je terecht komt. Dit is natuurlijk anders als je een nachtje weggaat met je partner, dan zal je wellicht wat origineler uit de hoek willen komen. Omdat het natuurlijk niet altijd makkelijk is om een bijzonder hotel te vinden, zetten we hier een aantal verschillende bijzondere hotels voor je op een rijtje. Dat scheelt jou weer veel moeite om een bijzonder en/of origineel hotel te vinden.


Ga slapen in een hunebed!

Vind je partner je een prehistorische hork? Of vind jij dat je partner onder een steen leeft? Dan moet je mogelijk eens naar dit hotel in Groningen/Drenthe gaan. Dit hotel ligt op de grens van Groningen en Drenthe en biedt uitkijk op de Drentse Heuvelrug. Ben je nu bang dat je ergens rillend onder een koeienhuid moet gaan liggen? Dat is niet nodig. Dit hotel heeft weliswaar een prehistorische uitstraling, maar het is wel van alle gemakken voorzien. Zo tref je in dit hotel een prima TV aan en hoef je ook niet op jacht voor een hapje of een drankje. Je hebt gewoon een minibar en je kan ook rekenen op een heerlijk bed. Als je op zoek bent naar een bijzonder hotel in een schitterende omgeving, dan kunnen we dit hotel van harte aanbevelen.


Overnacht in een watertoren

blank

Vroeger werden watertorens gebruikt om zo voldoende druk op het leidingnet te houden. Tegenwoordig hebben we daar geen watertorens meer voor nodig en daarom zijn de meeste watertorens gesloopt. Dat is natuurlijk best zonde, want het zijn vaak iconische gebouwen. Het is daarom goed nieuws dat de watertoren bij Zwolle niet gesloopt is. Dit gebouw is blijven staan en heeft een nieuwe bestemming gekregen: een hotel en restaurant. Als jij je weekendje weg naar een next level wilt brengen, dan is dit een hele leuke locatie. Het hotel ligt op 10 minuten afstand van het centrum van Zwolle. Zwolle is een gezellige stad waar eigenlijk iedere avond wel wat te doen is. De locatie van het hotel maakt het goed mogelijk om ’s avonds het centrum van Zwolle in te duiken en daarna met eigen vervoer of per taxi terug te rijden naar dit unieke en leuke hotel.


Slaap een nacht in de vuurtoren in Harlingen

Hoewel ook dit geen geschikte locatie is voor mensen die hoogtevrees hebben, is het wel een topbestemming voor de mensen die dat niet hebben! De vuurtoren van Harlingen functioneert niet meer als baken in de nacht voor zeeschepen, maar is inmiddels omgetoverd tot een heel bijzonder hotel. Dit hotel is niet goedkoop, maar daar staat tegenover dat je wel het hele hotel voor jezelf hebt. De vuurtoren van Harlingen heeft namelijk maar een kamer waar twee mensen in kunnen overnachten.

Je hotelkamer is bij dit hotel opgedeeld in drie etages. De eerste etage is de badkamer. Op de volgende etage tref je de slaapkamer aan. De slaapkamer is mooi en intiem ingericht. In de slaapkamer staat een uniek op maat gemaakt bed, een kleine zithoek en een werkplek(je). Op de derde etage staat een kleine tafel, waar je heerlijk kunt dineren en van het uitzicht kunt genieten. Mocht je de frisse, Friese lucht in willen ademen, dan kan je op deze etage ook even naar buiten stappen voor wat fri(e)sse lucht.


Overnachten in een vliegtuig, maar blijf met beide benen op de grond

Na twee hotels besproken te hebben die op hoogte liggen, geven we je nu een tip voor een vliegtuig. Geen zorgen, dit hotel is ook geschikt voor mensen die  hoogtevrees hebben. Op vliegveld Teuge staat namelijk een vliegtuig dat is omgebouwd tot een complete suite. Ook deze overnachting is niet goedkoop, maar je krijgt wel het hele vliegtuig tot je beschikking. In dit vliegtuig tref je onder meer het volgende:

  • Een bubbelbad
  • Een sauna
  • Een minibar
  • Meerdere flatscreen TV’s
  • Luxe bed

De overnachting in dit vliegtuig kan je combineren met bijvoorbeeld een parachutesprong of vliegles op vliegveld Teuge!


De kubuswoningen in Rotterdam

blank

Als je op zoek bent naar een bijzondere overnachting in Rotterdam, dan slaap je natuurlijk in de kubuswoningen. Rotterdam kent een aantal markante plekken, zoals de Erasmusbrug, de Euromast en natuurlijk de Markthal. Als je echter een leuke en originele plek zoekt om te overnachten, dan doe je dat natuurlijk in een andere bezienswaardigheid van de stad: de kubuswoningen.

De kubuswoningenen zijn beroemd vanwege hun bijzondere uiterlijk. Van de 38 woningen die er gebouwd zijn wordt er echter maar een verhuurd. Als je in dit hotel wilt overnachten, dan moet je dus ruim van tevoren reserveren. Dit hotel is namelijk bijzonder gewild. De inrichting van het hotel is redelijk sober, maar de prijs die je voor een overnachting op deze locatie betaalt is een stuk lager (circa 150 euro). Voor de 150 euro krijg je wel een hele nette kamer, op een bijzondere locatie in de schitterende stad Rotterdam.


Bijzondere overnachtingen met kinderen

De vorige locaties die we in dit artikel hebben besproken waren misschien meer geschikt voor stellen die een nachtje weg willen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een nachtje weg wilt met je kinderen. Dan ga je natuurlijk overnachten in een boomhut in Brabant.

Op camping d’n Mastendol hebben ze een aantal boomhutten gebouwd die zowel ouderen als kinderen kunnen bekoren. De ouders kunnen met de allerkleinste kinderen in een blokhut op de grond slapen, terwijl de oudere kinderen boven in de (professionele) blokhut kunnen slapen. Het leuke van deze locatie is dat deze locatie zowel leuk is voor ouderen als voor kinderen en dat ondanks dat je op een bijzondere locatie slaapt, niet direct de hoofdprijs hoeft te betalen. Een weekendje weg met kinderen en ook nog eens op een bijzondere locatie moet immers wel betaalbaar blijven.

Overnachten in Zeeland? Slaap in molen De Haan

Als je op zoek bent naar een mooie locatie om te overnachten in Zeeland, dan doe je er goed aan om eens te overnachten in molen De Haan in Brouwershaven. De molen heeft jarenlang dienstgedaan als korenmolen, maar bevat tegenwoordig ook een hotelkamer. Vanuit de hotelkamer heb je een schitterend uitzicht op de Brouwershaven, het Gevelingenmeer en het Zeeuwse landschap. Vanuit je hotelkamer loop je zo Brouwershaven in, waar je gezellige restaurantjes en winkeltjes treft. Verblijven op deze locatie is niet goedkoop, maar het voordeel is wel dat je er met circa zes personen in kunt verblijven!


Kamperen op mooie locaties

Hunebedden, watertorens, vliegtuigen en blokhutten hebben al de revu gepasseerd. Natuurlijk zijn dit allemaal schitterende locaties, maar je hebt er wel een (redelijk) goedgevulde portemonnee voor nodig. We zijn en blijven natuurlijk Hollanders, dus de prijs blijft wel een dingetje. Misschien is het zelfs niet eens nodig om te betalen voor een overnachting. Misschien overnacht je zelfs wel op de mooiste locaties zonder er iets voor te hoeven betalen. Hoe dan? Door te gaan (wild)kamperen.

Als je op zoek bent naar een leuke overnachting dan moet je wildkamperen echt eens overwegen. Wildkamperen in Nederland is verboden en we zouden je op deze site natuurlijk niet aan willen zetten tot strafbare feiten, maar Staatsbosbeheer heeft een aantal locaties in Nederland aangewezen waar je gratis mag kamperen. Het enige wat je nodig hebt is een tent, een luchtbed en een slaapmatje. Je partner moet het wel zien zitten: maar het kan een heel knus weekendje worden.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Hotel Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag