Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

6 tips voor een zonvakantie in februari

6 tips voor een zonvakantie in februari

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Koud, nat en grijs. Dat zijn wel woorden die het gemiddelde Nederlandse weer in de maand februari omschrijven. Ben jij zo na de winter helemaal klaar met sneeuw en regen en verlang je naar de zon? Zoek die zon dan lekker op en boek een zonvakantie! Gelukkig zijn er genoeg plekken op de wereld waar je volop in de warmte naast het zwembad kunt ontspannen en kunt werken aan je bruine kleurtje. Misschien voelt het zelfs stiekem nóg lekkerder om te genieten van de zon, terwijl je weet dat het thuis rotweer is.. Zoek in februari de zon op – ver van huis en wat dichterbij. Benieuwd waar je dan heen moet? Wij geven je zes tips voor een zonvakantie in februari.


1. Canarische Eilanden: een lekker zonnetje in februari én dicht bij huis

Als je liever niet naar verre, tropische bestemmingen wilt vliegen om in februari wat zon mee te pakken, dan is het een goed idee om een februari vakantie naar één van de Canarische eilanden te boeken. Je vliegt namelijk in iets meer dan vier uur naar de Canarische Eilanden. Deze eilandengroep in de Atlantische Oceaan bestaat uit zeven grote eilanden (en een paar kleinere), waaronder Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en Tenerife. De Canarische Eilanden liggen in de buurt van Marokko en de Westelijke Sahara, maar zijn een officiële regio van Spanje. De bevolking praat hier dan ook Spaans en je kunt ook genieten van heerlijke tapas en wijnen. De natuur is prachtig en afwisselend: je ziet er lange kuststroken met witte zandstranden, maar ook vulkanen (en bijbehorende zwarte vulkaanbodems, bijzonder!) en groen maar ook uitgestrekte landschappen van rotsen.

En misschien wel het beste van de ligging van de eilanden: je kunt hier altijd lekker in het zonnetje zitten, want het klimaat van de Canarische eilanden staat ook wel bekend als de ‘eeuwige lente’. Het is hier namelijk ook in de wintermaanden rond de twintig graden! Zo geniet je dus ook in februari van een lekkere temperatuur en de zon.

https://nl.pinterest.com/pin/17592254782102813/


2. Aruba: One Happy Island in de zon – ook in de Nederlandse wintermaanden

Als je aan de zon denkt, denk je al gauw aan de Cariben. Wat dacht je van Aruba? Aruba is net zo groot als ons Waddeneiland Texel: niet zo heel groot dus. Ook voor een kortere vakantie in februari heb je dus genoeg tijd om het zonnige eiland te gaan verkennen. De ‘slogan’ van Aruba is: One Happy Island.

En dat is zeker waar, want op Aruba lijkt alles nét een beetje beter te zijn. Bewonder het azuurblauwe water, de parelwitte stranden en geniet van de ontspannen sfeer, de vriendelijkheid van de bewoners en het heerlijke eten. Je kunt op dit eiland ook flamingo’s in het wild spotten – en er zelfs tussen zwemmen. Gaaf, toch? En bovenal natuurlijk: het geweldige klimaat! Op Aruba is het in februari gemiddeld tussen de 27 en 28 graden: hoe zomers wil je het hebben? Het is zelfs zo dat er in de tweede helft van de winter, waar februari dus onder valt, het beste weer op Aruba is. Maar weinig regen, veel zon en lekker warm. Als je eenmaal op dit eiland bent geweest, wil je jaar na jaar weer terugkeren naar Aruba. Het eiland heeft zelfs het hoogste percentage terugkerende toeristen, en daar heeft het heerlijke weer vast iets mee te maken!

https://nl.pinterest.com/pin/701435710692152329/


3. Kaapverdië: volop genieten van een zonnig verblijf op één van de eilanden

Heb je wel eens van Kaapverdië gehoord? Dit is een land voor de westkust van Afrika, midden in de Atlantische Oceaan. De Kaapverdische eilanden bestaat uit tien eilanden, waaronder de meer bekendere eilanden Boa Vista, Sal, Santa Luzia en São Vincente. Op deze eilanden zul je zeker geen stress ervaren – no stress is zelfs het motto van Kaapverdië, en zul je overal tegenkomen: in restaurants, op het strand en je hoort het uit de monden van de supervriendelijke bevolking. Je boekt een vakantie om lekker te ontspannen, dus geen stress is dan wel een vereiste…

Iets waar je ook zeker geen stress van zult krijgen, is het heerlijke weer op de Kaapverdische Eilanden. Het is op elk eiland namelijk gemiddeld 25 graden in februari. Een heel stuk beter dan in Nederland in deze maand, dus. Je hoeft geen vest in te pakken, want ook in de nacht is het hier in februari nog boven de twintig graden. Dat noemen we nou een zonvakantie midden in de winter… Geniet van de zon aan één van de lange kuststroken van de eilanden van Kaapverdië en werk lekker aan je bruine kleur. De thuisblijvers zullen jaloers zijn!

https://nl.pinterest.com/pin/288230444883903386/


4. Thailand: in februari is het hier gemiddeld dertig graden

Thailand is een geliefde winterzon bestemming onder Nederlanders. Dat is niet voor niets, want in februari is het regenseizoen in Thailand voorbij. Er valt deze maand maar nauwelijks regen en je kunt genieten van de heerlijke warmte van gemiddeld dertig graden. Daarbij heeft Thailand ontzettend veel te bieden. Je kunt er op een echte strandvakantie, want Thailand heeft vele eilanden (denk aan Koh Tao of Koh Samui) waar je jouw handdoekje uit kunt rollen op een parelwit strand met palmbomen. Maar ook avonturiers kunnen in dit land het hart ophalen: wat dacht je van ziplinen door de jungle, op bezoek bij wilde apen of het bezoeken van de meest prachtige tempels?

Waarschijnlijk begin jij je zonnige vakantie in hoofdstad Bangkok, waar de meeste intercontinentale vluchten landen op het vliegveld van deze stad. Daar smul je van het lekkerste street food, bezoek het verblijf van de koning of kun je lekker relaxen aan een roof top zwembad bij een luxe hotel. Dat klinkt goed, toch? Thailand heeft zo ontzettend veel te bieden, dat alleen op het strand liggen bijna zonde is. Wat ga jij allemaal ondernemen in dit fantastische en zonnige land, terwijl het thuis in Nederland regent of zelfs sneeuwt?

https://nl.pinterest.com/pin/220817187966077305/


5. Gambia: een goedkope zonvakantie in februari

Voor een zonvakantie in februari hoef je echt niet altijd bijna een hele dag (of zelfs meer) te vliegen. Op slechts zes uur vliegen kun jij heerlijk in de Afrikaanse zon zitten – ook als het hier in Nederland rotweer is. Gambia is namelijk een land waar het in februari heerlijk warm is, rond de 25 graden. Deze temperatuur is het in dit tropische land namelijk altijd. Je hoeft niet te bibberen in de zee, want door het fijne klimaat is de temperatuur van de zee gemiddeld rond de 24 graden. Zo kun je tijdens je zonvakantie in februari ook gewoon genieten van heerlijk warm water.

Als je op zoek bent naar een budgetbestemming in de zon, is Gambia een goed idee. De prijzen voor eten, drinken en verblijf liggen namelijk vele malen lager dan in Nederland. Gambia wordt ook wel ‘The Smiling Coast of Africa’ genoemd: dat komt door de vriendelijkheid van de Gambianen. Ze zijn altijd wel in voor een praatje. Dat kan gewoon in het Engels, de voertaal in Gambia, dus je zult zeker nieuwe vrienden maken tijdens je zonvakantie in dit land. En die zonvakantie hoeft echt niet beperkt te zijn tot bruin bakken op het strand, want dit veelzijdige land heeft nog veel meer zonnige activiteiten te bieden. Meer weten over Gambia? In dit artikel van Dik.nl lees je acht redenen om naar Gambia op vakantie te gaan.

https://nl.pinterest.com/pin/328199891593680249/


6. Mexico: gegarandeerd zon en nauwelijks neerslag in februari

Een andere fijne bestemming waar je gegarandeerd lekker in de zon kunt liggen in februari, is Mexico. Als het hier winter is, is in Mexico het regenseizoen afgelopen: geen neerslag dus, en heerlijke temperaturen. In februari is de gemiddelde maximum temperatuur 29 graden. Dat is een stuk koeler dan de (nog hetere) zomermaanden – tussen oktober en april zijn zelfs de beste maanden om naar Mexico af te reizen. In februari zit je hier dus helemaal goed.

De heerlijke temperaturen in februari en het feit dat er nauwelijks neerslag valt in deze maand, maakt Mexico een perfecte winterzon bestemming. Toch trekt dit land het hele jaar door toeristen: dat komt omdat het land perfect is als vakantie adres. Je kunt in Mexico namelijk van alles beleven. Je kunt all-inclusive genieten in één van de vele luxe resorts, met heerlijk eten en een enorm zwembad, maar ook genieten op de prachtige stranden van het land, zoals de kust bij de populaire en bruisende badplaats Playa del Carmen. Beroemd zijn de cenotes, een soort waterpoelen in een grot, en natuurlijk de ruïnes van de Maya’s. In Mexico kun je ook prachtig duiken, je komt vaak zelfs walvishaaien tegen! Dat is toch de droom van elke (beginnende of ervaren) duiker?

https://nl.pinterest.com/pin/299770918944164328/


Wil jij lekker genieten van de zon, maar is het in Nederland maar vies weer? In de wintermaand februari is dat dikwijls het geval. Gelukkig kun je het klimaat in ons koude kikkerlandje ontvluchten, en een reis maken naar de zon. In februari is het op vele plekken is de wereld namelijk wél lekker weer: wat dacht je van Aruba, waar je lekker op het strand kunt liggen tussen de flamingo’s, of de Kaapverdische eilanden, waar het motto ‘no stress’ is, waar het heerlijke klimaat zeker aan bijdraagt? Als je voor bovenstaande bestemmingen kiest, ben je verzekerd van de zon in februari. Goede reis!



Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

VakantieDiscounter
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag