Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

9 leuke & originele single reis bestemmingen

9 leuke & originele single reis bestemmingen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

De helft van alle Nederlanders is in 2050 single, zei hoogleraar sociale demografie Jan Latten begin vorig jaar. Het jaar 2050 duurt nog wel even, maar dat neemt niet weg dat in deze voorspelling een vorm van waarheid schuilt.

Het is steeds gemakkelijker om alleen te leven en als je in een partner niet ‘het beloofde land’ kan vinden dan kiezen mensen als snel om als single door te gaan. We pikten deze trend op en dachten; dan moet er dus ook al zoiets bestaan als single vakanties of reizen voor singles? Dat klopte en daarom hebben we de leukste bestemmingen voor je op een rijtje gezet.


Wat zijn de leukste bestemmingen?

Op het moment dat je hebt besloten om een singlereis te gaan doen, dan kan de voorpret beginnen. Het kiezen van de bestemming is het begin van jouw reis en we helpen je graag alvast op weg met de leukste bestemmingen in het huidige aanbod bij verschillende aanbieders.

1. Costa Rica

blank

Als je naar een land wilt gaan waar de meeste mensen echt gelukkig zijn én de ecologische voetafdruk is geminimaliseerd, dan moet je naar Costa Rica gaan. Het land stond tussen 2009 en 2012 op de Happy Planet Index op de nummer 1 positie. Een rangschikking waar de top 10 veelal wordt bezet door landen in Centraal-Amerika. Nederland staat slechts op de 40e plek. Wat vind je meer in Costa Rica? Ongerepte regenwouden, tropische stranden en een jungle die nog onaangetast is. Tijdens een singlereis kun je verschillende activiteiten ondernemen, zoals wandelen, paardrijden, maar ook via een kabelbaan van boomtop naar boomtop glijden. Na deze inspannende activiteiten kun je relaxen op het strand of genieten van vrije dagen. Vaak zitten er veel vrije dagen in dit soort langere rondreizen.


2.China

blank

Het land met de meeste inwoners ter wereld heeft zich aan het einde van de vorige eeuw volledig opengegooid. De Chinezen zijn de Amerikanen van het oosten op een aantal vlakken, al zullen ze je deze vergelijking niet altijd in dank afnemen. De grote steden, zoals Shanghai, Beijing zijn fantastisch om te bezoeken en daarnaast kun je ook kennis maken met de lokale bevolking. Voor single jongeren is door aanbieder Mambo een speciale rondreis samengesteld die je langs deze steden en plattelandsgebieden brengt.

Om nog maar niet te spreken van de kampeeractiviteiten op de Chinese Muur. Kortom: Wil je als single eens naar een ver, onbekend en land waar de bevolking gelukkiger is? Ga dan naar China en bekijk in een aantal weken verschillende facetten die het land met een rijke beschaving meebrengt.


3.Curaçao

blank

Curaçao is geschikt voor singles in alle leeftijdscategorieën (25-65 jaar). Waar het in Costa Rica vooral om het ontdekken van de prachtige natuur gaat, in China om de historie en cultuur, zo ga je als single naar Curaçao voor de ontspanning. Voor een boost in de wintermaanden is dit een geschikte plek om naartoe te reizen, want het is gemiddeld 27,5 graad.

Heerlijke stranden, beach clubs met happy hour en veel livemuziek brengen je in de juiste stemming om met anderen in contact te komen. Wil je toch even ontsnappen aan de gezelligheid dan kun je altijd even aan sightseeing doen op de Handelskade en de bewegende Pontjesbrug.


4. Bulgarije -Rhodopigebergte, Plovdiv

blank

Waarom hebben we Bulgarije er voor jouw uitgevist? Omdat het een land is dat relatief onbekend is en er schitterende natuurgebieden zijn voor de actieve wandelaar. Wil je je als single helemaal uitleven dan kun je dit doen in het Rhodopigebergte in het zuidwesten van Bulgarije. Wandelen in een natuurgebied met een grote diversiteit aan planten, waaronder medicinale planeten en kruiden. De Romeinen kwamen hier niet voor de lol, zo’n tweeduizend jaar geleden en het is dan ook mogelijk om hier een stukje van mee te pikken.

Bekijk het oude Romeinse theater en andere musea in Plovdiv. Na Leeuwarden, is Plovdiv de Culturele Hoofdstad van Europa in 2019. Niet gek voor een stad met een historische verscheidenheid aan bevolkingsgroepen: De Romeinen, Thraciërs, Turken, Grieken, de Slaven… ze waren je allemaal al voor.


5. Portugal – Zilverkust

blank

Van maart tot en met oktober kun je naar Portugal afreizen voor een reis die rijk is aan prachtige natuur in het land en een geschiedenis die zich vlak voor je neus nog afspeelt. In het plaatsje Nazaré kun je de vissers spotten nog in de kleding van toen. Ze drogen en verkopen vis aan je.

Ook kun je naar een bedevaartsoord met de naam Fátima, waarin een honderd jaar geleden Maria zou zijn verschenen. Voor de actieve vakantieliefhebber is dit een uitdagende vakantie, want er wordt per wandeldag 10 tot 18 kilometer afgelegd!


6. Luxemburg – Nommern

blank

Zo stilaan komen we dichterbij huis wat betreft de vakantiebestemmingen voor singles. Wanneer je met Cirkel een reis boekt dan heb je de garantie dat je altijd een vakantie boekt met een groep leeftijdsgenoten. Het grote voordeel is dat wanneer je als single boekt, je automatisch vaker met andere mensen in gesprek raakt. Helemaal als je een actieve insteek hebt tijdens de vakantie. In Luxemburg kun je prachtig wandelen, fietsen of hiken. Afhankelijk waar je hart sneller van gaat kloppen.

In het midden van Luxemburg ligt Nommern, een bebost gebied waar je verschillende routes vindt die je kan aandoen. Even uitrusten of een passieve activiteit ondernemen? Dan kan je ook in ditzelfde gebied terecht om stromende beekjes, monumenten en kastelen te bekijken.


7. Valkenburg

blank

We zijn in dit artikel aangekomen bij de bestemmingen dichtbij huis. Eén bestemming die in alle lijstjes van vakantiebestemmingen voor zou moeten komen is Valkenburg. Valkenburg is een stadje in het zuiden van Limburg en voelt nagenoeg aan alsof je in het buitenland bent. Kenmerkend voor Valkenburg zijn de gebouwen met de kleur van het mergelgesteente.

Deze steensoort komt uit de grotten die Valkenburg rijk is. In het zuiden van Limburg liggen de temperaturen vaak ook een stukje hoger dan in het rest van het land, dus vanaf maart-april is het hier al goed toeven. Via Kras kun je een single reis boeken naar dit bourgondische plekje dat omringd wordt door een prachtig heuvellandschap en niet te vergeten: België en Duitsland, want daar voeren we je met de volgende beschrijvingen naartoe. Te beginnen met de Haspengouw.


8. België – Haspengouw

blank

Haspengouw – in het Frans Hesbaye – ligt boven en onder de taalgrens van België. In het ene gedeelte wordt Frans gesproken en in het andere deel Nederlands (Vlaams).  Over de glooiende wegen en uitgestrekte gaarden kun je fietsen en genieten van het uitzicht. Midden in het gebied ligt een natuurpark, vernoemd naar de twee riviertjes die door de vallei stromen. Voor de singles die het leuk vinden om te fietsen en genieten van de natuur is de Haspengouw een uitstekende plek om eens naar af te reizen.


9. Duitsland – Zwarte woud & Rijndal

blank

Ooit lag hier de wereld in tweeën (WO II), maar nu is deze streek een absolute must om eens te bezoeken, helemaal als je vrijgezel bent. Voor de echte individualist is dit een prachtige vakantieplek, want je kunt er actief aan de slag en tegelijkertijd genieten van de natuur. Zo heb je er de Oberrhein bijvoorbeeld, een gebied dat is georiënteerd op haar landbouw. De typische aspergestreek met haar Duitse benaming ‘Spargel’ is een plek waar je naartoe wilt om inspiratie op te doen voor heerlijke asperge gerechten. Wanneer je het asperge-seizoen net hebt gemist, dan kun je in juli terugkomen voor de kersen en pruimen en past dit niet helemaal in je agenda dan kun je in september terugkomen voor de appels en peren. Kortom: een streek die zich kenmerkt om haar voedingsproducten.

Fietsen kan hier ook ideaal in het riviergebied. Vlakke wegen langs de rivier, met aan beide zijden een prachtig heuvelachtig decor.


Wat is een singlereis en voor wie?

Een singlereis is een reis voor mensen die vrijgezel zijn met als doel om gezamenlijk een gebied te verkennen en andere leuke dingen te doen. Bij een singlereis ga je samen met andere alleengaande mensen op pad. Het grootste verschil met een groepsreis is dat je reist met mensen die net als jij single zijn. Een dergelijke reis kan als doel hebben om andere mensen te leren kennen, zodat je niet alleen op vakantie hoeft. Daarnaast is het goed mogelijk dat je tijdens een reis verliefd wordt op een andere single. Dit is natuurlijk een dubbele plus tijdens je reiservaring!

Het uitgangspunt is natuurlijk niet alleen om de liefde van je leven te ontmoeten, maar ook om er lekker op uit te gaan met onbekenden. Het is zelfs zo dat sociale en ondernemende mensen – die weliswaar single zijn – afkomen op singlereizen. Denk niet aan mensen die hopeloos zijn in de liefde, om het even simplistisch uit te drukken, maar aan mensen die juist bruisend in het leven staan en er even tussenuit willen. Op naar die mooie ervaring of nieuwe vriendschap!foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag