Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat zijn de 4 beste christelijke datingsites?

Wat zijn de 4 beste christelijke datingsites?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Alhoewel het geloof allang niet meer zo’n belangrijke plaats inneemt in de maatschappij als een aantal decennia geleden, telt Nederland toch nog steeds zo’n 8 miljoen christenen. Deze mensen zul je misschien niet allemaal meer iedere zondag in de kerk tegenkomen, maar nog steeds speelt religie een (belangrijke) rol in hun leven.

Net als liefde, want liefde is immers universeel en voor ieder wezen hier op aarde van belang. De liefde van je leven vinden kan – dankzij het internet – tegenwoordig op talloze manieren. Online dating is er daar één van. In dit artikel behandelen we dan ook de beste christelijke datingsites die er in Nederland te vinden zijn, zodat jij als gelovige snel en gemakkelijk in contact kunt komen met gelijkgestemden.


Opzoeknaarjou

1. Opzoeknaarjou

Met een slogan als “de leukste christelijke datingsite van Nederland” mag het geen geheim zijn wat je hier gaat aantreffen. Al sinds 2004 bestaat deze website en is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste online datingsites speciaal voor christenen.

In de basis is de website bedoelt om de liefde van je leven te vinden, maar er worden ook veel nieuwe vriendschappen gesloten via de website. Dus ook als je alleen op zoek bent naar vriendschappelijke contacten is deze datingsite prima geschikt. Inschrijven gebeurt geheel gratis en de mogelijkheden met een proeflidmaatschap zijn ruim.

Wil je van alle functionaliteiten gebruik kunnen maken (zoals onbeperkt berichten sturen), dan kun je een lidmaatschap overwegen. Extra handig (of misschien helemaal niet relevant) is de extra informatie in iemands profiel rondom het geloof. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe vaak iemand naar de kerk gaat en dit afstemmen op je eigen wensen en voorkeuren.

De website is te bezoeken vanaf je computer of laptop en voor je mobiel of tablet is er een handige app beschikbaar. Met Opzoeknaarjou kun je dus ook gewoon on-the-go op zoek gaan naar de liefde van je leven.

Bezoek Opzoeknaarjou
ROOTS Dating

2. ROOTS Dating

In 2018 gelanceerd, de website Roots Dating. Een relatief nieuwe maar nu al populaire datingsites voor christelijke singles. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd, en het is een hele frisse datingsite gericht op alle leeftijden.

Een persoonlijke profiel aanmaken is gratis en erg laagdrempelig. Geen ellenlange vragenlijsten invullen maar snel je profiel online. Deze christeijke site is een absolute aanrader.

Bezoek ROOTS Dating
ChristianMatch

3. ChristianMatch

Bij de volgende christelijke datingsite in dit rijtje valt uit de naam al direct op te maken wat je gaat vinden op de website.

Meer dan bij de overige twee ligt de focus bij ChristianMatch echt bij het koppelen van liefdespartners. Een groot pluspunt van ChristianMatch ten opzichte van de overige sites is dat je met een gratis proeflidmaatschap 2 weken lang van alle functies binnen de website gebruik kunt maken.

Na deze twee weken wordt je automatisch uitgeschreven en wil je gebruik kunnen blijven maken van de website, dan zal je dus een betaald lidmaatschap moeten afsluiten. De website is uitgerust met een uitgebreide zoekfunctie zodat je snel kunt vinden waar je naar op zoek bent.


FunkyFish

4. FunkyFish

Met zo’n 25.000 protestantse en katholieke singles is FunkyFish één van de populairste datingsite voor christenen in Nederland.

Net als bij Opzoeknaarjou is de website in de basis bedoeld om een serieuze partner te vinden, maar ook hier worden weer tal van nieuwe vriendschappen gesloten. Gelukkig kun je bij je aanmelding direct aangeven waar je precies naar op zoek bent zodat je snel in contact kunt komen met singles die voor jou interessant zijn.

Pluspunt van deze christelijke datingsite is dat ze in 4 landen actief zijn. Je kunt dus ook buiten de eigen landsgrenzen op zoek gaan naar de liefde van je leven of een nieuwe vriendschap. Een ander pluspunt zijn de offline evenementen die door de website worden georganiseerd.

De uitagenda puilt uit met evenementen waar je de singles van de website in levende lijve kunt ontmoeten. Zo worden er onder meer reizen, bowlingavonden en obstacle run’s georganiseerd.

Inschrijven op deze website is wederom gratis, maar om van alle functies gebruik te kunnen maken binnen de website zal je betalend lid moeten worden. Als betalend lid kun je onbeperkt berichten sturen, chatten, fotoalbums bekijken, interesse-groepen oprichten en uitjes organiseren. Enigszins noodzakelijk dus als je je volledig wilt onderdompelen in deze christelijke community.


Waarom een christelijke datingsite?

Wie een beetje rondneust in online-dating-land ziet al snel dat er voor elke ‘markt’ wel een aparte datingsite is te vinden. Voor de vreemdgangers onder ons. Voor de hogeropgeleiden. En dus ook voor de gelovigen, al dan niet in het christendom. De reden hiervoor is simpel: 1 vaste plek waar je gelijkgestemden kunt vinden is ideaal en scheelt enorm in je zoektocht. Wellicht zal deze vlieger niet voor iedereen op gaan.

Misschien heb jij als gelovige helemaal geen problemen met een partner die niet gelovig is. In dat geval kun je ook op een ‘gewone’ datingsite je heil zoeken. Maar juist voor de christenen die het wél belangrijk vinden dat hun (toekomstige) partner hetzelfde geloof aanhangt, is een typische christelijke datingsite hét ideale uitgangspunt. Om je zoektocht te vereenvoudigen hebben we hierboven een aantal opties voor je op een rijtje gezet.


Alternatieven voor christelijke singles

Bovenstaande website zijn de drie grote jongens als het om typische christelijke datingsites gaat. De kans dat je hier een gelijkgestemde gaat vinden is groot, maar toch beperk je je enigszins als je besluit om je horizon niet verder te verbreden.

Want wat als die ene superleuke christelijke dame of heer niet echt te koop loopt met zijn of haar geloofsovertuiging en zich inschrijft op een algemene datingsite? Dan loop je misschien zomaar de liefde van je leven mis door je te beperken tot de hierboven genoemde christelijke datingsites.

Reguliere datingsites

FunkyFish is zoals je kunt lezen de grootste christelijke datingsite van Nederland. Iets meer dan 25.000 leden hebben ze in het ledenarchief. Kinderspel als je bedenkt dat Relatieplanet (de grootste Nederlandse algemene datingsite) of Lexa (ook een grote speler in Nederland) bijna 10 keer zoveel leden heeft.

Veel grotere vijvers om in te vissen natuurlijk, al zal je zoektocht dan misschien wel iets intensiever zijn. Zeker als je enkel en alleen op zoek bent naar mensen die óók het christelijke geloof aanhangen. Voordeel is dan wel weer dat beide websites beschikken over uitgebreide zoekfuncties en/of een matchingsysteem waardoor je alsnog relatief snel vindt waar je naar op zoek bent.

Hoger opgeleiden dating

Aanvullend op bovenstaande datingsites zou je ook nog eens rond kunt kijken op Parship of EliteDating. Ook deze datingsites behoren tot de populairste datingsites van Nederland en zodoende is ook hier de ledendatabase weer ruim te noemen. Parship was voorheen vooral gericht op hogeropgeleiden, maar tegenwoordig is iedereen er welkom.

Vanwege deze voorgeschiedenis zul je hier echter toch nog steeds veel mensen tegenkomen die hoger opgeleid zijn. Ditzelfde geldt voor Elitedating (voorheen e-darling). Pluspunt aan deze website is het matchingsysteem op basis van een uitgebreide persoonlijkheidstest. De vragenlijst is misschien wat lang die je moet invullen bij je aanmelding, maar door hier wat tijd en aandacht aan te besteden krijg je automatisch singles voorgeschoteld die mogelijkerwijs goed bij je zouden kunnen passen.

Foto daten

Pepper werkt als datingsite weer compleet anders. Op deze website draait alles om het plaatje. Je kunt middels een fotocollage eenvoudig aangeven waar je interesses liggen en als christen is dit dus extra interessant. Je kunt bijvoorbeeld prima een foto in je profiel verwerken waarmee duidelijk wordt dat het geloof een (belangrijke) rol speelt in jouw leven. Overige leden kunnen dan direct bepalen of ze zich daar in kunnen vinden of niet waardoor je niet gauw in onzinnige gesprekken verwikkeld raakt.

Gratis proberen

Net als bij de christelijke datingsites schrijf je je op alle bovenstaande algemene datingsites weer gratis in. Je kunt dus geheel risicoloos ontdekken of de website bij je past of niet. Pas als je overtuigd bent kun je een lidmaatschap overwegen, maar tot die tijd kost de zoektocht naar de ware liefde (of nieuwe vriendschappen) je dus letterlijk geen eurocent. Niet geschoten is wat dat betreft altijd mis. Schrijf je dus vooral in op alle bovengenoemde datingsites en wie weet loop je binnenkort wel online tegen je christelijke droomman of droomvrouw aan!foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag