Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review EliteDating

EliteDating is een veilige, betrouwbare website die zich vooral richt op hoogopgeleide vrijgezellen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Er is een geavanceerd matchingssysteem waarmee je snel in aanraking komt met gelijkgestemden.

Naar eigen zeggen melden zich wekelijks 1500 nieuwe leden aan, waarvan 70% van de leden hoogopgeleid is. Het mooie is dat het aantal mannen en het aantal vrouwen ongeveer gelijk opgaat. Verder springt EliteDating er echt uit doordat ze een geavanceerd matching systeem hebben ontwikkeld. Op basis van een uitgebreide vragenlijst worden je persoonlijkheid en interesses gematched aan die van andere leden van de site. Dat resulteert in kwalitatief hoogwaardige matches, waar zomaar eens de ware tussen zou kunnen zitten. Wij vinden het jammer dat je met een gratis account zo weinig functionaliteiten hebt. Aan de andere kant, als je eenmaal verliefd bent dan zijn die paar tientjes van het premium lidmaatschap erg irrelevant.

Ga naar de website van EliteDating

Pluspunten

 • Hele geschikte partnervoorstellen
 • Veel aandacht voor persoonlijkheid en gemeenschappelijke interesses
 • Uitgebreide functionaliteiten

Minpunten

 • Weinig functionaliteiten met een gratis account

Wat kun je lezen in deze review?


Inloggen en inschrijven

Op de meeste datingsites bevind je jezelf binnen 5 minuten in het online dating circuit. Dat is met Elitedating niet het geval, want het inschrijfproces is onderworpen aan een uitgebreide vragenlijst. Voor deze vragenlijst moet je minstens een half uur uittrekken. Als je van tevoren weet dat je niet genoeg tijd hebt, dan adviseren we jou om je op een later moment in te schrijven. Het is namelijk verplicht om iedere vraag in te vullen, en onserieuze antwoorden tasten de kwaliteit van je partnervoorstellen aan.

De vragenlijst van Elitedating

De vragenlijst bestaat uit meerdere onderdelen, waar soms geen eind aan lijkt te komen. Gelukkig staat er rechtsboven in het scherm een progressiebalk. De uitgebreide vragenlijst heeft als voordeel dat onserieuze leden waarschijnlijk afhaken tijdens het inschrijfproces. Oftewel, de leden op de site hebben allemaal een serieuze intentie om een relatie te vinden en zijn blijkbaar bereid om hier – net als jij – tijd in te investeren. Hieronder beschrijven we per onderdeel wat voor soort informatie er gevraagd wordt:

 • Algemene informatie. Het standaardriedeltje inclusief leeftijd, relationele status,opleidingsniveau, beroep, lengte en etniciteit. Ook is er een deel dat zich richt op het uiterlijk (hoe tevreden ben je, in hoeverre vind je jezelf te zwaar, sexy, gezond).
 • Religie en overtuigingen. Hier kun je jouw religie en overtuigingen aangeven en aangeven in hoeverre je de religie van je partner belangrijk vindt.
 • Uitspraken over persoonlijkheid. EliteDating gaat heel erg in op je persoonlijkheid. Daarom bestaat dit onderdeel uit een aantal stellingen, zoals ‘Ik raak snel boos’ of ‘Ik zoek het avontuur op’. Ook moet je 4 eigenschappen invullen waarmee vrienden je zouden omschrijven. Er is een hele waslijst met gevoelens, en hoe vaak je deze in de afgelopen maand hebt ervaren (onzeker, optimistisch, tevreden, boos).
 • Aspecten in een relatie. Hoe belangrijk zijn bepaalde stellingen voor jou (zoals fysieke aantrekkingskracht, de partner de schuld kunnen geven van dingen die misgaan). Wat vind jij het allerbelangrijkste in een partner.
 • Persoonlijke interesses. Hier staan een aantal interesses, zoals ‘livemuziek’, ‘rondtrekken met een rugzak’ of ‘tv kijken’. In hoeverre sluiten deze interesses bij jou aan? Daarna komen er een paar waarden voorbij. Hoe belangrijk vind je dierenrechten, kamperen, vrijwilligerswerk? Het is allemaal input voor een match.
 • Overige informatie. De vragenlijst eindigt weer met algemene informatie, zoals of je kinderen hebt, rookt en drinkt. Ook moet je wat open vragen beantwoorden, zoals ‘omschrijf jezelf met een paar eigenschappen’, ‘waar ben je het meest dankbaar voor in je leven’, et cetera.

Nadeel van de vragenlijst

Het invullen van de vragenlijst is een best wel arbeidsintensief proces, en iedere vraag is verplicht. Met andere woorden, je kan niet verder totdat je alles volledig hebt ingevuld. Dat is best wel vervelend want sommige vragen houd je liever voor jezelf. Zoals “Wat is uw inkomen?” en “Hoe belangrijk vindt u het inkomen van uw partner?”. Deze gegevens worden niet gedeeld, maar toch.

Na het invullen van al deze vragen worden je partnervoorstellen berekend. Dit duurt ongeveer 2 tot 5 minuten. Wij krijgen wel echt het idee dat tijdens het wachten allerlei berekeningen worden gemaakt.


Functies

EliteDating is een website voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Dat wordt ook gereflecteerd in de functionaliteiten, die we hieronder kort bespreken.

Op andere websites moet je soms heel veel tabbladen openen om te zien hoe het er met jouw online dating avontuur voor staat. EliteDating heeft daar iets op gevonden. Je ziet op de homepagina namelijk in één oogopslag je (nieuwe) partnervoorstellen, berichteninbox, profielbezoeken en kandidaten voor het datingspel ziet.

Profiel

Op je profiel staat bij wijze van ‘samenvatting’ een foto van jezelf, de stad waar je woont en een omslagfoto. Vervolgens staat er onder ‘mijn persoonlijke omschrijving’ wat algemene informatie en een aantal antwoorden op open vragen. Vragen zoals: ‘Wat mij niet aanstaat’, ‘Als ik een ding zou mogen wensen’, ‘Zo breng ik mijn vrije tijd het liefst door’.

Een voordeel van EliteDating is dat jouw eigen profiel een inkijkje in je persoonlijkheid verschaft. Je karaktereigenschappen bestaan uit ‘openheid’, ‘zorgvuldigheid’, ‘extraversie’, ‘meegaandheid’ en ‘neuroticisme’. Eigenlijk kun je het vergelijken met de bekende persoonlijkheidstest ‘Big 5’. Het leuke is dat je jouw score kunt vergelijken met de gemiddelde score van de rest van de bevolking. De persoonlijkheidsresultaten voor niet-betalende leden geeft al een leuk beeld. Voor een gedetailleerd rapport moet je helaas premium-lid zijn.

De laatste sectie op je profiel zijn je persoonlijke interesses, zoals hobby’s, lievelingsmuziek en sport.

Berichteninbox en profielbezoeken

De berichteninbox is heel eenvoudig, niets speciaals. Er is geen webcamfunctie of iets dergelijks. Wel heeft het als voordeel dat je op zoektermen berichten terug kunt vinden. Handig voor als je als begeerlijke vrijgezel overspoeld wordt met berichten. Ook heeft EliteDating een functie waarmee je ziet wie jouw profiel heeft bezocht. Op zich interessant voor de nieuwsgierig aagjes, maar het voegt niet per se iets toe.

Partnervoorstellen (matchingssysteem)

Deze functionaliteit is het grootste voordeel van online daten via EliteDating. Door de lange vragenlijst in te vullen heeft de website een goed beeld van je gekregen. Ze matchen de resultaten aan andere leden en tonen jou de profielen met het hoogste aantal matchingspunten. Op de eerste dag hadden wij zeven partnervoorstellen, ieder met een matchingscore van rond de 80%. Daarnaast konden we ook nog filteren op leeftijd, regio, lengte en overeenkomsten. Elk profiel kwam erg goed overeen met ons eigen account, dus wij vinden dat EliteDating kwalitatief zeer goede matches voorstelt. Dat scheelt toch een hoop zoeken, uitproberen en mislukte eerste dates. Als je een leuk profiel ziet, kun je chatten, glimlachen of iemand aan je favorieten toevoegen. Dagelijks krijg je nieuwe partnervoorstellen erbij, dus het is niet zo dat je direct met een van je eerste matches zit opgescheept.

Kismet?

Als je niet bekend met deze term, zegt deze functie je in eerste instantie niets. Toch is hierover nagedacht: Kismet betekent ‘de wil van de kosmos’. Je krijgt hier een potentiële match die je, net als op Tinder, naar links of naar rechts kunt swipen. Het is echter een stuk minder oppervlakkig dan Tinder. Want bij Tinder zie je met name een paar gelikte profielfoto’s, terwijl je hier een volledig overzicht krijgt van iemands profiel (exclusief persoonlijkheidskenmerken). De persoonlijkheidskenmerken worden pas onthuld als iemand een partnervoorstel is. Wij vinden Kismet een leuke manier om met nieuwe matches in aanraking te komen, al denken we dat je met de partnervoorstellen ook al uit de voeten kunt.

Liken van individuele profielkenmerken

Op online datingsites is het heel gebruikelijk dat je iemands profiel in z’n geheel kunt ‘liken’ of iets wat daarop lijkt. Bij EliteDating kun je echter ook individuele onderdelen van het profiel liken, zoals iemands antwoord op een open vraag. Dat is een originele manier om contact met iemand te zoeken en het laat zien dat je oprechte interesse hebt in de ander. Dus dat je niet puur en alleen afgaat op iemands foto.


Veiligheid, privacy en Thuiswinkel Waarborg

Datingsites die zijn aangesloten bij het Thuiswinkel Waarborg garanderen een veilige en betrouwbare online date-omgeving. De Thuiswinkel Waarborg beoordeelt individuele websites op 35 verschillende kenmerken op het gebied van privacy, wetgeving, veiligheid en transparantie van de kosten. Daarnaast verzekert het ‘Positive SSL-certificaat’ je ervan dat de website zorgvuldig omgaat met dataverkeer. Tenslotte vonden wij de website ook erg betrouwbaar overkomen. We zagen nergens gevoelige informatie of persoonlijke gegevens staan.


Premium lid kosten

Op EliteDating kun je eerst gratis een profiel aanmaken en de persoonlijkheidstest invullen. Je krijgt dan goed een beeld van hoe de website werkt. Als de functionaliteiten je bevallen, raden we aan om een premium account te activeren. Met een premium account kun je namelijk veel meer dan met een gratis account. Zo kun je profielfoto’s bekijken, uitgebreide persoonlijkheidskenmerken bekijken, zien wie jouw profiel heeft bezocht, berichten lezen en nog veel meer. Wij vinden de prijs best wel schappelijk in vergelijking met andere datingsites. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie, is het geld het dubbel en dwars waard.

Bij EliteDating heb je drie prijscategorieën, waarvan Premium Classic het meest gekozen én het voordeligste is (relatief gezien):

 • 1. Premium Basic. Met deze optie ben je voor 3 maanden premiumlid, dat kost je €29.90 per maand. Je kunt dan onbegrensd communiceren en je krijgt toegang tot je gedetailleerde persoonlijkheidsprofiel.
 • 2. Premium Classic. Met deze optie ben je voor 6 maanden premiumlid, voor €14.90 per maand. Dat is een introductieprijs, want normaal gesproken kost dat ongeveer €20 per maand. Met Premium Classic krijg je bovenop de functionaliteiten van Premium Basic ook nog toegang tot foto’s, profielbezoeken en leesbevestigingen.
 • 3. Premium Comfort. Premium Comfort heeft dezelfde functionaliteiten als Premium Classic, maar hierbij ben je een jaar lang lid. Daardoor krijg je ook korting op je lidmaatschap, dat nu nog maar €12.90 per maand kost.

Bezoek EliteDating
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag