Wat is de beste datingsite van 2021?

Wat is de beste datingsite van 2021?

Laatst bijgewerkt: 21 april 2021

Wanneer je op zoek bent naar een leuke date of een relatie dan ligt het natuurlijk voor de hand daar ook via internet naar op zoek te gaan. Online daten is nu eenmaal een makkelijke, voordelige en laagdrempelige manier om met andere singles in contact te komen.

Er zijn inmiddels zoveel verschillende datingsites dat het lastiger is dan ooit om de datingsite te vinden die voor jou het beste is. In dit artikel laten we je daarom zien waar je rekening mee moet houden als je een datingsite kiest en welke van de bekende datingsites op dit moment de beste zijn voor Nederlandse singles.


Top 10 beste datingsites 2021

Wat zijn op dit moment beste datingsites voor Nederlandse singles? Om daar achter te komen onderworpen we alle bekende datingsites van Nederland aan een onderzoek. Met die resultaten hebben we een top 10 samengesteld van datingsites waarmee je als Nederlandse alleenstaande op een leuke, veilige en ontspannen manier op zoek kunt naar een afspraakje of relatie.


Lexa

1. Lexa

Lexa is een van de populairste datingsites van Nederland en je vindt er dan ook heel veel singles uit alle delen van het land. Door de grote populariteit kan Lexa het zich veroorloven om doorlopend het datingproces te vernieuwen en nieuwe functies toe te voegen waar leden om vragen. Zo is er bijvoorbeeld op verzoek van veel vrouwen een functie toegevoegd waarmee een vrouw een “Gentleman” sticker kan geven aan een man. Alhoewel het daten dan niet een relatie heeft opgeleverd kunnen andere vrouwen wel zien dat de man in kwestie serieus bezig is met online daten. Dat is natuurlijk ook heel fijn wanneer je als man jezelf actief wilt onderscheiden van de concurrentie.

Lexa maakt verder gewoon gebruik van het vertrouwde datingconcept van profielen op basis waarvan je als lid op zoek kunt naar andere singles.

Je kunt dus bijvoorbeeld op zoek naar iemand in je regio die bepaalde uiterlijke kenmerken heeft of in je eigen leeftijdscategorie valt. Maar omdat je ook eigenschappen zoals je hobby’s, interesses, opleidingsniveau en overtuigingen in kunt vullen is het ook makkelijk om op karakter en persoonlijkheid te selecteren voor een nog betere match. Dat kan ook gewoon op je smartphone dankzij de handige Lexa datingapp.

 • Soort datingsite: Algemene dating
 • Gemiddelde leeftijd: 20 t/m 60 jaar
 • Mobiele datingapp: Ja
 • Kosten: € 60,- voor 6 maanden
Bezoek Lexa
Relatieplanet

2. Relatieplanet

Na Lexa.nl is Relatieplanet ongetwijfeld de bekendste en populairste datingsite in deze top 10. Relatieplanet is met recht trots op het feit dat ze al 10 jaar op rij tot de beste datingsite van Nederland zijn verkozen. Je vindt er heel veel Nederlandse singles en daar komen elke dag weer tussen de 250 en 350 nieuwe leden bij. Al die profielen worden handmatig door medewerkers van de website gecontroleerd om de veiligheid en betrouwbaarheid te waarborgen. Daarnaast beschikt Relatieplanet over het keurmerk Veilig Daten en de Thuiswinkelwaarborg.

Wanneer je lid wordt vul je eerst je profiel in voordat je op zoek kunt naar andere leden op de website. Het mooie is dat je hier zelfs nog niet eens een betaald abonnement voor hoeft te hebben. Pas als je een positieve reactie van iemand hebt gekregen hoef je op een betaald lidmaatschap over te stappen en kun je met elkaar chatten.

Niet alleen de website van Relatieplanet maar ook de bijbehorende app wordt goed beoordeeld door de gebruikers. Deze app is beschikbaar voor zowel iOS als Android telefoons en biedt je de mogelijkheid om direct op je mobiele telefoon profielen te zoeken en berichtjes uit te wisselen. Je hebt wel minimaal een gratis account nodig om de app te kunnen gebruiken.

 • Soort datingsite: Algemene dating
 • Gemiddelde leeftijd: 20 t/m 60 jaar
 • Mobiele dating app: Ja
 • Kosten: € 60,- voor 6 maanden
Bezoek Relatieplanet.nl
Parship

3. Parship

Parship is een datingsite die zich specifiek richt op hoger opgeleide singles. Aangezien liefde volgens de filosofie van Parship veel meer is dan alleen maar toeval word je er automatisch gekoppeld aan profielen waarmee je veel gemeen hebt.

Op basis van de door jou ingevulde persoonlijkheidstest matcht een geavanceerd algoritme je automatisch aan profielen die aansluiten op je wensen, eisen, karakter en belevingswereld. Omdat Parship zo snel mogelijk voor je aan de slag wil krijg je direct na het inschrijven meerdere vragenlijsten voorgeschoteld waar je echt even de tijd voor moet nemen. Hoe beter en completer je de vragen beantwoordt, hoe groter de kans namelijk is op een goede match.

Je vindt bij Parship vooral singles tussen de 20 en 55 jaar die een opleiding op HBO of WO niveau hebben genoten. Het merendeel van de leden is ouder dan 30 jaar en op zoek naar een serieuze relatie.

Mobiel daten doe je bij Parship met twee verschillende apps. In de Parship app kun je profielen zoeken en met de Messenger app kun je iemand die je wel leuk lijkt direct een berichtje sturen. Zo kun je bij een positieve reactie dus ook direct met samen chatten om elkaar beter te leren kennen.

 • Soort datingsite: Hoger opgeleiden
 • Gemiddelde leeftijd: 20 t/m 55 jaar
 • Mobiele datingapp: Ja
 • Kosten: € 265,- voor 6 maanden
Bezoek Parship
MetJou

4. MetJou

Op MetJou.nl kunnen singles van 20 tot en met 45 jaar terecht voor het vinden van hun perfecte match. De website werkt eenvoudig maar dat betekent ook dat bepaalde functies die je wellicht van andere datingsites gewend bent hier ontbreken. Je kunt een eigen profiel aanmaken, zoeken in andere profielen en elkaar berichten sturen. Deze eenvoud kan ook direct de kracht zijn, want je raakt minder snel afgeleid door randzaken en het gaat hier echt puur om het daten zelf.

Wanneer je ook op MetJou wilt kunnen daten wanneer je onderweg bent kun je gewoon gebruikmaken van de gewone website, want die werkt ook uitstekend op smartphones. Vind je het toch fijner om een losse app te gebruiken, dan kun je de MetJou app downloaden in de iOS Appstore of in Google Play voor Android telefoons. Ook deze app is eenvoudig opgezet en dus makkelijk te gebruiken voor iedereen.

 • Soort datingsite: Algemene dating
 • Gemiddelde leeftijd: 20 t/m 45 jaar
 • Mobiele datingapp: Ja
 • Kosten: € 90,- voor 6 maanden
Bezoek MetJou
Pepper

5. Pepper

Pepper is een datingsite die zich vooral richt op singles tussen de 20 en 45 jaar. Het daten gaat hier iets anders dan bij veel andere datingsites omdat je hier geen profiel aanmaakt of lange persoonlijkheidstests doorloopt maar zelf een collage maakt met foto’s en video’s.

Zo kun je al je interesses op een leuke manier aan andere leden tonen. Niet alleen het zelf samenstellen van je eigen collage is enorm leuk, ook het bladeren in andere profielen is een heel plezierige bezigheid. Het stelt je in staat om andere leden op een heel andere manier te ontdekken dan op andere datingsites en daar is Pepper dus echt uniek in.

Elke single is welkom bij Pepper maar volgens de site zelf is 80% van de leden tussen de 25 en 45 jaar oud. Deze leden zijn voor het grootste deel op zoek naar een serieuze relatie met een nieuwsgierige en ondernemende man of vrouw. Je kunt die nieuwe persoon in je leven ook vinden met behulp van je mobiele telefoon, want de Pepper app is een prima manier om andere leden te ontmoeten. Ook daar spelen de fotocollages weer een grote rol bij, maar je kunt binnen de app ook heel eenvoudig een berichtje naar iemand sturen als eerste kennismaking.

 • Soort datingsite: Algemene dating
 • Gemiddelde leeftijd: 20 t/m 50 jaar
 • Mobiele datingapp: Ja
 • Kosten: € 60,- voor 6 maanden
Bezoek Pepper
HappyPancake

6. HappyPancake

Happy Pancake is een website die in Nederland nog niet zo lang aan de weg timmert, maar in Zweden en Finland al jarenlang aan de top staat. Het gaat om een volledig gratis datingsite die inkomsten genereert met advertenties en daardoor wel gewoon in staat is om profielen handmatig te controleren en een helpdesk te hebben die snel reageert op je vragen. De website is op dit moment vooral populair bij mensen tussen de 20 en 45 jaar. Het is een algemene datingsite die zich dus richt op een heel breed publiek.

Omdat Happy Pancake een gratis datingsite is kan het gebeuren dat je mensen tegenkomt die minder serieus aan het daten zijn maar lid zijn geworden omdat het nu eenmaal gratis. Maar doordat alle nieuwe profielen gewoon worden gecontroleerd hoef je je daar niet echt zorgen om te maken. Zelf moet je dus ook genoeg aandacht besteden aan je eigen datingprofiel, want alleen dan maak je kans op de perfecte match en een leuke date of relatie. Je kunt Happy Pancake perfect gebruiken via de browser op je mobiele telefoon, maar er is ook een aparte app voor iOS en Android beschikbaar.

 • Soort datingsite: Algemene dating
 • Gemiddelde leeftijd: 20 t/m 40 jaar
 • Mobiele datingapp: Ja
 • Kosten: Gratis
Bezoek Happy Pancake
50plusmatch

7. 50plusmatch

Wanneer je ouder bent dan 50 jaar kan het behoorlijk lastig worden om een nieuwe partner te ontmoeten, vooral wanneer je bijvoorbeeld onlangs bent gescheiden of onverhoopt alleen bent komen te staan.

De drempel om dan een nieuwe relatie te vinden probeert de datingsite 50PlusMatch.nl zoveel mogelijk te verlagen, door een eenvoudig te gebruiken website te bieden waar 50-plussers elkaar op een ongedwongen en spontane manier kunnen leren kennen. Zoals bijvoorbeeld via het Things2Share platform, waar je heel makkelijk kunt delen wat je bezighoudt en zo in contact kunt komen met mensen waar je veel raakvlakken mee hebt.

Wanneer je een gratis lidmaatschap aanmaakt bij 50PlusMatch kun je al best wel veel, zoals je eigen profiel invullen, een zoekprofiel opstellen, zoeken naar leuke matches en een berichtje sturen naar een betalend lid.

Wil je daarnaast persoonlijke berichtjes versturen wanneer je maar wilt en gebruikmaken van de Messenger, dan kun je een betaald abonnement nemen. De app is voor alle leden beschikbaar, voor zowel Android als iOS telefoons, maar ook daarvoor geldt natuurlijk dat je er met een abonnement meer aan hebt dan als gratis lid.

 • Soort datingsite: Seniorendating
 • Gemiddelde leeftijd: 50 jaar en ouder
 • Mobiele datingapp: Ja
 • Kosten: € 90,- voor 6 maanden
Bezoek 50plusmatch
NovaMora

8. NovaMora

NovaMora is een zogenaamde casual datingsite die is opgericht om singles en stellen die op zoek zijn naar een spannende avond makkelijk met elkaar in contact te laten komen. Wat je zelf onder een spannend avondje verstaat laten we natuurlijk graag aan je eigen fantasie over, maar het motto “een beetje pittig” dat NovaMora hanteert dekt de lading aardig.

Bij deze datingsite moet je er dus niet vanuit gaan dat je een romantische date of een relatie zult overhouden aan het contact. Deze vorm van daten is natuurlijk wel heel geschikt wanneer je als single of als koppel interesse hebt in een spannende date of opwindende relatie die niet veel verder gaat dan de avonturen tussen de lakens.

Novamora is een populaire website waar ook veel reclame voor wordt gemaakt, met name op de radio. Je kunt er geheel anoniem en dus volledig discreet gebruik maken van spannende dating. Als een van de weinige casual datingsites beschikt NovaMora ook gewoon over een makkelijk te bereiken klantenservice waar je met al je vragen terechtkunt. De medewerkers controleren ook handmatig alle profielen op betrouwbaarheid. Daardoor mag je er vanuit gaan dat je geen contact zult hebben met namaakprofielen maar alleen met echte mannen, vrouwen en koppels die ook op zoek zijn naar een spannende avond.

 • Soort datingsite: Casual dating
 • Gemiddelde leeftijd: 20 t/m 50 jaar
 • Mobiele datingapp: Ja
 • Kosten: € 90,- voor 6 maanden
Bezoek NovaMora
EliteDating

9. EliteDating

EliteDating.nl heeft zich tot doel gesteld om ambitieuze en hoog opgeleide singles met elkaar in contact te brengen. Een goede match is daarbij het belangrijkste en dat blijkt al wanneer je jezelf gratis op de website hebt ingeschreven. Je begint namelijk met het invullen van een grote hoeveelheid vragen die zijn ondergebracht in verschillende vragenlijsten. Deze vragen worden echter wel door een wetenschappelijke theorie onderbouwd en je vult daardoor van alles in waardoor je tijdens het daten zo effectief mogelijk gekoppeld kunt worden.

Het beantwoorden van alle vragen is niet heel moeilijk maar wel wat tijdrovend. Ga er dus altijd even goed voor zitten want deze manier van singles aan elkaar koppelen zorgt in de praktijk wel degelijk voor waardevolle matches. En dat is maar goed ook, want EliteDating vertrouwt zo sterk op de online matchmaking dat je niet eens zelf naar profielen kunt zoeken. Natuurlijk kun je ook gebruikmaken van de EliteDating app op je smartphone zodat je ook kunt daten als je onderweg bent.

 • Soort datingsite: Hoger opgeleiden
 • Gemiddelde leeftijd: 20 t/m 45 jaar
 • Mobiele datingapp: Ja
 • Kosten: € 210,- voor 6 maanden
Bezoek EliteDating
Knuz

10. Knuz

Na HappyPancake is Knuz.nl de tweede gratis datingsite in ons overzicht. In tegenstelling tot die website kun je bij Knuz echter nog altijd profiteren van bepaalde betaalde opties, die je afrekent met punten die je in verschillende pakketten kunt kopen. Zo kun je bijvoorbeeld credits gebruiken om de website gedurende een bepaalde tijd zonder reclamebanners te bekijken, kun je jouw profiel omhoog plaatsen in de zoekresultaten en meldingen tonen in de lichtkrant op de homepage. Dat gaat gelukkig niet ongemerkt, want je krijgt altijd de vraag om je besteding te bevestigen voor er punten worden afgeschreven van je saldo. Daarnaast is het ook gewoon mogelijk om volledig gratis te daten.

Omdat Knuz in principe helemaal gratis is zijn er ook aardig wat leden op de site die wel een profiel hebben aangemaakt, maar die inmiddels niet meer actief zijn. Dat maakt het soms lastig om iemand te vinden die je niet alleen heel leuk lijkt maar die ook nog gewoon actief aan het daten is. Daarnaast kom je ook ongetwijfeld in contact met mensen die het daten niet al te serieus nemen. Maar weet je dat snel te herkennen en blijf je zelf actief op zoek naar een leuke man of vrouw, dan kun je met een beetje geluk en wat doorzettingsvermogen bij Knuz een leuke date of zelfs een duurzame relatie opdoen.

 • Soort datingsite: Algemene dating
 • Gemiddelde leeftijd: 20 t/m 50 jaar
 • Mobiele datingapp: Ja
 • Kosten: Gratis (zie beschrijving)
Bezoek Knuz

Waar moet je op letten bij een datingsite?

Wanneer je lid wilt gaan worden van een datingsite is het belangrijk dat je een datingplatform vindt dat perfect aansluit op je wensen en eisen. De meeste datingsites kosten namelijk geld en je kunt dus niet zomaar van elke website lid worden die je tegenkomt. Bovendien werkt het vaak niet prettig om je aandacht te moeten verdelen over meerdere datingsites en concentreer je jezelf het beste op een enkele datingsite die perfect aansluit op je wensen en behoeften. Waar moet je dus op letten bij het kiezen van jouw ideale datingsite?

Doelgroep

Niet elke datingsite richt zich op dezelfde groep singles. Er zijn veel sites die zich op een algemeen publiek richten, maar je kunt ook lid worden van zogenaamde niche datingsites. Die richten zich dan bijvoorbeeld heel specifiek op:

 • Alleenstaanden van 50 jaar en ouder die een vaste partner zoeken
 • Hoger opgeleide singles op zoek naar iemand van hetzelfde niveau
 • Alleenstaande vaders en moeders
 • Christelijke singles die een gelovige partner zoeken
 • Mannen en vrouwen die een date zoeken met iemand van hetzelfde geslacht
 • Singles uit een bepaalde stad of regio

Het kan heel interessant zijn om van een dergelijke niche datingsite lid te worden wanneer je in een bepaalde doelgroep valt. Een dergelijke datingsite heeft namelijk zeker wat voordelen. Zo zijn er minder leden en hou je dus beter overzicht tijdens het online daten. Daarnaast heb je waarschijnlijk eerder raakvlakken met elkaar en knoop je dus ook makkelijker een gesprek aan. Val je niet in een bepaalde doelgroep of wil je liever zoveel mogelijk verschillende singles leren kennen, dan is een algemene datingsite een betere keus.

Kosten

Ook de kosten kunnen een belangrijke factor zijn bij het kiezen van een datingsite. De prijs voor een lidmaatschap kan tussen verschillende sites sterk verschillen. Het is een goed idee om een website te vinden die bij je budget past zodat je langere tijd lid kunt blijven. De perfecte date of een geweldige relatie vinden duurt voor de meeste mensen namelijk tussen de 6 en 12 maanden.

Gratis datingsites zijn tegenwoordig zeldzaam omdat de meeste mensen de voorkeur geven aan betaald daten. Een abonnement verhoogt de drempel om lid te worden en daardoor kom je op betaalde datingsites minder leden tegen die niet serieus op zoek zijn naar een date of relatie.

Een uitzondering op die regel is de in Nederland relatief nieuwe datingsite HappyPancake, want daar betaal je niet voor het daten maar krijg je advertenties te zien. Omdat daarmee genoeg omzet wordt gegenereerd om mensen in dienst te hebben die toezicht kunnen houden op de site en de leden lijkt dit een mooi alternatief te worden voor de betaalde datingsites. Mits je het natuurlijk niet erg vindt om reclames te zien. Ook de website Knuz werkt op deze manier.

Tip: veel datingsites hebben regelmatig een actie waarbij je een aantal maanden minder betaalt dan normaal. Wanneer je geduld op kunt brengen om op zo’n actie te wachten is dat een mooie manier om geld te besparen op het daten. Vooral tijdens de lente of rond de feestdagen (wanneer veel singles het gemis van een relatie extra voelen) kun je vaak dergelijke kortingen en aanbiedingen vinden.

Intentie

Wat voor jou de beste datingsite is ligt ook aan je eigen intentie. Wil je vooral leuke nieuwe mensen ontmoeten, eventueel een date afspreken of direct op zoek naar een duurzame relatie? Dat kan mede bepalen welke datingsite voor jou het meest geschikt is. Zelfs als je alleen maar op zoek bent naar een casual date (oftewel een spannend afspraakje) kun je tegenwoordig bij veel websites terecht. Zoek je dat op een ‘normale’ datingsite dan kom je al snel van een koude kermis thuis, terwijl je op een casual datingsite juist weer geen romantische verlangens zou moeten koesteren. Kortom, ga bij jezelf na wat voor mensen je wel zou willen ontmoeten en waarvoor, en selecteer daarna de datingsite die het beste bij je past.

Ook mobiel daten?

Tot slot is het ook interessant om rekening te houden met de ondersteuning voor mobiel daten (oftewel dating via je smartphone of tablet) bij het kiezen van jouw perfecte datingsite. Niet elke website heeft dat namelijk even goed voor elkaar. Wanneer een datingplatform een eigen app heeft ontwikkeld zegt dat ook niet meteen alles, want ook die verschillen vaak in functionaliteit en met de een kun je dus veel meer dan met de ander. Daarom hebben we mobiel daten ook expliciet meegenomen in onze beoordeling van de 10 beste datingsites van dit moment.


Betaalde en gratis datingsites

Betaalde datingsites zijn tegenwoordig in de meerderheid. Voor bekende datingsites zoals Lexa, Pepper, Relatieplanet en 50PlusMatch heb je een abonnement nodig om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken. Vroeger, in de begindagen van online dating, was dat juist andersom. In een poging om zoveel mogelijk leden aan zich te binden waren de meeste datingplatformen toen gratis.

Naarmate online daten populairder werd nam ook de vraag naar betrouwbare en veilige websites toe. Daardoor ontstonden er steeds meer betaalde sites, aangezien die de kwaliteit en veiligheid beter kunnen waarborgen. Bijvoorbeeld doordat er een budget is om medewerkers in dienst te nemen die alle nieuwe profielen kunnen beoordelen en ook snel op vragen van leden kunnen reageren. Bovendien verhoogt betaald daten de drempel om lid te worden en kom je dus veel minder mensen tegen die niet serieus aan het daten zijn.

Toch zijn er de laatste jaren ook weer enkele gratis datingsites bijgekomen. Die weten dankzij de nieuwste inzichten op het gebied van reclame en online statistieken omzet te genereren waardoor er ook bij die websites ruimte is voor kwaliteitscontrole en een professionele helpdesk. Datingsites zoals Knuz en Happy Pancake zijn daardoor ook interessante alternatieven wanneer je graag gratis zou willen daten. Dan moet je wel op de koop toenemen dat je advertenties krijgt voorgeschoteld, maar als je dat niet erg vindt kun je op deze websites ook prima daten.


Betrouwbare datingsites herkennen

De laatste jaren zijn datingsites nog wel eens negatief in het nieuws gekomen. Nog altijd blijken er namelijk malafide datingsites te bestaan die niet bieden wat ze beloven. Hoe herken je als single nu de betrouwbare datingsites en voorkom je dat je verzeild raakt op een website waar je waarschijnlijk nooit een date of relatie zult vinden?

 • Is de website heel onbekend maar claimt hij wel heel veel leden te hebben? Dan kan het heel goed zijn dat dit aantal helemaal niet klopt. De betrouwbaarste en veiligste websites zijn vaak de grotere namen, waarvan je bijvoorbeeld ook wel eens reclames op radio en televisie tegenkomt.
 • Betaal je met punten per berichtje of een vaste abonnementsprijs? Wanneer dat met contactpunten is, en die ook nog eens heel duur zijn, moet je er rekening mee houden dat je op een malafide site terecht bent gekomen. Dit is vooral het geval wanneer je zonder contactpunten helemaal niets kunt doen.
 • Wanneer je contact hebt gelegd met een profiel en het je maar niet lukt om af te spreken kun je met een slechte speler op de datingmarkt te maken hebben. Ook een goede indicatie is als de andere persoon alleen via de website wil blijven chatten en gratis alternatieven negeert. Dan maak je zeer waarschijnlijk geen kans op een echte date.
 • Check of een datingsite een Thuiswinkelwaarborg of Veilig Daten keurmerk heeft. Als een site die niet heeft betekent dat niet automatisch dat hij niet te vertrouwen is, maar bij betrouwbare datingsites kom je deze waarborgen wel het vaakst tegen.
 • Check het internet op ervaringen met een bepaalde datingsite wanneer je het nog niet helemaal vertrouwt. Zoek bijvoorbeeld in Google op de naam van de website en zet daar “reviews” of “ervaringen” achter. Dan lees je de verhalen van echte gebruikers die ervaring hebben met de datingsite in kwestie.

Als je een of meerdere negatieve signalen tegenkomt kun je het beste een andere site uitzoeken om op verder te daten. Al moeten we wel erbij zeggen dat je zelfs op de bekendste en populairste datingsites nog altijd individuen tegen kunt komen die geen goede intenties hebben. Zogenaamde fakers (mensen die zich anders voordoen dan ze zijn) en andere oplichters vind je op elke datingsite en bijna elk lid krijgt daar helaas ook wel eens mee te maken. Het is dus verstandig om altijd op je hoede te blijven, zelfs op een bekende site met veel leden.


Conclusie

Online daten is tegenwoordig de manier om een leuke date of een nieuwe liefde te vinden. Dat hoeft met datingsites zoals Happy Pancake of Knuz zelfs geen geld te kosten. Wil je het liefst gratis daten dan zouden wij vooral Happy Pancake aanraden omdat deze site in opkomst is en je dus veel actieve leden zult ontmoeten.

Kies je liever voor de veiligheid en betrouwbaarheid van een betaalde datingsite, dan zijn populaire sites zoals Lexa.nl en Relatieplanet een prima optie. Het lidmaatschap is relatief voordelig terwijl je wel op de populairste en drukst bezochte datingsites van Nederland actief bent.

Ben je ouder dan 50 jaar? Maak dan liever gebruik van een datingsite zoals 50PlusMatch.nl want op algemene datingsites val je anders al snel buiten de boot. Ook wanneer je 60-plusser bent is dit een prima datingsite om met gelijkgestemde mensen in contact te komen voor een vriendschap, date of relatie.

Tot slot noemen we natuurlijk ook nog even de datingsites voor hoger opgeleiden omdat die erg in trek zijn bij singles met een HBO of WO opleiding. Het lidmaatschap van deze sites is een stuk duurder dan bij de algemene datingsites, maar wanneer je dat geen bezwaar vindt zorgt het wel meteen voor waardevolle matches met mensen van je eigen niveau. In onze top 10 kiezen wij in deze categorie voor Parship vanwege het grote aantal actieve leden.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde & Dating

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag