Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review Pepper

Pepper is een vrolijke datingsite die vooral opvalt door het frisse design en de nadruk op foto’s en video’s. En dat is best slim, want foto’s zeggen vaak meer dan duizend woorden. Daarnaast is Pepper onlangs uitgeroepen tot de favoriete datingsite van singels in Nederland. In deze review lees je meer over de publieksfavoriet Pepper.

Pepper is een frisse wind tussen het grote aanbod van datingwebsites. In plaats van standaard profielteksten leer je potentiële matches kennen door middel van foto’s en video’s. Bij Pepper heb je alle functionaliteiten die je nodig hebt, zonder veel poespas. Door het design is het een website met relatief jonge leden, maar met het grote ledenaantal hoeft dat je niet te weerhouden van een (gratis) account.

Ga naar de website van Pepper

Pluspunten

 • Ook beschikbaar via de app
 • Keurmerk Veilig Daten
 • De website heeft een hele positieve insteek

Minpunten

 • Betaald lidmaatschap vereist om te kunnen chatten

Wat kun je lezen in deze review?


Inloggen en inschrijven op Pepper

Binnen 10 minuten heb je een profiel bij Pepper.nl en ben je klaar om jouw online dating avontuur te starten. Het inschrijfproces bestaat uit een tiental eenvoudige en duidelijke stappen. Eerst worden er standaarddingen gevraagd (zoals je geslacht, geboortedatum, locatie, opleidingsniveau en of je wel of geen kinderen wilt). Daarna kun je via vergelijkbare informatie aangeven naar wat voor persoon je op zoek bent.

Vormgeven van je profiel

Het leukste gedeelte van het inlogproces is het vormgeven van je profiel. Dat doe je door een vijftal foto’s en filmpjes te uploaden. Deze kun je zelf uploaden of via Google of Youtube verzamelen. Wat je erop zet mag je zelf weten: van je lievelingseten tot je lievelingslied en van een landschap tot een foto van je kat. Je mag erbij zetten waarom deze foto bij je past, maar dat is niet verplicht. Tot slot moet je een profielfoto selecteren. Omdat je deze ook via Google kan selecteren, kun je wel een beetje vals spelen.

Profiel personaliseren

De foto’s en video’s zijn al persoonlijk en onthullen de belangrijkste aspecten uit je leven. Toch onthult het natuurlijk niet echt gedetailleerde informatie. Daarom heeft Pepper het zogeheten ‘interview-venster’: hierin kun je vragen beantwoorden. Zoals: “Wat vond je als kind het leukste om te doen en waarom?”. Op andermans profiel kun je actief een voorgestelde vraag stellen om op die manier meer over degene te weten te komen.

Daarnaast heb je de kans om een persoonlijkheidstest in te vullen. Deze duurt ongeveer 5 minuten en identificeert jouw positieve kanten. Vervolgens wordt deze informatie automatisch omgezet in een leuk verhaal over jouw persoonlijkheid. Te standaard? Je bent zelf vrij om er nog iets bij te typen (of om iets weg te halen natuurlijk).


Functies

Eigenlijk is de gratis persoonlijkheidstest al een leuke functionaliteit op zichzelf. Je leert jezelf namelijk beter kennen en kunt een persoonlijke twist geven aan je profiel. Verder maken de foto’s en video’s Pepper uniek. Geen ellenlange verhalen typen en/of lezen, maar in een oogopslag zien wat voor type je voor je hebt. Voor een volledig overview gaan we hieronder ook de standaard functionaliteiten nog even bij langs.

Op de homepagina zie je een overzicht van de matches die voldoen aan de voorwaarden die je hebt opgegeven. Je ziet aan het bolletje bij de foto direct wie er online is. Vind je een profiel leuk? Geef dan een duimpje om aan te geven dat je geïnteresseerd bent.

Datingsite doorzoeken

Als je specifieker wilt neuzen tussen jouw matches kan dat ook. Hier kun je selecteren op mensen die jou leuk vinden, mensen die jij leuk vindt en mensen met wederzijdse interesse. Ook kun je sorteren op datum. Handig als je wil controleren of er nieuwe profielen online zijn.

Tot slot is het mogelijk om te chatten met (potentiële) matches. Je kunt berichten lezen, berichten sturen en chatten. Deze optie is dan ook erg vergelijkbaar met andere datingwebsites.


Privacy en veiligheid

Zowel de app als de website van Pepper maken gebruik van een beveiligde internetverbinding. Daarnaast heeft Pepper het Keurmerk Veilig Daten. Hiermee is Pepper een van de acht Nederlandse datingsites waarbij veiligheid goed gewaarborgd is. Oftewel, er is geen ruimte voor nepprofielen en fraudeurs worden zonder pardon verwijderd.

Daarnaast geeft Pepper tips over veilig daten op het internet, zodat je zelf zo veilig mogelijk online kunt daten. Ook informeren ze over hoe je kwade bedoelingen van een digitale match herkent. Deze tips zijn allemaal gratis beschikbaar en worden gedeeld via blogposts.


Prijs voor een full membership

Pepper kun je gratis proberen, maar aangezien je geen berichten kunt versturen met een gratis account kom je niet snel tot een date. Een betaald profiel bij Pepper heeft de volgende voordelen voor betaalde leden:

 • Berichten lezen
 • Berichten sturen
 • Chatten
 • Meer zoekfilters (dus specifieke matches)

Hoe langer je lid blijft, hoe meer korting je krijgt op je abonnement. De prijzen van een full member lidmaatschap bij Pepper zijn als volgt:

 • €8.50 p.m. bij 1 jaar
 • €9.95 p.m. bij 6 maanden (meest gekozen)
 • €15.00 p.m. bij 3 maanden
 • €25.00 voor 1 maand

Op dit moment is er geen kortingscode voor Pepper. Het is niet duidelijk of ze vaak acties of kortingen hebben.


Bezoek Pepper
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag