Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat zijn de 3 beste internationale datingsites?

Wat zijn de 3 beste internationale datingsites?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Overweeg je om je nieuwe partner niet in Nederland maar in een ander land te zoeken? Afhankelijk van de regio waarin je naar die single vrouw of man op zoek wilt zijn er dan verschillende internationale datingsites waar je jezelf ook als Nederlandse single in kunt schrijven.


Buitenlandse datingsites geschikt voor Nederlanders

In dit artikel bespreken we de leukste internationale datingsites die geschikt zijn voor Nederlandse vrijgezellen, bijvoorbeeld omdat ze direct gelieerd zijn aan bestaande Nederlandse datingsites maar in een ander land actief zijn, omdat ze helemaal naar het Nederlands zijn vertaald en/of doordat je een betaald lidmaatschap gewoon met iDeal kunt voldoen.


InternationalCupid

1. InternationalCupid

International Cupid is een van de grootste internationale datingsites ter wereld. Je kunt er makkelijk in contact komen met allerlei verschillende singles uit andere landen. De site is met name bedoeld om vrouwen uit landen met minder perspectieven kennis te laten maken met westerse mannen, maar uiteraard kun je er ook terecht wanneer je als Nederlandse single vrouw in contact wilt komen met mannen uit andere landen.

De site is helemaal naar het Nederlands vertaald waardoor je er altijd prima mee uit de voeten kunt. Het is mogelijk om jezelf aan te melden met Facebook, maar je kunt ook een eigen International Cupid account aanmaken. Singles zoek je heel eenvoudig in een bepaalde regio door te filteren. Contact opnemen kan meteen via privéberichtjes of door contactgegevens uit te wisselen.

Bezoek InternationalCupid
Lexa

2. Lexa

Lexa is een datingsite die in de ogen van veel singles ook volledig Nederlands is maar dat klopt niet helemaal. Lexa is namelijk in de eerste plaats de Nederlandse tak van de Franse datingsite Meetic. Net als Lexa is Meetic een populair platform en daardoor de perfecte manier om met singles in Frankrijk of in andere Franstalige landen in contact te komen. Het grote voordeel daarvan is dat je als vaste Lexa gebruiker alle functies meteen zult herkennen en je dus direct als een vis in het water zult voelen. Let er wel op dat je niet met je normale Lexa account aan kunt melden. Je zult voor je aan de slag kunt op Meetic dus even een apart account aan moeten maken. Net als Lexa heeft Meetic ook een heel prettige datingapp en worden er tarieven gehanteerd die als heel schappelijk kunnen worden bestempeld.

Bezoek Lexa
Badoo

3. Badoo

Badoo is een internationaal sociaal netwerk annex datingsite die zich richt op een heel breed en wereldwijd publiek. Bij Badoo kun je nieuwe mensen leren kennen met het Kennismakingsspel, een manier van profielen liken die wel wat doet denken aan hoe je matcht met de populaire Tinder app. Naast een prima werkende website kun je ook gebruik maken van de zeer populaire Badoo app om singles in andere landen te ontmoeten. Als je iemand leuk vindt dan kun je die persoon via de site een zogenaamde Crush sturen of direct met elkaar chatten. Badoo is heel laagdrempelig maar let er daarom wel op dat niet iedereen hier actief is voor het vinden van een vaste relatie. Veel aspecten van Badoo zijn gratis maar er zijn ook betaalde mogelijkheden. Door credits aan te schaffen kun je daar je profiel bijvoorbeeld mee omhoog plaatsen in de zoekresultaten, betere matches ontvangen in het Kennismakingsspel en meer opties vrijspelen om contact te leggen met leuke singles waar je wel interesse in hebt.

Bezoek datingsite Badoo

Internationale datingsites voor specifieke doelgroepen

De eerder genoemde International Cupid is een van de grootste en bekendste internationale datingsites ter wereld en daarmee ook de grootste blikvanger van het overkoepelende bedrijf Cupid Media. Dat is echter niet alleen eigenaar van deze site, maar beheert nog een groot aantal andere internationale datingsites die zich meer op bepaalde regio’s of landen richten. Heb je al een vrij goed idee van het land waarin je op zoek wilt naar je toekomstige partner? Dan kun je ook op een van die andere leuke datingsites lid worden. Enkele populaire voorbeelden zijn:

  • Afro Introductions – Deze site is bedoeld voor mannen en vrouwen die hun nieuwe partner in Afrika willen leren kennen.
  • Thai Cupid – Gericht op mannen die op zoek zijn naar een single vrouw in Thailand.
  • Ukraine Date – Oekraïense single vrouwen hebben hier de mogelijkheid om kennis te maken met westerse mannen.
  • Japan Cupid – Als een van de bekendste online platforms waar singles uit Japan in contact kunnen komen met vrijgezellen uit andere landen is deze site ook een logische keus voor Nederlandse singles.

Zoals gezegd zijn dit slechts enkele voorbeelden, dus kijk vooral zelf ook even rond welke site voor jou een optie zou kunnen zijn. De sites beschikken over veel van dezelfde voordelen als International Cupid zelf, zoals volledig Nederlandse teksten en de optie om met iDeal te betalen.


Tips voor singles op internationale datingsites

Wanneer je als Nederlandse single voor het eerst actief wilt worden op een internationale datingsite kun je waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Daarom hebben we hier alvast wat handige tips voor je verzameld zodat je altijd goed beslagen ten ijs komt.

Kies voor een Engelstalige profieltekst

Wanneer je actief bent op een internationale datingsite is het natuurlijk belangrijk dat je profieltekst gelezen kan worden door de singles die je probeert te bereiken. Tenzij je goede redenen hebt om een andere taal te kiezen kun je jouw profiel daarom het beste in het Engels aanmaken. Uitzondering op deze regel zou kunnen zijn wanneer je het Frans goed beheerst en jezelf specifiek op Franstalige landen richt bij je zoektocht. Dan zou een Franstalig profiel je kansen juist kunnen vergroten omdat je eerder aansluiting vindt. Maak in elk geval niet de fout om een profieltekst door iemand op te laten stellen in de lokale taal, want daarmee schep je verwachtingen voor het verdere verloop die je niet waar kunt maken.


Bedenk welke singles je aan wilt spreken

Hoe je jouw profiel vormgeeft, maar ook hoe je omgaat met de reacties die je krijgt, hoort als het goed is voort te komen uit het doel waarmee je op de internationale datingsite naar singles op zoekt bent.

Veel mannen en vrouwen die met opzet een partner zoeken in een land waar het economisch minder voorspoedig gaat doen dit omdat ze weten dat ze voor singles in die landen als westers persoon extra interessant zijn.

Een nieuwe relatie heeft dan weliswaar ook gewoon met een goede klik en de nodige romantiek te maken, maar kan deels ook een hele nuchtere en praktische afweging zijn. Veel meer dan bij singles in Nederland moet er een rationele keuze gemaakt worden: is mijn toekomst met deze persoon het waard om mijn hele leven om te gooien? Het is dus niet gek om daar ook tijdens het daten via zo’n internationale datingsite veel mee bezig te zijn. Ga je puur voor een romantische klik, dan is dat het enige waar je mee bezig hoeft te zijn.


Kies de beste landen uit voor je persoonlijke zoektocht

Je kunt het jezelf tijdens het daten met een buitenlandse vrouw of man veel makkelijker maken door voor een land te kiezen waarbij het praktisch haalbaar is om elkaar te ontmoeten.

Je kunt tegenwoordig met het vliegtuig relatief eenvoudig de wereld rond reizen, maar de situatie ter plekke bepaalt of het inderdaad haalbaar is om je nieuwe partner meerdere malen te kunnen bezoeken voor je eventueel in het huwelijksbootje stapt. Is het bijvoorbeeld wel veilig voor westerse mensen om zich zelfstandig in het land te bewegen?

Maar bereikbaarheid kan ook gewoon een moeilijk punt zijn. Als voorbeeld noemen we Aziatische landen als Thailand en Vietnam. Wanneer je daar een single leert kennen die in de grote stad woont is het normaal gesproken goed te doen om elkaar in het echt te ontmoeten.

Maar dat kan een heel ander verhaal worden als jouw geweldige match zich diep in de binnenlanden bevindt. Gelukkig bieden de meeste internationale datingsites de optie om niet alleen op land maar ook op regio te selecteren.


Wees extra beducht op malafide profielen

Zelfs wanneer je op een Nederlandse datingsite normaal gesproken snel door hebt wanneer iemand je in de maling probeert te nemen kun je ineens weer veel meer risico lopen op een internationale datingsite.

De context waar je aan gewend bent valt weg en meestal komt daar een taalbarrière voor in de plaats. Zo word je vaak weer veel vatbaarder voor malafide figuren die datingsites helaas ook in andere landen gebruiken om gewillige slachtoffers te vinden voor hun oplichtingspraktijken.

Gebruik dus altijd een gezonde dosis scepsis in het contact met andere singles, deel niet te snel persoonlijke informatie en zie verzoeken om geld als een goede aanleiding om het profiel in kwestie meteen uit je contactenlijst te knikkeren. Zo voorkom je dat je ten prooi valt aan kwaadwillende personen.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag