Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is de beste lesbische datingsite?

Wat is de beste lesbische datingsite?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Het is een hele uitdaging om in contact te komen met andere vrijgezellen, al helemaal als je op iemand valt van hetzelfde geslacht. Je weet van te voren niet zeker of iemand wel of niet openstaat voor jouw avances, tenzij jij een hele goede ‘radar’ hebt ontwikkeld. Ook online is het niet altijd eenvoudig, in zo’n enorme database is het niet altijd even makkelijk om jouw ideale match te vinden. Daarnaast vraag je je misschien af wat de intenties zijn van het profiel van die leuke vrouw… Gelukkig helpen onderstaande 3 datingsites voor lesbische dating om jouw datingavontuur weer nieuw leven in te blazen!


Wat is de beste lesbische datingsite?

Dat is voor iedereen persoonlijk. Het hangt er natuurlijk vanaf waar je naar op zoek bent! Om jou wat beter te helpen om een goede keuze te maken, hebben we onder in dit artikel een lijst gemaakt met criteria waar je op kunt letten als je online op zoek gaat naar een leuke vrouw. Toch geven we jou alvast drie datingwebsites die heel goed worden ontvangen in de lesbische online dating scene. Kijk en oordeel zelf!

Girls Dating.nl

blankDit is een gerenommeerde datingsite die speciaal is opgericht om homo’s, lesbiennes en biseksuelen van een leuke digitale match te voorzien. Ze noemen zichzelf dé datingsite voor homo- en biseksuele mensen in Nederland, maar je mag natuurlijk zelf beoordelen of jij dat ook vindt. Wel weten wij dat er dagelijks ontzettend veel nieuwe aanmeldingen zijn. Op moment van schrijven zijn er in de laatste 24 uur al 79 nieuwe inschrijvingen. Grote kans dat er een leuke vrouw voor jou tussen zit. Het maakt op G-dating niet uit of je op zoek bent naar een liefdevolle relatie of naar een leuke date. Beide is mogelijk op deze leuke, lesbische datingsite.

Bezoek Girls Dating


Bi love

blank

Met meer dan 60.000 inschrijvingen is Bi Love een grote website voor vrouwen die biseksueel zijn. Bi Love staat heel goed bekend in Nederland. Je kunt de website onder andere kennen van de Telegraaf, Grazia, BNN en Ze.nl. Bi Love is uitsluitend bedoeld voor vrouwen die op zoek zijn naar andere vrouwen. Dus je hoeft niet bang te zijn dat de database bestaat uit biseksuele mannen of heteromannen die geïnteresseerd zijn in een trio’tje of iets dergelijks. Een ander voordeel van Bi Love is de gratis, telefonische helpdesk. Je kunt ten alle tijden bellen of e-mailen met vragen, opmerkingen of andere zaken waarvoor jij de helplijn kunt gebruiken.

Bezoek Bi Love


Parship

Parship

Je bent vast wel bekend met de grotere broer van Gay-Parship, namelijk de hoofdwebsite van Parship. Dit is één van de beste gewaardeerde datingsites voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Ook valt deze website over het algemeen heel goed in de smaak bij hoogopgeleide mensen. Gay-Parship biedt in feite dezelfde functionaliteiten aan als de ‘normale’ Parship, met uitzondering dat de doelgroep puur bestaat uit homoseksuele en lesbische leden. Ook biseksuelen zijn van harte welkom op deze website. Omdat Parship heel erg goed jouw persoonlijkheid in kaart brengt, krijg je kwalitatief hoogwaardige matches waar je waarschijnlijk genoeg gespreksstof mee hebt. Er hangt wel een prijskaartje aan Parship, maar zeg nou zelf: de ware liefde is priceless… Toch?

Bezoek Parship

Waar ben je naar op zoek als je een lesbische datingsite bezoekt?

Eigenlijk is deze vraag van toepassing op iedereen die op zoek is naar een online datingsite. Dus ook als lesbische dame moet je hier goed overna denken. Want wat wil je uiteindelijk bereiken met het profiel dat je aanmaakt op een online datingsite. Stel je voor dat je op zoek bent naar een serieuze relatie, dan is het hartstikke vervelend als je wordt overspoeld met seksueel getinte berichtjes of niet-serieuze verzoeken. Het tegenovergestelde is net zo goed waar. Als jij voor nu genoegen neemt met een spannend afspraakje, wil je niet onnodig mensen kwetsen die wél op zoek zijn naar een serieuze relatie… Door voor jezelf te bepalen met welk doel je een datingsite bezoekt, kun je een heleboel datingsites al afstrepen. Dit scheelt jou heel erg veel tijd in het online daten.

Gratis oriënteren bij meerdere datingsites

Als je voor het eerst een datingsite bezoekt, kunnen wij ons goed voorstellen dat jij nog niet precies weet waar je naar op zoek bent. Dat is ook helemaal niet erg, want je kunt gewoon meerdere dingen proberen en kijken welke website het beste voor jou werkt. De meeste datingsites vragen een klein bedrag voor het gebruiken van alle functionaliteiten, maar meestal is er wel een mogelijkheid om de website eerst gratis uit te proberen. In ieder geval kun je gratis een account aanmaken en de functionaliteten (en database!) met eigen ogen beoordelen.


Waneer is een website een goede lesbische datingsite?

De meeste datingsites staan open voor leden die niet hetero-seksueel zijn. Met uitzondering van hele religieuze websites of een andere hele specifieke site. Kortom, als jij als vrouw op vrouwen valt, dan kun je in principe nog steeds op bijna alle datingsites terecht. Het is alleen de vraag of deze datingsite ook optimaal is voor het vinden van een lesbische date. Daarom hebben we een aantal criteria bedacht waarmee jij kunt beoordelen of een lesbische datingsite ‘goed’ is.

Jouw doel tijdens het online daten

Dit refereert naar het puntje dat we al eerder hebben besproken. Ben je op zoek naar een serieuze relatie, een leuke date of een ‘brede ‘datingsite waar alles mogelijk is? Bekijk of de desbetreffende lesbische datingsite aansluit bij jouw doel.

De grootte van de database

Je hebt de ideale datingsite gevonden. Deze voldoet precies aan jouw datingdoel, normen- en waarden en andere voorwaarden… Maar eenmaal aangemeld zijn er maar 20 potentiële matches. Kleine kans dat de vrouw van jouw dromen daartussen zit! Hoe groter de database, hoe meer ‘vissen in de vijver’.

De recensies van andere lesbische leden

Hoe is het gesteld met de ‘succes ratio’ van de lesbische datingsite die je wil bezoeken? Goede datingsites geven ook de mogelijkheid om recensies te geven. Aan de recensies kun je vaak afleiden wat de algemene beoordeling van een website is. Kijk het liefst op vergelijkingswebsites zoals deze website, in plaats van op de website van de datingsite zelf. Op hun eigen website is de kans op subjectieve beoordelingen een stuk groter dan op onafhankelijke platforms!

De functionaliteiten van de datingsite

Wat verwacht je allemaal van een datingsite? Wil je alleen maar kunnen zoeken en chatten? Dan kun je bij een heleboel lesbische datingsites terecht. Pas als je wat specifiekere functionaliteiten zoekt, moet je beter opletten welke site je gaat gebruiken. Sommige websites stellen bijvoorbeeld matches aan je voor, wat een hoop tijd en geld scheelt. Daarnaast zijn er ook datingsites waarbij je bijvoorbeeld matching spelletjes kunt spelen die een beetje lijken op Tinder. Dan is er ook nog de vraag of je behoefte hebt aan een persoonlijkheidstest ja of nee? En dit is slechts een greep uit de vele functionaliteiten die datingsites kunnen hebben. Bedenk goed wat je wel (en niet!) nodig hebt en doe er je voordeel mee!

De prijs-kwaliteitverhouding

Dat je moet betalen, is in principe niet erg. Sterker nog, dat is niet meer dan normaal. Maar wat krijg je er allemaal voor terug qua functionaliteiten? En staan die functionaliteiten in verhouding met wat je nodig hebt, of betaal je voor iets dat je waarschijnlijk nooit gaat gebruiken? Oftewel, bereken de prijs-kwaliteitverhouding en neem de uitslag mee in jouw beoordeling.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag