Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review NextLove

NextLove is een wereldwijd platform dat met name groot is in Europa. Het richt zich op contact tussen alleenstaande en gescheiden ouders die op zoek zijn naar liefde, vriendschap of een chat.

Voor een datingswebsite die zich richt op ouders, vinden wij dat er verdacht weinig aandacht is voor kinderen. Sterker nog, eenmaal ingelogd, zien we hier helemaal niets van terug, behalve dat je in je profiel in kunt vullen of je kinderen hebt. Op zich is dat niet erg – je hoeft tijdens het online daten ook niet continu met je hoofd bij je kinderen te zijn. Al met al zijn wij niet echt gecharmeerd van deze website, voornamelijk vanwege de slechte prijs-kwaliteitverhouding en het gebrek aan focus.

Probeer NextLove gratis

Pluspunten

 • Volledig anoniem online daten
 • Internationaal georiënteerd

Minpunten

 • Niet beschikbaar in het Nederlands, alleen in het Engels
 • Veel nepprofielen, slecht ingevulde profielen en erotisch getinte profielen
 • Slechte prijs-kwaliteitverhouding

Wat kun je lezen in deze review?


Inschrijven bij NextLove

Inschrijven bij NextLove gaat eenvoudig. Om je in te schrijven, moet je je gebruikersnaam, e-mailadres, geboortedatum en status weergeven. Verder moet je aangeven of je gratis lid wil worden van de 100% gratis NextLove VIP Club. Later leggen wij uit wat deze club precies inhoudt. Wat met name opvalt, is de status die je op kunt geven:

 • Married
 • Divorced
 • Attached
 • Single
 • Gay

De bovenste vier categorieën hebben uitsluitend betrekking op heteroleden. Als je gay bent, is er geen onderscheid tussen divorced, married, attached of single. Dat vinden wij een gemis. Als je eenmaal bent ingelogd kun je overigens wel nuances aanbrengen.

Aanmeldbevestiging in spambox
Direct na het aanmelden krijg je een bevestigingspagina van je aanmelding. Het enige dat je nu hoeft te doen, is je e-mail te bevestigen. Het opvallende aan deze e-mail is, dat deze negen van de tien keer in de spambox terecht komt. Dat gebeurt zelfs zo vaak dat NextLove je ervoor waarschuwt. En inderdaad, ook wij vonden de e-mail terug in onze spamfolder.


Doelgroep NextLove

NextLove is een datingwebsite voor alleenstaande, gescheiden ouders. Althans, dat is wat de slogan van het bedrijf ons belooft. Wat alleenstaande en gescheiden ouders van de website verwachten, loopt uit van chatcontact, tot vriendschap, tot een (spannende) date. Overigens is de database van de datingsite behoorlijk breed. Het is niet verplicht om kinderen te hebben of gescheiden te zijn, dus de doelgroep wordt niet echt strikt gehanteerd. Verder valt het op dat er meer vrouwen zijn (op het eerste gezicht, kan per regio of leeftijdscategorie verschillen). De vrouwen en mannen variëren in leeftijden vanaf 18 jaar en ouder.

Internationaal publiek
Een belangrijk aspect van NextLove is dat het internationaal actief is. Er staat ‘Europe’s Leading Divorced and Single Parents Dating’. Als we inloggen op de website, zien we echter dat NextLove niet alleen in Europa, maar wereldwijd actief is. Je kunt selecteren op ‘all globally’, ‘all Scandinavia’, ‘all East Europe’ en ‘all USA’. Wij vinden dit vrij willekeurige filters, al helemaal als je vanuit Nederland inlogt. Maargoed – wie weet kun jij een leuke, internationale date scoren!


Beveiliging

NextLove maakt gebruik van een SSL HTTPS-verbinding. Bovendien beschikken ze over een SSL Trust Certificaat, een 265 BIT Encryption kenmerk en een label van Norton en Amazon Webservices. Op zichzelf alle ingrediënten voor een veilige date omgeving. Toch voelt het niet zo veilig. Dat heeft vooral te maken met het slechte begin (spamfilter) en het feit dat je je account op geen enkele manier hoeft te verifiëren (anderen hoeven dat dus ook niet!). Verder is de informatievoorziening rondom veilig daten gering.


Bekendheid

Voor een website die zichzelf positioneert als de ‘leading’ datingsite voor alleenstaande en gescheide ouders in Europa, vinden wij dat de bekendheid behoorlijk tegenvalt. Veel mensen hebben nog nooit eerder van deze datingsite gehoord. Niet zo gek, want het is heel lastig om in elk land in Europa bekendheid te verwerven. Al helemaal als de website in het Engels is, en niet in het Nederlands. Er zijn overigens websites die claimen dat NextLove al duizenden alleenstaande Nederlanders aan elkaar heeft gekoppeld.


Klantenservice

Je kunt NextLove bereiken door een Engelstalige mail te sturen naar support@nextlove.nl. Verder is er een invulformulier waarbij je de mogelijkheid hebt om een onderwerpregel en tekst te typen, al dan niet vergezeld door een afbeelding, zoals een screenshot. Verder kun je voor antwoorden op vragen terecht bij ‘Frequently Asked Questions’.

Bedrijfsgegevens NextLove
Next Love Ltd
Reg. number. C60580
The Plaza Commerical Centre, Level 8, Suite 5
Bisazza Street,
Sliema, Malta SLM1640 Malta
Customer service agents are available 7 days a week.


Gratis account

Je kunt je gratis aanmelden op NextLove. Met een gratis account kun je leden zoeken en hun profiel bekijken. Helaas is er geen mogelijkheid om contact op te nemen met iemand. Hiervoor heb je toch echt een premium account nodig. Daar word je overigens op vrij intense manier op gewezen. Zodra je op een functionaliteit klikt, zoals ‘winks’, dan krijg je een gigantische pop-up met prijzen en betaalmogelijkheden. Dit schrikt een beetje af. Wij zouden het waarderen als we eerst konden zien wat een functionaliteit inhoudt alvorens onze betaalgegevens in te vullen.


Premium account

Het wordt dus algauw duidelijk dat je een premium account nodig hebt om te daten via NextLove. Met een premium account kun je:

  • Leden zoeken (kan ook gratis)
  • Profielen en foto’s bekijken (kan ook gratis)
  • Knipogen verzenden (kan ook gratis)
  • Berichten versturen en ontvangen
  • Kijken wie jouw profiel bezocht heeft
  • Kijken wie er met jou flirt
  • Digitale cadeautjes versturen en ontvangen

Kosten premium account

Aantal maanden

Prijs

3 maanden

€39.99 per maand (in totaal circa €120)

6 maanden

€29.99 per maand (in totaal circa €180)

12 maanden

€19.99 per maand (in totaal €240)

Met deze kosten heb je toegang tot alle mogelijkheden die worden beschreven onder ‘premium account’. Wat ons betreft zijn dit vrij hoge kosten waar je – in onze ogen – niet echt speciale functionaliteiten voor terugkrijgt. De functionaliteiten die NextLove aanbieden zijn vrij standaard. Op een andere datingsite kun je voor hetzelfde geld betere functionaliteiten krijgen. Overigens is een datingsite een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het kan heel goed zijn dat jij je gratis aanmeldt, oriënteert en dan besluit dat je er graag in investeert. Als je er een leuke heer of dame ziet, dan speelt geld natuurlijk geen rol! Dan wil je zo snel mogelijk in contact komen.


Functies en mogelijkheden

Hierboven gaven we aan dat de functies en mogelijkheden niet zo heel breed zijn. Maar wat verstaan we onder ‘niet zo breed’? Hieronder volgt een overzicht van de functionaliteiten.

 • Leden zoeken: nationaal of internationaal. Verder kun je aangeven of iemand op zoek is naar een chat, liefde of vriendschap of allemaal. Onder ‘advanced search’ kun je ook nog andere filters toevoegen, met name uiterlijke kenmerken en een aantal kenmerken rondom lifestyle.
 • Berichten sturen en ontvangen
 • Zien wie je profiel bezoekt
 • Zelf profielen bezoeken
 • Favorieten toevoegen
 • Knipogen versturen en ontvangen
 • Digitale cadeautjes geven en ontvangen

Foto toevoegen
Het is niet verplicht om een foto aan je profiel toe te voegen. Als je er eentje wil toevoegen, kan dat heel eenvoudig door op ‘upload photo’ te klikken. Wij vinden het een beetje vreemd dat er een dergelijke suggestie wordt gedaan. Het suggereert dat veel mensen er ‘geheim’ op zitten, of wellicht op zoek zijn naar lichamelijk genot in plaats van een relatie. Je ziet dan ook veel leden die alleen hun lichaam fotograferen, of met een duckface en een masker op de foto gaan. Gelukkig zitten er ook heel veel leden tussen die ‘gewone’, open foto’s hebben.

VIP club
Wij hebben geen idee wat de toegevoegde waarde is van VIP club. Er staat dat het gratis is, maar wat we ervoor terugkrijgen, is onduidelijk. Het enige wat we tot nu toe hebben meegekregen van ons lidmaatschap is een grote pop-up waarin er werd gevraagd of we kans willen maken op een iPhone X. Zag eruit als spam, is geen spam. Toch niet relevant. Je bent niet op zoek naar een nieuwe telefoon, maar naar een nieuwe liefde!

Overige functionaliteiten
NextLove heeft geen functionaliteiten die zich in positief opzicht onderscheiden van andere datingsites. De meeste functionaliteiten zijn bekend en vormen de basis van iedere zichzelf respecterende website voor dating.


Uitschrijven

In je profiel moet je bij instellingen naar onderen scrollen en klikken op ‘to deactivate your account, please fill in this form’. Dan kom je op de pagina van de klantenservice met als onderwerpregel ‘full deletion request’. Vervolgens moet je in het vrije veld feedback geven voor jouw uitschrijving. Wat ons betreft is dit omslachtig. Wij zien liever een knop waarmee alles in een keer geregeld is.


Bezoek NextLove
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag