Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

De 30 populairste dating apps van Nederland (2024)

De 30 populairste dating apps van Nederland (2024)

Laatst bijgewerkt: 30 januari 2024

Sinds Tinder in 2012 op de markt kwam, is het gehele online dating landschap veranderd. De dating app was de eerste die mogelijkheid gaf om laagdrempelig in contact te komen met anderen voor een serieuze relatie, scharrel of seksafspraak.

Hiermee werd een hele nieuwe doelgroep bedient op het gebied van online dating. Datingsites waren eerder voornamelijk interessant voor 30-plussers die in hun twintiger jaren geen relatie hadden kunnen vinden. Met dating apps werd online dating ook cool voor een jongere doelgroep.

Inmiddels zijn wel alweer vele jaren verder en zijn er inmiddels honderden nieuwe dating apps bijgekomen en ook weer verdwenen. Maar welke dating app is op dit moment populair en welke dating app past bij jou? In dit artikel behandelen we alle populaire dating apps van Nederland op dit moment.


1. Lexa - Populairste Dating App

blankBezoek Lexa

Lexa is een bekende speler in de datingbranche. In hun televisie en radioreclames hebben ze regelmatig aandacht voor hun app. Wanneer je de app opent wordt dan ook snel duidelijk dat er veel tijd zit in de ontwikkeling van de app. Dat komt mede omdat Lexa een internationale speler op de datingmarkt is. Ze kunnen daardoor één goede dating app ontwikkelen, en deze voor verschillende merken in verschillende landen uitbrengen. De gebruiksvriendelijkheid van deze app is perfect en qua matching is de app net zo goed als de datingsite.

Ben je op zoek naar een serieuze relatie, dan kan Lexa een goede overweging zijn. Er zijn diverse upgrades die je direct in de app kunt kopen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een Full Membership af te sluiten. Deze is beschikbaar vanaf €9,99 per maand (wanneer je 6 maanden Full membership afneemt.)

Bezoek Lexa

2. Parship - Beste matching methodes

blankBezoek Parship

Parship richt zich op alle singles van Nederland. Dat is ook direct hetgeen dat deze dating app en datingsite zo uniek maakt. Door alle doelgroepen te bedienen, garanderen ze altijd een groot aanbod aan vrijgezellen. Daarnaast maakt Parship gebruik van geavanceerde algoritmes voor het matchen van singles.

Dit houdt in dat je bij Parship niet door de profielen heen bladert, maar een gerichte selectie van partnervoorstellen krijgt die passen bij jouw eigenschappen, voorkeuren en interesses. Dit wordt mede bepaald door de testresultaten uit de persoonlijkheidstest. Tijdens deze uitgebreide test wordt er een uitgebreide profielschets van jou gemaakt. Hierin worden bijvoorbeeld persoonlijkheidseigenschappen en gewoontes geregistreerd.

Met de gebruiksvriendelijke app heb je gemakkelijk toegang tot alle functies die het dating platform biedt. Op deze manier kun je je partnervoorstellen beheren, alsmede gemakkelijk chatten met potentiële partners. De app is gratis te downloaden en je kunt hem helemaal gratis gebruiken. Helaas zitten er wel wat beperkingen op de gratis versie van deze app. Zo kun je slechts beperkt contact opnemen met je contactvoorstellen en geen uitgebreide zoekopdracht instellen.

Een Premium membership waarbij je gebruik kunt maken van alle functies is beschikbaar v.a. € 22,90 per maand.

Bezoek Parship

3. EliteDating - Hoger opgeleiden dating

blankBezoek EliteDating

EliteDating is een dating app die zich in meerdere Europese landen richt op online dating voor hoger opgeleiden. Eerder deden ze dit voornamelijk met hun datingsite, maar sinds enkele jaren is er ook een dating app die verassend goed werkt. Nadeel van EliteDating is wel dat het een van de duurdere datingservices is. Gebruikers roemen de app echter wel om de matching en kwaliteit van de matches.

Bezoek EliteDating

4. Breeze Social App - Real life daten


blankDownload Breeze Social

Alles in de Breeze Social app draait om offline (Real life) daten. Niet uren lang swipen of chatten maar als je een match hebt via de Breeze app dan krijg je direct een datumprikker te zien om een date te plannen. En een profiel aanmaken is gratis! De matching module in de app zorgt ervoor dat je enkele potentiele matches te zien krijgt per dag. Een redelijk nieuwe app met een leuke insteek om direct af te gaan spreken. Als dat wat voor je is probeer dan zeker eens de Breeze app uit!

Download Breeze Social

5. C-Date - Casual Daten


blankBezoek C-date

C-Date is een populaire Nederlandse dating app waar je andere mensen kunt ontmoeten voor spannende contacten en ontmoetingen. Deze dating app richt zich dus niet op het vinden van een serieuze relatie, maar meer op casual dating. De app onderscheidt zich door de handmatige profielcontrole en de vele opties om discreet of anoniem met andere mensen in contact te komen.

C-Date is één van de grootste dating apps, en dat dankt C-date onder andere aan de gebruiksvriendelijkheid van de app. Via de app maak je gemakkelijk een account aan en kun je al binnen enkele minuten met andere profielen matchen en berichten versturen.

Bezoek C-date

6. 50plusmatch - Senioren dating


blankBezoek 50plusmatch

Zoals de naam van deze dating app al doet vermoeden, richt 50plusmatch zich op een doelgroep van boven de 50 jaar oud. Als je zelf boven de 50 bent, en je bent op zoek naar een serieuze relatie met iemand die ook boven de 50 is, dan is 50plusmatch één van de betere opties.

De dating app van 50plusmatch werkt erg prettig, zo kun je o.a. een uitgebreid profiel opstellen en daarmee matchen met andere gebruikers. Een leuke functie van 50plusmatch, is dat je gemakkelijk kunt zien welke andere gebruikers er in jouw regio staan ingeschreven.

Bezoek 50plusmatch

7. Novamora - Spannende contacten


blankBezoek Novamora

Novamora is al jaren een begrip in Nederland op het gebied van spannende contacten. Wil jij een dating app gebruiken voor het vinden van een relatie vol passie of een date zonder verplichtingen? Dan kan Novamora een goede keus voor jou zijn. Wil jij de liefde van je leven tegenkomen, dan kun je deze dating app misschien beter overslaan, aangezien de focus hier ligt op casual ontmoetingen.

De mobiele website van Novamora doet niet onder voor andere grote dating apps en werkt prettig. Op je profiel kun je duidelijk maken waar je naar op zoek bent en met welke gebruikers je graag in contact wil komen. Ook swingers zijn welkom bij Novamora en dat maakt deze dating app aantrekkelijk voor een brede doelgroep.

Bezoek Novamora

8. E-matching - Alleen voor hoger opgeleiden


blankBezoek e-matching

Deze dating app is bij de meeste Nederlanders wel bekend door de radio en televisiereclames. E-matching richt zich op dating voor hoger opgeleiden en is voor deze doelgroep al jaren een van de populairste dating apps. Jaarlijks verwelkomt deze dating app ongeveer 40.000 singles, waarvan velen een relatie vinden via de dating app.

De app onderscheidt zich van andere apps, doordat je niet helemaal op jezelf aangewezen bent wanneer je deze dating app gebruikt. Natuurlijk kun je er voor kiezen om zelf te matchen met andere gebruikers op deze app, maar je kunt ook gebruik maken van het datingadvies dat E-matching aanbiedt.

Bezoek e-matching

9. MetJou - Gebruiksvriendelijk en simpel


blankBezoek MetJou

De dating app MetJou is een vreemde eet in de bijt, omdat je de app alleen kunt gebruiken via de mobiele website. Dat werkt echter heel erg prettig en het maakt het makkelijker dat je er geen speciale app voor hoeft te downloaden. Ook is deze app via de website zeer gemakkelijk te gebruiken, je vind er namelijk alle functionaliteiten die je ook hebt bij andere dating apps.

MetJou is een welkome verrassing in het dating landschap, wanneer je de grote dating apps zoals Tinder, Happn en Lexa al een keer hebt geprobeerd.

Bezoek MetJou

Overige dating apps

Hieronder noemen we nog enkele dating apps die het ‘beste’ overzicht helaas niet hebben gehaald. Deze dating apps richten zich op een specifieke doelgroep of hebben een ander matchingsmodel dan de apps die we hierboven hebben genoemd.


10. Tinder

blank

Tinder is verreweg de meest bekende en bovendien de grootste dating app in Nederland. Dagelijks wordt er behoorlijk wat ‘afgeswiped‘ in Nederland. De essentie van de app is simpel. Wanneer je de app opent, krijg je een potentiële match te zien. Je kunt hierbij de foto’s en het profiel bekijken. Als je geen interesse hebt, swipe je naar rechts. Het profiel verdwijnt en je krijgt een nieuw profiel te zien. Ben je wel geïnteresseerd? Dan swipe je naar links of druk je op het hartje. Wanneer deze persoon inlogt in Tinder, krijgt hij of zij jouw profiel vervolgens te zien. Als jullie beide naar links swipen dan hebben jullie een match en kunnen jullie gaan chatten.

Functies Tinder

Je matches beheer je in een ander tabblad. Hier kun je gemakkelijk je chats en nieuwe matches beheren. Naast de app, kun je Tinder ook via je computer gebruiken via de website. Naast het standaard swipen kent Tinder nog enkele extra functies, zoals bijvoorbeeld de Super Like. Deze kun je één keer per dag gebruiken om aan te geven dat je iemand extra leuk vind. Een andere extra functie is ‘Tinder Boost’. Hiermee kom je voor 30 minuten vaker tevoorschijn bij andere Tinder gebruikers. Als je Tinder Plus of Gold hebt krijg je 1 gratis boost per maand.

Kosten Tinder

De app is in eerste instantie gratis, maar de gratis versie heeft wel enkele beperkingen. Zo heb je een maximaal aantal likes wat je kunt geven op een dag en kun je een eerdere swipe niet ongedaan maken. Je kunt deze beperkingen wegnemen en extra opties krijgen door te betalen. Hiervoor zijn er de onderstaande abonnementen:

 • Tinder Plus (€9,99 p.m.)
 • Tinder Gold (€16,49 p.m.)

Met een abonnement heb je; onbeperkt likes, mogelijkheid om vorige swipe ongedaan te maken, 5 Super Likes per dag (i.t.t. 1), 1 boost per maand en de mogelijkheid om je locatie aan te passen. Met Tinder Gold kun je daarnaast gebruik maken van de ‘Likes You’ functie om te zien wie jou heeft geliked. Daarnaast heb je de mogelijkheid om extra ‘Super Likes‘ (5 voor €5,49) en ‘Boosts’ (1 voor € 4,49) aan te schaffen.

blankConclusie

Tinder blijft één van de beste dating apps van dit moment. Het systeem is simpel, maar blijft doeltreffend. Wanneer je online dating niet te serieus neemt, kan het een leuke manier zijn om in contact te komen met andere mensen. Ben je echter op zoek naar een serieuze relatie, dan raden we Tinder af.


11. Badoo

blank

Badoo is een app die profiteert van de laagdrempeligheid van dating apps, maar ook van de gebruiksvriendelijkheid en matching van een datingsite. Met Badoo heb je namelijk veel meer opties dan op andere dating apps. Het is met miljoenen gebruikers een van de grootste dating apps van Nederland. Zo kun je zelf bladeren door alle profielen van gebruikers in je buurt en wanneer je interesse is gewekt een bericht sturen. Een andere manier om in contact te komen met anderen is via het ‘Kennismakingsspel’. Dit lijkt een beetje op Tinder, maar je kunt hierbij wel je eigen zoekvoorkeuren duidelijk maken.

Functies Badoo

Naast de manier hoe je andere gebruikers ontmoet via de app, zijn er ook enkele onderscheidende functies die Badoo erg leuk maken om te gebruiken. Zo kun je (als je een match bent) natuurlijk met elkaar chatten, maar heb je ook de optie om direct een videochat te starten. Erg spannend en niet voor iedereen geschikt, maar wel een leuke manier om direct een eerste indruk te krijgen van iemand.

Een andere vernieuwende functie is bijvoorbeeld ‘Badoo Live’; een leuke nieuwe functie om nog gemakkelijker mensen te ontmoeten. Je hebt hierbij de mogelijkheid om gedurende de dag foto’s en video’s van jezelf te delen (zoals bijvoorbeeld bij Snapchat of Instagram stories). Daarnaast zijn er nog ontzettend veel andere functies die het gebruik van Badoo leuk en afwisselend maken. Door de grote hoeveelheid functies kan de app echter ook overdonderend wanneer je simpele interfaces gewend bent.

Kosten Badoo

Om je Badoo ervaring nog beter te maken, kun je je profiel upgraden met:

 • Badoo Premium (v.a. € 11 per maand) of € 129,99 levenslang
 • Credits (2.750 voor € 39,95)

Met Badoo premium heb je toegang tot een hele rits aan nieuwe functies om het makkelijker te maken om mensen te ontmoeten. Zo kun je onder andere zien wie jou hebben geliked bij het Kennismakingsspel en kun je direct met iedereen chatten. Met credits kun je jezelf in de schijnwerpers zetten. Je wordt bijvoorbeeld vaker getoond bij andere leden en in de zoekresultaten.

blankConclusie

Badoo is een dating app met ontzettend veel functies en onwijs veel gebruikers. Grote kans dat je je hier dus prima kunt vermaken. Het grote ledenaantal zorgt ervoor dat je gemakkelijk met mensen in contact komt, maar er zijn ook veel inactieve gebruikers. Je kunt de app gratis gebruiken en proberen, maar er zijn verschillende extra’s waar je voor kunt betalen. Dit maakt het daten leuker en zorgt er voor dat je zichtbaarder wordt in de overzichten van anderen. De intenties van gebruikers van Badoo lopen erg uiteen. Sommigen zijn enkel op zoek naar vrijblijvend contact, terwijl anderen wel degelijk een serieuze relatie hebben gevonden op Badoo.


12. Pepper

blank

Pepper is een dating app en datingsite voor singles in Nederland. Via Pepper kom je gemakkelijk in contact met singles die dezelfde interesses als jij hebben. Je profiel is namelijk een soort plakbord voor je hobby’s, interesses en dingen die jij leuk vindt. Op deze manier krijg je bij het bekijken van een datingprofiel in één oogopslag een goed beeld van de ander. Daarnaast kun je gemakkelijk filteren op locatie en kun je binnen de straal van jouw keuze profielen van andere gebruikers zien.

Een groot voordeel van Pepper is dat deze dating app als een van de weinigen voldoet aan de richtlijnen van Keurmerk Veilig Daten. Dit garandeert transparantie, klantvriendelijkheid en een actief beleid tegen nepaccounts en fraudeurs.

blank

Kosten

Je kunt de dating app en website van Pepper geheel gratis uitproberen. Daarna kun je zelf kiezen of je lid wilt blijven en een abonnement af wilt sluiten of dat je je lidmaatschap beëindigt. Kies je wel voor een abonnement, dan ben je veelal iets duurder uit dan bij de alternatieven. Daar staat tegenover dat de intentie van gebruikers op Pepper doorgaans serieuzer is dan op andere apps. Dat zorgt ervoor dat Pepper wellicht een betere uitvalsbasis is voor het vinden van een serieuze relatie.

 • Pepper full membership: v.a. €10,- per maand

Android iconDownload Pepper voor Android

Apple iconDownload Pepper voor iOS


13. Happn

blank

Ook Happn is een dating app die de afgelopen 3 jaar veel populariteit heeft gewonnen. Het wist daarmee te concurreren met Tinder, aangezien de matching iets minder platonisch is. Bij Tinder wordt vaak gezegd dat het een vleeskeuring is, bij Happn heb je al iets gemeen. De mensen die je ziet verschijnen in de app delen namelijk jouw locatie. Dat wil zeggen; je bent op dezelfde plek geweest als deze persoon. Dat maakt het makkelijk om (mocht er wederzijdse interesse zijn) een ontmoeting te plannen. Daarnaast kan het zijn dat er een klik is wanneer je ziet dat iemand ook regelmatig naar de bios gaat of naar dezelfde faculteit gaat om te studeren. Bij je potentiële matches kun je ervoor kiezen om een crush te geven, wanneer je dit beide doet heb je een match.

blankDe app is gratis te gebruiken, maar er zijn wel wat extra’s waar je voor kunt betalen. Zo kun je credits aanschaffen om hiermee meer charms te kopen (deze kun je uitdelen aan iemand die je extra leuk vind). Ook kun je door te betalen de ‘I’m in‘ functie gebruiken. Hiermee geef je aan dat je direct open staat voor een leuke activiteit. Daarnaast zijn er nog enkele beperkingen in de app die je weg kunt nemen met credits of een abonnement.

 • 10 credits: € 2,29
 • 60 coins: € 11,99
 • abonnement: v.a. € 9,99

14. Bumble

blank

Bumble is een dating app die buiten Nederland al erg populair is, maar in Nederland iets minder makkelijk voeten aan de grond krijgt. Op Bumble hebben vrouwen de macht over mannen. Vrouwen zetten namelijk de eerste stap in de app. Daarna heeft de man 24 uur om te reageren op het eerste berichtje.  Voor vrouwen is dit erg prettig omdat deze vaak overspoeld worden met wanhopige berichten op andere datingsites en apps. Voor mannen kan het ook prettig zijn, aangezien ze een keer niet initiatief hoeven te tonen.

blankBumble richt zich echter niet alleen op het vinden van dates en relaties, maar zet zich ook in de markt als app om nieuwe vrienden(groepen) te ontmoeten en als netwerk app voor je zakelijke contacten.

Je kunt de basisfuncties van de app gratis gebruiken, maar hebt de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten. Ook zijn er bepaalde betaalde functies die je kunt afrekenen met BumbleCoins.

 • BumbleBoost: v.a. € 7,99
 • BumbleCoins: v.a. €1,99 p.s.

15. Happy Pancake

Happy Pancake is een relatief nieuwe dating app die in Nederland snel in populariteit wint. Het is niet heel gek dat deze app populair is, omdat Happy Pancake namelijk (in tegenstelling tot veel andere dating apps) volledig gratis te gebruiken is. Dat wil zeggen; je hoeft nergens voor te betalen. Alle functies zijn geheel gratis te gebruiken. Daar staat tegenover dat de app wordt uitgegeven door een commercieel bedrijf en geen liefdadigheidsinstelling; er moet dus wel geld verdiend worden. En dat doet Happy Pancake door je advertenties voor te schotelen. Er bestaat dus ook geen optie om te betalen en de advertenties uit te schakelen.

Oorspronkelijk was Happy Pancake alleen een datingsite. In Zweden zijn ze al jarenlang de grootste en daarmee is het idee ontstaan om een dating app te ontwikkelen en deze in de Benelux te lanceren. Veel functies van de datingsite zijn hierin overgenomen. Je vind in deze dating app dus geen matching-games om nieuwe mensen te ontmoeten, maar meer traditionele dating-functies. Je kunt bladeren door de profielen en een knipoog sturen als je interesse hebt. Je profiel is overzichtelijk en compleet en biedt een goede uitvalsbasis voor het vinden van de liefde.

blank

Happy Pancake is een leuke, nieuwe dating app die het online daten terugbrengt naar de basis. De gebruikerservaring van de app is fijn, en het is prettig dat je zelf controle hebt over de matching. Een leuke bijkomstigheid is dat de dating app gratis is, maar hier staat tegenover dat je advertenties voorgeschoteld krijgt en dat de intentie van gebruikers wellicht minder serieus is dan bij betaalde datingsites en apps.


blank16. OkCupid

OkCupid is de grootste datingsite van het Verenigd Koninkrijk. De app groeit ook in populariteit in Nederland, maar er zijn nog niet zoveel leden als op alternatieve datingsites en apps. Door het jarenlang optimaliseren van hun matchings-algoritme is OkCupid wel in staat om zeer accurate matches te leveren. Daarnaast heeft de app enkele unieke functies waarmee je bijvoorbeeld matches kunt vinden die dezelfde interesses als jij hebben.


blank17. Once

Deze dating app is in Nederland voor een korte tijd erg populair geweest, maar dit lijkt inmiddels weer een beetje vervlogen. Het concept is wel interessant, in plaats van de grote overvloed aan matches en profielen die je voorgeschoteld krijgt op alternatieven, zie je er bij Once maar eentje per dag. Dat zorgt ervoor dat je veel selectiever wordt bij het uitzoeken van je matches en misschien iets verder kijkt dan alleen de profielfoto.


blank18. Grindr

De allerpopulairste dating app in de gay-scene. Grindr was al populair voordat Tinder op de markt kwam en is voor veel homosexuelen een goede uitvalsbasis voor het opdoen van nieuwe contacten. Gebruikers klagen wel veel over criminaliteit op Grindr (drugshandel, prostitutie etc.) en het feit dat de meeste gebruikers via Grindr op vooral op zoek zijn naar sex. Een serieuze relatie ga je waarschijnlijk niet vinden via deze app, maar desondanks zitten er veel gebruikers op.


blank19. Zoosk

Een dating app met een aantal zeer unieke functies. Zo is er een speciaal matchingsalgoritme (SmartPick) en heeft Zoosk verschillende maatregelen doorgevoerd die nepprofielen en datingfraudeurs moeten herkennen en weren. Zeker internationaal gezien een erg grote speler, maar in Nederland zitten er niet heel veel gebruikers op deze dating app.


blank20. Twoo

Twoo is een dating app die zich richt op het ontmoeten van nieuwe mensen. Hierbij is ligt de nadruk dus niet per sé op het vinden van liefde, relatie of een vluchtige date, maar meer op het vinden van vriendschap. De app is alleen te gebruiken in combinatie met een Twoo Premium abonnement (€9,99 per maand), maar je hebt wel een optie om een gratis proefabonnement te starten.


blank21. Paiq

Deze Nederlandse dating app en datingsite is al jarenlang actief met een iets andere aanpak dan andere datingsites. Via Paiq krijg je namelijk geen profielfoto’s te zien, maar wordt een profielfoto gedurende een gesprek steeds iets minder vervaagd. Op deze manier kun je je vooroordelen aan de kant zetten en eerst iemand leren kennen, voordat je een oordeel geeft op basis van een profielfoto. Een erg leuke insteek, die al jarenlang succesvol blijkt te zijn. Ook hier een gratis optie, maar ook de mogelijkheid om ‘Paiq Select‘ af te sluiten om nét iets meer uit je online date ervaring te halen.


blank22. Hot Or Not

Deze app neemt het oppervlakkige van Tinder nog een stapje verder. Op HotOrNot maken ze er geen geheim van dat de app alleen bedoeld is om te flirten. Het concept is simpel; je vind iemand ‘Hot‘ en je geeft een hartje, of ‘Not’ en wijst iemand af. Je krijgt een gratis proefperiode van een maand om uit te vogelen of je de app leuk vind. Als alles bevalt kun je een abonnement afsluiten voor € 8,99 per maand of € 2,99 per week.


blank23. Her

Deze dating app richt zich op lesbische vrouwen. Daarmee heb je de optie om te swipen tussen profielen, maar Her is ook een soort community voor de lesbische gemeenschap. Zo vind je er een agenda met lesbische evenementen die worden georganiseerd en heb je de mogelijkheid om al het nieuws binnen de scene te volgen. Een premium abonnement heb je bij Her vanaf € 9,99 per maand.


blank24. Plekk

Wederom een dating app van Nederlandse makelij. Plekk is het meest te vergelijken met Happn, aangezien ook deze je locatie gebruikt om je te matchen met anderen. De app legt de plekken waar je vaak komt, naast de plekken waar anderen graag komen en brengt jullie op basis daarvan in contact met elkaar. Vervolgens kun je iets vertellen over deze plek, waarom je er graag komt bijvoorbeeld. Het idee is dat je op die manier gemakkelijk gemeenschappelijke interesses kunt ontdekken en serieus kunt gaan daten. De premium optie ‘Plekk Extra‘ geeft je iets meer opties dan het gratis account.


blank25. Hater

Dating app Hater heeft wéér een andere insteek. Via deze app word je gematcht met mensen die gemeenschappelijk dezelfde dingen als jij haten. Heb jij bijvoorbeeld een gruwelijke hekel aan Crocs? Dan kun je dit aangeven in de app en krijg je partnervoorstellen van mensen die ook een hekel hebben aan crocs. Een grappig initiatief, maar ook wel eentje die heel negativiteit met zich meebrengt.


26. Jaumo

Deze dating app is weinig onderscheidend maar haalt zijn succes uit zijn eenvoud. De interface van de app is zeer goed geoptimaliseerd en werkt erg verfijnd. Verder lijkt het erg veel op bestaande dating apps en website. De app hecht veel waarde aan veiligheid en privacy en belooft je dat je anoniem blijft tot het moment dat je dit zelf aangeeft. De basisfuncties zijn gratis maar voor € 9,99 per maand krijg je toegang tot extra functies met een V.I.P. abonnement.


blank27. Lovoo

Deze app lijkt qua functionaliteiten voornamelijk veel op Badoo. Zo kun je gemakkelijk door alle profielen bladeren, maar heb je ook de mogelijkheid mensen te ontmoeten via nieuwe functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld Lovoo Live. Hiermee kun je direct een (openbare) livestream starten om andere gebruikers te ontmoeten. De ‘icebreaker‘ is een leuke functie om je gesprek met iemand op gang te brengen.


blank28. Mint

Bij Mint kun je op de traditionele manier ‘swipen’ tussen profielen. Hiermee wijs je echter niet direct iemand af. Je bladert alleen door de profielen. Vind je iemand leuk? Dan druk je op het hartje. Dat kan ook wanneer je al langs iemand bent geswiped. Net als bij veel andere Tinder alternatieven weet Mint geen indruk te wekken met de hoeveelheid leden. In Nederland zijn er een stuk minder daters dan bij andere apps. De basisversie van Mint is gratis. Mint Premium kost €7,99 per maand en geeft toegang tot diverse premium functies.


blank29. Meetme

Deze datingapp richt zich voornamelijk op gesamenlijke interesses. Heb je bijvoorbeeld dezelfde muzieksmaak of interesse in dezelfde sport, dan kun je gemakkelijk bladeren door andere profielen die ook deze interesses hebben aangegeven. Op je persoonlijke profiel kun je net iets meer dan bij andere dating apps. Zo heb je net als bij Facebook een timeline waar je kunt aangeven wat je aan het doen bent of wat je bezig houdt. Een leuke functie, die echter heel weinig gebruikt wordt.


blank30. Skout

Een app die eigenlijk een exacte kopie lijkt van bijvoorbeeld Meetme. Ook hier veel opties om je profiel vorm te geven. Met de nieuwe functie ‘Live‘ is Skout ontwikkelt tot een sociaal platform om te livestreamen en hierbij makkelijk mensen te ontmoeten. Een leuke optie wanneer je iemand bent die niet bang is om zichzelf open te stellen voor de wereld. Wanneer je iets introverter bent is Skout wellicht niet de juiste dating app voor jou. Daar komt bij dat ook deze app niet veel Nederlandse leden heeft en sommige gebruikers klagen over nepprofielen en gebrek aan controle hierop.


Tinder alternatieven

Wat voornamelijk opvalt, is dat het aanbod aan dating apps tegenwoordig onwijs divers is. Naast traditionele dating apps zoals Badoo, Tinder en Happy Pancake zie je dat nieuwe dating apps zich proberen te onderscheiden door het aanbieden van nieuwe functies of matchingsystemen met andere algoritmes die betere matching beloven. Leuke voorbeelden hiervan zijn:

 • Lexa App; Gebruiksvriendelijke datingsite en app
 • Parship App; Wetenschappelijke matches
 • Breeze Social; Unieke dating app
 • Hater; een dating app die je laat matchen met andere gebruikers die dezelfde dingen als jij haten.
 • Bumble; een dating app waarbij vrouwen de eerste stap zetten
 • Once; één partnervoorstel per dag (kwaliteit boven kwantiteit)

Het leuke aan deze apps is dat ze een nieuwe manier vinden om mensen aan elkaar te koppelen. Het grote nadeel van deze apps is echter dat het een stuk moeilijker is om tractie te krijgen in Nederland. Dergelijke apps worden wel uitgebracht in Nederland, maar kunnen de grote massa niet achter zich krijgen. Op deze manier zie je dat de meeste gebruikers toch terugvallen op de grotere dating apps.


Gratis of betaalde dating apps?

Veel gebruikers kiezen voor het gebruik dating apps omdat het laagdrempelig is om de apps te gebruiken. Een ander veelgehoord argument is dat je de mogelijkheid hebt om gratis te kunnen daten. Gebruikers waarderen het dat je niet direct een betaalscherm voorgeschoteld krijgt nadat je je hebt ingeschreven. Iets wat je bij veel datingsites wel snel ondervindt.

De keerzijde van gratis dating apps

Het feit dat deze apps laagdrempelig en gratis zijn brengt echter ook een nadeel met zich mee; het zorgt ervoor dat er maar weinig gebruikers zijn met serieuze bedoelingen die bereid zijn om tijd te investeren in het vinden van een relatie. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je geen of late reacties krijgt op je berichten. Of dat het blijft bij eindeloze chats en een fysieke afspraak vaak wordt afgewimpeld.

De intentie van gebruikers is vaak minder serieus dan op datingsites. Iets wat leuk is wanneer je een beetje wilt freewheelen en zelf ook minder serieus in het vinden van een relatie staat. Wanneer je echter serieus op zoek bent naar een relatie kun je jezelf afvragen of het gebruiken van een dating app de juiste keuze is.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag