Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Is datingsite/datingapp Badoo gratis?

Is datingsite/datingapp Badoo gratis?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Datingsite Badoo is een wereldwijd contactplatform waar je mensen kunt ontmoeten uit meer dan 180 verschillende landen. Badoo werd opgezet als een sociaal netwerk (zoals Facebook) waar je met bestaande vrienden in contact kon blijven en nieuwe mensen kon leren kennen.

Inmiddels is bij Badoo de nadruk komen te liggen op daten en is het een van de grootste datingplatforms ter wereld geworden. De site heeft inmiddels meer dan 250 miljoen leden. Dat Badoo voor het grootste deel gratis te gebruiken is draagt ongetwijfeld bij aan dat enorme succes.

Bezoek Badoo & schrijf je gratis in »


Badoo: gratis lidmaatschap waarmee je echt kunt daten

Bij vrijwel elke betaalde datingsite is het mogelijk om een gratis account aan te maken zodat je op de site in kunt loggen. Vaak kun je dan ook al beperkt van de datingsite gebruikmaken, bijvoorbeeld doordat je profielen kunt opzoeken en bekijken. Het is echter heel ongebruikelijk dat je dan ook contact op kunt nemen met andere leden.

De functies om te chatten of berichtjes te lezen en versturen zijn meestal alleen toegankelijk met een betaald abonnement. Voor een kleine minderheid van de datingsites geldt dit niet. Bijvoorbeeld omdat je er ook met een gratis account wel degelijk met andere leden kunt chatten. Dat is bijvoorbeeld het geval bij datingsite Badoo. Deze site is helemaal gratis te gebruiken voor het vinden van een date of relatie.

Bezoek Badoo & schrijf je gratis in »


Badoo Premium

Op Badoo kun je dus gratis lid worden en ook gratis contacten leggen. Het is er daardoor mogelijk om een nieuwe relatie te vinden zonder ook maar een euro uit te hoeven geven. Toch is er wel de optie om het daten makkelijker en sneller te maken door gebruik te maken van een Badoo Premium abonnement. Daarmee krijg je toegang tot allerlei handige functies, Superkrachten genaamd.

Met Badoo Premium zit je niet direct vast aan een lang abonnement als je dat niet wilt. Je kunt het lidmaatschap desgewenst zelfs per dag afrekenen. De kosten zijn als volgt:

 • 1 Dag Premium kost € 1,99
 • 1 Week Premium kost € 5,99
 • 1 Maand Premium kost € 17,99
 • 3 Maanden Premium kost € 43,99
 • 6 Maanden Premium kost € 65,99
 • Voor altijd Premium kost € 129,99 (levenslang abonnement)

Wanneer je Badoo Premium hebt krijg je de volgende handige Superkrachten tot je beschikking:


1. Zien wie jou leuk vindt in het Kennismakingsspel

In het Kennismakingsspel kun je in hoog tempo diverse profielen beoordelen. Het is de belangrijkste manier om andere leden te leren kennen. Weten wie jouw profiel leuk vindt geeft je een voordeel in het spel, omdat je vervolgens helemaal zelf kunt bepalen met wie je een match wilt hebben.


2. De populairste leden benaderen

Niet iedereen krijgt evenveel bekijks op Badoo. De ene single is nu eenmaal een wat betere catch dan de andere. Met deze superkracht kun je ook de meest bekeken en hoogst gewaardeerde profielen altijd direct een berichtje sturen. Zo kun je ook de nieuwe en/of heel aantrekkelijke single meteen benaderen.


3. Zien bij wie jij favoriet bent

Badoo geeft je – net als veel andere datingsites – de mogelijkheid om leuke profielen aan je favorieten toe te voegen. Zo kun je op elk gewenst moment die singles weer terugvinden. Met deze Superpower kun je ook zien wie jou als favoriet profiel heeft toegevoegd, zodat je die een berichtje kunt sturen als je ook wel interesse hebt in een date.


4. Geen advertenties

Ook een datingsite die voor het grootste deel gratis is moet een manier verzinnen om de boel draaiende te houden. Badoo is nu een grote site met heel veel gebruikers. Om de kosten te dekken worden er daarom reclames getoond aan de gratis leden. Met een Premium abonnement schakel je die advertenties uit en kun je helemaal ongehinderd daten.


5. Overige superkrachten

Tot slot zijn er ook nog enkele Superkrachten waarvoor je dat betaalde abonnement wellicht niet direct af zou sluiten, maar die toch heel leuk kunnen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld allerlei leuke stickers meesturen met een berichtje, iets wat gratis leden niet kunnen. Zo val je toch net wat eerder op in de inbox van het andere lid. Ook kun je jouw berichtjes markeren, waardoor ze ook weer meer opvallen. Tot slot is het mogelijk om incognito te daten en kun je ook een per ongeluk uitgedeelde “Nee” in het Kennismakingsspel ongedaan maken.


Gratis Badoo datingapp

Naast een moderne en makkelijk te gebruiken website beschikt Badoo ook over een eigen datingapp. Deze is gratis te downloaden vanuit Google Play voor Android telefoons en uit de App Store wanneer je een iPhone hebt. Het idee is hetzelfde als bij de datingsite. Met een gratis Badoo account kun je na het inloggen op de app ook gewoon andere profielen benaderen. Heb je een Premium abonnement afgesloten? Dan profiteer je daar automatisch ook van binnen de Badoo app.

Bezoek Badoo & schrijf je gratis in »


Profiteer van 3 dagen gratis Badoo Premium

Het is mogelijk om zonder kosten te profiteren van 3 dagen Badoo Premium. Hoe activeer je dat? Waar het op neerkomt is dat we Badoo willen laten geloven dat we op het punt staan om onszelf uit te schrijven. Dat wil de datingsite graag voorkomen, dus krijg je op het allerlaatste moment nog het aanbod om gratis 3 dagen Badoo Premium te ontvangen. Volg daarvoor deze stappen:

 1. Log in op je account bij Badoo.
 2. Klik rechtsboven in het scherm op het knopje met het tandwiel erop.
 3. Je komt nu op de pagina met instellingen terecht.
 4. Scrol helemaal naar beneden en klik daar op de link Account verwijderen.
 5. Kies onderaan de lijst voor Je account verwijderen en klik op Verder.
 6. Vink een reden aan voor je vertrek die met Badoo te maken heeft. Zoals “Ik vind Badoo niet leuk”. Klik dan op Verder.
 7. Nu moet je de reden die je hebt gekozen nog wat nader benoemen door iets aan te vinken. Kies bijvoorbeeld voor “Ik vind geen mensen die ik leuk vind”. Klik dan weer op Verder.
 8. Als het goed is doet Badoo nog een poging om je als lid te behouden door je de 3 dagen gratis Premium aan te bieden. Klik op Krijg gratis Badoo Premium om op de site te blijven en van het aanbod gebruik te maken.

Credits

Naast Badoo Premium kun je ook losse credits aanschaffen. Daarmee krijg je weer wat extra opties tot je beschikking. Je koopt deze credits in pakketten. Hoe groter het pakket, hoe voordeliger de credits per stuk worden. Credits kun je op de site maar ook meteen in de Badoo datingapp aanschaffen. Dit zijn de huidige prijzen van de pakketten:

 • 100 Credits kosten € 2,00 (€ 2,00 per 100 credits)
 • 550 Credits kosten € 9,99 (€ 1,82 per 100 credits)
 • 1250 Credits kosten € 19,99 (€ 1,60 per 100 credits)
 • 2750 Credits kosten € 39,99 (€ 1,45 per 100 credits)

Met de credits die je hebt gekocht kun je de volgende acties uitvoeren:

Vaker getoond worden in het Kennismakingsspel

Door credits uit te geven kun je vaker getoond worden in het Kennismakingsspel, waardoor je dus ook meer kans maakt op een match. Aangezien het Kennismakingsspel de belangrijkste manier is om met andere leden in contact te komen is dit een handige functionaliteit.


Zet jezelf in de schijnwerpers

Door jezelf in de schijnwerpers te zetten wordt je profiel vaker getoond aan andere leden. Je komt bijvoorbeeld eerder te voorschijn in het Kennismakingsspel, maar je bent ook eerder te zien in de publieke overzichten van populaire en uitgelichte profielen. Dat zorgt voor meer bezoekers en meer matches.


Meer dan 5 contacten per dag

Met een gratis account kun je tot maximaal 5 contacten per dag op doen bij Badoo. Dat is niet altijd genoeg als je enthousiast aan het daten bent of op korte termijn op zoek bent naar een leuk afspraakje. Dan kun je met behulp van de credits de contactlimiet verhogen tot maximaal 25 leden per dag. Dit is normaal gesproken ruim voldoende.


Cadeautjes aan je match geven

Je kunt meer opvallen door virtuele cadeautjes te versturen bij je berichten of deze van leuke stickers te voorzien. Zo val je meteen veel meer op. De cadeautjes en stickers betaal je met credits.


Conclusie

Op Badoo kun je prima in contact komen met andere leuke singles, maar door Badoo Premium te nemen of credits aan te schaffen date je wel wat effectiever. Je zult sneller leuke matches vinden en dus waarschijnlijk ook eerder een date hebben. Toch is en Badoo nog altijd een prima optie als je gratis op zoek wilt naar een nieuwe relatie.

Bezoek Badoo & schrijf je gratis in »


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag