Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

5 leuke datingsites voor homo dating

5 leuke datingsites voor homo dating

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Het is niet altijd gemakkelijk om in contact te komen met anderen vrijgezellen, al helemaal niet als je homo of lesbienne bent. Tijdens het online daten zie je soms vanwege de groten ledenaantallen door de bomen het bos niet meer. Ook kan het best lastig zijn om iemands intenties te achterhalen.

Met onderstaande top 6 datingsites voor homo dating en onze andere tips wordt (online) daten weer écht leuk!


GayParship

1. GayParship

Wellicht ben je al bekend met de gewaardeerde datingsite Parship. Dit is één van de beste datingsites voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie.

GayParship werkt volgens hetzelfde principe, maar richt zich hierbij specifiek op homo dating. Zo hoef je niet in dezelfde vijver te vissen als hetero’s en biseksuelen.

Op deze website vind je kwalitatief hoogwaardige matches, die zorgvuldig worden uitgezocht aan de hand van een uitgebreide en wetenschappelijke persoonlijkheidstest.

Wil jij jouw persoonlijkheid graag achterhalen en gematcht worden aan een leukste man?

Bezoek GayParship
Guys-Dating

2. Guys-Dating

Zoals de naam eigenlijk al zegt, streeft deze website ernaar om mannen met elkaar te laten daten.

Mannen die je zonder deze website misschien wel nooit was tegengekomen! De website krijgt elke dag een paar honderd nieuwe leden door heel Nederland.

Grote kans dat je een match kunt vinden die bij je in de buurt woont. Daarnaast vinden de meeste mensen het een erg gebruiksvriendelijke website, waar leden zich geaccepteerd en gerespecteerd worden.

Ook zin in een leuke homodate bij jou in de buurt?

Bezoek Guys-Dating
Gaybuddy

3. Gaybuddy

Wil je graag een date regelen, maar niet direct een grote vragenlijst invullen? Een datingsite voor een vlotte date i.p.v. een serieuze relatie?

Dan is de site GayBuddy perfect voor jou. Hier schrijven zich dagelijks meer dan 50 nieuwe mannen in voor het vinden van een afspraakje. Profiel aanmaken is gratis!

Bezoek Gaybuddy
Lexa

4. Lexa

Lexa is al jarenlang een van de grootste, veiligste en bekendste online datingsites. Ook voor homodating:

LexaGay is een initatief dat zich speciaal richt op de mannen- en vrouwenliefde. Omdat Lexa zo populair is, is de homodatingsite LexaGay ook vrij bekend in Nederland.

Dit resulteert in veel actieve leden, waarmee je op allerlei manieren contact kunt zoeken. Helaas zijn sommige functies op Lexa betaald, maar je hebt altijd de mogelijkheid om de datingsite gratis uit te proberen. Iets voor jou?

Bezoek Lexa
BiLove

5. BiLove

Deze website is een uitzondering in het rijtje van leukste datingsites voor homo dating. BiLove is namelijk expliciet bedoeld voor vrouwen. Sterker nog, mannen zijn niet eens toegestaan (ook niet als je een bi-man bent).

Ben jij een vrouw die zowel op mannen als op vrouwen valt? Of ben je simpelweg nieuwsgierig naar een biseksuele ervaring? Dan ben je op de homo datingsite BiLove aan het goede adres. Nieuwsgierig geworden naar de leuke vrouwen van BiLove?

Bezoek BiLove

Wat hoop je te vinden?

Bedenk van tevoren goed met welk doel je jezelf aanmeldt bij een homo datingsite. Want als je op zoek bent naar een serieuze relatie, stoot het je vast tegen de borst als je op een seksueel getinte manier wordt benaderd. Andersom geldt dit ook – als je op zoek bent naar een spannend avontuur, heb je geen zin in ellenlange chatsessies alvorens elkaar te ontmoeten.

Heb je jouw doel scherp voor ogen? Kies dan een van de bovenstaande leukste datingsites voor homo dating uit en ga aan de slag. Nog geen beeld van wat je wil? Je kunt natuurlijk ook gratis en vrijblijvend een of meerdere sites uitproberen. Des te meer kans op een match!


blank

Wat is een goede homo datingsite?

Heel veel datingsites houden rekening met het feit dat mensen ook op iemand van hetzelfde geslacht kunnen vallen. Dat betekent echter niet automatisch dat het een goede datingsite is om andere homo’s en lesbiennes te ontmoeten. Om jouw keuze wat makkelijker te maken, hebben we een aantal criteria opgesteld waar je op kunt letten:

1. Aantal actieve leden

Een website kan dan nog zo’n grote database hebben, maar als de site vooral heteroseksuelen aantrekt dan heb je daar niet zoveel aan. Daarom raden we je aan om altijd eerst een gratis account te nemen en eens rond te snuffelen, om te zien of er veel actieve homoleden zijn.

2. De functionaliteiten

Sommige datingsites zijn heel geavanceerd met eindeloos veel functionaliteiten. Bedenk van tevoren goed of je deze functionaliteiten ook echt nodig hebt, of dat ze het online daten onnodig complex maken.

Schrijf vooraf een paar mogelijkheden op die jij in ieder geval terug wil zien, zoals de mogelijkheid om te cammen of om gematcht te worden. Op basis van deze criteria vallen er automatisch een paar websites af.

3. Veelbelovende recensies

Datingsites kunnen zichzelf over het algemeen goed verkopen. Bijvoorbeeld met voorbeeldfoto’s van knappe jongens, een aantrekkelijke tekst of een gratis proefaccount.

Natuurlijk is dit een goede manier om je eerste selectie voor een datingsite te maken, maar lees daarna ook vooral de recensies. Het boezemt vertrouwen in als je leest dat andere homo’s hun date of relatie via een bepaalde homosite hebben gevonden. Het tegenovergestelde is ook waar: negatieve recensies beloven weinig goeds.

4. Goede prijs-kwaliteitverhouding

Het is niet erg om te investeren in een leuke eerste date, maar je wil natuurlijk wel dat je geld goed besteed wordt. De websites die wij hebben beschreven, hebben soms wel de mogelijkheid tot een gratis account.

Toch bereik je over het algemeen meer als je een premium account neemt. Je krijgt dan een betere service en meer mogelijkheden. Geef jezelf een maximaal ‘budget’ en zoek een homo datingsite die binnen dit budget blijft!


blank

Waarom een datingsite?

Mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. We checken binnen een minuut het laatste nieuws, sturen even snel een appje en scrollen verveeld door onze tijdlijn op Facebook.

Het ‘vluchtige’ karakter van onze mobiele gedragingen vertaalt zich helaas ook weleens door naar de mobiele telefoon.

Tijdverdrijf

Veel mensen gebruiken homo dating apps als tijdverdrijf, om hun ego te boosten of om een spannend avontuurtje te regelen. Er zijn heus wel mensen die op zoek zijn naar een vriendschap of een serieuze relatie, maar deze mensen pik je er via een app veel minder makkelijk tussenuit.

Veel mensen vinden het een grotere stap om zich aan te melden voor een datingsite dan voor een datingapp. Op deze manier worden niet-serieuze leden er op natuurlijke wijze uitgefilterd. Daarnaast is het op een datingsite moeilijker om een nepaccount aan te maken, omdat het verificatieproces vaak een stuk uitgebreider is. Daarom loop je op een datingsite minder kans om een zogeheten catfish te treffen dan op een datingapp.

Uitgebreide profielen

Ten tweede zijn de meeste homo datingsites veel uitgebreider dan homo dating apps. Grindr bijvoorbeeld, is in eerste instantie niet meer dan een collage van online leden. Je moet een beetje in het wilde weg mensen benaderen, zonder heel veel aanknopingspunten.

Op een datingsite daarentegen, kun je heel makkelijk filteren en alleen matches tonen die echt bij jou passen. Ook zijn de profielbeschrijvingen vaak een stuk uitgebreider, waardoor je van tevoren beter kunt inschatten wie er aan de andere kant van je beeldscherm zit. Ten slotte maken datingsites vaker gebruik van persoonlijkheidstesten, matchingssystemen en andere functionaliteiten.


Het beste van twee werelden

Over het algemeen is jouw zoektocht naar een date dus succesvoller via een datingsite dan via een app. Toch is het fijn dat je even jouw nieuwe berichtjes kunt checken op je mobiele telefoon, zonder te prutsen op een mobiele website. Wil jij de kwaliteit van een website én het gemak van een app ervaren? GayParship en GayBuddy hebben ook een eigen app.


Conclusie

Dit artikel beschrijft de 5 leukste datingsites die specifiek zijn ontwikkeld voor mensen die op hetzelfde geslacht vallen. Hierdoor wordt jouw geaardheid per definitie geaccepteerd en gerespecteerd.

Mocht je de liefde hier niet kunnen of willen vinden, dan kun je ook nog je geluk beproeven op algemene datingsites.



foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag