Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review GayParship

GayParship is dé datingsite voor homoseksuele en lesbische singles uit Nederland die op zoek zijn naar een serieuze relatie en daarbij liever niet op het toeval vertrouwen. Net zoals grotere broer Parship wordt er bij GayParship namelijk uitsluitend gematcht op basis van een wetenschappelijk verantwoorde persoonlijkheidstest. Elke gebruiker moet die test helemaal afronden voor hij of zij kan beginnen met daten. De hoge kosten van de site worden verantwoord door een uitzonderlijk groot succespercentage, want dankzij de uitstekende matching biedt daten via GayParship zeer goede kansen op het vinden van een duurzame relatie.

Het vinden van een serieuze relatie via internet is helaas niet zo makkelijk voor homo’s en lesbiennes. Er zijn weliswaar tal van apps en sites waar je terechtkunt, maar die worden vrijwel altijd voor een groot deel gebruikt om op zoek te gaan naar opwindende afspraakjes. Wanneer je een serieuze partner zoekt zit je daar in eerste instantie natuurlijk niet op te wachten. Uiteraard speelt fysieke aantrekkingskracht een rol bij je partnerkeuze, maar dat kan niet de enige basis zijn voor een succesvolle relatie. Daarom match je bij GayParship in grote mate op basis van je persoonlijkheid, karakter, levensvisie, wensen en voorkeuren. Dat GayParship met deze aanpak goede resultaten boekt blijkt wel daaruit dat 1 op de 3 mensen hier een vaste partner vindt.

Ga naar de website van GayParship

Pluspunten

  • Unieke wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest
  • Specifiek bedoeld voor het vinden van een serieuze relatie
  • Beschikt over Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten

Minpunten

  • Het betaalde abonnement is redelijk duur

Wat kun je lezen in deze review?


Aanmelden bij GayParship

Wanneer je al eens gebruik hebt gemaakt van de ‘gewone’ Parship datingsite dan zullen veel van de aspecten van GayParship je bekend voorkomen, zo ook het inschrijven. Je start de aanmeldprocedure door op de homepage van de site aan te klikken of je een man of een vrouw bent. Automatisch wordt na die keuze ook meteen hetzelfde geslacht aangevinkt voor de singles waarnaar je op zoek bent. Dit kun je zelf wijzigen, maar aangezien je voor heteroseksuele relaties beter naar Parship zelf kunt gaan zal daar waarschijnlijk weinig aanleiding voor zijn. Na het invoeren van je e-mailadres en een zelfverzonnen wachtwoord kun je op “Nu gratis aanmelden” klikken om de registratie te vervolgen.

Aanmelden met Facebook

Er is ook nog een andere manier om van deze datingsite gebruik te gaan maken en dat is om je aan te melden met een bestaand Facebook profiel. Wanneer je op die knop klikt verschijnt er een apart venster waar je toestemming moet geven om je Facebook-account en GayParship aan elkaar te koppelen. Als je nog niet bij Facebook bent ingelogd moet je dat eerst even doen. Dit kan een hele handige en snelle manier zijn om jezelf bij GayParship aan te melden, maar voor deze review hebben we zelf een apart account aangemaakt volgens de hierboven besproken methode.


De Parship persoonlijkheidstest

Ook bij de gay versie van Parship draait het om het aan elkaar matchen van serieuze singles die een duurzame relatie zoeken. Daarom vul je ook hier de befaamde Parship persoonlijkheidstest. Op basis van je antwoorden word je gekoppeld aan andere profielen. Voor je ook maar iets kunt doen op de site moet je de gehele test doorlopen. Neem daar natuurlijk ook even goed de tijd voor, want hoe nauwkeuriger je de vragen beantwoordt, hoe groter de kans dat je partnervoorstellen krijgt die goed bij je passen.

Er komen allerlei verschillende aspecten aan bod tijdens de verschillende onderdelen van de test. Zo krijg je bijvoorbeeld vragen over je karakter, waar je volgende partner allemaal aan zou moeten voldoen en wat je kijk op relaties in het algemeen is. Zo worden er onder meer vragen gesteld over de volgende onderwerpen:

  • Je redenen om een nieuwe relatie te zoeken en waarom dat volgens jou nog niet gelukt is.
  • Waar je het liefst zou willen wonen als je helemaal de vrije keus had.
  • Of je zou willen trouwen en hoe je tegen kinderen aan kijkt.
  • Interesses en voorkeuren zoals muzieksmaak en favoriete sport(en).
  • Wat volgens jezelf je positieve en negatieve eigenschappen zijn.

De test wordt afgesloten met allerlei leuke en unieke vragen waarbij je moet kiezen tussen verschillende al opgegeven opties. Bijvoorbeeld waar je het eerst aan denkt bij allerlei vormen en plaatjes, welke van twee afbeeldingen je voorkeur heeft of hoe je in bepaalde alledaagse situaties zou reageren. Aan de betekenis van je antwoorden ligt volgens de site een wetenschappelijk verantwoorde theorie ten grondslag.


Functies GayParship

GayParship is te vergelijken met virtuele relatiebemiddeling, in dit geval voor homoseksuele mannen en lesbische vrouwen. Je wordt namelijk doorlopend gekoppeld aan profielen waarmee je veel gemeen hebt. Daar komt geen mens bij te pas, want alles wordt achter de schermen gedaan door het geavanceerde matchalgoritme van GayParship. Dat zoekt op basis van je antwoorden uit de persoonlijkheidstest naar de mannen of vrouwen die het beste bij je zouden passen.

Wanneer je op belangrijke vlakken veel overeenkomsten hebt met een bepaald persoon wordt die als een match aan je voorgesteld. Heel handig is dat je dan ook precies kunt zien hoeveel je met elkaar gemeen hebt dankzij het aantal matching-punten dat bij het profiel wordt getoond.

Berichten uitwisselen

Je kunt een contact op diverse manieren opstarten. Zo kun je bijvoorbeeld alleen een glimlach versturen, waarbij je snel en makkelijk iemands aandacht te pakken kunt krijgen. Ook leuk is de ijsbreker, een soort spelletje dat je samen kunt spelen en waarbij je allebei vier vragen beantwoordt. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk dezelfde antwoorden te hebben, want dat kan een teken zijn dat je goed bij elkaar past.

Tot slot kun je natuurlijk ook gewoon meteen een leuk berichtje versturen. Dat doe je, met name voor de eerste berichten, eerst gewoon via de site zelf. Je kunt als betalend lid namelijk onbeperkt berichten versturen. Er is zo geen noodzaak om al snel je privégegevens zoals je telefoonnummer of e-mailadres aan elkaar door te geven. Dat is dus heel veilig en discreet.

Profielen zoeken en filteren

Zoals we al lieten zien kun je bij GayParship uitsluitend een keuze maken uit de profielen die door de site aan je worden voorgesteld. Dat betekent dus ook dat je niet zelfstandig en onbeperkt naar profielen kunt zoeken. Dat maakt het makkelijker om te kiezen en het hoeft dus ook niet erg te zijn. Niet voor niets wijten veel relatiedeskundigen matig succes bij online daten vaak aan keuzestress. Oftewel: doordat er teveel mensen zijn om uit te kiezen maak je uiteindelijk geen keuze maar blijf je vooral zoeken. Een kleinere groep singles leren kennen waar je veel mee gemeen hebt zou dan beter moet werken. En wanneer we kijken naar het hoge percentage gay singles dat dankzij het Parship principe wel een date en een relatie vindt, dan lijkt dat ook te kloppen.

Maar wees gerust, want ook als kersvers lid hoef je zeker niet verlegen te zitten om matches. Die worden namelijk doorlopend en in grote aantallen aan je voorgesteld. Aan jou dus de schone taak om die leden uit te kiezen waar je wel verder mee in contact zou willen komen. Het zoeken en selecteren wordt makkelijker gemaakt door de optie om matches te filteren, bijvoorbeeld op leeftijd, locatie, eventuele kinderwens en ook bepaalde lichamelijke eigenschappen zoals lengte en postuur. Zo ben je in staat de veelal grote groep matches nog wat meer naar je eigen wensen en eisen aan te passen.

Foto’s delen met andere leden

Alhoewel je wordt aangemoedigd om je profiel zo uitgebreid mogelijk in te vullen is het niet nodig om een profielfoto in te stellen. Ook dit zorgt er weer voor dat je in eerste instantie vooral op karakter interesses en voorkeuren matcht en niet zozeer op uiterlijk. Leden kunnen daarnaast ook niet zomaar alle foto’s van elkaar bekijken. Daarvoor is het nodig om een foto vrij te geven. Per foto en per profiel bepaal je wie wat te zien mag krijgen. Zo kun je bij een goede klik dus steeds wat meer van je uiterlijk, je voorkeuren en je interesses blootgeven zonder dat meteen iedereen al je foto’s kan zien.


Privacy GayParship

We kunnen gerust stellen dat GayParship de veiligste en meest betrouwbare datingsite van Nederland is voor gay mannen en vrouwen die een serieuze relatie zoeken. Het is namelijk de enige site waar je op zoek kunt naar een relatie met iemand van hetzelfde geslacht die beschikt over zowel het Keurmerk Veilig Daten als de Thuiswinkel Waarborg. Dat betekent o.a. dat er actief wordt opgetreden tegen nepprofielen en dat je betaalgegevens en persoonlijke informatie er veilig zijn.


Kosten GayParship

Net zoals Parship is ook GayParship behoorlijk prijzig. Het kortste abonnement dat je af kunt sluiten duurt 6 maanden en kost € 44,90 per maand. Voor een lidmaatschap van 1 jaar betaal je € 39.90 per maand en wanneer je kiest voor een abonnement van 2 jaar is de prijs € 24,90 per maand. Natuurlijk moet je voor jezelf bepalen of je GayParship die bedragen waard vindt. De hogere prijzen zorgen er in elk geval voor dat de mensen die actief zijn op deze site dat zelden doen alleen maar voor wat tijdverdrijf of om andere mensen aan het lijntje te houden.


Bezoek GayParship
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag