Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review Lexa

Lexa is één van de grootste datingsites van Nederland. Met het frisse design en gebruiksvriendelijkheid, de eindeloze functionaliteiten en een groot aantal actieve leden is Lexa een hele leuke manier om met andere singles in contact te komen.

De meeste singles kennen Lexa vanwege de datingsite, maar de datingapp van Lexa biedt hier een handige mobiele toevoeging aan. Daar heb je alle functionaliteiten op een rij en kun je online daten waar en wanneer je maar wil. Als nieuw lid krijg je een gratis ‘spotlight optie’ zodat je direct opvalt bij bestaande leden. Lexa is echter veel meer dan alleen een datingplatform;  eigenlijk is Lexa meer een community van singles door het organiseren van Lexa borrels, activiteiten en andere dingen om ook in het echte leven potentiële matches te ontmoeten. Volgens ons oordeel is Lexa zeker de moeite waard voor iedereen die op zoek is naar een leuk gesprek, spannende date of misschien wel een relatie.

Ga naar de website van Lexa

Pluspunten

 • Een van de grootste datingsites
 • Handige Lexa App
 • Leuke extra functies

Wat kun je lezen in deze review?


Inloggen en inschrijven

Inschrijven op Lexa.nl is gratis. Er zijn best een aantal stappen die je moet doorlopen, maar alles is eenvoudig en je gaat er vrij snel doorheen. Het begint standaardgegevens zoals naam, woonplaats, e-mail et cetera. Daarna krijg je een aantal vragen voorgeschoteld die jouw profiel verder vormgeven. Bijvoorbeeld: ‘ben je klaar om een relatie aan te gaan?’ Daarnaast volgen er nog enkele vragen over relatiestatus, kinderwens, opleidingsniveau, uiterlijke kenmerken, religie en roken. Hierna kun je een foto uploaden om je profiel aan te vulllen.

Nadat je eigen profiel is aangemaakt kun je een aantal vragen invullen over jouw ideale partner. Hier geef je onder andere antwoord op de vragen welke hobby’s, lievelingsfilms, favoriete muziek en sporten jouw potentiële partner zou kunnen hebben.

Ten slotte moet je met een persoonlijke verhaal je matches overtuigen. Uiteraard is het hierbij verstandig om geen afgezaagd stukje te typen, maar de tijd te nemen een spontane, unieke profieltekst te schrijven. Gelukkig schotelt Lexa jou een paar inspirerende voorbeelden voor waar je inspiratie uit kunt halen.

Ohja, het is verplicht om een foto te uploaden. Daarmee vergroot je overigens meteen de kans op een match. Lexa screent elke foto, dus je zult geen nepfoto’s op de datingsite tegenkomen.

Love your imperfections

Wat Lexa onderscheidt van andere datingwebsites is dat ze juist oog hebben voor de imperfecties van een mens. Dat is een mooie tegenbeweging voor andere websites, waar het al snel erom gaat wie het knapste, mooiste en beste is. Lastig om je eigen imperfecties te verwoorden? Lexa heeft een lijst met suggesties waardoor iedere imperfectie toch nog een soort van charmant klinkt.


Functionaliteiten

Lexa is een uitgebreide datingsite met veel unieke functionaliteiten om in contact te komen met nieuwe mensen. De belangrijkste standaard functionaliteiten zijn ‘de berichteninbox’, ‘flirts’, ‘favorieten’ en ‘shuffle’. Bij bezoeken kun je zien wie er op jouw profiel koekeloert. Daarnaast krijg je ook altijd een melding als iemand kijkt terwijl jij online bent. Een flirt gaat al een stapje verder – zie het als een eerste, speelse poging tot contact.

Zin in een serieuze variant van Tinder? Klik dan eens op de shuffle optie! Members die aan jouw zoekcriteria voldoen komen in willekeurige volgorde voorbij. Jij kiest: ja of nee? Een leuke, alternatieve manier om een match te vinden. Verder kun je ook ‘gewoon’ kijken wie er online is en zoeken op basis van jouw eigen criteria. Over het algemeen zijn er op elk willekeurig moment zo’n 20.000 leden online. Grote kans dat er ook een match voor jou tussenzit!

Vergelijkbare profielen

Op Lexa kun je heerlijk doorklikken. Zie je een profiel dat je bevalt? Dan geeft Lexa aan de rechterkant nog wat voorbeelden van vergelijkbare profielen. Zo krijg je al snel een aantal leuke mannen of vrouwen op het vizier.

De Lexa Badge

Wil je laten zien dat je het serieus meent? Meld je dan aan voor de Lexa badge. Hiervoor moet je jouw profiel voor 70% invullen, je foto laten goedkeuren, de lexa tutorials bekijken en het Lexa Badge handvest ondertekenen. Dat klinkt als een hele waslijst maar het is de moeite waard. Andere members zien namelijk in een oogopslag of jij oprecht en betrouwbaar bent. Zijn andere singles het eens met jouw badge? Dan kunnen ze jou een positieve beoordeling geven. Hiermee verdien je het Lexa Badge Certificaat: het bewijs dat jij een echte gentleman of een charmante jongedame bent. Deze unieke functie onderscheidt Lexa van andere datingsites en filtert ‘de rotte datingappels’ eruit.

Het contactfilter

Lexa heeft een grote database waardoor de kans bestaat dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om dit te voorkomen heeft Lexa het ‘contactfilter’ uitgevonden. Hiermee kies jij zelf wie er contact met je op mag nemen. Mensen moeten aan jouw criteria voldoen, of eerst toestemming vragen. Hiermee komt een einde aan het onnodige harten breken en het digitale post sorteren!

Ga incognito

Als jij kunt zien wie er op jouw profiel kijkt, dan ziet die ander dat natuurlijk ook… Als je een nieuwsgierig aagje bent dat liever anoniem browst, dan kan dat. Voor €1.99 heb je de mogelijkheid om gedurende 24 uur incognito naar online matches te sturen.

Pas jij bij hem/haar?

Een bijkomend voordeel van Lexa is dat je op iemands profiel ziet naar wat voor type diegene op zoek is. Zo kun je alvast inschatten of jij interessant bent voor hem of haar. Helaas is deze informatie niet zichtbaar met een gratis account.


Lexa Profiel

Na de vragen tijdens het aanmeldingsproces is er nog meer ruimte om je profiel vorm te geven. De website van Lexa is ontzettend overzichtelijk en maakt een leuk profiel heel gemakkelijk. Een greep uit de opties:

 • Extra gegevens – je kunt aanvullende dingen invullen over je uiterlijk, privéleven, beroepsleven, waarden/normen en vrijetijdsbesteding.
 • 10 aanvullende vragen – bijvoorbeeld over romantiek, het huwelijk, huisdieren, mooiste aan jezelf, je woonsituatie
 • Jouw quiz – door middel van 20 vragen kun je anderen een quiz laten invullen. Bijvoorbeeld: een goede baan is een doel (a) in plaats van een middel (b). Of: op vakantie ben ik liever actief (a) dan lui (b). Deze quiz is vaak een mooie basis om uit te vinden of jij dezelfde voorkeuren hebt als iemand anders.
 • Extra omschrijvingen – beschrijf extra dingen over je favoriete boeken, bestemmingen, films et cetera.

Benieuwd hoe jouw profiel eruitziet? Lexa heeft een handige preview functie waarmee je in een oogopslag kunt zien hoe jouw profiel er voor een ander uitziet.

Het profiel van jouw match

Lexa’s leden hebben over het algemeen vrij uitgebreide profielen, omdat het zo makkelijk en leuk is om informatie in te vullen. Ieder member vult hetzelfde soort vragen in waardoor je heel gemakkelijk kunt vergelijken hoeveel je met iemand gemeen hebt. Sterker nog, Lexa laat direct zien hoeveel jullie gemeenschappelijk hebben.

Zie je iemand die bijvoorbeeld ‘betrouwbaar’ als belangrijkste karaktereigenschap heeft aangeklikt? Dan kun je doorklikken naar iedereen die deze karaktereigenschap heeft gekozen. Dat geldt overigens ook voor alle andere antwoorden.


Vind iemand die bij je past via Lexamore

Lexamore is een uitgebreide test waarmee jij in contact kunt komen met mensen die echt goed bij je passen. De test gaat best wel in op de details. Je bent er dus wel even mee bezig, maar daar staat tegenover dat je niet duizenden profielen door hoeft te scrollen maar meteen een mooie selectie matches krijgt.

De test bestaat uit een aantal stappen, te beginnen wat je in iemand zoekt (inclusief qua persoonlijkheid). Daarna jouw visie op het samenleven, jouw eigen persoonlijkheid, voorkeuren, normen en waarden en persoonlijke informatie. Dit doe je aan de hand van hypothetische stellingen en dilemma’s. Er is geen goed of fout. Hoe eerlijker je dit invult, hoe groter de kans dat Lexa jou kan koppelen aan de ideale partner. Zoals Lexamore zelf zegt: “Wij matchen, jij kiest.”


Privacy en veiligheid

Lexa is een veilige datingwebsite die gebruik maakt van een beveiligde https-verbinding. Daarnaast heeft Lexa, in samenwerking met de consumentenbond en thuiswinkelwaarborg, het ‘Keurmerk Veilig Daten’ verdiend. Op Lexa is er een customer care team dat alle profielen 100% valideert en mogelijke fraudeurs er snel tussenuit filtert. Dus foto’s, uitspraken en andere informatie wordt gecontroleerd alvorens geplaatst te worden. Zo zijn persoonsgegevens, ongepaste onderwerpen of commerciële uitingen verboden. Dus voor dat soort leden is de lol van Lexa er snel vanaf.

Ben je (tijdelijk) uitgekeken op Lexa? Via je profielinstellingen kun je jouw profiel opschorten (niet meer zichtbaar voor andere leden) of volledig verwijderen. Daarmee verdwijnt jouw digitale visitekaartje voorgoed van de website.


Kosten

Veel singles vragen zich af of het gratis is om je in te schrijven bij Lexa. Je kunt je gratis aanmelden voor een basic account, maar als je toegang tot meer functies wilt hebben kun je upgraden naar een membership. Lees in het artikel op onderstaande link meer informatie over de gratis functies van Lexa.

Prijs van Lexa membership

Eerlijk gezegd is Lexa een stuk leuker met een betaald account. Daarmee maak je meer kans om iemand te ontmoeten. De voordelen van een Lexa membership zijn:

 • Berichten lezen en verzenden
 • Zien wie er interesse toont of jouw profiel bezoekt
 • Onbeperkt alle profielen bekijken
 • Advertenties verwijderen
 • Korting op Lexa events
 • Contactfilter aanzetten
 • Zien waar iemand naar op zoek is

De kosten van een Lexa membership zijn als volgt:

 • 3 maanden: €16.99/maand (32% korting)
 • 6 maanden: €9.99/maand (60% korting)
 • 1 maand: €24,99/maand (geen korting)

Houdt er rekening mee dat Lexa jouw membership automatisch met een maand verlengd. Daarnaast kun je het abonnement alleen opzeggen ná de eerste dag van je lidmaatschap en vóór de laatste twee dagen van je lidmaatschap.

Betalingsmogelijkheden

Elke betaling is beveiligd. Je kunt kiezen uit iDeal, VISA, Mastercard, American Express en Paypal.


Bezoek Lexa
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag