Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Is Lexa gratis? Kosten, informatie en acties

Is Lexa gratis? Kosten, informatie en acties

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Lexa is een van de populairste datingsites van Nederland. Wekelijks melden honderden singles zich aan, in de hoop op een leuk gesprek, een date of misschien wel veel meer dan dat. De website zit supergoed in elkaar en het succespercentage is hoog. Logisch dus dat veel mannen en vrouwen graag gebruik willen maken van Lexa.

De grote vraag is of dit kan zonder te betalen? Om maar vast antwoord te geven op die vraag: is Lexa gratis? Ja en nee. Bekijk snel hoe het zit. We bespreken de gratis opties, de betaalde opties en de eventuele kosten voor Lexa. We sluiten dit artikel af met een paar tips van andere datingsites die ook (deels) gratis te gebruiken zijn.


Lexa

Lexa

Je kunt je gratis aanmelden op Lexa en gebruikmaken van een aantal interessante functies. Voor de volledige Lexa-ervaring moet je echter een lidmaatschap afsluiten.

Ja, je kunt je gratis aanmelden

Het is 100% gratis om je aan te melden op Lexa. Wij raden dit hoe dan ook aan, want dit is de enige manier om te kijken of Lexa iets voor je is. Klik hier voor een gratis account. Je kunt alvast bladeren tussen de vrijgezellen, foto’s bekijken, de functionaliteiten (deels) testen en nog veel meer. Mocht jij helemaal overtuigd zijn, dan kun je altijd nog besluiten om tot een betaald account over te gaan. Zo niet, dan is het ook geen ramp! Je zit nergens aan vast.

Meld je nu gratis aan bij Lexa »


Nee, je kunt met een gratis account niet gebruikmaken van alle functies

Hoewel je met een gratis account al veel van de website kunt zien, word je enigszins beperkt in het online daten. Zo kun je slechts een aantal berichten versturen. Jammer, als je veel crushes hebt en je kunt er slechts een paar een bericht sturen… Dus of Lexa gratis is, hangt er een beetje vanaf of je bedoelt of Lexa 100% gratis is. Nee, Lexa is niet 100% gratis. In onderstaande alinea’s zullen we het verschil uitleggen tussen een gratis en betaald Lexa-account.

Bezoek Lexa

Wat kun je met een gratis account van Lexa?

Je kunt met een gratis account van Lexa een aantal leuke dingen doen. Hieronder benoemen we de belangrijkste functionaliteiten:

 • Bekijken met wie je gematcht bent
 • Zien welke partnervoorstellen je krijgt via Lexa Shuffle
 • Kijken welke andere leden er online is
 • Uitgebreid zoeken via het geavanceerde zoekfilter
 • Je profiel naar wens aanpassen (je kan hier ook Lexamore voor gebruiken)
 • Berichten ontvangen van andere leden
 • Berichten lezen, reageren kan helaas niet of nauwelijks
 • Profielen van andere leden gebruiken

Wat kun je met een betaald account van Lexa?

Zoals je in bovenstaande lijst kon zien, kun je beperkt berichten sturen naar andere leden. Dat is behoorlijk lastig. Want hoe kom je ooit tot die eerste date als je niet met elkaar in gesprek raakt? Precies om die reden kiezen de meeste Lexa-leden ervoor om een betaald account aan te schaffen. Daarmee ontgrendelen ze de volgende mogelijkheden voor zichzelf:

 • Gebruik maken van de livechat
 • Onbeperkt berichten sturen
 • Een flirt versturen en iemand als favoriet toevoegen
 • Gebruikmaken van de shuffle modus
 • Automatische matches krijgen
 • Zekerheid dat de andere profielen echt zijn
 • Toegang tot de Lexa app
 • Korting krijgen bij Lexa single evenementen
 • Geen (vervelende) advertenties tijdens het online daten

Wat kost een full membership op Lexa?

Lexa heeft verschillende prijscategorieën. Een kortlopend lidmaatschap is omgerekend duurder dan een langlopend lidmaatschap. Dus de trouwe, loyale Lexa-gebruiker wordt financieel beloond. Het is dus voordelig om een abonnement voor een langere tijd aan te schaffen, maar aan de andere kant loop je het risico dat je ‘voor niets’ betaald als je binnen een paar maanden al een zielsverwant vindt. Hieronder volgt het overzicht van de prijzen:

Lexa abonnementsprijs

 • Gratis uitproberen: nieuwe leden op Lexa krijgen 24 uur de tijd om de website met al haar functionaliteiten uit te proberen
 • 1 maand: €24.95 (omgerekend €24,95 per maand) > dit is de duurste optie!
 • 3 maanden: €38,85 (omgerekend €12,95 per maand)
 • 6 maanden: €59,70  (omgerekend €9,95 per maand) > dit is de goedkoopste optie!

Tijdelijk gratis op Lexa met een leuke welkomstactie

Als je gratis gebruik wilt maken van alle functionaliteiten die Lexa biedt, ontkom je niet aan een lidmaatschap. Maar hoe kom je erachter of een lidmaatschap echt de moeite waard is om voor te betalen? Door gratis te proberen of het iets voor je is! Er zijn regelmatig acties waarbij Lexa nieuwe leden uitnodigt om de website gratis te gebruiken.

Op dit moment (februari 2019) is er een actie waarbij nieuwe leden Lexa 3 dagen gratis mogen gebruiken. Ze krijgen gedurende deze 3 dagen toegang tot alle functionaliteiten van Lexa waar je normaal gesproken voor betaalt. Bevalt het je goed? Verleng je abonnement! Bevalt het je minder goed? Ga dan weer over op het gratis account van Lexa of beproef je geluk op een andere datingsite. Maar misschien heb je geluk, en regel je binnen die drie dagen al een paar leuke eerste dates… Alles kan op Lexa!


Waarom kan Lexa niet volledig gratis zijn?

Datingsites zijn bedrijven, net als supermarkten, banken en andere organisaties. Het kost ontzettend veel tijd, geld en energie om de website tot het succes te maken wat het vandaag de dag is. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de investering om de website te bouwen. Hoe zorg je dat je veilig kunt surfen? Hoe bescherm je iedereens gegevens? Hoe bouw je chat- en fotofunctionaliteiten? Wat is een goed matchingsysteem? Wie betaalt voor de designs en fotografie? En ga zo maar door. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de marketingafdeling, die er voor zorgt dat er wekelijks nieuwe singles op de website komen. De klantenservice, de afdeling financiële administratie… Enfin, je begrijpt de boodschap. Een datingsite moet net als andere bedrijven de kosten dekken en winst halen, om nog meer te kunnen investeren in nieuwe functionaliteiten. Met een betaald lidmaatschap zorg je ervoor dat een geweldige datingsite zoals Lexa kan blijven bestaan! Je krijgt er ook zeker wat voor terug. Met de functionaliteiten die je ontgrendelt met een betaald lidmaatschap vind je nóg sneller die man of vrouw van je dromen.


Andere datingsites die wél helemaal gratis zijn

Wij vinden het absoluut de moeite waard om je gratis aan te melden op Lexa, je kunt namelijk best veel doen met een gratis account. Met een betaald account kun je nog veel meer doen, en zeg nou zelf… Aan de liefde hangt toch geen prijskaartje? Maar als je weinig geld hebt, of geen zin hebt om je geld uit te geven aan een datingsite, dan ben je vast blij te horen dat er nog wat gratis alternatieven zijn.

 • Happy Pancake (100% gratis): Happy Pancake is een van de enige datingsites van Nederland (of misschien wel ter wereld, het is een internationaal concept!) dat volledig gratis te gebruiken is. Je ‘betaalt’ doordat je tijdens het daten af en toe een advertentie voorgeschoteld krijgt. Irritant, maar daar krijg je wel een heleboel voor terug.
 • Pepper (gratis inschrijven): Pepper is een frisse, leuke datingsites voor enthousiaste singles die visueel zijn ingesteld. Post wat leuke foto’s en video’s en vertel daarmee wie je bent, in plaats van een hele essay te schrijven over je persoonlijkheid. Een groot gedeelte van Pepper is gratis, maar een gedeelte van de website zit achter een paywall.
 • Badoo (uitgebreide functionaliteiten bij gratis account): Badoo is een hele leuke online community waar mensen over de hele wereld met elkaar in contact komen. De reden dat er zoveel leden op Badoo zitten, heeft de datingsite onder andere te danken aan de lage kosten. Bijna alles op Badoo is gratis te gebruiken. Het proberen waard, toch!

Meer weten over bovenstaande datingsites? Of ben je benieuwd naar de voordelen en de nadelen van gratis datingsites? Lees dan onze artikelen ‘wat is de beste gratis datingsite’ en ‘wat is de beste gratis dating app’.


Disclaimer

De prijzen, functionaliteiten en kenmerken van het Lexa gratis en full membership zijn aan verandering onderhevig. Deze informatie is gebaseerd op de prijsstelling zoals die was in februari 2019. Wij hebben eventuele wijzigingen sindsdien niet actief bijgehouden. De meest actuele informatie vind je op de website van Lexa!foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag