Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review 50liefde

“De datingsite voor 50-plussers”Zoals de naam al doet vermoeden, richt 50liefde zich op de 50-plusser die op zoek is naar een vriendschap of relatie. Dit succesvolle datingplatform voor ouderen krijgt dagelijks honderden nieuwe leden (zowel mannen als vrouwen).

50liefde claimt zelf dat een op de drie mensen boven de 50 jaar hun liefde te vinden op de website. Daar zijn wij niet verbaasd over, want wij zijn erg te spreken over de diensten van 50liefde. Het is een transparante, gebruiksvriendelijke website waarbij je direct weet waar je aan toe bent. Alles spreekt redelijk voor zich, dus je hoeft niet heel technisch te zijn om toch succesvol online te daten. Mocht je er toch niet uitkomen dan staat de klantenservice voor je klaar (zowel telefonisch als per e-mail). 50liefde staat goed bekend en werd onder andere uitgelicht door RTL4 en NU.nl.

Ga naar de website van 50liefde

Pluspunten

  • Zeer gebruiksvriendelijke website
  • Gericht op gemeenschappelijke interesses
  • Grote database in vergelijking met andere 50-plus datingsites

Minpunten

  • Prijzig lidmaatschap

Wat kun je lezen in deze review?


Inloggen en inschrijven

Het is relatief eenvoudig om je in te schrijven op de website van 50liefde. Dat is maar goed ook, want niet iedereen in deze leeftijdscategorie voelt zich even goed thuis achter een computer. Allereerst moet je jouw voornaam en geslacht invullen, gevolgd door je e-mailadres, wachtwoord en geboortedatum. Het valt op dat je leeftijd niet jonger dan 50 mag zijn. Dus, als je jezelf bijvoorbeeld in 2018 aanmeldt, kun je een jaartal van 1978 of ouder invullen. Dat maakt de website dus minder geschikt voor jongere personen die vallen op een ouder iemand.

Daarna krijg je een aantal standaardvragen voorgeschoteld, zoals je opleiding, kinderen, beroep, woonplaats, huisdieren, lichaamsbouw, relatiestatus, religie en sterrenbeeld. Je kunt er ook voor kiezen om deze gegevens later in te vullen, hoewel je met complete informatie 15x meer kans maakt op een match. Hetzelfde geldt voor het plaatsen van een profielfoto: leden met een foto krijgen 4x meer contactaanvragen en 8x meer profielbezoekers (naar berekeningen van 50liefde). Om jouw profiel een beetje persoonlijker te maken moet je invullen wie jij bent (minimaal 20 karakters) en waar je naar op zoek bent (minimaal 20 karakters). Alles wat erna komt is optioneel, dus jouw zoektocht naar een 50-plus partner kan van start gaan.


Functies

Op de startpagina van 50liefde staat allerlei leuke en relevante informatie voor jou op een rijtje. Allereest staat er een snelkoppeling naar berichten, smiles, matches en partnervoorstellen. Daaronder zie je welke leden momenteel online zijn, en welke leden zich recent hebben aangemeld. Dat is nog niet alles: onderaan staat een soort tijdlijn, met updates van andere leden. Zoals een nieuwe foto, nieuwe omschrijving, of nieuwe aanmelding. Rechts daarvan staat een matchgame, een soort serieuze variant van Tinder.

Matchgame

In de matchgame komen er willekeurig een aantal potentiële partners voorbij, die je op basis van een foto beoordeelt als ‘leuk’ of ‘niet leuk’. Als jij op ‘leuk’ klikt en de ander doet dat ook bij jou, dan is er een match. Vind je een foto onvoldoende om het te kunnen beoordelen? Via het knopje i (van informatie) kun je jezelf eerst inlezen op iemands profiel.

Partnervoorstellen

Op basis van de informatie die je invult op jouw profiel, worden er partnervoorstellen gedaan. Er wordt gekeken naar de gemeenschappelijke factoren en daar rolt dan een percentage uit. Hoe hoger het percentage, hoe beter jullie volgens 50liefde bij elkaar passen. Wij vinden het prettig dat je zelf al wat matches krijgt, minder prettig dat de partnervoorstellen niet echt ingaan op je persoonlijkheid. Het schept zeker een band als jullie allebei graag naar theater gaan, het zegt alleen niets over jullie onderlinge klik.

Op zoek naar een partner

Bij 50liefde zijn er meerdere manieren om een match te zoeken. Je kunt kiezen uit: ‘nu online’, ‘uw nieuwe bezoekers’, ‘laatst bekeken’, ‘nieuwste leden’, ‘mijn favorieten’, ‘mijn matches’ en ‘partnervoorstellen’. Als je op een van deze opties klikt kun je rustig door de profielen bladeren.

Er is overigens ook gelegenheid om te zoeken op naam van een lid. Dat is best wel uniek, want de meeste datingsites hebben deze optie niet. Verder kun je filteren op land, foto (wel of niet aanwezig), leeftijd, provincie en of de ander online is. Er zijn nog een paar andere zoekcriteria mogelijk, maar alleen als je een premium lid bent.

Postvakje

Berichten op 50liefde worden gelabeld als ‘post’. Wij vinden dat een leuke benaming, want veel 50-plussers zijn nog met brieven en ansichtkaarten opgegroeid. Wat dat betreft past dit beter bij de doelgroep, hoewel het natuurlijk hartstikke digitaal is allemaal. Er zijn vier soorten berichten die je kunt krijgen: geschreven berichten, smiles (een soort knipoogfunctie), matches (uit de matchgame) en partnervoorstellen. Ook kun je jouw verzonden berichten bekijken.

Je profiel op 50liefde

Onder ‘account’ kun je jouw profielgegevens ten alle tijden aanpassen. Ook kun je de gegevens die je tijdens het inschrijfproces hebt ingevuld, aanvullen met hobby’s en interesses. Vink aan wat voor sporten je beoefent (of bekijkt), van welke cultuur en muziek je houdt en of je nog andere, diverse hobby’s hebt. Zoals vrijwilligerswerk, verenigingen, winkelen of omgaan met familie. In totaal mag je maximaal 10 onderdelen selecteren.

Ten slotte zijn er nog wat instellingen die je aan kunt passen. In principe ontvang je een emailnotificatie bij berichten, smiles en matches. Mocht je hier geen behoefte aan zetten, dan kun je dat eenvoudig uitzetten onder ‘instellingen en lidmaatschap’. Ook kun je aangeven dat je een voorgestelde partner een bepaalde leeftijdscategorie moet hebben, of in en bepaalde provincie moet wonen. Je verkleint de kans op een match, maar tegelijkertijd verhoog je hiermee de kans dat het iets kunt worden. Daarnaast kun je hier aangeven of je ‘anoniem wil surfen’, premium lid wilt worden of geblokkeerde leden bekijken. Je wachtwoord aanpassen of je profiel verwijderen behoort ook tot de mogelijkheden.


Klantenservice

Wat ons positief verrast aan 50liefde is de focus op klantenservice. Op veel datingsites moet je het allemaal zelf uitzoeken, eventueel met behulp van een F.A.Q. (veel gestelde vragen). Bij 50liefde vinden wij de klantenservice echter goed geregeld. Als je op ‘help’ klikt zie je in eerste instantie een overzicht van onderwerpen met bijbehorende vragen en antwoorden. Deze lijst is heel breed, dus grote kans dat je daar je antwoord vindt. Mocht dat niet het geval zijn, dan staat de helpdesk voor je klaar.

  • E-mail: helpdesk@50liefde.nl
  • Telefoonnummer: 085-501-3450 of 0900-5033333
  • Invulformulier op website

De helpdesk is niet alleen bereikbaar voor huidige leden, maar ook voor nieuwe leden of voor mensen die er nog over na denken om lid te worden. Zelfs tijdens het inschrijfproces word je al op de contactgegevens gewezen.


Privacy en veiligheid

50liefde adverteert met ‘veilig, betrouwbaar en anoniem daten’. Een heleboel partijen hebben daar in ieder geval vertrouwen in, want 50liefde werkte onder andere samen met RTL5, De Telegraaf, NU.nl, Vrouw en het Altijd Jong.

De veiligheid wordt zo hoog mogelijk gehouden door profielfoto’s en profielteksten dagelijks handmatig te controleren. Daarnaast worden er nooit persoonlijke gegevens gevraagd (laat staan gedeeld) en zijn er enkel veilige betaalopties. Ten slotte kun je zelf ook een steentje bijdragen door verdachte profielen te rapporteren aan 50liefde. Hoewel 50liefde nauwelijks te maken heeft met nepprofielen, geven ze voldoende tips om toch zo veilig mogelijk te kunnen daten via hun datingsite.

Wel vinden wij het een minpunt dat mensen met een gratis account niet de mogelijkheid hebben om een lid te blokkeren. Als veiligheid voorop staat, zou deze functie voor iedereen beschikbaar moeten zijn.


Kosten en pakketten

Liefde is niet te koop, maar de hulpmiddelen om de liefde te vinden wel. Zo ook 50liefde. Je kunt gratis en vrijblijvend een account aanmaken en beperkt gebruikmaken van de mogelijkheden. Voor een goede online datingervaring en een grotere kans op een date raden wij toch aan om een betaald abonnement te nemen.

Premium leden kunnen onbeperkt de matchgame spelen, onzichtbaar surfen, profielbezoekers bekijken, zien wie premium member is, een gratis professioneel consult aanvragen. Als klap op de vuurpijl heb je minder lange wachttijden bij de klantenservice. Er zijn drie vormen van premium lidmaatschappen, namelijk:

  • Premium light: berichten versturen en ontvangen, toegang tot alle foto’s. Lidmaatschap van 3 maanden voor €29.99 per maand (normaal gesproken €39.99 per maand).
  • Premium classic: naast bovenstaande voordelen ook nog 80% contactgarantie (hoe 50liefde dit realiseert is ons helaas niet bekend). Lidmaatschap van 6 maanden voor €24.99 per maand (normaal gesproken €39.99 per maand).
  • Premium comfort: naast bovenstaande voordelen 100% contactgarantie. Lidmaatschap van 12 maanden voor €17.99 per maand (normaal gesproken €39.99).

Het premium lidmaatschap lijkt vrij prijzig. Toch is het maar net hoe je het bekijkt. Het is namelijk zo dat 1 op de 3 partners via 50liefde een nieuwe partner vindt. In verhouding met andere datingsites is 50liefde gemiddeld geprijst.


Bezoek 50liefde
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag