Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

De 7 leukste datingsites voor jongeren

De 7 leukste datingsites voor jongeren

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Je bent jong en je wilt wat. Een leuke (bij)baan, geld om aan je hobby’s te spenderen en tijd om je favoriete sport uit te oefenen. En natuurlijk op jacht naar die knappe jongen of dat mooie meisje.

Sinds de komst van het internet hoef je niet meer naar de discotheek of kroeg om het jachtseizoen te openen. Je hoeft zelfs niet eens meer van de luie bank af te komen. Tegenwoordig hebben we daarvoor online dating! In dit artikel hebben we daarom de leukste datingsites voor jongeren voor je verzameld.

Wil je als jongere online op zoek naar een date of relatie, dan zijn er talloze dating platformen en websites gericht op jongeren. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij alvast de beste 7 datingsites voor jongeren op een rijtje gezet.


Lexa

1. Lexa

Onze absolute favoriete datingsite voor jongeren is Lexa. In tegenstelling tot de simpele swipe apps heeft Lexa gedetailleerde dating profielen waar je urenlang doorheen kunt scrollen.

Naast een gebruiksvriendelijke website hebben ze ook een super leuke app. Deze dating app is de meest succesvolle en populairste app van Nederland.

Bezoek Lexa
MetJou

2. MetJou

De datingsite MetJou.nl is een algemene website waarbij de meeste leden tussen de 18 en 30 jaar oud zijn. Hecht je waarde aan je privacy en wil je veilig daten, dan is deze datingsite erg geschikt.

Elk profiel is namelijk handmatig gecontroleerd, zo zit je nooit per ongeluk met een nepprofiel te chatten. Om te matchen gebruikt MetJou een leuke fotozapper module. Zo kun je op een aangename manier scrollen door allemaal leuke profielen.

Bezoek MetJou
be2

3. be2

Wil je geen vlotte date regelen, maar ga jij voor een serieuze relatie (voor de lange termijn)? De datingsite be2 is de datingsite voor jongeren gericht op relaties.

Bij het aanmaken van je profiel vul je een uitgebreide wensenlijst is, en je vult je eigen profiel met de juiste informatie. Dan wordt je gematcht aan andere profielen op basis van je wensen. Daarnaast kun je natuurlijk zelf zoeken naar een potentiële partner.

Bezoek be2
Parship

4. Parship

Voor de “slimme” jongeren onder ons is er de website Parship. Hoewel de website zich tegenwoordig richt op een breed publiek is deze datingsite eigenlijk altijd gericht geweest op hoger opgeleiden. Dat maakt dat nog steeds een groot gedeelte van de leden minimaal een (HBO) opleiding heeft afgerond, of momenteel aan het volgen is. Wil je daten op niveau dan zouden we deze website absoluut aanraden.

Bezoek Parship
EliteDating

5. EliteDating

De online datingsite EliteDating ook al jaren één van de grootste datingsites van ons land. Omdat de site zoveel actieve leden telt, maken jongeren die op zoek zijn naar een leuke date een grote kans deze via EliteDating te treffen. Het aanmeldproces is vrij eenvoudig en je kunt eigenlijk al binnen een paar klikken op zoek naar de jongen of het meisje van je dromen.

Bovendien is iedereen welkom op EliteDating, van jong tot oud, dus ben je jong van leeftijd dan is deze datingsite zeker de moeite waard om uit te proberen.

Bezoek EliteDating
Pepper

6. Pepper

De datingsite Pepper onderscheidt zich van de rest door in te spelen op ons visueel zintuig. Onder het mom van ‘het oog wilt ook wat’ kun je op Pepper je profiel vormgeven door foto’s te plaatsen.

Foto’s zeggen meer dan woorden

Van je favoriete hobby, de band waar je idolaat van bent of gewoon een aantal kekke selfies van jezelf. Je bent vrij om je collage in te delen zoals jij wilt. Pepper vindt namelijk dat een bonte verzameling foto’s véél meer over je zegt dan een lap tekst. Daar zit natuurlijk wat in, aangezien een foto of een afbeelding vaak meer dan duizend woorden kan zeggen.

Tel daar een prima functionerend matchingsysteem bij op en voilá, je hebt een ideaal startpunt gevonden om te beginnen met zoeken naar die leuke date. Over het algemeen kun je op Pepper een jongere doelgroep vinden, wat natuurlijk wel helpt bij het zoeken naar een leeftijdsgenoot.

Bezoek Pepper
Badoo

7. Badoo

Badoo is een online dating platform met een internationaal karakter en maakt gebruik van je huidige locatie om mensen weer te geven die zich in jouw buurt bevinden. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je een lange afstandsrelatie moet beginnen, als je op één van de vele leden gevallen bent.

Ook hoef je niet achter je pc te zitten om gebruik te kunnen maken van Badoo: het platform heeft namelijk een goed ontwikkelde app op de markt gebracht, waarmee je on-the-go op zoek kunt gaan naar een leuke date.

Badoo is immens populair onder de jongeren en de kans is dan ook héél groot dat je via Badoo een leeftijdsgenoot vindt, die zich dan ook nog eens in jouw omgeving bevindt. Heb je een profiel gevonden dat je aanspreekt? Dan kun je eenvoudig contact leggen via de chatmogelijkheid.

Blader je liever door profielen op zoek naar jouw oogappel, dan kun je gebruik maken van het Kennismakingsspel (vergelijkbaar met het principe van Tinder). Badoo bezit alle ingrediënten om met recht één van de leukste datingsites voor jongeren genoemd te worden.

Bezoek datingsite Badoo

blank

Waarom gaan jongeren daten via een datingsite?

Het gebruik van datingsites verschilt nogal wat van het gebruik van apps als Tinder. Op datingsites wordt in de regel gevraagd om een uitgebreid profiel aan te maken of een vragenlijst in te vullen. Daarmee kan het matching systeem namelijk zijn werk doen en ben je niet alleen afhankelijk van een gelukstreffer (zoals bij Tinder vaak het geval is).

Presenteer een uitgebreid profiel

Op datingsites is je profiel je etalage: het moet zodanig ingericht zijn om interesse te wekken en een bezoeker van je profiel (die aan je gekoppeld is via het matchingsysteem) uit te nodigen om contact met je op te nemen. Hoe meer informatie je op je profiel plaatst, des te beter een ander de inschatting kan maken of hij of zij bij je past.

Grotere kans dat een date bij je past

Hoewel het natuurlijk leuk is een knappe jongen of mooie dame aan de haak te slaan, heb je er niets aan als de persoon in kwestie vervolgens totaal niet bij je past. Bijzonder vervelend om daar achter te komen tijdens een date, als je het eten al besteld hebt en je minstens nog een uur in het restaurant moet zitten. Door een beetje tijd en energie in je profiel te steken en serieus aandacht te schenken aan de vragenlijsten die je voorgeschoteld worden, vergroot je de kans dat je een date vindt die écht bij je past.


blank

Hoe valt mijn profiel op?

Wees aanvullend ook een beetje creatief. Niet alleen qua invulling van je profiel (enkele beschrijvingen van hobby’s als “voetbal” of “shoppen” zijn weinig aansprekend), maar ook qua het leggen van contact. Heb je via het matching systeem iemand in je vizier gekregen, sta dan gerust even stil bij een goede openingszin. Dat is op apps als Tinder al heel belangrijk, maar zeker net zo op online datingsites.

Concurrentie is groot, wees uniek

De kans is namelijk groot dat jij niet de enige bent die een bericht stuurt naar de jongeman of jongedame in kwestie. Wie origineel is, springt eruit en vergroot daarmee zijn of haar kansen op een gesprek. Er is ook op datingsites geen garantie dat een match uitmondt in een gesprek, daarom zul je je beste beentje voor moeten zetten.

Blijf jezelf

Wat je ook doet op online datingsites; blijf altijd dicht bij jezelf. Zeker in het huidige tijdperk, waarin mensen (en vooral jongeren) zich vaak anders voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Wees authentiek en eerlijk, daar zul je niet alleen op korte termijn punten mee scoren, maar zeker ook op lange termijn. Daarnaast wil je niet door de mand vallen tijdens een leuke date, toch?


Lees ook:


blank

Jongeren willen snel contact

Jongeren hebben veel verschillende manieren tot de beschikking om op zoek te gaan naar een leuke date. De meest gebruikte manieren hebben echter een WIFI-verbinding of een mobiele databundel nodig. Want hoewel de jeugd tegenwoordig nog steeds veel op stap gaat, wordt het eerste contact voornamelijk gelegd via het internet. De daarvoor bestemde mobiele apps zijn een laagdrempelige manier om in een korte tijd veel verschillende mensen te leren kennen.

Veel keuze

En reageert iemand niet? Dan is dat geen probleem, want de kans is groot dat je binnen 5 minuten een ander aan de haak hebt geslagen. Al dan niet door naar links of naar rechts te swipen. Dat is inderdaad een referentie naar de immens populaire app Tinder, die al ontelbaar veel mensen aan elkaar heeft gekoppeld (en nog meer mensen juist helemaal niet).

Vluchtige liefde

Kenmerkend voor apps als Tinder is de vluchtigheid van de liefde. Op hoge snelheid kun je veel verschillende mensen leren kennen, maar dat betekent ook dat veel gesprekken een vroege dood sterven. Omdat het niet klikt, omdat men teveel matches heeft en selectief moet zijn of omdat de openingszin werkelijk zo slecht is dat de ander het de moeite niet waard vindt te reageren. Of een dergelijke app voor je werkt, is vooral afhankelijk van datgene wat je zoekt. Ben je op zoek naar een snelle date of puur eenmalig fysiek plezier (in eerste instantie op basis van uiterlijk), dan bieden apps als Tinder mogelijk de uitkomst.


blank

Offline een date scoren

Datingsites zijn – naast datingapps – een laagdrempelige manier om op zoek te gaan naar een date. Natuurlijk bestaat er ook nog zoiets als “gewoon” op iemand afstappen in de kroeg of discotheek. Met een leuke openingszin kom je dan vaak al een heel eind. En loop je een blauwtje, dan is dat zo. Misschien dat dat wat lelijker aanvoelt dan wanneer iemand niet reageert op Tinder, maar het is niets om je voor te schamen.

Oud wordt nieuw, schrijf een brief

Wat je ook zou kunnen proberen om contact te leggen met iemand waar je een oogje op hebt, is te beginnen met iets ouderwets als een brief. Een handgeschreven brief is namelijk veel leuker dan een appje of een digitaal berichtje, iets dat we in overvloed op onze smartphone binnenkrijgen. Hoewel het vroeger ondenkbaar was dat je je hiermee het verschil zou maken, wordt het tegenwoordig zo weinig gedaan dat het weer onderscheidend is. Je zal in ieder geval langer blijven hangen dan een appje!foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag