Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review Badoo

Badoo is een internationaal platform om nieuwe mensen te ontmoeten. Om mee te chatten, daten of juist om nieuwe vrienden te maken. Het is een luchtige manier om met mensen in contact te komen maar is minder gericht op het vinden van een serieuze relatie.

Badoo is daarmeeeen toegankelijke website voor iedereen die online nieuwe mensen wil ontmoeten. Ook is Badoo beschikbaar in de vorm van een app. Er zijn miljoenen actieve leden maar jouw zoektocht start bij jou in de buurt van mensen van jouw leeftijd. Met een gratis profiel kun je leuke dingen doen, zoals het kennismakingsspel spelen, mensen in jouw buurt opzoeken en chatten. Met een premium functie kun je nog veel meer. Het luchtige karakter en de vele actieve leden maken Badoo een geschikt platform voor online daten of nieuwe vriendschappen!

Bezoek datingsite Badoo

Pluspunten

 • Veel actieve leden
 • Leuke functionaliteiten
 • Makkelijk contact leggen

Minpunten

 • Geen zoekfunctie
 • Verplicht compleet profiel invullen

Wat kun je lezen in deze review?


Aanmelden en inschrijven

Door je aan te melden bij Badoo krijg je toegang tot duizenden mannen en vrouwen wereldwijd. Het inschrijfproces is heel gemakkelijk en bestaat uit een paar standaardvragen (locatie, leeftijd) en jouw doel op Badoo. Wil je chatten, daten of ben je op zoek naar nieuwe vrienden? Vervolgens kun je jouw account verifiëren via e-mail of per sms.

Extra verificatie

Badoo heeft een uitgebreid verificatiesysteem. Je kunt je verifiëren met je mailadres, telefoonnummer, Facebook, bankpas, Google Plus, VKontakte, Twitter, Instagram en LinkedIn. Je moet je op z’n minst twee keer verifiëren.

Automatisch uitloggen

Op Badoo moet je inloggen met je e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Als je een aantal minuten niet actief bent, logt Badoo jou automatisch uit. Je krijgt een melding dat je sessie is verlopen en kunt je gemakkelijk opnieuw aanmelden. Hierdoor weet je dat leden die ‘online’ zijn ook echt actief zijn. Ook is het beter voor jouw online veiligheid (stel je vergeet je een keer uit te loggen op een openbare computer!).


Informatie op je profiel

Nadat jouw profiel is geactiveerd kan het Badoo-avontuur pas echt beginnen. Nadat je jezelf hebt geverifieerd kun je jouw profiel verder vormgeven aan de hand van jouw werk en opleiding, je interesses en persoonlijke informatie (een persoonlijk verhaaltje, relatiestatus, geaardheid, lichaamsbouw, woonsituatie, kinderen, rook- en drinkgedrag). Het is niet verplicht om deze informatie in te vullen. Toch levert het voordelen op: op andermans profiel zie je alleen die informatie die je zelf ook hebt ingevuld.


Functionaliteiten

Het is opvallend dat Badoo – in tegenstelling tot andere websites – geen zoekfunctie heeft. Je ontmoet anderen via het kennismakingsspel of door te kijken wie er online of bij jou in de buurt zijn. Een speelse manier om in contact te komen met allerlei mensen! Om jou een beeld te geven van alle functionaliteiten beschrijven we de functies stapsgewijs.

Het Kennismakingsspel

Badoo’s Kennismakingsspel is vergelijkbaar met Tinder. Je ziet profielen van duizenden Badooleden, afgestemd op jouw locatie en leeftijd. Je kunt ze een hartje geven (leuk) of een kruisje (niet-leuk). Daarnaast heb je de mogelijkheid om een ‘Crush’ te geven (vergelijkbaar met ‘Superlike’ op Tinder) en om iemands profiel te bezoeken. Als de ander jou ook een hartje heeft gegeven, heb je een match.

Vervolgens is er een apart tabblad ‘Vinden jou leuk’. Hier kun je zien wie jou een hartje heeft gegeven tijdens het Kennismakingsspel (alleen als Premium lid). Ideaal als je nieuwsgierig bent aangelegd of geen zin hebt om te wachten op een match.

Leden in de buurt

Deze functie spreekt redelijk voor zich. Je kunt zien welke leden in jouw directe omgeving actief zijn. Handig om het kaf van het koren te scheiden – je hebt er weinig aan als je een leuke match hebt die aan de andere kant van de wereld woont.

Lookalikes

Dit is een unieke functie die Badoo onderscheidt van andere datingsites. Met deze functie kun je jouw ‘Lookalikes’ achterhalen. Wie lijkt er qua uiterlijk en profiel op jou? Dit kan een leuke ijsbreker zijn. Toch is deze functie vooral een leuk tijdverdrijf en bereik je er niet heel veel mee.

Chatfunctie

Uiteraard is het mogelijk om te chatten met andere leden. Eerst zie je een overzicht van al jouw berichten, maar je kunt ook filteren door alleen berichten te kijken van jouw matches of van online leden. Vooral handig als je veel berichten ontvangt en alleen wil reageren op personen die jij zelf leuk vindt.

Favorieten en bezoekers

Er zijn veel leden op Badoo en voor je het weet verlies je iemand uit het oog. Daarom is de Favorieten-functie er. Hier kun je zien wie jou als favoriet heeft toegevoegd (met de premium premium functie) en wie jij zelf als favoriet hebt toegevoegd.

De profielbezoeken functie is ideaal voor de nieuwsgierig aagjes. Hiermee zie je wie jouw profiel heeft bekeken en kun je direct terug gluren.


Privacy en veiligheid

Online daten of vrienden maken via Badoo gebeurt via een beveiligde verbinding in een SSL-omgeving. Verder kun je bij de profielinstellingen de privacy aanpassen. Verder raden we je aan om jouw profiel te verifiëren. Daarna kun je namelijk instellen dat je alleen berichten kunt ontvangen van andere geverifieerde leden. Hiermee verklein je de kans om in contact te komen met een nepprofiel.

Verder heeft Badoo een goed beleid rondom profielfoto’s. Deze foto’s worden voor het plaatsen gekeurd. Er moet een gezicht opstaan, erotisch getinte foto’s (zelfs in bikini) zijn niet toegestaan, evenals foto’s met kinderen. Hierdoor weet je zeker dat er nooit ongewenste afbeeldingen op je scherm verschijnen.


Premium functie (Badoo Superkrachten)

In principe is Badoo gratis te gebruiken. Het wordt echter een stuk leuker met Premium Badoo (ook wel ‘Superkrachten’ genoemd). Als nieuw lid krijg je drie dagen gratis toegang tot de premium functie, daarna kun je dit – betaald – voortzetten.

Kosten Badoo Premium

 • 1 dag voor €1.99
 • 1 week voor €5.99
 • 1 maand voor €17.99
 • 3 maanden voor €43.99
 • 6 maanden voor €65.99
 • Levenslang voor €129.99

Voordelen Badoo Premium en Superkrachten

Met Badoo Premium ontgrendel je zogeheten ‘Superkrachten’. Hierdoor kom je sneller in contact met andere mensen. Je kunt zien wie jou leuk vindt en als favoriet toevoegt. Daarnaast kun je met iedereen chatten en kan je jouw bericht prioriteit geven. Tot slot surf je advertentievrij en heb je de mogelijkheid om anoniem profielen te bezoeken. Meer hierover vind je in ons uitgebreide artikel over Badoo’s superkrachten.


Bezoek Badoo
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag