Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review 50plusmatch

50plusmatch is een van de leukste en meest uitgebreide datingwebsites voor mensen van 50 jaar en ouder. Het is een hele veilige datingsite met veel functionaliteiten waarmee online daten eenvoudig en ontzettend leuk wordt.

Allereerst voldoet 50plusmatch aan belangrijke keurmerken, waaronder ‘Veilig Daten’ en ‘Thuiswinkel Waarborg’. Daarnaast heeft de website in het verleden diverse prijzen in de wacht gesleept. Dat komt ongetwijfeld doordat de website toegankelijk en overzichtelijk is, de profielen uitgebreid en echt zijn en de functionaliteiten origineel en levendig zijn. Wij zouden zeggen: lees rustig verder, maar bovenal… Ontdek het zelf met een proefaccount.

Bezoek 50plusmatch

Pluspunten

 • Uitgebreide profielinformatie
 • Originele functionaliteiten
 • Mogelijkheid om oproepjes, blogs en ideeën te delen
 • Transparante datingsite

Minpunten

 • Tijdrovend aanmeldproces

Wat kun je lezen in deze review?


Inschrijven op 50plusmatch


Er zijn 50-plussers die online daten als een obstakel zien omdat datingwebsites soms vrij complex zijn. Als je tijdens het inschrijfproces al door de bomen het bos niet meer zit, dan knap je natuurlijk snel af. Gelukkig hoef je hier bij 50plusmatch niet bang voor te zijn. Het is een hele overzichtelijke website waar je jezelf in een mum van tijd voor inschrijft. Hoe gaat dat in z’n werk? In onderstaande alinea’s lees je er alles over.

Aanmeldproces van 50plusmatch

Net als bij elke andere datingsite, begint het daten via 50plusmatch met het invullen van je e-mailadres en een gebruikersnaam. De gebruikersnaam hoeft niet je echte naam te zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor je voornaam gevolgd door je geboortejaar. Verder wordt er gevraagd naar je geboortedatum, opleidingsniveau, kinderen, woonplaats, rook- en drinkgedrag. Niet alle vragen zijn verplicht, dus je hoeft niet alles gelijk prijs te geven.

Informatie over jou

Daarnaast zijn er een aantal gesloten en open vragen die gaan over jouw persoonlijke leven. Denk hierbij aan favoriete films, boeken, muziek, krant en noem maar op. Er zijn uitgebreide lijsten waarmee jij jouw culturele- en sportieve interesses uit de doeken kunt doen. Ook is er een tekstveld waar je in kunt vullen wie je bent, hoe je eruit ziet en wat je graag over je vrije tijd wil vertellen. Je kunt het heel beknopt en mysterieus houden, of een uitgebreid verhaal invullen. Overigens kun je het eerst beknopt laten en er op een later moment voor kiezen om alles meer uitgebreid in te vullen, bijvoorbeeld als je meer tijd hebt. Uiteraard krijgt jouw profiel nog meer bekijks van andere leden als je een leuke foto toevoegt. Het is niet verplicht om deze foto toe te voegen. Je kunt er dus ook voor kiezen om eerst ‘anoniem’ de andere leden te bekijken alvorens een foto up te loaden.

Informatie over jouw match

“It takes two to tango”. Daarom wil 50plusmatch graag van jou weten naar wat voor partner jij op zoek bent. Wil je graag een nieuwe liefde vinden, of neem je genoegen met vriendschap? Je kunt uitgebreid aangeven wat voor persoon je zoekt, zowel in eigen woorden als door bepaalde opties aan te vinken. Het klinkt als heel veel werk, maar uiteindelijk wijst alles zich min of meer vanzelf.

Voor- en nadelen van het aanmeldproces

Enerzijds kun je je laten ontmoedigen door het grote aantal stappen in het aanmeldingsproces. Je moet er even tijd in steken om alles goed in te vullen. Tegelijkertijd betekent dit dat je het online daten serieus neemt, en dat andere leden het evengoed serieus nemen. Anders waren ze tijdens het aanmeldproces reeds afgehaakt. Met behulp van de informatie die je verstrekt, krijgen andere leden op de website een goed beeld van je. De kans op een goede match wordt hierdoor groter.

Matching en profielen op 50plusmatch

Onder bovenstaande alinea’s stond heel uitgebreid beschreven wat voor soort informatie jij over jezelf in moet vullen. Andere leden op de website hebben ditzelfde proces doorlopen. Zodoende kun jij je vast al voorstellen wat voor soort profielen je tegen zult komen op 50plusmatch. Het zijn verzorgde, uitgebreid ingevulde profielen van 50-plussers die serieuze intenties hebben in het online daten. Er zijn dus amper nepprofielen, fraudeurs of andere onbetrouwbare leden op de website. Van de actieve leden is de een op zoek naar een goed gesprek, de ander hoopt op een leuke date die misschien wel uitmondt in een relatie. Doordat er zoveel informatie over andere leden beschikbaar is, kun je heel goed inschatten of een ander jou aanspreekt of niet. Je bent zelf heel goed in staat om het kaf van het koren te scheiden. Overigens kan het geen kwaad om af en toe eens te chatten met iemand die buiten jouw ‘comfortzone’ is, want je weet nooit welke verrassende raakvlakken er vooralsnog boven water kunnen komen.


Voor wie is 50plusmatch bedoeld?

In principe voor iedere Nederlander van 50 jaar en ouder die op zoek is naar online en offline contact, hoewel enkele mensen iets jonger zijn. Specifiek richt 50plusmatch zich op actieve ouderen, die graag de deur uit gaan en leuke dingen doen. Natuurlijk het liefst samen met iemand die ze via het platform ontmoeten, want alleen is ook maar zo alleen!

Verder vinden wij het zeer positief dat 50plusmatch zo transparant is over gegevens over de website. Enkele leuke feiten op een rij:

 • 49% vrouw, 51% man
 • 99% huidige leden beveelt de website aan
 • In 2018 zijn er meer dan 6 miljoen berichten uitgewisseld
 • Diverse awards gewonnen (Beste getest Vara’s Kassa, Winnaar thuiswinkel Awards)

Functies

50plus is een datingwebsite met leuke, unieke functionaliteiten. Uiteraard beschikt deze website uit alle ‘standaard’ functies die je mag verwachten van een datingwebsite, zoals: kijken wie er online is, updates bekijken, nieuwe leden zien, blogs lezen van andere leden, profiel wijzigen, instellingen wijzigen, berichten versturen en ontvangen et cetera. In het kader van deze review is het een stuk interessanter om uitgebreid terug te komen op de speciale functionaliteiten van 50plusmatch:

 • Blogs: leden kunnen blogs schrijven en blogs van andere leden lezen
 • Ga mee op date: hierbij kun je aangeven welke 3 activiteiten jij het liefste zou uitvoeren voor een date. Vervolgens krijg je een overzicht van andere leden die er hetzelfde over denken. Wellicht leuke ijsbreker voor een eerste afspraakje!
 • Videowall: soms zeggen beelden meer dan duizend woorden. Als jij het hiermee eens bent, dan moet je echt de videowall eens bekijken. Hier kun je filmpjes bekijken van andere leden of zelf filmpjes plaatsen.
 • Things2share: leuke informatie over andere leden, of het nu een profielomschrijving, idee voor een date of gedachtespinsel is, worden gedeeld via things2share. Vergelijk het met een soort Facebook waarbij je een tijdlijn ziet.

Privacy en veiligheid

50plusmatch is een hele veilige en betrouwbare website. Ten eerste beschikt deze website over het keurmerk Veilig Daten, wat betekent dat de site voldoet aan belangrijke criteria omtrent veilig daten. Je kunt o.a. rekenen op een goede klantenservice, betrouwbare profielen en transparante communicatie omtrent abonnementsprijzen. De tweede belangrijke indicator van veiligheid is het Thuiswinkel Waarborg. Dat is een teken dat de webshop van de website (dus bijvoorbeeld het afsluiten van een abonnement) aan alle wet- en regelgeving voldoet. En uiteraard veilig is.


Kosten

Je kunt je gratis aanmelden voor 50plusmatch. Met een gratis account kun je een aantal leuke functionaliteiten gebruiken en testen, maar voor de optimale date-ervaring raden wij aan om een betaald account of te sluiten. Hierbij kun je alle functies ongelimiteerd gebruiken en zodoende het maximale halen uit jouw online dating avontuur. Maar wat kost dat? Op moment van schrijven:

 • €15.95 per maand voor 6 maanden
 • €19,95 per maand voor 3 maanden
 • €29,95 per maand voor een jaar

Je kunt op een veilige manier betalen. Via iDeal (meest gekozen) of via een creditcard.


Conclusie

Wij kunnen wel een heleboel vertellen over het matchingsproces en de profielen, maar daden spreken meer dan woorden. Daarom raden wij jou aan om een kijkje te nemen op de homepagina van 50plusmatch. Hier heb je toegang tot een heleboel informatie, waaronder succesverhalen van andere leden en duizenden reviews (het gemiddelde cijfer dat 50plusmatch naar eigen zeggen ontvangt is een 8.4). Als je op het cijfer klikt, krijg je door mensen zelf geformuleerde voor- en nadelen te zien.


Bezoek 50plusmatch
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag