Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review e-Matching

e-Matching is een online dating community voor hoger opgeleiden (minimaal hbo-niveau). De website heeft geen matchingssysteem, maar compenseert andere opties zoals een second opinion en een speeddate sessie.

E-matching is dé online datingsite voor mensen die aan de hogeschool of universiteit hebben gestudeerd. Het uitgangspunt is een duurzame relatie, dus als je op zoek bent naar een vluchtig contact dan is deze website minder geschikt. Je kunt de beste online date ervaring behalen met behulp van een datingsite expert. Een leuke extra van deze datingsite is dat er regelmatig speeddate avonden worden georganiseerd. Wel vinden wij het jammer dat de communicatie vanuit E-matching zo nu en dan onpersoonlijk en betuttelend overkomt.

Ga naar de website van e-Matching

Pluspunten

  • Uitgebreide zoekmogelijkheden
  • Optie tot videochatten
  • Goede, bereikbare klantenservice

Minpunten

  • Geen partnervoorstellen of matches
  • Veel regels

Wat kun je lezen in deze review?


Inloggen en inschrijven

Op de landingspagina van E-matching wordt de doelgroep duidelijk gecommuniceerd. Het gaat namelijk om dating voor hoger opgeleiden. Om precies te zijn: hbo’ers en academici die op zoek zijn naar een duurzame relatie. Als je ervoor kiest om je in te schrijven, heb je binnen 15 minuten een profiel en kun je online daten via E-matching. Dit profiel geeft een potentiële partner een compleet beeld van jou, maar is wel erg karig als we het vergelijken met andere datingsites. Zeker in vergelijking met andere datingsites voor hoogopgeleiden.

Het inschrijfformulier van E-matching

De inschrijving bestaat uit vier verschillende stappen: algemene gegevens, het zoekprofiel, jouw eigen profiel en open vragen. Het zijn voornamelijk meerkeuzevragen over hele algemene onderwerpen, dus je hoeft er niet lang over na te denken. De onderwerpen gaan over land, regio, woonplaats, beroep, opleidingsniveau, burgerlijke staat, levensbeschouwing, uiterlijk, kledingstijl, roken, drinken, sterrenbeeld en kinder(wens).

Ten slotte zijn er nog wat “open vragen” voor je muziekvoorkeur, lievelingsfilms, lievelingsboeken, vrijetijdsbesteding, omschrijving over jezelf en omschrijving over wat voor persoon je zoekt. Daarna krijg je de optie (geen verplichting) om een foto toe te voegen.

E-matching geeft aan de rechterkant van het scherm een soort advies. De site benadrukt dat een positieve instelling het beste werkt en dat je met verkeerde informatie ook de verkeerde mensen aantrekt. Dit geeft het formulier een ‘persoonlijke touch’. Verder heeft het niet heel veel toegevoegde waarde.

Handmatige controle van je profiel

Elk profiel op E-matching wordt handmatig gecontroleerd alvorens geplaatst te worden. Met een nieuw account kun je al wel rondkijken, maar je bent nog niet zichtbaar voor andere leden. Je zou verwachten dat profielen worden afgekeurd omdat ze nep zijn. Bij E-matching zit dat net even anders. Ons profiel werd afgekeurd, maar de reden was niet bekend. Veel voorkomende redenen zijn: geen informatie of een te korte tekst, storende spel- en stijlfouten of slecht Nederlands. Wij begrijpen dat het voor hoger opgeleiden belangrijk is dat je goed kunt communiceren, alleen dit is voor ons een behoorlijk afknapper. Al helemaal omdat van tevoren niet bekend is hoeveel informatie je precies in moet vullen.

Tip: maak direct een nieuw wachtwoord aan

Bij de meeste datingsites kun je zelf een wachtwoord uitkiezen. Bij E-matching is dat niet zo. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een wachtwoord in je mailbox. Met dit wachtwoord kun je inloggen. Het is een ingewikkelde code die je niet zo makkelijk onthoudt, dus wij raden aan om het te veranderen naar een ander wachtwoord. Dit maakt je account tevens veiliger, omdat je wachtwoord in dat geval niet is opgeslagen in je mailbox. Wachtwoord wijzigen kan onder ‘mijn profiel’ en dan ‘password wijzigen’.


Functies

Hieronder bespreken we de basisfuncties van de datingsite E-matching.

Zoeken naar een hoogopgeleide match op E-matching

De naam E-matching suggereert dat je gematcht wordt aan iemand, helaas is dat niet helemaal waar. Je moet voornameljk zelf op zoek gaan naar jouw ideale match. Gelukkig kom je met de uitgebreide zoekfunctionaliteit al een heel eind. Je kunt zoveel criteria invullen als je zelf wil, al verklein je daarmee natuurlijk wel het aantal resultaten. Gevalletje kwaliteit boven kwantiteit. Een leuke toevoeging aan de zoekmachine is ‘trefwoorden’. Vul je bijvoorbeeld ‘tennis’ en ‘betrouwbaar’ in, dan komen alleen profielen tevoorschijn die deze woorden in hun profielomschrijving hebben staan.

Tenslotte kun je ook zoeken op ‘nickname’ of bladeren tussen profielen (‘swipen’). In tegenstelling tot andere datingsites komt hier geen matching uit voort, maar is het puur een manier om je te oriënteren op andere profielen.

Mailbox

Let op: je kan alleen berichten versturen als je profiel is goedgekeurd. In een eenvoudig overzicht zie je jouw berichten, de verwijderde berichten en een optie om een nieuwe bericht op te stellen. Bij het versturen van een bericht kun je een bijlage toevoegen: jouw profielfoto of jouw gehele profiel. Dat is een originele functionaliteit.

Lijsten

De titel van deze functionaliteit is niet erg duidelijk, totdat je erop klikt. Het zijn hele gebruikelijke functionaliteiten, gebundeld op één pagina. Namelijk: favorieten, uitgesloten (een ander woord voor ‘geblokkeerd’), bekeken mij, bekeek ik, nieuwe leden. Op die manier kun je een beetje in de gaten houden hoe je in de markt ligt. Ook kun je makkelijk andere leden opnieuw opzoeken.

Opvallende functies van E-matching

Hieronder bespreken we de opvallende functies van de datingsite E-matching.

Speeddating

E-matching gelooft heel erg in de kracht van online én offline. Daarom organiseren ze meerdere keren per week speeddate sessies. Tijdens het speeddaten krijg je een heleboel matches te zien, die je vervolgens 3 minuten lang spreekt. Daarna wissel je door naar de volgende date. Het is een leuke manier om contact te leggen met andere vrijgezellen, zonder eerst wekenlang met elkaar te chatten. De avond kost €31 (inclusief welkomstdrankje). Mocht je geen match hebben gevonden, dan mag je de volgende keer gratis deelnemen.

Datingtips

E-matching heeft een pagina met tips voor het online daten. Ze hebben een interessante video gemaakt waarin je in 5 minuten te horen krijgt hoe je slimmer en leuker kunt daten. Een speelse toevoeging aan de website, die erg goed van pas komt!

Second Opinion

Met behulp van een DatingPro (date expert van E-matching) zal jij nog meer succes boeken op de website. De expert kijkt met jou mee naar je foto’s, profielfoto/tekst, je zoekopdrachten, je berichten et cetera. Hij of zij geeft jou advies over hoe je nog beter om kunt gaan met andere matches en met de functionaliteiten op de site.

Videochat

Een video zegt meer dan een foto of een geschreven tekst. Daarom geeft E-matching betalende leden de gelegenheid om 10x per maand een videochat te starten. Het lijkt ons erg leuk, maar we worden al snel afgeschrikt door de ‘etiquette’. Hier staat in 8 alinea’s beschreven waar je je allemaal aan moet houden. Ook staan er wat tips tussen, zoals “Ruim je kamer op voordat je gaat videochatten.” Op zich prettig, dat verkleint de kans op ongewenste beelden. Aan de andere kant is het wel erg betuttelend. Als je goed bent opgeleid heb je als het goed is wel manieren.


Privacy en Veiligheid

E-matching beschikt over het ThuisWinkel Waarborg certificaat. Dat betekent dat de website voldoet aan zo’n 35 eisen op het gebied van wet-, regelgeving, veiligheid en stabiliteit. Oftewel, E-matching is een betrouwbare website om te gebruiken.

E-matching hanteert daarnaast een privacy-vriendelijk beleid is omtrent foto’s. Je kunt er namelijk voor kiezen of je je foto voor iedereen openbaart, of alleen op verzoek.

Qua veiligheid zijn er wel een aantal verbeteringen mogelijk, zo is het niet heel veilig dat de datingsite je wachtwoord via e-mail naar je toestuurt. We raden aan deze e-mail snel te verwijderen en/of je wachtwoord direct aan te passen na inschrijving.


Bonuspunten voor klantenservice

Veel datingsites maken zich er heel gemakkelijk vanaf door de consument een invulformulier aan te bieden. Bij e-Matching heb je een e-mailadres (info@e-matching.nl), invulformulier en telefoonnummer (024-3789706) ter beschikking. De klantenservice is gratis en 7 dagen per week te bereiken.


Kosten en pakketten

E-matching is in principe gratis te gebruiken. Je bent dan een ‘passief lid’. Hiermee kun je antwoorden op ontvangen berichten en profielen/foto’s bekijken. Als je langer dan 16 weken niet inlogt, wordt je profiel verwijderd. Dus er is weinig kans op inactieve profielen.

Als je betaalt voor E-matching ben je een ‘actief lid’. Daarmee worden alle andere functionaliteiten van E-matching ontgrendelt. Je kunt dan ook zelf de eerste stap zetten en iemand een bericht sturen. Er zijn een paar verschillende opties om actief lid te worden:

  • 1 maand doorlopend €19,95 per maand
  • 3 maanden eenmalig €49,95
  • 6 maanden eenmalig €79,95
  • 9 maanden eenmalig €99,95

Er zijn geen verschillen in het soort lidmaatschap, alleen in de kortingen die je krijgt naarmate je langer lid bent. Wat wij erg sterk vinden aan E-matching, is dat ze heel transparant zijn over de prijzen en over de doorlopende automatische incasso. Veel datingsites profiteren van een stilzwijgende verlenging, waar je als consument soms net iets te laat achter komt.

Prijs van Second Opinion

Second Opinion is beschikbaar in combinatie met een lidmaatschap. Je krijgt persoonlijk advies, binnen 3 werkdagen. Je betaalt €24,95 voor een second opinion inclusief 1 maand lidmaatschap en €54,95 voor een second opinion inclusief 3 maanden lidmaatschap. Wij weten niet wat je ervoor betaald als je al lid bent.

Prijs voor Speeddaten

De prijs van een speeddate avond bedraagt €31 (inclusief een welkomstdrankje). Als je geen enkele date opnieuw wil ontmoeten, mag je de volgende keer gratis nog een keer deelnemen.


Bezoek e-Matching
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag