Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review NovaMora

Novamora is een datingsite met een pittig randje. Je kunt er afspreken voor casual ontmoetingen met andere ruimdenkende mannen, vrouwen en stellen. De site heeft veiligheid en discretie hoog in het vaandel staan en daarom kun je er zelfs helemaal anoniem daten als je dat fijn vindt (of nodig hebt). Alhoewel Novamora ook de mogelijkheid biedt om een relatie of vriendschap te vinden zijn de meeste leden op zoek naar een opwindend en vaak vluchtig contact.

Novamora bestaat nog niet zo lang, de site werd namelijk pas in 2017 opgericht. Maar mede dankzij een grootschalige reclamecampagne met een televisiespotje en commercials op de radio wist de site in korte tijd een grote hoeveelheid actieve leden te vergaren. Elke dag komen daar weer nieuwe leden bij die op zoek zijn naar een spannend avontuurtje. Om succes te hebben op deze site is een betaald abonnement onontkoombaar.

Bezoek NovaMora

Pluspunten

  • Profielen worden handmatig gecontroleerd
  • De site doet alles tegen nepprofielen
  • Naast singels ook koppels aanwezig

Minpunten

  • Alleen berichten lezen met een VIP-lidmaatschap
  • FotoZapper alleen beschikbaar voor leden

Wat kun je lezen in deze review?


Inschrijven & Inloggen bij NovaMora

Zowel inloggen als jezelf inschrijven op Novamora doe je direct op de homepage. Het is natuurlijk eerst nodig een account aan te maken, waarmee je meteen je eigen profielpagina krijgt op de site. Om je profiel aan te maken klik je op de groene knop Inschrijven, waarna je stap voor stap wat gegevens in moet vullen zoals je e-mailadres, een wachtwoord en een gebruikersnaam.

Dat de datingsite ook gericht is op stellen blijkt wel wanneer je je geslacht invult. Daar staan namelijk niet alleen de opties man of vrouw, maar kun je ook kiezen voor heteroseksueel, lesbisch of homoseksueel stel. Wanneer je jezelf als stel inschrijft krijg je echter niet de mogelijkheid om voor beide personen lichamelijke kenmerken zoals het postuur in te vullen.

Zodra je het account hebt aangemaakt word je al automatisch ingelogd op de site en is het een goed idee om meteen je profiel helemaal te vullen. Vanwege het erotische karakter van Novamora zou je wellicht verwachten dat het hier vooral zou gaan om het lichamelijke aspect, maar dat is juist niet het geval. Je wordt gevraagd naar allerlei algemene eigenschappen, voorkeuren en wensen.


Matchen en zoeken

Het zoeken van andere leuke leden is natuurlijk een belangrijk onderdeel van het daten. Daarmee zit het wel goed op Novamora, want direct nadat je voor de eerste keer bent ingelogd kun je al volop zoeken naar andere profielen. Ook worden er al vanaf het eerste moment andere profielen aan je voorgesteld in de vorm van matches.

Profielen zoeken
Profielen zoeken is eenvoudig want er is een uitgebreide zoekmachine waar je allerlei eigenschappen zelf in kunt stellen. Zo kun je bijvoorbeeld de gewenste leeftijd heel specifiek invullen, net zoals de seksuele geaardheid en natuurlijk provincie en woonplaats. Met een druk op de knop worden direct alle profielen getoond die aan de door jou ingevulde wensen en eisen voldoen.

Matches vinden met de Fotozapper
Novamora bevat geen matchfunctie die geheel zelfstandig voor je op zoek gaat naar de meest geschikte profielen. In plaats daarvan is er een zogenoemde Fotozapper ingebouwd. Dat is een functie die het daten heel eenvoudig maakt, op een manier die wel wat aan Tinder doet denken. Je krijgt achter elkaar de foto’s te zien van allerlei verschillende profielen en moet dan aangeven of je ze wel, niet of misschien leuk vindt. Geeft je elkaar allebei een volmondig ja, dan heb je een match en kun je chatten. Je kunt met de Fotozapper in korte tijd heel veel profielen beoordelen.


Overige functies

Naast het zoeken en matchen, bijvoorbeeld met de leuke Fotozapper, bevat Novamora.nl ook allerlei andere handige functies om matches te vinden en met andere leden te communiceren.

Berichtjes lezen en versturen
Zowel berichtjes lezen als versturen is alleen mogelijk met een betaald VIP-abonnement. Dat maakt meteen duidelijk dat je met een gratis account nog niet zoveel kunt als je waarschijnlijk zou willen. Heb je eenmaal zo’n VIP-lidmaatschap afgesloten, dan werkt het sturen van berichtjes heel eenvoudig. Je krijgt bijvoorbeeld meteen een melding als je een nieuw bericht hebt ontvangen, zodat je ook direct kunt reageren. De eerste kennismaking kan zo al heel vlot plaatsvinden.

Zien wie je leuk vindt
Op elke datingsite is het fijn als je kunt zien welke andere leden interesse in je hebben. Op Novamora kan dat ook, bijvoorbeeld in de Fotozapper. Daar kun je met een VIP-lidmaatschap meteen zien welke profielen hebben aangegeven jou wel leuk te vinden. Er is ook een apart overzicht met leden die pas geleden op je profiel zijn geweest. Het is natuurlijk geen garantie dat die leden je ook echt leuk vonden, maar toch kan het de moeite waard zijn om af en toe door de lijst te bladeren en leuke profielen een berichtje te sturen.


Veiligheid & privacy

rivacy en veiligheid zijn naar eigen zeggen heel belangrijk voor Novamora. Dat zijn niet alleen loze woorden want het blijkt ook gewoon uit de praktijk.

Veilige SSL-verbinding
De website is voorzien van een extra veilige en betrouwbare SSL-verbinding. Wanneer je in de adresbalk kijkt zie je daar naast het standaard groene slotje namelijk ook de naam van de site staan. Dat betekent dat het SSL-certificaat door een daartoe bevoegde instantie is gekoppeld aan het bedrijf achter de site zelf (Novamora B.V.). Zo weet je echt 100% zeker dat je berichten niet door iemand anders onderschept kunnen worden.

Nederlands bedrijf
In tegenstelling tot veel andere ‘spannende’ datingsites wordt Novamora gerund door een Nederlands bedrijf, waarvan de contact- en bedrijfsgegevens ook gewoon op de site staan vermeld. Daardoor is de organisatie achter de website niet alleen makkelijk te bereiken, je weet ook zeker dat het zich aan de Nederlandse wet- en regelgeving moet houden voor wat betreft privacybeleid, data-opslag en beveiliging van de site.


Anoniem inschrijven

Wanneer discretie belangrijk is voor je dan is het goed om te weten dat Novamora volledig anonieme profielen gewoon toestaat. Je hoeft nergens je echte naam in te vullen. En mocht je besluiten een lidmaatschap te nemen dan is de site niet te herkennen op bankafschriften. Wanneer je op een bepaald moment besluit dat het beter is op te houden met daten via de site kun je zelf makkelijk en snel je profiel weer verwijderen.


Kosten NovaMora

Een positief punt van Novamora is dat de website niet gebruikmaakt van credits om berichten per stuk mee te betalen. Maar helaas is daar wel een vrij onduidelijke betaalstructuur voor in de plaats gekomen. Er is namelijk niet gekozen voor een vast abonnement per maand, maar voor een combinatie tussen een zogenaamde toegangsvorm en een opwaardeerplan.

Toegangsvorm en opwaardeerplan
Novamora heeft een twee verschillende toegangsvormen, gratis en VIP. Een VIP-lidmaatschap geeft je onbeperkte toegang tot de site. Deze toegangsvorm betaal je met credits. Door per keer meer credits te kopen (voor langere VIP-toegang) wordt dit per credit, en dus per maand, goedkoper. Een pakket credits wordt een opwaardeerplan genoemd.

Het is ons niet duidelijk waarom dit systeem nodig is, aangezien op dit moment alleen de toegangsvorm VIP bestaat. Een maandabonnement zou wat ons betreft duidelijker zijn geweest. Daarom hebben we de kosten in credits voor je omgerekend naar een maandtermijn: afhankelijk van het opwaardeerplan dat je kiest kost de site €14,95 tot €24,95 per maand.


Bezoek NovaMora
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag