Relatieplanet

De beste datingsites voor hoger opgeleiden

Iemand die een hogere opleiding heeft afgerond is vaak gefocust op zelfontwikkeling, persoonlijke groei en het opbouwen van een glansrijke carrière. Dat wilt echter niet zeggen dat binnen de belevingswereld van de hoger opgeleiden geen ruimte is voor een passionele liefde. Integendeel. Randvoorwaarde is in veel gevallen wel dat de ambities van de potentiële partner in lijn liggen met die van de hoger opgeleide. Omdat hoger opgeleiden vaak meer tijd besteden aan werk en carrière, kan het moeilijk zijn een gelijkgestemde te vinden. Datingsites kunnen daarbij helpen. In dit artikel daarom de beste datingsites voor hoger opgeleiden.


Wat betekent hoger opgeleid precies?

Ongeveer 30% van de bevolking van Nederland is hoger opgeleid. Leuk, zo’n statistisch gegeven, maar het zegt natuurlijk niet zoveel. Want wat verstaan we eigenlijk onder hoger opgeleid? Wanneer we praten over hoger opgeleiden, dan hebben we het over mensen die een hogere beroepsopleiding of universitaire studie aan het volgen zijn of afgerond hebben. Hoger opgeleid wilt in dit geval niet zeggen dat het gaat om uiterst slimme mensen die een bovenmenselijk IQ hebben. Nee, de term hoger opgeleid geeft puur weer wat voor type studie men aan het genieten is of afgerond heeft.

Gemeenschappelijke kenmerken

Toch zijn er wel gemeenschappelijke kenmerken te ontdekken binnen de groep hogeropgeleiden. Zo wordt persoonlijke ontwikkeling en carrière over het algemeen heel belangrijk gevonden en hecht men veel waarde aan sociale activiteiten met gelijkgestemden. Laatstgenoemde zijn veelal vrienden of vriendinnen met hetzelfde kennisniveau, dezelfde studie-achtergrond of dezelfde interesses. Met een gelijkgestemde hoef je je geen zorgen te maken over het opraken van de gespreksstof of je onbegrepen voelen. Je zit immers op één lijn en dat is wel zo prettig.
In de liefde is de mens ook vooral op zoek naar de gelijkgestemde: de wederhelft die je begrijpt en die dezelfde gevoelstaal spreekt. Ben je hoger opgeleid en op zoek naar je gelijkgestemde, dan kunnen datingsites voor hoger opgeleiden je helpen bij je zoektocht. We hebben de beste online datingsites voor hoger opgeleiden voor je op een rijtje gezet, zodat je snel van start kunt gaan.


EliteDating logo

EliteDating

Misschien zegt de naam eDarling je iets. Dat was voorheen de naam van het platform dat tegenwoordig door het leven gaat als EliteDating. Deze datingsite is speciaal ingericht voor hoger opgeleiden die serieus op zoek zijn naar een goede match. EliteDating neemt een hoop werk voor je uit handen met een uitstekend matchingsysteem, gebaseerd op een wetenschappelijke formule. Daar hoort een uitgebreide vragenlijst bij, waarbij er niet alleen wordt gekeken naar hoe jij bent als persoon, maar ook naar het type persoon dat je zoekt. Het kost weliswaar wat tijd om het in te vullen, maar met de resultaten weet je in ieder geval zeker dat je partnervoorstellen krijgt met mensen die mogelijk zeer goed bij je passen. EliteDating is voor hoger opgeleiden die niet zitten te wachten op poespas, maar serieus werk willen maken van het vinden van een gelijkgestemde. Dat zie je niet alleen terug in de oerdegelijke interface, maar ook in de opties die EliteDating jou als gebruiker biedt. Alles is ingericht op het vinden van de match die jou gelukkig maakt. En met een percentage van 70% hoger opgeleiden, is de kans groot dat je jouw ideale partner daadwerkelijk vindt.

Bezoek EliteDating
e-Matching logo

e-Matching

Een ander platform dat is ingericht op het vinden van een gelijkgestemde met een hogere opleiding, is E-matching. Het is een online datingsite waarbij alleen hoger opgeleiden toegelaten worden. Dat betekent dat je alleen maar leden tegen zult komen met een HBO-opleiding of hoger. Wel zo prettig als je op zoek bent naar een potentiële partner met hetzelfde kennisniveau. E-matching straalt rust uit en is overzichtelijk, iets dat ook vaak genoemd wordt als groot pluspunt in de vele positieve reviews die de datingsite krijgt. Een ander voordeel van de site is de snelheid waarmee je jezelf kunt aanmelden en je profiel kunt bewerken. Je hoeft namelijk niet per se alles in te vullen om je zoektocht te beginnen, al kan dat natuurlijk wel een grote rol spelen bij het vinden van de juiste persoon. E-matching heeft ook een leuke bladerfunctie waarbij je snel (middels een foto) andere leden leert kennen. Spreekt een foto je aan, dan is het profiel slechts één muisklik van je verwijderd. Je hoeft niet meteen de beurs te trekken om contact te kunnen leggen met andere hoger opgeleiden; de eerste 3 contacten zijn namelijk geheel gratis!

Bezoek e-Matching
Parship logo

Parship

Dit online dating platform wordt door velen als de beste datingsite van de Benelux gezien. Sterker nog; Parship noemt zichzelf de nummer 1 op het gebied van serieuze relaties. Dat is nogal wat, maar gelukkig heeft Parship ook het juiste vlees in de kuip om die uitspraak kracht bij te zetten. Parship kent namelijk vele succesverhalen, die onder andere voort zijn gevloeid uit het succesvolle matching systeem. Net als bij EliteDating is deze gebaseerd op een wetenschappelijke formule. Oké, het kost wat tijd om de uitgebreide vragenlijst in te vullen, maar dat is slechts een kleine hobbel op weg naar het vinden van de partner die perfect bij je past. Als je het al een hobbel mag noemen, want het invullen van de uitgebreide vragenlijst wordt door het gros van de leden als prettig ervaren en de tijd die je erin steekt betaalt zich in veel gevallen dubbel en dwars terug. Doordat Parship zich richt op serieuze relaties, is de kans groot dat je een gelijkgestemde tegenkomt met een hogere opleidingsachtergrond. Ook is maar liefst driekwart van de leden ouder dan 30 jaar, waardoor de kans klein is dat je je tijd en energie gaat steken in een jonger iemand die liever een feestje bouwt dan tijd met jou spendeert.

Bezoek Parship

Waarom datingsites dé ideale oplossing zijn voor hoger opgeleiden

Een hogere opleiding mondt vaak uit in een beroep dat veel van een mens vraagt. Qua hersensap, maar zeker ook qua tijd. Wanneer men na een lange dag carrière maken thuiskomt, dan wordt het laatste beetje resterende energie besteed aan het onderhouden van de sociale contacten of het uitoefenen van een hobby. In het geval van de vrijgezelle hoger opgeleide man of vrouw blijft er daardoor weinig tijd over om – buiten de deur – actief op zoek te gaan naar de liefde. Dat kan vervelend zijn, zeker wanneer je de behoefte hebt jouw ervaringen of kennis te delen met iemand die je begrijpt. Iemand die naar je luistert en met jou discussieert over het leven, ambitie of het werk. Een partner. Een metgezel. Iemand waarmee je de wereld kan trotseren.
Gelukkig bieden online datingsites uitkomst aangezien men via deze weg eenvoudig contact kan leggen met andere vrijgezelle mensen. Je hoeft er de deur niet voor uit. Sterker nog; je hoeft niet eens van de bank af te komen aangezien veel datingsites tegenwoordig ook een handige app hebben. Hiermee kun je zelfs – on the go – je gesprek met die ene pientere kerel of dame een vervolg geven.

Geen taboe meer

Daarnaast heerst er tegenwoordig geen groot taboe meer op het online vinden van de liefde. Steeds vaker vinden mensen een gelijkgestemde via het internet, omdat de digitale snelweg grenzen heeft vervaagd en de drempel om contact te leggen enorm heeft verlaagd. Ook is er in het online dating-landschap voor elk wat wils te vinden. Het maakt niet uit wat of wie je zoekt. Er is altijd wel een datingsite te vinden die zich specifiek op een bepaalde doelgroep richt. De bovenstaande datingsites voor hoger opgeleiden zijn daar een mooi voorbeeld van. Ze maken je zoektocht naar een andere hoger opgeleide een stuk makkelijker. Je hoeft immers niet meer op iemand af te stappen, een praatje te gaan maken om vervolgens te moeten concluderen dat de ander een IQ heeft dat – op z’n zachts gezegd – niet helemaal goed bij jou aansluit. Veel informatie krijg je nu vooraf (althans, in ieder geval met betrekking tot het kennisniveau), waardoor je je kunt concentreren op andere zaken zoals bijvoorbeeld de welbekende klik. Want dat is uiteindelijk toch wel het allerbelangrijkst bij het vinden van je nieuwe metgezel!
Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Klik hier om je opmerking naar ons door te sturen.
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde & Dating

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? Vul het onderstaande formulier in:


Copyright Dik.nl 2018 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag