Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe ontmoet of date ik Marokkaanse vrouwen?

Hoe ontmoet of date ik Marokkaanse vrouwen?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Ben je op zoek naar Marokkaanse vrouwen voor een date of een relatie? Dan kan dat best nog wel lastig lijken want waar kom je met deze Marokkaanse vrouwen in contact? Met name dankzij het internet is dat echter wat makkelijker dan je denkt.

In dit artikel zetten we een aantal goede manieren op een rij waarmee je niet alleen als Marokkaanse man maar ook als autochtone single in contact kunt komen met leuke Marokkaanse vrouwen die open staan voor een duurzame relatie.


Marokkaanse datingsites

Natuurlijk kun je in de eerste plaats gebruikmaken van datingsites wanneer je graag Marokkaanse singles wilt ontmoeten. Er zijn namelijk enkele Nederlandse en internationale datingsites die ofwel speciaal voor moslims zijn bedoeld, ofwel gewoon heel populair zijn bij Marokkaanse vrouwen. Vier van die websites bespreken we hier in het kort.


Muslima.com

1. Muslima.com

Muslima.com is een internationale datingsite voor mannen en vrouwen met het islamitische geloof. Het is dus geen website die speciaal is bedoeld voor Marokkaanse singles maar die kun je hier wel gewoon vinden. Daarnaast kun je Muslima.com bijvoorbeeld ook als Marokkaanse man (of uiteraard als Nederlandse man) gebruiken om leuke Marokkaanse vrouwen te leren kennen die nog in Marokko wonen. Veel Marokkaanse mannen trouwen namelijk nog altijd met een vrouw uit hun vaderland. Dat gebeurt steeds vaker niet alleen via familie en vrienden, maar dus ook gewoon via internet.

Bezoek Muslima.com
Lexa

2. Lexa

Lexa is een van de populairste en meest toegankelijke datingsites van Nederland. Het is een website die zich puur en alleen richt op singles die in Nederland wonen. Ook bij Marokkaanse vrouwen is de site populair om leuke mannen te leren kennen. Wanneer je bereid bent het heel rustig aan te doen is Lexa daar ook prima geschikt voor. En dat rustig aan doen is op deze site gelukkig niet zo’n grote aanslag op je portemonnee, want het betaalde abonnement is weliswaar een vereiste om goed te kunnen daten!

Bezoek Lexa
Parship

3. Parship

Een ander alternatief dan Lexa om Marokkaanse vrouwen te leren kennen is Parship. Deze datingsite heeft wel al in korte tijd heel veel leden gekregen. Dat komt omdat de website zich richt op betrouwbare matching voor elke single. Daarnaast is er een bereikbare klantenservice en worden alle profielen doorlopend op betrouwbaarheid en echtheid gecheckt. Dat geeft dus direct een veilig gevoel. Als je de iets duurdere tarieven accepteert is Parship een ontspannen manier om in contact komen met Marokkaanse vrouwen.

Bezoek Parship
Badoo

4. Badoo

Badoo is een internationale datingsite die zich richt op allerlei singles en dus – in tegenstelling tot Muslima.com, niet alleen op moslims. Desondanks is de site heel populair geworden onder Marokkaanse singles, waaronder alleenstaande Marokkaanse meiden en vrouwen die in Nederland wonen. Zoeken op Badoo is heel makkelijk, want je hoeft alleen maar in te vullen wat je doel is voor het contact (vrienden maken, chatten of daten), of je een man of een vrouw zoekt en wat de leeftijd van die persoon ongeveer moet zijn. Daarna kun je bij het land beste kiezen voor Marokko, omdat veel singles met Marokkaanse roots die in ons land wonen hun thuisland als Marokko hebben ingesteld. Door vervolgens op zoeken te drukken zie je meteen allerlei profielen verschijnen van singles die aan je wensen en zoekvoorkeuren voldoen. Omdat veel Marokkaanse vrouwen het niet fijn vinden om openlijk te daten kun je ook kiezen voor de rubrieken chat en vrienden maken als je niet zoveel resultaten te zien krijgt bij daten.

Bezoek datingsite Badoo

Marokkaanse vrouwen ontmoeten, waar let je op?

Hoe moeilijk is het om met een Marokkaanse vrouw te daten? Dat is weliswaar lastiger dan Nederlandse singles leren kennen, maar heus niet onmogelijk.

Marokkaanse tradities

Tradities en de familie-eer zijn – net als natuurlijk het geloof – voor Marokkaanse jongeren die in Nederland wonen nog altijd heel belangrijk. Vrijwel altijd wordt bij de partnerkeuze heel sterk rekening gehouden met wat de ouders vinden. En ook al wordt regelrecht uithuwelijken niet zoveel meer gedaan, toch hebben veel Marokkaanse ouders nog altijd een heel actieve rol bij het zoeken van een geschikte partner voor hun zoon of dochter.

Eigen partnerkeuze

Dat neemt echter niet weg dat Marokkaanse singles zelf tegenwoordig veel meer invloed op hun partnerkeuze hebben dan hun ouders vroeger hadden. In de eerste plaats zijn ze veel zelfstandiger en komen ze in het dagelijks leven (bijvoorbeeld op school of tijdens hun werk) ook doorlopend in contact met singles van het andere geslacht. Daarnaast hebben Marokkaanse meiden tegenwoordig ook het internet om op een veilige manier te flirten en online te daten.


Online platformen met Marokkaanse leden

Niet alleen voor mannen maar vooral ook voor Marokkaanse vrouwen kan daten via internet heel fijn zijn, omdat hun eer en reputatie zo goed als geen gevaar lopen zolang het contact via internet plaats blijft vinden. Daarom is het tegenwoordig ook helemaal niet zo lastig meer om Marokkaanse vrouwen online te ontmoeten.

blank

Marokkaans forum Maroc.nl

De website Maroc.nl is een community voor Marokkaanse mensen die in Nederland wonen. De site bestaat alleen uit een internetforum waar je lid kunt worden met een anonieme gebruikersnaam, waarna je zelf topics kunt plaatsen en op de berichten van andere gebruikers kunt reageren.

Er zijn veel verschillende rubrieken waar bijvoorbeeld gesproken kan worden over de Islam, nieuws, werk en relaties. Er is ook een apart subforum waar je een advertentie kunt plaatsen of op oproepjes van andere Marokkaanse singles kunt reageren. Er zijn twee dating categorieën, man zoekt vrouw en vrouw zoekt man.

Maar je kunt hier bijvoorbeeld ook proberen een jeugdvriend terug te vinden of een oude zomerliefde weer terug proberen te vinden.

Bekijk Maroc.nl »


blank

Datingforum van Marokko.nl

Ook op de website Marokko.nl vind je een leuke community voor Marokkaanse Nederlanders en ook hier is een speciale rubriek met dating om van gebruik te maken. Dit forum is wat minder populair dan die van het hierboven genoemde Maroc.nl maar wie niet waagt die niet wint!

Bekijk het forum van marokko.nl »

Facebook-groepen voor Marokkaanse singles

Op Facebook zijn er veel groepen die speciaal zijn gericht op Marokkaanse Nederlanders en enkele daarvan zijn ook speciaal bedoeld voor het vinden van een nieuwe liefde. Door lid te worden van zo’n Facebook pagina kun je bijvoorbeeld de oproepjes lezen die er geplaatst worden, of er gemakkelijk op reageren.

Veelal gebeurt dit anoniem, want omdat online daten nog altijd wel behoorlijk taboe is in de Marokkaanse gemeenschap willen de meeste mensen hun advertenties of reacties liever niet met hun eigen Facebook account plaatsen.

Het eerste contact vindt daarom vrijwel altijd plaats via de beheerder van de pagina, die oproepjes discreet plaatst op de publieke pagina en ook de eventuele reacties doorstuurt. Wanneer je de zoekfunctie van Facebook gebruikt met de zoektermen “Marokkaanse singles” of Marokkaanse vrijgezellen” kom je vanzelf enkele interessante Facebook-groepen tegen om je bij aan te sluiten.


Leuke alternatieven in real-life

Wanneer je online dating wat te afstandelijk vindt kun je ook voor wat leuke alternatieven om in het echt Marokkaanse meiden en vrouwen te ontmoeten. Denk bijvoorbeeld aan de volgende mogelijkheden:

  • Bezoek een Marokkaans feest, een festival of een concert van een Marokkaanse artiest. Hier je veel Marokkaanse mannen, maar ook heel veel (single) Marokkaanse vrouwen.
  • Ga een avondje uit eten in een Marokkaans restaurant. Deze eetgelegenheden zitten door het hele land en behalve Nederlandse mensen zul je hier natuurlijk ook veel Marokkaanse mannen en vrouwen.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag