Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Waar kun je online chatten met vrouwen? 5 tips

Waar kun je online chatten met vrouwen? 5 tips

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

De makkelijkste manier om tegenwoordig met vrouwen in contact te komen is natuurlijk om dat via internet te doen. Zowel kennis maken als met elkaar chatten kan gewoon allemaal online. Maar op wat voor verschillende manieren kun je allemaal online chatten met vrouwen en welke optie werkt het beste?

Dat lees je in dit artikel, waarbij we ook tal van tips voor je hebben waarmee je nog beter in staat bent een vrouw geïnteresseerd te krijgen in een leuke chat. Gewoon omdat chatten met vrouwen leuk en gezellig is, maar ook omdat het een uitstekende manier is om een date of zelfs een duurzame relatie te vinden.


1. Chatten via een datingsite

Waarom is chatten via een datingsite vrijwel altijd de beste keus? Dat komt ten eerste doordat de verhouding tussen mannen en vrouwen op de meeste datingsites wel ongeveer fiftyfifty is tegenwoordig. Je vindt er dus simpelweg heel veel vrouwen om kennis mee te maken en als het klikt gezellig mee te chatten.

Daarnaast staan deze vrouwen ook stuk voor stuk open voor nieuwe contacten. Hun wens is vaak een duurzame relatie te vinden via de datingsite waar ze lid zijn geworden. De weg daar naartoe is die van veel communiceren met allemaal verschillende mannen. Volgens veel datingexperts is dat dan ook de beste manier om de liefde van je leven te vinden. Ontspannen met elkaar chatten – zonder per se meteen een date te willen – is een prima tactiek om te ontdekken of je echt een klik met iemand zou kunnen hebben. Vrouwen op datingsites staan dus vaak ook echt open voor een chat (mits je eigen profiel ze aanspreekt natuurlijk).

Hieronder bespreken we enkele populaire datingsites en vertellen we je hoe je er met vrouwen kunt chatten:


Lexa

Lexa

Lexa is een grote speler op de Nederlandse en internationale datingmarkt die zich specialiseert op nauwkeurige matching.

Deze dating- en contactsite hanteert een uniek concept waarbij leden gerichte partnervoorstellen krijgen. Deze succesformule zorgt ervoor dat veel Nederlandse singles er inmiddels een eigen profiel aangemaakt om naar hartenlust te chatten en daten.

Dat kan zowel via de makkelijk te bedienen website als de eigen Lexa app die je voor zowel iOS als Android kunt downloaden. Maak eenvoudig je Lexa profiel aan en log in op de app om direct vrouwen te kunnen zoeken en met ze te chatten.

Bezoek Lexa
Parship

Parship

Parship is een bekende datingsite waar je veel Nederlandse singles van allerlei verschillende leeftijden kunt ontmoeten om mee te chatten. Wanneer je wilt chatten via de datingsite zelf is

Parship geen goede keuze want deze site ondersteunt niet het 1 op 1 chatten in real time. Contact vindt alleen plaats tussen leden door middel van de privéberichtjes maar dat gaat wat te langzaam en omslachtig om het een echte chat te kunnen noemen.

Dat neemt niet weg dat je Parship nog altijd prima kunt gebruiken om vrouwen te ontmoeten en buiten de datingsite om met ze te chatten. Je kunt het eerste contact het beste gewoon via de site laten verlopen en als het klikt gegevens met elkaar uitwisselen om bijvoorbeeld via Skype of Whatsapp met elkaar verder te chatten.

Bezoek Parship
Pepper

Pepper

Chatten kan bij Pepper zowel via de website als middels de Pepper app. De Pepper datingapp is heel populair bij zijn gebruikers.

De app is overzichtelijk en focust zich niet alleen op het uiterlijk van de singles maar laat bijvoorbeeld ook andere nuttige informatie zien waar op je jouw keuze kunt baseren. Zo kun je in een oogopslag ook iemands hobby’s en interesses bekijken.

Dat is natuurlijk heel fijn, want als je een vrouw vindt waarmee je veel gemeen blijkt te hebben biedt dat meteen een mooie insteek voor een eerste chatgesprek.

Andere positieve eigenschappen van Pepper zijn dat alle profielen handmatig door de redactie worden gecontroleerd, je gratis tips over dating kunt lezen in het Pepper Magazine en dankzij het Keurmerk Veilig Daten weet je zeker dat je op een betrouwbare website actief bent.

Bezoek Pepper
Badoo

Badoo

Badoo is een wereldwijde datingsite waardoor je er met ontzettend veel vrouwen in contact kunt komen. Je wilt waarschijnlijk het liefst gewoon chatten met Nederlandse vrouwen en daarom staat je profiel standaard gewoon ingesteld op je eigen regio. Je ontdekt op een leuke en ontspannen manier nieuwe profielen met het kennismakingsspel en kunt ook heel makkelijk alle leden uit je buurt laten zien. Wanneer je gebruik maakt van de app heb je die mogelijkheden ook, maar je hebt wel een betaald lidmaatschap nodig om te kunnen chatten via die Badoo app. Dat heeft wel als voordeel dat je vrijwel uitsluitend chat met vrouwen die serieus op zoek zijn naar leuke nieuwe contacten.

Bezoek datingsite Badoo

2. Stort je in een spannende chatroulette

Chatten op een website waarbij je met een druk op de knop in een nieuwe chatroom met een ander persoon terechtkomt, dat is een zogenaamde chatroulette. Voor veel mensen is dit een leuke en ontspannen manier om wat te chatten met onbekenden, zonder dat ze daar veel moeite voor hoeven doen.

Voorbeelden van websites waar je een chatroulette kunt proberen zijn Omegle en Chatroulette.com. Het voordeel van deze websites is dat het gratis is en dat je heel vrijblijvend allerlei vermakelijke chats kunt hebben. Bovendien heb je altijd de optie om ook de webcam aan te doen.

Toch zijn deze websites vooral leuk als je alleen op zoek bent naar vermaak. Als je wilt chatten om een serieuze vrouw beter te leren kennen voor een date of een relatie zijn ze veel minder geschikt.

Dat komt in de eerste plaats doordat het internationale websites zijn, zodat het lastig is om alleen Nederlandse vrouwen te ontmoeten. Daarnaast gebruiken heel veel mensen deze sites om seksuele chats te vinden en daar is ook niet iedereen van gediend.


blank

3. Gratis online chatboxen vinden

Een heel voor de hand liggende manier om snel te chatten met andere mensen is om een gratis online chatsite te vinden. Deze websites zoals ChatPlaza en Tjat.nl hebben allerlei verschillende chatrooms waar je over diverse onderwerpen kunt praten. Je kunt ook mensen waar het goed mee klikt als vriend toevoegen om later makkelijk weer terug te kunnen vinden.

Vrijwel altijd zijn er moderators aanwezig die de chats in de gaten houden zodat het ook best wel veilig aanvoelt. Toch hebben deze gratis chatboxen ook een aantal nadelen waardoor ze niet altijd geschikt zijn om te chatten met leuke vrouwen:

Omdat de chatsites gratis zijn is de drempel om er actief te worden heel laag en kom je relatief veel mensen tegen die niet zo serieus zijn. Dat is leuk voor even, maar niet handig om een chatcontact voor langere tijd te vinden.

Er zijn ook heel veel mannen actief die alleen maar sekschats zoeken. Vrouwen worden daardoor vaak terughoudender en doen zich soms zelfs als man voor om niet lastig gevallen te worden.

Privé chatten met iemand die je leuk vindt is moeilijk, zo niet onmogelijk. Dat komt doordat de chatsites de boel het liefst goed in het oog houden en dat kan en mag alleen maar in de openbare chatrooms. Zelfs als je een leuke vrouw leert kennen kun je dus nog steeds niet persoonlijk met elkaar chatten.

Hierdoor is chatten met vrouwen via een normale datingsite vaak een veel betere optie.


blank

4. Spelletjes spelen met vrouwen (en ondertussen met ze chatten)

Een heel leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen is om samen online spelletjes te spelen. Dat deed je voor de smartphone nog vooral op de computer, maar je hebt tegenwoordig ook veel leuke spelletjes die je op je telefoon of tablet kunt spelen. Het is vooral een kwestie van de juiste spellen vinden die ook veel door vrouwen worden gespeeld en waarin je met elkaar kunt chatten.

Omdat de meeste vrouwen niet van schietspellen of racespellen houden heeft het vaak weinig nut om je daarin te storten puur om leuke vrouwen te leren kennen. Beter kies je voor woordspelletjes of strategiespelletjes. Het is echter wel een absolute vereiste dat de spelletjes over een chatfunctie beschikken. De volgende spellen zijn daarom goed om eens te proberen:

  • Wordfeud – Dit woordspel lijkt op Scrabble en je speelt het op je tablet of smartphone. Het wordt heel veel door vrouwen gespeeld en aangezien er een chat in het spel zit kun je ook met elkaar praten onder het spelen.
  • Wordboxer – Dit spel lijkt erg op Wordfeud en bevat ook een chatfuntie. Het is een gratis spel voor Android en is bij veel Nederlandse vrouwen populair.
  • Ruzzle – Gratis woordspel voor zowel Android als iOS dat heel verslavend kan zijn. Net zoals de andere spellen kun je ook hier chatten met je tegenstander.

Het is natuurlijk logisch dat je tegenstander niet altijd een leuke vrouw is die ook nog eens zin heeft om te chatten. Ga dus niet al te voortvarend van start met chatten maar concentreer je eerst op het spelletje zelf. Als je merkt dat de andere persoon ook open staat voor een babbeltje kun je vanzelf de nadruk meer verschuiven naar het chatten. Houd wel altijd in je achterhoofd dat vrouwen bij dit soort online spelletjes ook regelmatig te maken krijgen met ‘vieze mannetjes’ die alleen over seks willen chatten, laat dat dus zelf maar beter achterwege.


blank

5. Facebook of Instagram

Sociale media zoals Facebook zijn niet alleen een fijne manier om met je vrienden en familie in contact te blijven, je kunt het platform ook prima gebruiken om nieuwe mensen te leren kennen. Helaas gaat dat tegenwoordig een stuk lastiger dan toen sociale media nog in de kinderschoenen stonden.

Toen Facebook bijvoorbeeld net kwam kijken was dat voor iedereen nog spannend en nieuw. Het was zo leuk om ineens met zoveel mensen via internet contact te maken en te houden dat leden vaa nog heel open waren naar andere gebruikers. In de praktijk betekende dit dat je nog relatief makkelijk in de vriendenlijst van vrouwen terechtkwam, zelfs als jullie elkaar nog maar nauwelijks (of zelfs helemaal niet) kenden.

Inmiddels is Facebook volwassen en is het nieuwe er al een hele tijd vanaf. Daardoor zijn gebruikers kritischer en dus ook minder goed benaderbaar geworden. Vooral vrouwen zijn minder geneigd een onbekende als vriend toe te laten op hun Facebookprofiel. Facebook is dus helaas niet meer een heel goede plek om te chatten met onbekende vrouwen, al kun je het natuurlijk altijd proberen. Natuurlijk is het wel ideaal om een vrouw op Facebook terug te kunnen vinden wanneer je haar in het dagelijks leven hebt ontmoet.


Conclusie

Wanneer je wilt chatten met vrouwen dan is de dieper liggende wens vaak om op die manier een leuke date of op termijn zelfs een relatie te vinden. Dan is het chatten dus niet een doel op zich, maar een manier om een leuke vrouw te vinden die goed bij je past. Daarom ligt het voor de hand om te proberen vrouwen te leren kennen waarmee je veel gemeen hebt. Die vind je op heel uiteenlopende manieren.

Als je bereid bent wat meer tijd te investeren kunnen internetforums een leuke manier zijn om leuke vrouwen te ontmoeten. Je moet dan wel een forum zien te vinden waarvan het onderwerp iets is wat je interesseert maar wat ook genoeg vrouwen aantrekt.

Dat is dus eerder een forum over voeding, gezondheid of sporten zoals hardlopen en wandelen dan een forum over voetbal of autosport. Daarnaast moet er natuurlijk ook nog genoeg activiteit zijn. Je leert zo in korte tijd veel mensen kennen en als er een kans is om ook privé verder te praten met vrouwen moet je die meteen benutten.

Deze manier om vrouwen te leren kennen en met ze te chatten is weliswaar tijdrovend, maar als je een leuke vrouw vindt om contact mee te houden weet je inmiddels wel dat je een klik hebt met elkaar en ook nog eens dezelfde interesses hebt. Het heeft dus wel de potentie om een serieus contact op te leveren.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag