Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe weet ik of zij me leuk vindt? 10 tips

Hoe weet ik of zij me leuk vindt? 10 tips

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Heb je een leuke vrouw ontmoet en ben je benieuwd of zij je leuk vindt? Of ben je misschien al een tijdje bevriend met een vrouw en wil je graag weten of ze misschien meer voor je voelt? Of wil je gewoon weten hoe je in het algemeen kunt herkennen of een vrouw je wel of niet ziet zitten?

In dit artikel geven we je 8 tips waarmee je kunt achterhalen of de vrouw in kwestie je leuk vindt of niet. Zo heb je een idee waar je op kunt letten en wat een vrouw wel en/of niet doet als ze interesse in je heeft.


Hoe achterhaal je of ze je leuk vindt?

Hoewel iedereen anders communiceert, zijn er wel degelijk manieren om te herkennen of een vrouw jou wel of niet leuk vindt. Hoe je dit kunt achterhalen, hangt voornamelijk ook af van in welke situatie je je bevindt en of je de vrouw al kent of niet. Hieronder hebben we een aantal aanwijzingen voor je verzameld.


blank

1. Ze zoekt steeds oogcontact

Is er een vrouw in het café (of ergens anders) aanwezig die steeds oogcontact zoekt? Dan is de kans vrij groot dat ze je interessant vindt. Vooral als ze ook nog naar je lacht als jullie blikken elkaar kruisen. Wanneer je haar één keer betrapt op naar je kijken, dan hoeft er helemaal niets aan de hand te zijn.

Ze kan bijvoorbeeld gewoon om zich heen kijken of een beetje voor zich uit staren. Maar wanneer je haar nog een keer naar je ziet kijken, of wanneer dat meerdere keren gebeurt, dan is de kans aanwezig dat ze nieuwsgierig naar je is. In dit geval is het handig om dit oogcontact te beantwoorden als je interesse hebt. Als je dat niet doet, zou het namelijk kunnen zijn dat ze denkt dat jij geen interesse hebt.


2. Ze toont interesse

Als een vrouw je leuk vindt, dan zal ze interesse in je tonen. Dit doet ze bijvoorbeeld door je vragen te stellen, door aandachtig naar je te luisteren en door vervolgens op jouw verhaal of antwoord te reageren.

Ze wil graag meer over je weten en laat dit onder andere merken door dingen te vragen. Op het moment dat een vrouw verder geen enkele moeite doet om een gesprek gaande te houden, of geen enkele interesse toont in wat je zegt, dan is de kans vrij groot dat ze geen interesse in je heeft.


blank

3. Ze beantwoordt je berichtjes of stuurt ze zelf als eerste

Als een vrouw jou uit zichzelf een berichtje stuurt om te vragen hoe het met je is of om te vragen wat je aan het doen bent, dan kan dit een duidelijk teken zijn dat ze je leuk vindt.

Vooral wanneer jullie elkaar nog niet zo goed kennen en bijvoorbeeld net aan het daten zijn, kan dit een duidelijk indicatie zijn. Niet alleen berichtjes van de vrouw zelf kunnen een hint zijn, maar ook het beantwoorden van jouw berichtjes is hierin belangrijk. Doet ze dit (snel)? En doet ze dit vaak uitgebreid en stelt ze je vragen terug? Dan is de kans vrij groot dat ze je leuk vindt.


4. Ze wil graag bij je zijn

Een vrouw die jou leuk vindt, zal graag bij je in de buurt willen zijn. Dus als een vrouw hint op een dag dat ze nog niets te doen heeft of zelf met het idee komt om iets leuks te gaan doen, dan is de kans vrij groot dat ze je leuk vindt.

Tenzij jullie vrienden zijn, dan kan dit ook gewoon betekenen dat ze zin heeft om iets leuks te doen met een vriend. In dat laatste geval zal je naar de andere tekenen moeten kijken om te ontdekken of ze je echt alleen als vriend ziet of dat er misschien meer speelt.


blank

5. Ze raakt je aan

Als een vrouw je tijdens een gesprek aanraakt, dan is dit vaak (niet altijd!) een teken dat ze je leuk vindt. Vooral als dit op een flirterige manier gebeurt en er andere tekenen aanwezig zijn dat ze je iets duidelijk probeert te maken.


6. Ze vertoont een van onderstaande tekenen

De non-verbale communicatie van een vrouw vertelt je vaak een stuk meer dan dat wat ze werkelijk hardop zegt. Uit deze non-verbale communicatie kun je dan ook een hoop informatie halen, als je weet waar je op moet letten. De volgende tekenen zouden zomaar eens kunnen betekenen dat een vrouw jou wel ziet zitten:

 • Ze lacht om wat je zegt en die lach is oprecht
 • Ze bloost als je met haar praat of haar een compliment geeft, of wordt op een andere manier enigszins verlegen
 • Ze doet haar best om je aan te kijken en zal daarbij waarschijnlijk regelmatig glimlachen
 • Ze zal de afstand tussen jullie eerder verkleinen dat vergroten, door bijvoorbeeld dichterbij je te gaan staan of iets naar je toe te leunen
 • Ze strijkt haar haar achter haar oor of raakt zo nu en dan haar wang aan
 • Ze stelt je vragen
 • Ze geeft je complimenten
 • Haar pupillen worden groter als ze met je praat
 • Ze kijkt zo nu en dan naar je lippen
 • Haar ogen stralen of glimmen
 • Ze bijt op (de binnenkant van) haar onderlip
 • Ze heeft een open houding

7. Het totaalplaatje klopt

Wanneer je probeert te achterhalen of een vrouw je leuk vindt, is het belangrijk dat je kijkt naar het totaalplaatje. Zoals eerder al even gezegd, hoeft het aanraken, lachen of oogcontact op zichzelf namelijk helemaal niets te betekenen.

Wanneer vrouwen echter meerdere tekenen laten zien die erop wijzen dat ze interesse in je hebben, dan is de kans groot dat dat ook zo is. Probeer daarom een totaalplaatje te vormen om te bepalen hoe de vrouw in kwestie naar jou kijkt.


8. Tekenen dat ze geen interesse heeft

Net als dat er tekenen zijn die laten zie dat een vrouw interesse heeft, zijn er natuurlijk ook tekenen die je laten zien dat dit niet zo is. Kijkt een vrouw bijvoorbeeld weg als je oogcontact zoekt? Dan is dit vaak geen goed teken. Ook als ze zich van je afdraait of wegkijkt als je tegen haar praat, als ze een gesloten houding aanneemt of als ze probeert om het gesprek af te kappen, kun je ervan uitgaan dat ze waarschijnlijk geen interesse heeft.


9. De manier van communiceren

De manier waarop mannen en vrouwen communiceren, verschilt behoorlijk van elkaar. Daarom kan het voor een man soms lastig zijn om in te schatten of een vrouw gewoon aardig tegen hem is, of dat ze misschien meer wil zeggen met de manier waarop ze tegen hem praat.

Omdat communicatie vaak helemaal niet draait om wat iemand zegt, maar meer om hoe iemand dat zegt en hoe iemand zich daarbij gedraagt, is het soms knap lastig om te ontdekken wat er nou eigenlijk precies bedoeld (of niet bedoeld) wordt.


10. Geen formule die alles voorspelt

Hoewel sommige websites je anders willen laten geloven, is er geen magische formule die je zeker laat weten of iemand je wel of niet leuk vindt. Iedereen is namelijk anders en iedereen communiceert op zijn of haar eigen manier. Een vrouw die je aanraakt tijdens het praten en veel lacht, hoeft echt niet direct geïnteresseerd in je te zijn. Tenminste, niet per se op die manier.

En een vrouw die je amper aankijkt en die je niet de hemd van het lijf vraagt, hoeft ook niet per se níét geïnteresseerd te zijn. De manier waarop we communiceren, hangt namelijk ook af van wie we zijn. En iemand die heel verlegen is zal nu eenmaal minder snel lachen, aanraken en flirten, dan iemand die dat niet is.


Conclusie

Achterhalen of een vrouw je leuk vindt, doe je door goed op te letten. Op welke manier communiceert ze met je? Hoe is haar houding? Lacht ze veel? Lijkt ze het naar haar zin te hebben of ziet ze eruit alsof ze liever ergens anders zou zijn? Zoekt ze oogcontact en glimlacht ze? Of vraagt ze niet door en kijkt ze steeds om zich heen?

Door goed op de lichaamstaal van een vrouw te letten en door te kijken naar hoe ze zich tegenover jou gedraagt, kun je bepalen of een vrouw je wel of niet leuk vindt. Een vrouw die jou leuk vindt, zal dit namelijk zeker laten merken. En als ze dat niet met woorden doet, dan doet ze dat wel met haar manier van kijken, glimlachen, aanraken en lachen. Twijfel je of wil je graag zeker weten of ze je wel of niet leuk vindt?

Dan kun je haar dit misschien het beste maar gewoon vragen. Het ergste wat er kan gebeuren is dat ze ‘nee’ zegt, maar dan weet je tenminste wel waar je aan toe bent.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag