Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

7 afknappers: Waar mannen bij vrouwen op afknappen

7 afknappers: Waar mannen bij vrouwen op afknappen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Vrouwen denken misschien dat ze soms goed op weg zijn bij die ene man, maar staan er dan enorm van te kijken als hij zijn ogen op een ander heeft laten vallen. Tja, wat heb je dan verkeerd gedaan als vrouw?

Je denkt er misschien niet zo over na, maar mannen hebben namelijk ook echt wel een rijtje afknappers als het om vrouwen gaat. Ben je benieuwd wat de grootste afknappers zijn bij mannen?


blank

1. Barbiepoppen; teveel make-up

Ok, je hebt altijd uitzonderingen op de regel, maar de meeste mannen vinden het niet heel aantrekkelijk als je als barbiepop erbij loopt. Mannen kunnen subtiele make-up of een rode lippenstift echt wel waarderen, maar je gezicht moet niet vol geplamuurd zijn. Misschien voel je jezelf mooier als je veel tijd hebt besteed aan je make-up, maar mannen vinden vrouwen met zo min mogelijk make-up vaak veel aantrekkelijker. Een vrouw die ook blij en tevreden is met haarzelf zonder make-up straalt in de ogen van een man namelijk veel zelfvertrouwen uit.

Voorkom dat je te ordinair overkomt

Hetzelfde geldt eigenlijk voor je outfit. Je mag tijdens het uitgaan best een sexy outfit dragen, maar zorg wel dat je hierin niet doorslaat. Ga dus niet voor een kort rokje, hoge hakken én een diep decolleté, maar kies bijvoorbeeld voor een van de drie. Door je te ordinair te kleden denken mannen namelijk dat je vooral veel aandacht wil krijgen en vallen misschien de verkeerde mannen voor je. Less is more, moet je de volgende keer dus maar bedenken als je de deur uitgaat.


blank

2. Meningloze vrouwen

Als mannen ergens een hekel aan hebben dan zijn het wel meningloze vrouwen. Dit maakt eigenlijk niet uit in welke situatie, want een vrouw moet gewoon ook een mening hebben over iets. Vrouwen die niet weten wat ze voor drankje moeten bestellen en dan maar zeggen: ‘doe maar hetzelfde als jij hebt’. Vrouwen die geen mening hebben over welke film of laat staan welke filmgenre ze willen zien.

Laat zien dat je onafhankelijk bent

Vrouwen die geen voorkeur aangeven voor iets, maar zeggen ‘doe maar wat jij wilt’. En zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan. Een man wil gewoon een vrouw zien die zeker is van haar zaak en die durft te zeggen wat ze wil en niet wil. Door je mening te geven leert een man je namelijk makkelijker kennen en laat je zien dat je een onafhankelijke en krachtige vrouw bent.


blank

3. Vrouwen die geen initiatief nemen

De derde afknapper op ons lijstje zijn vrouwen die geen initiatief durven te nemen. Dit ligt natuurlijk een beetje op een lijn met afknapper nummer twee, omdat vrouwen die geen mening hebben ook vaak degenen zijn die geen initiatief nemen. Mannen vinden het aan de ene kant natuurlijk best fijn om soms zelf de touwtjes in handen te nemen, maar zien ook maar al te graag dat een vrouw het voortouw neemt. Het moet niet van een kant komen om te bepalen wat jullie dit weekend gaan doen, maar vrouwen moeten ook met leuke voorstellen komen.

Wees zelfverzekerd

Tevens vinden mannen het heel aantrekkelijk als je als vrouw het gesprek gaande kunt houden en geen angst hebt om het verkeerde te zeggen. Hebben jullie bijvoorbeeld een date, dan kan een man het enorm waarderen als een vrouw voorstelt om ergens naartoe te lopen of bij een bepaald café wat te gaan drinken. Initiatief nemen geldt natuurlijk zeker ook voor onder de lakens. Neem dus niet de houding van een zeester aan in bed, maar neem het initiatief en verras de man eens.


blank

4. Tè serieuze vrouwen

De vierde afknapper bij mannen is als een vrouw altijd en overal serieus op reageert. Het kleine jongetje schuilt nou eenmaal in elke man, dus mannen willen ook een vrouw die dit begrijpt. Mannen hebben daarom een hekel aan vrouwen die overal serieus op ingaan en nergens de humor van inzien. Soms verloopt namelijk niet alles volgens plan en moet je je maar gewoon even bij de situatie neerleggen.

Wees je daarvan bewust als vrouw en laat ook eens wat vaker dat jongetje in je naar boven komen. Mannen vinden vrouwen die humor maken, kunnen lachen om grapjes en zichzelf niet altijd te serieus nemen namelijk woest aantrekkelijk.


Lees ook:


blank

5. Vrouwen die teveel flirten

De volgende afknapper op ons lijstje gaat om vrouwen die teveel of op de verkeerde manier flirten. Uiteraard mag een vrouw flirten, maar op bepaald flirtgedrag knappen mannen nou eenmaal af. Allereerst heb je het flirtgedrag waarbij een vrouw alleen zo veel mogelijk aandacht wil hebben. Mannen vinden het een echte afknapper als je probeert om de aandacht altijd naar je toe te trekken. Ze hoeven echt niet te zien dat een vrouw altijd haantje de voorste is of meer aandacht krijgt dan haar vriendinnen. Dit zorgt er juist voor dat een man haar eerder bestempeld als aandachtzoeker dan als aantrekkelijk.

Jaloers maken

Het tweede dat we moeten benoemen is als een vrouw zich flirterig gedraagt bij andere mannen, terwijl ze de aandacht wil van iemand anders. Een vrouw die expres met andere mannen flirt om de ander zogenaamd jaloers te maken scoort dus echt geen punten. Soms denken vrouwen dat dit een goede manier is om in te laten zien hoe leuk ze zijn, maar het is voor mannen echt niet leuk om dit te aanschouwen. Mannen kunnen het juist enorm waarderen als een vrouw eerlijk zegt dat ze hem leuk vindt in plaats van vage trucjes uit te halen om de ander jaloers te maken.


blank

6. Roddelkoningin

Op nummer zes van de afknappers staan vrouwen die echte roddelkoninginnen zijn. Vrouwen kunnen namelijk heel gemeen en achterbaks zijn zonder dat ze dat zelf eigenlijk doorhebben. Mannen vinden een vrouw die achter de rug om roddelt over anderen echt niet aantrekkelijk. Ze zien het eerder als teken van onzekerheid als een vrouw alleen maar praat over anderen.

Oordeel niet te snel

Je kunt je als vrouw daarom beter bedenken en niet meteen een oordeel uitspreken over onbekenden op straat of mensen die je kent. Dit zorgt er namelijk voor dat het lijkt alsof een vrouw alleen maar met negatieve dingen bezig is en alleen maar aan het zeuren is. Vrouwen die veel roddelen over anderen worden daarentegen alleen maar als onbetrouwbaar en vals gezien. Focus je daarom als vrouw lekker op positieve gespreksonderwerpen en accepteer gewoon dat iedereen anders is.


blank

7. Vrouwen die onverzorgd zijn

De laatste afknapper, maar zeker niet de meest onbelangrijke, is als een vrouw er onverzorgd bijloopt. Het begint allemaal bij een stukje persoonlijke hygiëne. Mannen willen vrouwen die lekker ruiken en die geen walm zweetlucht achterlaten als ze langslopen.

Een vrouw is nou eenmaal een vrouw en moet fris ruiken en een heerlijk luchtje dragen. Ook moet een vrouw schone kleren aantrekken en geen vieze of kapotte kleding dragen. Mannen vinden het tevens een afknapper als vrouwen vieze nagels hebben of zich lang niet hebben geschoren.

Blijf je verzorgen

Ben je al voorzien van een partner en heb je al een tijdje een relatie? Dan is het goed om te weten dat mannen het enorm kunnen waarderen als vrouwen hun best doen om er goed uit te zien. Uiteraard hoeft een vrouw zich niet elke dag op te tutten en mag ze ook best lekker rondlopen in haar trainingsbroek. Maar het gaat te ver als een chill outfit haar dagelijkse outfit wordt en als ze steeds meer mannelijke trekjes gaat overnemen.

Die boeren, scheten of dat gescheld kunnen vrouwen dus beter overlaten aan mannen. Om mannen weer even trots te laten zijn en gek te maken, is het dus een goed idee om als vrouw vaker dat leuke rokje uit de kast te trekken en aandacht te besteden aan je uiterlijk.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag