Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Is hij verliefd op mij? 13 Tips om een verliefde man te herkennen

Is hij verliefd op mij? 13 Tips om een verliefde man te herkennen

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Verliefd zijn is het mooiste gevoel dat er bestaat. Helemaal als hij ook verliefd is op jou. In sommige situaties kom je hier snel achter, terwijl je het soms niet zo goed weet. In een paar opzichten lijken mannen op vrouwen als ze verliefd zijn, maar in andere opzichten verschillen mannen van vrouwen. Daarbij kunnen sommige ‘moves’ van mannen op liefdesgedrag lijken, terwijl het eigenlijk om lust gaat.

In dit artikel geven we je een aantal handige tips om de signalen te herkennen waaruit hij laat blijken dat hij gek is op jou.


blank

1. Zijn zijn intenties serieus?

Je hebt een man ontmoet die je helemaal geweldig vindt. Dat kan zijn met het uitgaan, via via in je vriendengroep, of misschien online via een datingsite. Natuurlijk wil je die man beter leren kennen. Wat een beetje helpt voordat je gaat uitvissen of hij jou ook ziet zitten, is hoe hij tegen jou aankijkt en hoe hij omgaat met daten. Sta daarom eens stil bij de volgende signalen:

  • Iemand die jou beter wil leren kennen zal niet heel snel overgaan op het sturen van uitdagende, spannende of flirterige berichtjes. Iemand die wel snel met je gaat flirten of seksuele toespelingen maakt, is in de eerste plaats uit op lust.
  • Ben je gek op iemand die al een relatie heeft, vraag jezelf dan af of je (eeuwig) wilt blijven wachten op hem. Sommige mannen vinden het te moeilijk om hun relatie te beëindigen en zullen die stap nooit echt gaan zetten. Ze beloven dit wel, maar het komt er in de meeste gevallen niet van. Zeker mannen in een huwelijk met kinderen, willen al te grote drama’s vermijden.Uiteindelijk wordt het met jou dus niet serieus.
  • Als iemand jou echt wil leren kennen, maakt het moment, de tijd en de plaats om af te spreken niets uit: hij wil je zien.

blank

2. Een verliefde man zoekt veel oogcontact

Als je verliefd bent, kan je je ogen niet van hem afhouden. En dat niet alleen, je bent razend nieuwsgierig wat hij te vertellen heeft. Zo werkt het met mannen ook. Een man die verliefd is op jou, zal veel oogcontact zoeken. Hij kijkt graag naar je. Daarnaast is oogcontact zoeken ook een signaal van de man dat hij zich openstelt voor je, en dat hij zich op zijn gemak voelt.
Voor echte liefde, is het belangrijk om zoveel mogelijk open te zijn. Oogcontact is daar een belangrijk aspect van.


3. Hij beantwoordt jouw berichtjes trouw

Niet elke man zal altijd na een minuutje antwoorden, maar hij zal wel zijn best doen om je zo snel mogelijk iets terug te sturen! Als jij belangrijk voor hem bent, denkt hij er altijd aan om jouw berichten te beantwoorden. Iemand die jouw berichten niet beantwoordt zal helaas, simpelweg gewoon niet zoveel aan je denken. Datzelfde geldt ook voor kortaf reageren: een man die jou beter wil leren kennen, vindt het juist fijn om berichten met je uit te wisselen!


blank

4. Hij is oprecht geïnteresseerd

Een man die echt geïnteresseerd is in jou, wil oprecht weten wat jou bezighoudt. Hij zal er met plezier naar vragen wanneer je hem ziet. Hij stuurt je ook graag berichten over hoe het met je gaat en wat je aan het doen bent. Daarbij onthoudt hij ook daadwerkelijk wat je vertelt, omdat het hem iets doet. Hij vraagt dus niet uit beleefdheid naar jouw belangstellingen! Als je het gevoel hebt dat je hem kan vertellen wat belangrijk voor je is, is de kans groot dat hij gek op je is!


5. Hij heeft oog voor je, ook voor details

Een man die verliefd is op jou, is niet alleen dol op jouw vrouwelijke, sexy jurkje, maar is gek op alles aan jou. Van sproetjes op je neus tot gekke sokken, je bleke of juist bruine huid, je ogen en je lach. Hij kijkt graag naar je, dus hij weet beter dan wie dan ook hoe je eruit ziet. Hij zal daar graag iets liefs over zeggen. Doet de man waar jij gek op bent dit, dan is de kans groot dat hij echt verliefd is op jou.


6. Hij vindt het leuk om je een beetje te plagen

Dit signaal zou ook vriendschappelijk kunnen zijn, maar het is wel een teken dat een man graag aandacht aan je besteedt! Door je te plagen daagt hij je uit, leert hij je beter kennen en krijgt hij ook aandacht van jou. Een man die alleen met je afspreekt voor seks of voor je uiterlijk, zal jou meestal niet plagen.
We bedoelen hier wel echt plagen, dus grapjes met je maken op een lieve manier. Haalt een man jou vaak naar beneden, dan geeft hij niet om je, of heeft hij een naar karakter. Wegwezen dus.


7. Hij stelt je voor aan zijn vrienden

Als een man jou met zijn vrienden mee op stap neemt, zit het waarschijnlijk goed tussen jullie. Het betekent dat hij trots op je is, en graag laat zien dat je bij hem hoort. Heeft hij tijdens de aanwezigheid van zijn vrienden nog steeds volop oog voor jou, dan gaat het perfect. Nog leuker is, als jij je ook goed redt in zijn vriendengroep. Dat betekent dat jullie nóg beter bij elkaar passen. Andersom vindt hij het ook fijn om jouw vrienden te ontmoeten.


8. Geen woorden maar daden

Aan mannen die van alles beloven, maar niets waarmaken heb je niet zoveel. Dan heb je te maken met óf een praatjesmaker, óf iemand die niet zoveel om je geeft. Een man die verliefd is op jou, gaat voor je door het vuur. Hij reserveert een etentje voor jullie bij jouw favoriete restaurant, hij draagt je naar zijn huis of hij helpt je als je in nood bent. Een man die echt om je geeft, is lief voor je en zou het liefste alles voor je doen. Het gaat hier niet zozeer om cadeautjes, maar om dingen die hij doet omdat hij echt om je geeft. Nog een paar voorbeelden:

  • Als je bij hem slaapt, maakt hij de volgende ochtend een lekker ontbijtje voor je.
  • Hij weet wat je lekker vindt, en hij haalt het voor je in huis.
  • Hij steunt je in situaties die je moeilijk of spannend vindt.
  • Wat hij belooft, doet hij ook.
  • Hij belt je spontaan op omdat hij je stem wil horen en wil weten hoe het met je gaat.
  • Hij vindt het leuk om voor jou, of samen met jou, te koken.

blank

9. Hij maakt altijd tijd voor je

Mannen vinden het niet altijd makkelijk om je te vertellen dat je niet de ware bent voor ze. Vaak komen er dan uitspraken voorbij zoals ‘Ik heb het erg druk’ of ‘Ik heb het moeilijk gehad en ben niet aan een relatie toe’ . Dit is zelden de waarheid.
Een man die verliefd op je is, maakt hoe dan ook tijd om af te spreken, en om jouw berichten te beantwoorden. Altijd. Geen tijd hebben of niet toe zijn aan een relatie, komt bijna nooit voor. Is hij gek op je, dan gaat hij ook voor je! Daarnaast is het de vraag als iemand niet toe is aan een relatie, of je echt wil wachten tot het moment dat iemand er wel klaar voor is. De kans is groot dat je teleurgesteld wordt.


10. Hij houdt rekening met je

Een man die echt om je geeft, denkt niet alleen aan waar hij zelf zin in heeft, maar ook aan wat belangrijk is voor jou. Iemand die verliefd op je is weet wat je fijn vindt en wat belangrijk voor je is. Hij respecteert dit, zelfs als het betekent dat hij soms iets zal moeten doen waar hij niet zo’n zin in heeft. Een man die niet verliefd op je is daarentegen, doet waar hij zin in heeft, zonder veel oog te hebben voor jou.


blank

11. Hij is een beetje verlegen bij jou in de buurt

Mannen hebben soms ook hun onzekere kanten. Zeker wanneer ze jou nog maar pas leren kennen. Soms zijn daarom juist de mannen die jou leuk vinden, een beetje verlegen. Dat kunnen onervaren mannen zijn, maar ook  knappe of succesvolle mannen zijn soms verlegen als ze verliefd zijn op jou. Wél heeft de verlegen man alle aandacht voor jou als hij verliefd op je is. Hij zal graag met je praten en je berichten beantwoorden, maar soms vindt hij je gewoon erg spannend…net als jij hem!


12. Hij wil niet alleen thuis afspreken

Deze tip is handig als je het verschil wilt weten tussen lust en liefde. Een verliefde man wil graag allerlei leuke dingen samen doen, om bij je te zijn en je beter te leren kennen. Een man die met je naar bed wil, zal je niet snel mee uit eten nemen of met je naar de dierentuin gaan. Zo iemand wil voornamelijk thuis met je afspreken, met een heel duidelijk doel.
Wil een man wat met je drinken in de stad, lekker eten of een wandeling maken, dan is hij waarschijnlijk hartstikke gek op je!


13. Conclusie: Herken je onze tips?

Als je ziet dat de man waar jij gek op bent, veel dingen voor je doet uit onze tips zit het waarschijnlijk helemaal goed. Doet hij dit niet, dan is het goed om erover na te denken of deze situatie wel prettig voor je is. Je verdient immers iemand die echt voor je gaat. Het kan heel droevig zijn om erachter te komen dat iemand niet verliefd op je is, maar het geeft je ook de kans om een andere man te ontmoeten die minstens zo leuk is en ook verliefd op jou.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag