Hij negeert me. 10 Tips om zijn aandacht op te eisen

Hij negeert me. 10 Tips om zijn aandacht op te eisen

Laatst bijgewerkt: 25 maart 2020

Online dating kan heel erg leuk zijn, maar af en toe ook heel frustrerend. Soms vind je bijvoorbeeld iemand leuk die maar niet de moeite lijkt te nemen om zich ook even in jou te verdiepen.

Wat kun je doen als je direct, of na een tijdje contact gehad te hebben, stelselmatig genegeerd lijkt te worden door een man? In dit artikel geven we je 10 tips waarmee je dan alsnog zijn aandacht te pakken kunt krijgen, zonder meteen heel erg wanhopig over te komen.


1: Trek het jezelf niet persoonlijk aan

Genegeerd worden is nooit leuk, maar troost je met de gedachte dat het zelden gebeurt met de intentie om jou te kwetsen. Vooral niet in het begin van het datingproces, waarin je elkaar nog maar amper kent, is er eigenlijk niets wat jij gedaan zou kunnen hebben om een dergelijke reactie over je af te roepen.

Door het feit dat hij je negeert zo min mogelijk op jezelf te betrekken ben je in staat om wat gezonde afstand te bewaren. Wanneer je boos en gefrustreerd wordt is het lastig om te zorgen dat hij alsnog geïnteresseerd in je raakt.


blank

2: Geef hem nog even de tijd

Wanneer jij het bent die het laatst een berichtje hebt gestuurd ligt de bal zonder een spoor van twijfel bij hem. Wachten tot hij de moeite neemt om te antwoorden is weliswaar lastig, maar een prima tactiek om uit te zoeken of hij nog van plan is wat moeite voor je te doen.

Als je na 24 tot 48 uur nog altijd niets hebt gehoord mag je de situatie gerust heroverwegen. Wordt het tijd om actie te ondernemen, of is deze man dat eigenlijk niet waard? Hoe lastig het ook kan zijn om al die tijd niets te doen, probeer het toch even helemaal los te laten want door er constant mee bezig te zijn ondermijn je jezelf.

Vooral wanneer je snel onzeker wordt is het belangrijk om tijdens deze fase punt 1 in het oog te houden: het ligt niet aan jou!


3: Vraag je af of hij het wel waard is om door te zetten

Als een man je negeert kan dat door allerlei verschillende redenen komen. Wellicht heeft hij het gewoon te druk of is hij gewoon niet zo bedreven in contact houden via WhatsApp. Het kan zelfs zo zijn dat hij aarzelt met wat terug te sturen omdat hij bang is in zijn haast een fout te maken en je juist af te stoten.

Talloze mannen die een vrouw echt leuk vinden kiezen een rustig moment uit zodat ze de tijd kunnen nemen om elk woord dat ze sturen met zorg te kiezen. Het is lastig om voor jezelf te bepalen welk van de bovenstaande redenen het is. Gelukkig heb je als vrouw altijd een wapen waar je gebruik van kunt maken, en dat is je vrouwelijke intuïtie.

Durf naar je gevoel te luisteren om te bepalen of je zelf weer actie moet ondernemen, nog even af moet wachten of dat je hem beter kunt blokkeren om op zoek te gaan naar een leukere man.


blank

4: Realiseer je dat iedereen anders communiceert

Communicatie is een enorm belangrijke factor in een relatie, maar ook iets wat je naarmate de relatie vordert (als het goed is) beter op elkaar afstemt. Dat iemand in het begin heel anders communiceert dan jij hoeft dus echt niet te betekenen dat er geen potentie zou zijn voor een goede relatie.

Je zult echter wel wat drempels over moeten en dat begint al bij het leren kennen via Whatsapp, SMS of wat voor manier jullie ook maar gebruiken. Sommige mannen reageren heel snel, anderen juist heel traag, zonder dat dit iets hoeft te zeggen over hoe ze over je denken. Is het echt zo geweldig als een man je zonder er echt over na te denken snel een antwoordje stuurt?

Jouw behoefte aan zijn aandacht is dan even bevredigd, maar wellicht heeft de man die zijn antwoord pas in de avond heel weloverwogen en een beetje zenuwachtig typt wel veel meer potentie om de liefde van je leven te zijn. Het is dus niet zozeer de manier waarop er wordt gecommuniceerd, maar veel meer de intentie en de lading die ertoe doen.


5: Wees niet verwijtend in je reacties

Naarmate een reactie langer op zich laat wachten groeit jouw irritatie. Dat is ook best wel logisch. Mocht je besluiten toch zelf weer een berichtje te sturen dan is het wel belangrijk om niet verwijtend te klinken, want daarmee sla je altijd de plank mis.

Een man die je niet zo leuk vindt als je hoopte zal daardoor heus niet als een blad aan de boom omslaan. Je stuurt je venijnige berichtje dan vooral om je gram te halen. Dat is prima natuurlijk, want soms wil je gewoon nog even van je afslaan, maar de kans dat hij je alsnog mee uit zal vragen is verwaarloosbaar klein.

Soms krijg je ook alleen maar narigheid en allerlei verwijten terug en daar zit je waarschijnlijk ook niet op te wachten. Maar nog veel erger: bij een man die je eigenlijk wel leuk vindt maar het die het druk had (of die simpelweg wat trager communiceert) kan het alleen maar een averechts effect te hebben.

Die zal zich waarschijnlijk opgejaagd voelen, constateren dat je onzeker bent of meteen voor zich zien hoe je hem ook in een relatie constant achter de vodden zou zitten. Niet doen dus!


6: Hou het zo luchtig mogelijk

Zoals we zojuist al vast hadden gesteld is de kans groot dat je inmiddels lichtelijk geïrriteerd bent. Toch loont het vaak om luchtig te blijven in je ‘follow-up’ berichtje. Je duwt de man daarmee niet automatisch richting een defensieve reactie.

Als hij je toch niet zo leuk vindt geef je de aanzet voor een respectvolle afsluiting van het contact, maar mocht hij je wel gewoon zien zitten kan het contact alsnog in een stroomversnelling komen. Voorbeelden van deze luchtige reacties zijn:

“Hoi, had je al je agenda checkt wanneer je af zou kunnen spreken?”
“Je hebt het heel druk waarschijnlijk, maar had je al nagedacht over een leuke date?”

Met een dergelijke toon in je berichtje geef je de aanzet voor een positief vervolg. Je geeft hem de gelegenheid om het contact op een goede manier af te sluiten, of weet alsnog zijn aandacht te pakken te krijgen en hem tot actie aan te zetten.


7: Wees zelf zo duidelijk mogelijk

Als je hebt vastgesteld dat de man waarmee je contact hebt moeizaam communiceert kun je jezelf meer houvast geven door zelf juist nog duidelijker te zijn. Wanneer hij zegt zijn agenda te gaan checken op welk moment hij af kan spreken, verwerk dan een deadline in het maken van de afspraak.

Je mag jezelf gerust in bescherming nemen door hem te vragen het uiterlijk voor een bepaald moment te laten weten. Tenslotte wil je ook zelf je agenda niet eindeloos voor een man vrijhouden, want dat zet meteen de toon voor een eventuele relatie. Je wilt nooit constant achter je vriend of man aan te hoeven lopen, dus ook niet al tijdens het dateproces.

Vind je dat lastig? Onthoud dan dat de meeste leuke mannen het aantrekkelijk vinden als een vrouw zelfstandig is en ook een leven heeft naast het daten. Maar ook mannen die moeite hebben om zichzelf aan iemand te binden vinden het vaak prettig. Die mannen zullen zelfs juist meer toenadering durven zoeken wanneer ze merken dat een relatie voor jou niet het enige is waar je energie in steekt.


8: Maak hem (een beetje) jaloers

Wanneer een man denkt dat hij je in de pocket heeft kan hij gemakzuchtig worden. Hoe je ook denkt over de verhoudingen tussen mannen en vrouwen, de meeste mannen hebben een jachtinstinct wanneer het op vrouwen aankomt.

Als ze denken dat de buit binnen is kunnen er een aantal dingen gebeuren. De adrenaline en opwinding van de jacht is even voorbij en hij leunt dus wellicht even achterover om bij je terug te komen voor de vervolgstappen als hij daaraan toe is. Dat kan jou natuurlijk veel te lang duren, dus dan is het zaak om het jachtinstinct weer even op te porren.

Hou hem op zijn tenen door niet zomaar aan te geven dat hij je voor zich heeft gewonnen. Een heel directe manier om dat te doen is door op zijn eergevoel en jaloezie in te spelen. Laat bijvoorbeeld subtiel doorschemeren dat een andere man interesse in je toont. Als hij je echt leuk vindt zul je al snel weer wat van hem horen.


9: Doe een stapje terug

Als je het gevoel hebt dat een man je negeert kan dat als heel vervelend gaan voelen. Het is bijna onvermijdelijk dat je aan jezelf gaat twijfelen. Hoe leuker je hem vindt, hoe meer je aan jezelf gaat twijfelen. Als onzekerheid, irritatie en onbegrip de overhand krijgen is het altijd een goed idee om een stapje terug te doen.

Het is een nog beter idee om hem dat ook te vertellen. Stuur hem met zo min mogelijk verwijten dat je het contact wat wil minderen en waarom je dat doet. Er zijn dan twee mogelijkheden: hij vindt het prima, want hij negeerde je omdat hij dit zelf niet durfde te zeggen. Of hij vindt je heel leuk en zet direct alles op alles om je alsnog voor zich te winnen. Als het goed is geeft het je in ieder geval wat meer duidelijkheid.

Het is echter wel zaak om de daad bij het woord te voegen. Hoor je nog steeds amper of niets van hem, zet hem dan uit je hoofd (hoe moeilijk dat ook kan zijn) en ga verder met je leven.


10: Speel zelf “hard to get”

Spelletjes spelen is vrijwel nooit aan te raden, maar het kan wel een laatste redmiddel zijn wanneer het contact niet verloopt zoals je wilt. Neem zelf bewust gas terug en reageer niet zo vlot op hem als je eerst deed.

Als hij onbewust het contact heeft laten verslappen maar wel echt interesse in je heeft zal hij er als het goed is vlot een schepje bovenop doen. Als dat gebeurt is er niets aan de hand. Sterker nog, hier kan je nog veel profijt van hebben.

Je laat namelijk merken dat jullie relatie een wisselwerking hoort te zijn en dat je geen genoegen neemt met eenrichtingsverkeer. In het slechtste geval krijg je nog steeds geen reactie van hem, maar dan weet je ook waar je aan toe bent.

Jullie zijn dan simpelweg niet voor elkaar voorbestemd. Hoe leuk je hem eerst ook vond, het is beter om dat dan maar gewoon te accepteren en op zoek te gaan naar iemand die je niet zomaar negeert.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde & Dating

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag