Waar ontmoet ik single mannen? 7 goede tips

Waar ontmoet ik single mannen? 7 goede tips

Laatst bijgewerkt: 16 september 2021

Je zult het vast wel herkennen als single zijnde: al zoekend naar de liefde kom je enkel leuke mannen tegen die ofwel bezet zijn, of onbereikbaar zijn. Dat is behoorlijk vermoeiend als je verlangt naar een leuke man aan je zijde.

Toch zijn er verschillende wegen die naar een leuke single man kunnen leiden. Je zult die wegen dan natuurlijk wel moeten vinden, alvorens je ze kunt bewandelen. In dit artikel doen we wat dat betreft een duit in het zakje en helpen we je met tips en inspiratie graag een eindje op weg.


1. Single mannen vinden met online daten

De vrijgezelle man. Een leuke, knappe vent die aan je eisenpakket kan voldoen. Als je single bent lijkt deze soms uitgestorven te zijn. Of in ieder geval een bedreigde soort. Wanneer je enkel in je omgeving op zoek gaat naar de man van je dromen of alleen maar dezelfde plaatsen bezoekt, is de kans natuurlijk erg klein dat je de ware zult tegenkomen.

Je gaat dan tenslotte heel sterk uit van een toevalstreffer. En hoewel dat natuurlijk altijd wel kan gebeuren, is het niet de meest efficiënte manier om invulling te geven aan je zoektocht. Daarnaast kan het behoorlijk veel energie kosten wanneer je keer op keer teleurgesteld wordt of weer eens een keer met lege handen achterblijft na een dagje of avondje uit.

Op zoek op een datingsite

Om die reden kan het geen kwaad eens een online datingsite te proberen. Hoewel je in eerste instantie misschien denkt dat dit niets voor jou is, is het wel een hele mooie manier om snel in contact te komen met veel verschillende single mannen.

Het kan zomaar zijn dat degene die jij zoekt, toevalligerwijs ook iemand als jij aan het zoeken is op een online datingsite. En daarbij geldt natuurlijk altijd: niet geschoten is sowieso mis. We hebben enkele goede datingsites voor je op een rijtje gezet zodat je snel en op een betrouwbare manier van start kan gaan met het online zoeken naar je ware liefde.


Lexa

Lexa

Je zult de naam vast wel eens hebben horen vallen: Lexa. Het is al jaren één van de grootste datingsites van de Benelux met meerdere awards in de prijzenkast. En niet zonder reden.

Er zijn veel koppels die elkaar gevonden hebben via Lexa. Dat komt omdat Lexa toegankelijk is voor iedereen (jong, oud, homo- of heteroseksueel) en inmiddels een hele grote ledendatabase heeft.

Daarnaast kun je heel eenvoudig je voorkeuren aangeven en daar gericht op zoeken. Omdat er altijd iemand online is, is de kans groot dat – wanneer je een berichtje stuurt – je niet lang op antwoord hoeft te wachten. Handig, als je net het profiel van een single man hebt gevonden die je aanspreekt.

Lexa kun je kosteloos proberen, maar voor uitgebreidere contactmogelijkheden zul je wel een lidmaatschap moeten afsluiten. Gelukkig betaal je daar niet meteen de hoofdprijs voor en krijg je er veel functionaliteiten voor terug. Zo kun je snel en eenvoudig – zonder de deur uit te hoeven – in contact komen met leuke single mannen.

Bezoek Lexa
EliteDating

EliteDating

Het platform Elitedating richt zich wat meer op een specifieke doelgroep: namelijk de hogeropgeleiden van Nederland. En de cijfers liegen er niet om: minstens 70% van alle leden heeft een bachelordiploma of hoger.

Daarnaast richt Elitedating zich op mensen die serieus werk willen maken van hun zoektocht en op zoek zijn naar een serieuze relatie. Daardoor zul je op Elitedating weinig mensen tegenkomen die slechts op zoek zijn naar een one night stand.

Of Elitedating geschikt is voor jou, is met name afhankelijk van datgene waarnaar je op zoek bent. Zoek je een hoogopgeleide single man om uiteindelijk een serieuze relatie mee te beginnen, dan ben je bij Elitedating aan het juiste adres.

Het matchingsysteem is namelijk gebaseerd op een wetenschappelijke formule, waardoor je na het invullen van de persoonlijkheidstest gekoppeld wordt aan leden die mogelijkerwijs goed bij je zouden kunnen passen. Dat scheelt behoorlijk wat zoekwerk! Wie de koe bij de horens wil vatten, doet er dus goed aan Elitedating eens uit te proberen.

Bezoek EliteDating
Alleenstaande papa's

Alleenstaande papa's

Wanneer je kinderen hebt en je bent alleenstaand, dan heb je waarschijnlijk niet zoveel vrije tijd over om op zoek te gaan naar een nieuwe partner.

Dat geldt ook voor alleenstaande papa’s, die vaak al hun tijd kwijt zijn aan het opvoeden van de kinderen en er voor moeten zorgen dat er brood op de plank komt.

Om die reden zul je in de kroeg of andere sociale gelegenheid weinig alleenstaande vaders tegenkomen.

Gelukkig biedt het internet uitkomst en zijn er platforms zoals Alleenstaande-papas (de counterpart van Alleenstaande-mamas) in het leven geroepen om alleenstaande ouders met elkaar te verbinden. Dat scheelt tijd én je hoeft de deur niet uit om te zoeken naar een single man met kinderen. Het grote voordeel van Alleenstaande-papas is het feit dat je van de leden vooraf al weet dat ze kinderen hebben.

Zo is de kans klein dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan. Alleenstaande-papa’s biedt alle functionaliteiten die je van een goede datingsite mag verwachten, zoals een goed matchingsysteem, een berichtenfunctie en een zoekfunctie.

Zoek je dus een single man met kinderen die begrijpt in welke situatie jij je bevindt, dan is Alleenstaande-papa’s the way to go.

Bezoek Alleenstaande papa's

2. Ontmoet single mannen op een single reis

Natuurlijk zijn datingsites niet altijd dé heilige graal als het gaat om het vinden van single mannen en zijn er meerdere wegen die naar dat doel kunnen leiden. Een voorbeeld daarvan zijn singlereizen; reizen die speciaal georganiseerd worden voor singles.

Zo kun je een leuke vakantie boeken en tijdens deze vakantie in contact komen met andere singles die dezelfde reis hebben geboekt. Zo ga je als het ware alleen op vakantie, maar ben je niet alleen. In veel gevallen leidt dat tot iets moois. De vakantiebestemming kan immers ook een gunstige invloed hebben op de aantrekkingskracht.

Je zult dan uiteraard wel moeten waken voor de vluchtigheid van vakantieliefdes. Op vakantie lijkt tenslotte alles net wat mooier dan het in werkelijkheid is.


blank

3. Speeddating

Liever niet meteen een dot geld aan een vakantie spenderen zonder grote kans op het vinden van een single man? Dan kun je wellicht beter iets anders proberen. Speeddating bijvoorbeeld. Dit zijn evenementen die overal in Nederland regelmatig georganiseerd worden en waarbij je in een korte tijd heel veel andere singles kunt ontmoeten.

Tijdens speeddaten schuif je steeds aan een andere tafel aan voor korte gesprekjes met een ander. Ben je aangetrokken tot iemand, dan kun je dat direct aangeven. Heeft de ander hetzelfde gevoel bij jou, dan ontvang je aan het einde van de avond de contactinformatie van elkaar en kun je het korte gesprekje een leuk vervolg geven. Om te ontdekken of speeddating iets voor jou is, kun je het het beste een keertje proberen. Bevalt het niet, dan ben je in ieder geval weer een ervaring rijker.


blank

4. Sportschool

De voorgaande alternatieven zijn specifiek gericht op singles en daten, maar er zijn ook nog wat meer conventionele manieren om single mannen te vinden. In de sportschool bijvoorbeeld.

Door je aan te melden voor groepsfitness, leer je in een korte tijd ook veel nieuwe mensen kennen. De kans bestaat natuurlijk dat daar een leuke single man tussen zit.


5. Volg een cursus

Of wat te denken van het volgen van bepaalde cursussen? Tijdens een dans- of kookcursus kun je bijvoorbeeld ook leuke single mannen tegenkomen. En gebeurt dat niet, dan heb je in ieder geval een bijzondere activiteit op je lijstje bij kunnen schrijven en hopelijk ook nog eens veel plezier gehad.


blank

6. Maak het zoeken leuk

Misschien wil je na het lezen van dit artikel direct aan de slag met datingsites. Of ga je gelijk allemaal singlereizen bekijken. Wat je ook verkiest: het kan nooit kwaad. Je zult namelijk zelf moeten ontdekken welke manier van zoeken voor jou het beste werkt. Houd in je achterhoofd dat het niet altijd alleen maar gaat om het vinden, maar ook om het zoeken.

Dat mag namelijk ook leuk zijn! Maak je zoektocht daarom zo aangenaam mogelijk en geniet ervan. Mocht het dan wat langer duren voordat je de juiste single man vindt, dan is de lange tijd die je gespendeerd hebt aan het zoeken tenminste plezant geweest. Altijd fijner dan gefrustreerd wachten tot de prins op het witte paard zich automatisch aanbiedt!


7. Conclusie: ga voor online!

Zoals eerder genoemd in dit artikel kun je via datingsites snel in contact komen met single mannen zonder daarvoor je luie stoel uit te hoeven. Daarnaast is vrijwel elke datingsite ook mobiel beschikbaar, waardoor je niet per definitie achter je pc hoeft te kruipen om in contact te komen met potentiële partners. Ook kunnen datingsites – door de goede matching systemen – vaak vooraf een inschatting geven of die single man wél of niet goed bij je past. Dat scheelt (kostbare) tijd, want als je op iemand afstapt in de kroeg bestaat altijd de kans dat diegene totaal niet bij je past en je dus je tijd verdoet. Tijd die je beter had kunnen besteden.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde & Dating

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag