Relatieplanet
X

Hoe kan ik daten met mensen in mijn buurt?

Hoe kan ik daten met mensen in mijn buurt?

Liefde kent geen grenzen. En geen afstand. Als je verliefd op iemand bent geworden, dan ben je vaak bereid om stad en land af te reizen om met diegene op een date te gaan. Toch blijft het aangenaam wanneer je potentiële ware zich op een steenworp afstand bevindt. De reistijd die je bespaart kun je dan bijvoorbeeld steken in het vinden van een originele date. In dit artikel gaan we het daarom hebben over buurt dating en hoe je kunt daten met mensen in je buurt.


Daten met mensen in je eigen omgeving

Of je nu in een dorp of in een grote stad woont; er valt altijd iets te ontdekken. Iets dat je nog niet hebt gezien of iemand waarmee je nog geen kennis hebt gemaakt. En hoewel het soms – als vrijgezel zijnde – lijkt alsof er geen geschikte kandidaten voor een date in de buurt zijn, strookt dat natuurlijk niet helemaal met de realiteit. Je moet echter wel weten waar je moet zoeken of moet beginnen. Wanneer je elke week in dezelfde kroeg komt en dezelfde mensen tegen het lijf loopt, is de kans behoorlijk klein dat je een nieuw iemand leert kennen. Je bent dan echt aan het wachten op een toevalstreffer. Dat kan een hoop energie kosten, wat niet bevorderlijk is voor je gemoedstoestand. En wanneer de wanhoop zijn intrede doet, bestaat de kans dat je de ware zelfs misloopt. Niemand zit tenslotte te wachten op een droeftoeter.


Mensen uit de buurt (of daarbuiten) ontmoeten op een datingsite

Zover hoeft het niet te komen, want er bestaat tegenwoordig zoiets moois als datingsites. En dat is de ideale manier om mensen uit je buurt – die je mogelijk nog nooit eerder bent tegengekomen – te ontmoeten. Sterker nog: je kunt ze zelfs binnen een zeer korte tijd ontmoeten, want contact is sneller gelegd dan je denkt. En dat allemaal vanuit je luie stoel. Hoef je jezelf eindelijk niet meer wekelijks naar die saaie kroeg te slepen, waar je al wegkwijnend aan de bar wacht tot de man of vrouw van je dromen toevallig binnenstapt.

Wie via een datingsite mensen uit de buurt wilt ontmoeten voor een date, krijgt te maken met een breed palet aan verschillende platforms. De één nog beter dan de andere. Welke datingsite het meest geschikt is voor jou, zul je zelf moeten ondervinden. Daar kunnen we je niet bij helpen. We kunnen je echter wel een paar waardevolle tips geven. Onderstaand daarom een aantal goede datingsites om een leuke date in de buurt te vinden. Betrouwbare sites waarmee je met een gerust hart aan de slag kunt.


Badoo logo

Badoo

Badoo is tot ver buiten de landsgrenzen bekend aangezien het een internationaal platform is. Laat dat je echter niet tegenhouden. Badoo maakt namelijk slim gebruik van je huidige locatie en laat je – na aanmelding – kennis maken met mensen die zich in jouw buurt bevinden. En hoewel de site zich in de basis richt op het vinden van vriendschappen, wordt deze in de praktijk veelvuldig gebruikt voor het zoeken naar een leuke date. Wie ongeduldig (of de wanhoop nabij) is, kan gebruik maken van het handige kennismakingsspel waarmee je snel door profielen heen kunt bladeren. Vind je iemand leuk en heeft de ander aangegeven jou ook leuk te vinden? Dan ontstaat er een match en kun je daar een leuk vervolg aan geven middels de chatfunctie. En omdat Badoo ook een handige app heeft ben je niet gebonden aan één locatie om leuke singles te zoeken. Je kunt namelijk ook on-the-go je zoektocht vervolgen. Een aanrader dus, voor buurt dating!

Bezoek datingsite Badoo
Relatieplanet logo

Relatieplanet

Was online dating een stad, dan zou Relatieplanet toch zeker wel het Empire State Building van die stad zijn. Het is namelijk al jaren één van de grootste datingsites van de Benelux. Dat betekent dat miljoenen leden reeds eerder kennis hebben gemaakt met Relatieplanet en er altijd wel iemand online is (omdat de ledendatabase zoveel leden telt). Relatieplanet richt zich op iedereen: jong, oud, heteroseksueel of homoseksueel. Het aanbod kun je daarom gerust vergelijken met een zak confetti. Buiten dat geldt: hoe groter het ledenaantal, hoe groter de kans dat je iemand uit je buurt treft. En dat hoeft geen toevalstreffer te zijn, aangezien je gewoon gericht kunt zoeken met de uitgebreide zoekfunctie. Op provincie bijvoorbeeld, maar ook op opleidingsniveau. Wel zo handig, want iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeuren. Heb je een potentiële kandidaat gevonden die zich in jouw buurt bevindt? Dan kun je middels het berichtensysteem snel contact leggen. Wie aan buurt dating wilt doen, slaat met Relatieplanet in ieder geval de plank niet gauw mis.

Bezoek Relatieplanet.nl
Lexa logo

Lexa

Ook Lexa richt zich – net zoals Relatieplanet – op een breed publiek. Door leden ook de mogelijkheid te bieden de minder goede kanten kenbaar te maken, onderscheidt Lexa zich van de rest. Lexa vindt namelijk dat je ook je tekortkomingen moet liefhebben (oftewel: love your imperfections) en dat je – door deze te communiceren – de andere leden een beter beeld geeft van jezelf. Dat maakt het voor een lid makkelijker om een inschatting te maken of het glazen muiltje (of sneaker) gaat passen. Lexa biedt de gebruiker alle functionaliteiten die een goede datingsite behoort te hebben, zoals een functie om snel contact te leggen (chatfunctie), een mobiele app en een uitgebreide zoekfunctie. Met de laatstgenoemde functie kun je heel gericht zoeken op bijvoorbeeld lengte of leeftijd, maar ook op afstand zodat je een goed overzicht krijgt van leden die zich in jouw buurt bevinden. Dat maakt Lexa een goede kandidaat voor wie op zoek is naar een datingsite voor buurt dating.

Bezoek Lexa
Pepper logo

Pepper

Voor de single die liever foto’s laat spreken in plaats van ontzettend lange profielteksten, biedt Pepper uitkomst. Pepper is namelijk een dating platform dat gebruikers de mogelijkheid biedt een fotocollage op het profiel te plaatsen. Zodoende kan men in één oogopslag ontzettend veel over een persoon te weten komen. Je kunt ervoor kiezen om foto’s te plaatsen van je favoriete bezigheid, band of vakantiebestemming. Maar ook is er genoeg ruimte om leuke foto’s van jezelf te plaatsen. Omdat Pepper een zeer gebruiksvriendelijke interface heeft kan een kind de was doen en kun je na aanmelding gauw aan de slag om jouw ideale date te vinden. Het matchingsysteem houdt rekening met je voorkeuren, waardoor je gekoppeld kan worden aan matches uit je directe omgeving. Zo zou het dus zomaar kunnen zijn dat je iemand tegenkomt die in je dorp woont en waarmee het theoretisch gezien enorm klikt.

Bezoek Pepper
Parship logo

Parship

Wie gebruik gaat maken van datingsites, zal ongetwijfeld een hoop mensen ontmoeten die niet op zoek zijn naar een vaste relatie. Mensen die liever een snelle date willen of een opwindende vrijpartij. Wanneer je op zoek bent naar een leuke date met als doel uiteindelijk een relatie te beginnen, dan kun je het beste met Parship aan de slag. Parship is namelijk wat serieuzer van aard in vergelijking met andere datingsites. Dat komt omdat het platform gebruik maakt van een matchingsysteem dat gebaseerd is op een wetenschappelijke formule. En om dat matchingsysteem zijn werk te laten doen, zul je een lange vragenlijst moeten invullen. Dat is voor sommige mensen – die snel aan de slag willen – wellicht iets teveel van het goede, maar een dergelijk matchingsysteem zorgt er wel voor dat je sneller gekoppeld wordt aan leden met wie je een uitstekende klik zou kunnen hebben. Leden met wie je de meeste matching-punten deelt. Uiteraard kun je altijd aanvullende voorkeuren aangeven, zoals een bepaalde regio. Zodoende kun je de focus leggen op geschikte kandidaten uit jouw omgeving. Serieus aan de slag met buurt dating? Neem dan Parship in overweging.

Bezoek Parship

Andere manieren om buiten het internet om nieuwe mensen te leren kennen

Natuurlijk zijn online datingsites niet de enige manier om te daten met mensen uit je buurt. Mocht je toevallig in een grote stad wonen, dan zou je ook eens kunnen kijken naar evenementen die in het teken staan van speeddaten. Tijdens zo’n middag of avond voer je telkens korte gesprekken met verschillende kandidaten. Vaak krijg je per gesprek ongeveer tien minuten de tijd. Na het gesprek schuif je door naar de volgende kandidaat voor het volgende gesprek. Heb je genoten van een gesprek, dan kun je dat aangeven. Heeft de ander ook genoten, dan worden de contactgegevens op het einde van de avond uitgewisseld en kun je een date in gaan plannen. Grote kans dat je tijdens een speeddating evenement mensen uit je omgeving treft.

Een andere mogelijkheid om mensen uit de buurt te ontmoeten voor een date, is door te kijken naar bepaalde cursussen die in je omgeving gegeven worden. Vaak bieden deze de gelegenheid om iets leuks te doen en tegelijkertijd kennis te maken met andere mensen. Mocht je tijdens een dergelijke cursus niemand ontmoeten, dan heb je in ieder geval een (leuke) activiteit ondernomen. Randvoorwaarde is dan wel dat je iets kiest dat geen ver-van-je-bed-show is. Ook is het volgen van een cursus absoluut geen garantie dat je daadwerkelijk iemand zult ontmoeten waarmee het klikt (en waarmee je dus op date kunt gaan). De vraag is dus of je met iets dergelijks je doel zult bereiken, als je doel tenminste het vinden van een date in je buurt is.

Er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden. Dat geldt ook voor de vrijgezelle man of vrouw die op zoek is naar een date in de buurt. Wil je echter snel en gericht zoeken, dan kun je eigenlijk niet om datingsites heen. Probeer daarom eens één van de bovenstaande sites uit. Mogelijk zit je volgende week al aan tafel met een fantastische kerel of dame uit je eigen directe omgeving!
Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Klik hier om je opmerking naar ons door te sturen.
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde & Dating

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Relatieplanet
Copyright Dik.nl 2019 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag