7 tips om nieuwe vriendinnen te ontmoeten

7 tips om nieuwe vriendinnen te ontmoeten

Laatst bijgewerkt: 16 april 2020

Geen enkele vrouw kan zonder een goede schare vriendinnen. Helaas zijn vriendinnen niet altijd voor eeuwig, en kan het zomaar zijn dat je voor je gevoel te weinig vriendinnen hebt. De een verliest zich in een nieuwe relatie, de ander moet voor werk naar de andere kant van het land verhuizen.

Er zijn talloze redenen waarom jij op zoek kunt zijn naar nieuwe vriendinnen. Maar ja, hoe vind je ze? Vroeger, op school en op de studie, ging het zo ongeveer automatisch. Op latere leeftijd zal je toch iets meer moeite moeten doen om nieuwe vriendinnen te maken. Of niet? Onderstaande alinea’s laten jou 6 eenvoudige manieren zien om nieuwe vriendinnen te ontmoeten!


1 – Zoek online naar nieuwe maatjes

In dit digitale tijdperk zijn er ook steeds meer mogelijkheden om online nieuwe vriendinnen te ontmoeten. Hoewel er best wel veel websites gericht zijn op online dating, zijn er ook een aantal sites die zich uitsluitend richten op vriendschap. Hieronder staan een paar websites waar je jezelf aan kunt melden om meer nieuwe vriendinnen te vinden:


Badoo

Badoo

Badoo is een grote, internationale website waar de meeste mensen zich inschrijven om nieuwe vrienden te maken over de hele wereld. Er zijn heel erg veel leden, dus er zit ongetwijfeld iemand bij waarmee jij het goed kunt vinden. Selecteer het liefst wel op mensen in jouw regio, anders wordt het wel erg lastig om elkaar in het echt te ontmoeten!

Bezoek datingsite Badoo
MetJou

MetJou

MetJou is een snelgroeiende vriendschap website waar zich dagelijks veel jongens en meiden aanmelden. Velen van hen zijn op zoek naar vriendschap, los van liefde. Maar als jij er ‘perongeluk’ ook nog een leuke partner vindt dan is dat natuurlijk helemaal niet erg. ;-).

Bezoek MetJou
Chisple

Chisple

Chisple is een digitale ontmoetingsplaats voor mensen boven de 35 jaar die wel een nieuwe vriendschap (of liefde!) kunnen gebruiken. Je kunt het vergelijken met een echt café, alleen dan digitaal. Vanaf dit platform zijn er heel veel mogelijkheden om in contact te komen met nieuwe vriendinnen en om samen leuke activiteiten te plannen.

Bezoek Chisple

2 – Doe een langdurige cursus

Je wordt niet zomaar vriendinnen met iemand. Het is ook maar de vraag of je met iedere vrouw kunt opschieten. Hebben jullie bijvoorbeeld dezelfde interesses? Je hebt niets aan een vriendin die het liefst hele dagen series met je kijkt terwijl jij het nachtleven onveilig wil maken.

Cursus met gedeelde interesses

Door een langdurige cursus te doen, weet je in ieder geval zeker dat jij en de andere cursisten één ding gemeen hebben: het onderwerp van de cursus. Als je bijvoorbeeld een cursus schilderen doet, weet je zeker dat jullie beiden creatief zijn (of althans de ambitie hebben om vaker creatief bezig te zijn). En met een kookcursus weet je zeker dat jullie allebei wel van een goed bord eten houden!

Eerst de kat uit de boom kijken

Ten tweede geeft een cursus jou de kans om eerst de kat uit de boom te kijken. Je kunt rustig alle cursisten observeren, een beetje met ze praten en er langzamerhand achter te komen of er een of meerdere meiden zijn met wie je een klik hebt. Vervolgens kun je tijdens de cursusuren iets meer naar bepaalde meiden toe trekken.

Of misschien gebeurt dit wel automatisch! Vervolgens kun je na de cursus een keer wat langer blijven hangen om samen na te praten. Desnoods stel je voor om een drankje te doen of om een hapje te eten. Als het tijdens de cursus nog niet zo’n vaart loopt kun je ook besluiten om na de cursus in contact te blijven. Voeg elkaar toe op social media, reageer op elkaars posts en wie weet kunnen jullie elkaar weer eens opzoeken!


blank

3 – Ga op een soloreis

Tijdens het reizen ontmoet je vrijwel altijd nieuwe mensen. Op vakantie leer je mensen pas echt goed kennen. Hun leuke kanten, maar ook hun minder leuke kanten en vaak ook hun grootste angsten.

Daardoor merk je al heel snel wat voor vlees je in de kuip hebt. Maar als je met anderen op vakantie gaat, leer je niet zo heel snel nieuwe mensen kennen. Het is immers comfortabeler om gewoon om te gaan met de mensen met wie je op dat moment op reis bent. Daarnaast schrikken groepen mensen af en ben je zo automatisch meer afgesloten voor contact met anderen.

Gelukkig is er een goede oplossing: alleen op vakantie! Op die manier wordt je gedwongen om contact te zoeken met nieuwe mensen. Wie weet ontmoet je er wel nieuwe vriendinnen voor het leven. Als alleenstaande ouder zijn er ook specifieke reizen waarbij je je aansluit bij groep met andere alleenstaande ouders.


4 – Zoek werk met veel collega’s

Werk wordt vaak pas leuk door de collega’s. Althans, het is heel belangrijk om tijdens het werk een fijne groep mensen om je heen te hebben. Dan vliegt de dag een stuk sneller voorbij! Heb je op je huidige werk weinig collega’s? Of kun je niet zo goed opschieten met het merendeel? Of heb je misschien helemaal geen werk? Dan is het een goed idee om nieuw werk te zoeken.

Het hoeft niet per se een 9-tot-5 baan te zijn, het kan net zo goed gaan om vrijwilligerswerk. Daarnaast kun je tijdens je studententijd een commissie gaan doen. Door het intensieve samenwerken ontstaat er sneller een vriendschap dan je denkt!

Houd er met de keuze voor je (bij)baan wel rekening mee dat de werksfeer informeel moet zijn, anders leer je iemand nauwelijks kennen. Daarnaast moet je een baan kiezen waarbij je zeker weten vrouwelijke collega’s krijgt!


blank

5 – Sluit je aan bij activiteiten

Heel veel vriendschappen ontstaan via-via. Dus als een van je vrienden of vriendinnen je uitnodigt om mee te gaan naar een festival (met een groep) of mee te gaan naar een verjaardag van een kennis, zeg dan volmondig ‘ja’!

Het kan in het begin een beetje ongemakkelijk zijn, maar dat komt bijna altijd goed. Onthoud dat via-via mensen bijna altijd aardig zijn. Want als jij een vriend of kennis bent van dezelfde persoon als zij, hebben jullie vast wel iets gemeen. Bijvoorbeeld de vorm van humor, interesses of normen en waarden. Nooit geschoten altijd mis!


6 – Sluit je aan bij een (sport)vereniging

Verenigingen zijn grote groepen mensen die allemaal zijn aangesloten bij dezelfde club, sportclub, stichting of andere soort vereniging.

Oftewel, weer een groep mensen bij elkaar die dezelfde interesses delen! Het is dan ook dé plek om gelijkgestemde meiden te ontmoeten, met wie je misschien wel een nieuwe vriendschap kunt opbouwen. Je moet een vereniging uitzoeken waar af en toe bijeenkomsten zijn zoals borrels, vergaderingen of andere activiteiten.

De sportvereniging

Wat volgens ons het allerbeste werkt is een sportvereniging. En dan met name verenigingen die een teamsport vertegenwoordigen. Want als je een teamsport gaat spelen, kom je automatisch terecht in een clubje van minimaal 5 meiden! Vaak zelfs wel 12 of 15 meiden.

Hoewel het soms lastig kan zijn om aansluiting te vinden in een nieuw team, zal dat op termijn automatisch gebeuren. Je deelt zoveel met elkaar: overwinning, teleurstellingen, zware trainingen, leuke borrels… Een sport als hockey of voetbal is ideaal om in teamverband nieuwe vriendinnen te leren kennen.


blank

7 – Wat is nou de beste manier?

Dat verschilt van persoon tot persoon. Het ligt er maar net aan of je echt alleen even een nieuw maatje zoekt, of dat je het überhaupt leuk vindt om je horizon te verbreden of je agenda te verrijken met nieuwe activiteiten. Want om een baan te zoeken speciaal voor de vriendinnen gaat wellicht een beetje ver. Bovendien moeten de manieren om vriendinnen te vinden ook bij je passen.

Als je niet van sporten houdt, zal je echt geen plezier putten uit een sportvereniging. En als je heel verlegen bent zit je er niet op te wachten om met een hele groep onbekenden op pad te gaan. Toch zouden we zeggen: stap eens uit je comfort zone en kijk wat nieuwe avonturen jou – los van het aantal nieuwe vriendinnen – gaan opleveren!foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde & Dating

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag