Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe ga je jouw soulmate vinden? 9 tips

Hoe ga je jouw soulmate vinden? 9 tips

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Een soulmate vinden is iets wat veel mensen graag zouden willen, maar wat ook vaak onbereikbaar lijkt. Misschien heb je al meerdere relaties achter de rug, maar heb je nooit het gevoel gehad dat iemand de ware is.

Misschien wacht je tot je die ene persoon tegenkomt, waarbij het allemaal ‘klopt’. Voor wie op zoek is naar zijn of haar soulmate, hebben we in dit artikel 9 tips verzameld waarmee ook jij je soulmate kunt vinden.


1. Online een soulmate vinden

Wil jij je ware soulmate vinden dan is dit de favoriete tip van onze redactie: Zoek via een datingsite! De zogenoemde “Matching” technieken van tegenwoordig helpen je echt om iemand te vinden die bij je past. Zo maken we hier een kleine selectie van sites met een leuke matching methode:


Lexa

Lexa

Lexa adverteert landelijk met de quote “Vind de persoon die echt bij je past” en laat dat nou precies jouw soulmate zijn. De profielen van de datingsite Lexa zijn dan ook enorm gedetailleerd. Daarnaast kun je via de uitgebreide zoekfunctie echt goed zoeken op de eigenschappen die jij wilt vinden in een partner. Sinds kort hebben ze ook de Lexa Badge geintroduceerd. Hiermee zie je de leden die echt serieus op zoek zijn naar een relatie. Wel zo handig als je niet alleen een date wilt scoren, maar echt een soulmate wilt vinden voor de lange termijn. Inschrijven is volledig gratis dus probeer de site uit om te kijken of het wat voor je is.

Bezoek Lexa
Badoo

Badoo

Tijdens het inschrijven bij Badoo krijg je als het ware een persoonlijkheidstest toegeworpen. Je vult precies in welke voorkeuren je zoekt in een partner of vriendschap en zo gingen er al miljoenen leden je voor. Daarnaast is het handig dat je kan zoeken naar soulmates die vlakbij je wonen door middel van je locatie. Als je wil kan je facebook gebruiken om je aan te melden. Aanmelden met een mailadres is ook mogelijk.

Bezoek datingsite Badoo
MetJou

MetJou

De relatief nieuwe website MetJou.nl is zoals ze zelf aangeven “snel en betrouwbaar”. Je kunt hier juist enorm vlot een account aanmaken zonder al te veel vragen in te vullen. Zo kun je direct gaan chatten met andere leden en zie je vanzelf of er een klik ontstaat. Ook bij deze website is de inschrijving zelf volledig kosteloos. En dagelijks komen er honderden nieuwe leden bij.

Bezoek MetJou

2. Bepaal wat voor jou een soulmate is

Een soulmate is iemand waarbij je je direct op je gemak voelt, alsof je elkaar al jaren kent. Iemand met wie je kunt communiceren zonder daar per se woorden voor nodig hebben. Iemand die je begrijpt en met wie je een diepe connectie voelt. Iemand bij wie het allemaal klopt.

Het is dan ook niet voor niets dat een soulmate vinden iets is wat veel mensen graag zouden willen. Maar de vraag is vaak waar en hoe je zo’n iemand dan tegen kunt komen. Hoe weet je dat iemand je soulmate is? En wat maakt iemand jouw soulmate? Denk over deze vragen na voordat je op zoek gaat.


blank

3. Wees jezelf

Het probleem van de mens is over het algemeen dat we graag door iedereen aardig gevonden willen worden. We willen dat mensen ons graag zien, graag bij ons in de buurt zijn. Dat ze ons gezelschap waarderen, om ons kunnen lachen. En eigenlijk zou het helemaal ideaal zijn als ze ons ook zouden begeren.

Met deze instelling, en dit verlangen, trek je allemaal mensen aan die je eigenlijk niet aan zou moeten willen trekken. Daarom is het belangrijk dat je jezelf bent, zonder steeds weer je best te doen om aardig gevonden te worden.

Door te stoppen met jezelf wegcijferen voor anderen, met dingen doen die eigenlijk niet bij je passen, of waar je je eigenlijk helemaal niet goed bij voelt. In plaats daarvan is het belangrijk dat je kiest voor jezelf, voor wie jij bent en waar jij voor staat, omdat je op die manier enkel en alleen mensen aantrekt die in je buurt willen zijn omdat je bent wie je bent. Niet omdat je bent wie zij willen dat je bent.

Door dit principe ook op bijvoorbeeld je datingsprofiel te gebruiken, trek je de juiste mensen aan, en zorg je dat de mensen die niet geschikt voor je zijn op een afstandje blijven.


4. Wees eerlijk

Wanneer je meer jezelf bent, en met een goed gevoel naar jezelf kunt kijken, zul je automatisch ook eerlijker zijn. Veel mensen verzwijgen bepaalde aspecten van zichzelf of hun leven, terwijl dat helemaal nergens voor nodig is. Ben jij gek op voetbal, taarten bakken of musicals? Steek dit dan vooral niet onder stoelen of banken. Door eerlijk te zijn over wie je bent en waar je van houdt, trek je mensen aan die dat in jou weten te waarderen en die mogelijk dezelfde interesses hebben.

De meeste profielen op datingsites zien er hetzelfde uit, omdat iedereen kiest voor wat gewild en veilig is. Schrijven dat je gek bent op festivals zal immers meer mensen aantrekken, dan aangeven dat je dol bent op naar de opera gaan.

En hoewel de eerste opties dus meer mensen aantrekt, zijn dat ook mensen die daar daadwerkelijk van houden, en dat is niet wat je zoekt. Jij zoekt naar iemand die jou leuk vindt om wie je bent, en dat kun je alleen bereiken door daar eerlijk over te zijn.


blank

5. Zorg dat je lekker in je vel zit

Wanneer je op zoek bent naar iemand om je leven mee te delen, naar de ware of je soulmate, is het belangrijk dat je zelf goed in je vel zit. Wanneer je zelf goed in je vel zit en tevreden bent met jezelf en je eigen leven, trek je mensen aan die dat waarderen. Die dat waarschijnlijk zelf ook zijn. Dus neem tijd voor jezelf, doe wat je leuk vindt, en zorg voor voldoende rust en ontspanning.

En hoewel het goed in je vel zitten niet alleen belangrijk is voor het vinden van je soulmate, maar vooral ook voor jezelf, helpt het zeker wel mee. Niets is immers aantrekkelijker dan iemand die helemaal zichzelf is, en daar ook nog eens tevreden mee is.


6. Stort je niet gelijk ergens in

De zoektocht naar een soulmate is er een die lastig kan zijn, waardoor veel mensen uiteindelijk maar gewoon voor iemand kiezen met wie ze het leuk hebben. Het gevaar hiervan is dat je iets met iemand begint waarvan je eigenlijk al weet dat het niet is wat je zoekt. Don’t settle for less, is hier het beste advies.

Natuurlijk is het leuk om het leuk te hebben met iemand, en om iemand te hebben om ’s nachts tegenaan te kruipen, maar wanneer je op zoek bent naar je soulmate kun je dit soort relaties wellicht beter uit de weg gaan. 


7. Promoot jezelf

Om iemand tegen te komen, zul je gezien moeten worden. Hiervoor kun je natuurlijk naar de kroeg of een café gaan, maar je kunt ook op een andere manier mensen tegenkomen. Bezoek bijvoorbeeld evenementen, concerten, bijeenkomsten of workshops die je leuk vindt om zo mensen te ontmoeten.

Maar ook online kun je dit natuurlijk heel makkelijk doen. Maak bijvoorbeeld een profiel aan op een datingssite (als je die nog niet hebt) en laat jezelf op die manier zien. Nogmaals: wees hierbij zo eerlijk mogelijk, zodat je de juiste mensen aan kunt trekken.


8. Kijk naar gedeelde interesses

Wanneer je op zoek gaat naar je soulmate, dan is het belangrijk om iemand te zoeken met wie je zoveel mogelijk interesses deelt. Juist om die reden is het dan ook zo belangrijk dat je eerlijk bent over die interesses. Ze zeggen weleens dat tegenpolen elkaar aantrekken. Dit is waar, maar het probleem is vaak dat dit in de liefde niet altijd even goed werkt.

Vaker zie je juist dat mensen die dingen met elkaar gemeen hebben, beter bij elkaar passen. Dus hoe meer interesses jullie delen, hoe groter de kans is dat je met iemand te maken hebt die bij je past. Probeer hierbij vooral te kijken naar dingen die belangrijk voor je zijn, bijvoorbeeld iemands normen en waarden, of wensen en doelen.

Komen deze dingen overheen met die van jou? Dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat je met iemand te maken hebt die jouw soulmate zou kunnen zijn.


9. Vertrouw op je intuïtie

Zodra je jouw soulmate tegenkomt en met hem of haar aan de praat raakt, dan zul je dat hoogstwaarschijnlijk ergens diep van binnen voelen. Het is de manier waarop je gelijk op je gemak bent, de manier waarop het lijkt alsof jullie elkaar al jaren kennen. Het zorgt ervoor dat je je muurtje sneller laat vallen, waardoor je eerder laat zien wie je bent. Waarschijnlijk durf je je vrij snel kwetsbaar op te stellen, over jezelf te vertellen, waardoor je kunt zijn wie je bent zonder daar over na te denken. Het is de manier waarop je dingen herkent, de interesses die je met iemand deelt, de humor die overeenkomt. Het zijn de dingen die jullie allebei belangrijk vinden, de dingen waar jullie van genieten, die jullie mooi vinden. Het zijn de woorden die door de ander uitgesproken worden, terwijl jij ze denkt. Jullie voelen en vullen elkaar aan, en dat is iets wat je zelden tegenkomt.


Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar jouw soulmate, naar iemand die perfect bij je past, is het belangrijk dat je eerst eens goed naar jezelf kijkt. Wie ben je en wat wil je? Door daar eerlijk over te zijn naar jezelf en naar anderen, trek je mensen aan die dezelfde dingen belangrijk vinden. En dat is wat je zoekt: iemand die dezelfde dingen belangrijk vindt als jij.

Iemand die dezelfde normen en waarden heeft, iemand die jouw dromen deelt, die de toekomst op een soortgelijke wijze voor zich ziet als jij. Het herkennen van een soulmate is lastig, maar wanneer je op je intuïtie afgaat, voel je het vaak wel. Het is alsof je iemand al jaren kent, waardoor je je eigenlijk direct op je gemak voelt.

Jullie begrijpen elkaar zonder daarvoor van alles uit te moeten leggen. Het is alsof dingen vanzelf gaan, vanzelfsprekend zijn. Als je je soulmate tegenkomt is dat iets wat je waarschijnlijk al snel zult weten, zult voelen, en tot die tijd is het belangrijk dat je vooral dicht bij jezelf blijft, zodat je iemand kunt vinden die écht bij je past.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag