Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Dit zijn de 6 beste senioren datingsites

Dit zijn de 6 beste senioren datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Online daten is een hele fijne en laagdrempelige manier om in contact te komen met andere singles. Dit geldt niet alleen voor jonge mensen die op zoek zijn naar een leuke date, maar zeker ook voor ouderen. Door middel van datingsites kun je als 50-plusser vanuit eigen omgeving op zoek gaan naar iemand om het gezellig mee te hebben.

Dit kan iemand zijn met wie je gewoon af en toe iets leuks wilt ondernemen of iemand met wie graag je leven wilt delen. Er zijn tegenwoordig een hoop datingsites te vinden die zich richten op ouderen. Maar wat is nou eigenlijk de beste senioren datingsite? Wij zochten het voor je uit.


Datingsites speciaal voor senioren

Datingsites voor 50-plussers onderscheiden zich van andere datingsites doordat ze zich op een specifieke doelgroep richten, namelijk: de 50-plussers. En dat is fijn. Doordat een datingsite zich op een bepaalde doelgroep richt, heb je meer kans om iemand tegen te komen die hetzelfde zoekt als jij. Zo kun je bijvoorbeeld heel gericht zoeken naar die ene leuke man of vrouw tussen de 60 en 70 jaar oud.

Of naar een leuke en actieve man of vrouw van begin vijftig. Voor dit artikel zijn we op zoek gegaan naar de beste datingsites voor 50-plussers. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de reviews van gebruikers en experts. We hebben de datingsites die als beste uit de test kwamen hieronder voor je op een rijtje gezet.


50plusmatch

1. 50plusmatch

50plusmatch.nl is een datingsite voor actieve 50-plussers uit Nederland en België die op zoek zijn naar vriendschap, een leuke date of een serieuze relatie. Aan de hand van duidelijke stappen kun je een profiel aanmaken. Alle profielen die worden aangemaakt worden handmatig gecontroleerd door de mensen achter de website, waardoor deze website erg betrouwbaar is.

Volgens de datingsite zelf zijn er evenveel mannen als vrouwen op de datingsite aanwezig, waarvan maar liefst 99% zegt deze datingsite aan te bevelen. Dat klinkt toch wel veelbelovend. Er zijn diverse soorten lidmaatschap, waaronder een gratis lidmaatschap en betaalde abonnementen. Het voordeel van een betaald lidmaatschap is dat je kunt zien wie jouw profiel heeft bekeken en dat je als eerste een berichtje naar een andere single kunt sturen. Met een gratis account is dit niet mogelijk en zul je moeten wachten tot iemand jou benadert.

Het leuke aan 50plusmatch.nl is dat deze website nét even wat meer is dan een gewone datingsite. Een datingsite die niet alleen gemaakt is om te zoeken naar leuke andere singles. Een van de voordelen van deze datingssite is dat er ook een handige app beschikbaar is, waardoor je ook op je telefoon kunt chatten en zoeken naar andere singles. Ook leuk is dat er in de online omgeving van alles te doen is. Zo is er een activiteitenagenda, waarin uitjes naar bijvoorbeeld musea staan waarbij je je aan kunt sluiten. En ook zijn er blogs van andere leden te lezen.

Conclusie: Een betrouwbare en zeer uitgebreide website om op zoek te gaan naar een relatie, vriendschap of leuke date.

Prijs volledig lidmaatschap: €29,95 voor een lidmaatschap van 1 maand. Dit bedrag per maand daalt als je een lidmaatschap voor meerdere maanden afsluit.

Bezoek 50plusmatch
SeniorenGeluk

2. SeniorenGeluk

Seniorengeluk.nl is een datingsite voor 50-plussers die op zoek zijn naar vriendschap, leuke afspraakjes of een serieuze relatie. Het aanmelden op deze datingsite is gratis en eenvoudig. Je schrijft je in en bevestigt je inschrijving via de link in het mailtje dat je krijgt. Daarna kun je je profiel gaan maken, waarbij je iets over jezelf kunt vertellen en foto’s toe kunt voegen.

Via de website kun je chatten met andere singles. Hierbij kun je direct zien wie er nog meer online is. Voor onbeperkt chatten heb je wel een betaald lidmaatschap nodig, daar je met een gratis account slechts een beperkt aantal berichten kunt versturen.

Op seniorengeluk.nl kun je niet alleen naar dates zoeken, maar ook diverse datingtips lezen. Zo kun je bijvoorbeeld alles lezen over het kiezen van de beste foto voor je profiel en vind je tips over hoe je iemand het beste zou kunnen benaderen. Ook vind je een aantal tips om het daten via het internet veilig te houden.

Conclusie: Een prima datingsite met handige tips, die gemakkelijk te gebruiken is.

Prijs volledig lidmaatschap: €24,99 voor een lidmaatschap van 1 maand. Dit bedrag per maand daalt als je een lidmaatschap voor meerdere maanden afsluit.

Bezoek SeniorenGeluk
Ourtime

3. Ourtime

Ourtime.nl is volgens de datingsite zelf dé plek om te zijn als je op zoek bent naar iemand met dezelfde kijk op het leven en relaties als jij. Alle profielen worden door de website gecheckt, waardoor je veilig contact kunt leggen met anderen.

Niet alleen kun je op deze datingsite supermakkelijk zoeken naar singles in de buurt, maar er worden ook leuke activiteiten georganiseerd. Deze etentjes, uitstapjes en culturele uitjes zorgen ervoor dat je niet alleen online, maar ook in het echt nieuwe mensen kunt leren kennen. En dat is wel zo gezellig.

Op de website zelf vind je een hoop handige tips voor het aanmaken van een profiel en het daten zelf. Het inschrijven op de datingsite is gratis, al zijn niet alle opties beschikbaar wanneer je een gratis account hebt. Om gebruik te kunnen maken van alle opties zul je een betaald lidmaatschap moeten aangaan.

Conclusie: Een veilige en leuke datingsite waar je niet alleen online maar ook offline mensen kunt leren kennen.

Prijs volledig lidmaatschap: €24,99 voor een lidmaatschap van 1 maand. Dit bedrag per maand daalt als je een lidmaatschap voor meerdere maanden afsluit.

Bezoek Ourtime
50liefde

4. 50liefde

50liefde.nl is ook een datingsite die zich richt op 50-plussers. Op deze datingsite worden alle profielen handmatig gecheckt, wat wel zo fijn is. Er bevinden zich op de website meer vrouwen (57%) dan mannen (43%). En doordat je alleen partnervoorstellen ontvangt die werkelijk een match zouden kunnen zijn, vindt maar liefst 1 op de 3 mensen tussen de 45 en 65 jaar een liefde via deze datingsite. Dat klinkt toch best fijn.

Het aanmaken van een profiel op 50liefde.nl is gratis, al is het wel zo dat je daarmee beperkte mogelijkheden hebt. Wil je zelf al eerste een berichtje naar iemand kunnen sturen, dan zul je voor een lidmaatschap moeten betalen. Verder kun je op de website niet alleen op zoek naar een leuke date of connectie, maar je kunt er ook diverse tips vinden voor het vinden van een leuke match. Daarnaast kiest deze datingsite voor een heel persoonlijke benadering, waarbij je altijd contact met de klantenservice op kunt nemen als je vragen hebt of iets wilt weten.

Conclusie: Een veilige en overzichtelijke datingsite, waarbij je als man net even iets meer kans hebt op een date.

Prijs volledig lidmaatschap: €17,99 per maand voor een lidmaatschap van 1 jaar. Er zijn ook lidmaatschappen voor 3 en 6 maanden beschikbaar.

Bezoek 50liefde
Vijftigplusdating

5. Vijftigplusdating

Vijftigplusdating.nl is volgens de website zelf dé 50 plus dating site van Nederland. Deze datingsite mag wekelijks maar liefst meer dan 1000 nieuwe leden verwelkomen, waardoor er veel mensen actief zijn op deze website. Daarnaast claimt de website dat 1 op de 3 mensen een partner vindt via vijftigplusdating.nl. Een mooi vooruitzicht.

Deze datingsite is veilig in gebruik en betrouwbaar doordat alle profielen handmatig worden gecontroleerd. Er staan iets meer vrouwen (54%) dan mannen (46%) ingeschreven. Via deze datingsite kun je onder andere zoeken op locatie of regio om singles in de buurt te vinden. Het aanmelden is simpel en ook de omgeving is erg gebruiksvriendelijk.

Heb je een leuke man of vrouw gevonden? Dan kun je met deze persoon chatten of zelfs een videogesprek aangaan. Dat laatste is wel alleen mogelijk met een betaald lidmaatschap. Naast singles vind je op deze datingsite ook informatie en een hoop datingtips.

Conclusie: Een makkelijk te gebruiken datingsite, waarop je veilig kunt daten.

Prijs volledig lidmaatschap: €29,95 voor een lidmaatschap van 1 maand. Dit bedrag per maand daalt als je een lidmaatschap voor meerdere maanden afsluit.

Bezoek Vijftigplusdating
NieuweRelatie

6. NieuweRelatie

Nieuwerelatie.nl is een datingsite voor mensen van 40 jaar en ouder. Deze datingsite heeft ruim 72000 leden, waarvan alle profielen gecontroleerd zijn. En dat is wel zo fijn. Het inschrijven en aanmaken van een profiel is gratis, al zijn met een gratis account niet alle opties beschikbaar. Om wel gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden, kun je een abonnement afsluiten.

Op Nieuwerelatie.nl kun je zelf de foto’s en profielen van andere gebruikers bekijken om zo te bekijken wie je mogelijk interessant vindt. Ook is het mogelijk om op regio te selecteren, waardoor je alleen singles in je eigen omgeving kunt vinden. In het chatcafé kun je met andere singles chatten, wat vooral ook gezellig is. Ook het chatten met iemand die je leuk vindt, is mogelijk. Je zult echter wel een betaald lidmaatschap moeten hebben om zelf het eerste berichtje te kunnen sturen. Wanneer je een betaald lidmaatschap hebt, kun je ook zien wie jouw profiel hebben bekeken of als favoriet hebben opgeslagen.

Conclusie: Een fijne datingsite waar je niet alleen op zoek kunt gaan naar een leuke date, maar waar je ook gezellig met andere leden kunt kletsen.

Prijs volledig lidmaatschap: €14,99 voor een lidmaatschap van 1 maand. Dit bedrag per maand daalt als je een lidmaatschap voor meerdere maanden afsluit.


Reguliere datingsites

Natuurlijk zijn er wel meer datingsites te vinden dan bovenstaande, maar de sites die wij hier voor je hebben verzameld, worden wel het hoogst gewaardeerd en het meest gebruikt. Hierdoor heb je een goede indicatie van hoe goed een datingsite is en heb je door het grote ledenaantal meer kans om leuke mensen te leren kennen.

Als 50-plusser kun je natuurlijk ook gewoon gebruikmaken van datingsites die zich niet enkel en alleen op een bepaalde leeftijdscategorie richten. Denk bijvoorbeeld aan Relatieplanet, E-matching of Lexa. Het voordeel van datingssites die zich wél op een bepaalde doelgroep richten, is dat je daar waarschijnlijk meer kans hebt op het vinden van gelijkgestemden.


Waarom online senioren ontmoeten?

Het is een feit dat je moeilijker andere mensen leren kennen naarmate je ouder wordt. Waar je in je jongere jaren vaak nog een rijk sociaal leven hebt, wordt dit vaak aanzienlijk minder als je ouder wordt. De vraag is dan ook waar je een leuke man of vrouw tegen zou kunnen komen met wie je het leuk zou kunnen hebben. Met een beetje mazzel leer je iemand kennen in de supermarkt, bij de kapper of tijdens het wandelen met de hond, maar eerlijk is eerlijk: die kans is vrij klein.

Je zou je eventueel aan kunnen sluiten bij een leuke vereniging, om op die manier mensen te leren kennen. Maar er zijn ook veel mensen die daar helemaal geen zin hebben. En als je je wel aansluit, dan is het nog maar de vraag of je daar daadwerkelijk iemand tegenkomt. Voor wie een andere (en vaak succesvollere) manier zoekt om iemand tegen te komen, kan online daten dé uitkomst zijn.

Via een datingsite kun je vanuit je luie stoel nieuwe mensen tegenkomen. Mensen die net als jij op zoek zijn naar iemand om het leuk mee te hebben. Die wetenschap (dat iedereen daar op zoek is naar iemand om het leuk mee te hebben) is alleen al erg fijn. Online zijn een hoop verschillende datingsites te vinden, waardoor we ons kunnen voorstellen dat je je afvraagt waar je je dan het beste in zou kunnen schrijven. In de tekst hierboven hebben we precies uitgelegd welke datingsites het beste geschikt zijn voor 50-plussers.


Waar let je op bij een senioren datingsite?

Wat de beste senioren datingsite voor jou is, is onder andere afhankelijk van wat je zoekt. De datingsites die we hierboven voor je hebben verzameld, staan bekend als de beste en meest betrouwbare datingsites, waardoor je er met een gerust hart op zoek kunt gaan naar een date. Wanneer je terechtkomt op een andere datingsite, of wanneer je gebruik gaat maken van een van bovenstaande websites, dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Op die manier kun je het gebruik van zo’n website zo veilig mogelijk houden, namelijk:

  • Is de verbinding beveiligd? Kijk altijd goed of er https:// voor het webadres staat om er zeker van te zijn dat je gebruikmaakt van een beveiligde verbinding. Op deze manier voorkom je dat mensen bij je gegevens kunnen.
  • Zijn de profielen wel echt? Er zijn (louche) datingsites die gebruikmaken van nepprofielen. Niet alleen kunnen mensen hier zelf een willekeurig profiel aanmaken zonder dat het gecontroleerd wordt, maar er zijn ook websites die nepprofielen inzetten om geld te verdienen.
  • Geef geen persoonlijke gegevens. Geef niet zomaar je volledige naam, telefoonnummer of adres aan andere mensen, vooral niet als je iemand nog maar een paar keer hebt gesproken.
  • Wees altijd op je hoede. Wanneer je iemand op internet ontmoet, is het altijd goed om op je hoede te zijn. Vertrouw er bijvoorbeeld niet zomaar op dat iedereen eerlijk is en houd er rekening mee dat er ook mensen zijn die misbruik van je willen maken. Vragen mensen om geld of persoonlijke gegevens? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met een oplichter.

Voor wie uit een lange relatie komt en nog nooit eerder een datingsite heeft gebruikt, of voor wie wel wat tips kan gebruiken, hebben we hieronder ook nog een aantal tips verzameld.

Het gebruik van een datingsite

Een datingsite is eigenlijk niets meer dan een verzamelplaats voor vrijgezelle mannen en vrouwen die graag een leuke andere vrijgezelle man of vrouw willen tegenkomen. Door een profiel aan te maken op zo’n datingsite kun je jezelf beschikbaar stellen voor deze mannen of vrouwen. In je profiel zet je wie je bent, hoe oud je bent, en kun je vaak nog iets over jezelf vertellen. Ook geef je aan in welke omgeving je woont, zodat je eventueel singles in de buurt kunt vinden. Voorzie je profiel ook nog even van een leuke foto zodat de andere singles gelijk kunnen zien met wie ze te maken hebben. Het fijne aan een datingsite is dat het heel laagdrempelig is. Je hoeft niet op die ene leuke man of vrouw af te stappen, maar kan hem of haar simpelweg, veilig vanachter je beeldscherm, een berichtje sturen.

Tip: Luk het inschrijven niet of ondervind je andere problemen? Dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van een datingsite of de ‘veelgestelde vragen’ bekijken. Kom je er dan nog niet uit, dan kun je eventueel vragen of een bekende even kan helpen.

Een match

Ben je iemand tegengekomen die je wel leuk lijkt, dan heb je de mogelijkheid om diegene een berichtje te sturen. Probeer hierbij een beetje origineel te zijn en niet alleen een berichtje met ‘hallo’ te sturen. Houd in je achterhoofd dat er nog duizenden anderen mensen op dezelfde datingsite zitten en dat je dus wel een beetje moeite moet doen om op te vallen bij die ene leuke man of vrouw.

Door alleen het woordje ‘hallo’ te sturen of iets als ‘hallo, hoe gaat het?’ zul je niet bijster veel indruk op iemand maken. Begin je berichtje bijvoorbeeld met een compliment over iemands foto of een opmerking over de plek waar hij of zij woont. Vraag naar iets wat in de omschrijving van deze persoon staat of denk na over een andere originele openingszin om zo direct een goede indruk te maken.


blank

Chatten met senioren

Met een beetje mazzel reageert degene die je leuk vindt op je berichtje. Of misschien krijg je ineens zelf een berichtje van iemand. Op dat moment kun je gaan chatten met de persoon aan de andere kant. Dit is een hele fijne manier om elkaar te leren kennen.

Niet alleen is het chatten met andere senioren gewoon heel gezellig en een leuke manier om contact te leggen, maar het zorgt er ook voor dat je een duidelijk beeld krijgt van wat iemand wil of waar iemand naar op zoek is. Op de meeste datingsites chat je door middel van tekst, maar soms is het ook mogelijk om een videogesprek met iemand te starten.

Zo kun je iemand ook direct horen en zien. Mocht je een klik met iemand hebben, of mocht je iemand alleen nog maar leuker vinden door de chatgesprekken die jullie hebben, dan zouden jullie eventueel een keertje in het echt af kunnen spreken.


Afspreken met senioren

Spreek de eerste keer altijd ergens in het openbaar af, gewoon voor de zekerheid. Verder is het vooral belangrijk dat je probeert om er een leuke middag of avond van te maken, zonder dat je er te veel van verwacht. Op het moment dat je verwacht dat degene met wie je een date hebt je nieuwe levenspartner wordt, zou je namelijk flink teleurgesteld kunnen worden. Probeer vooral gewoon jezelf te zijn en te genieten van het afspraakje. Het is immers ook gewoon heel erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen zonder dat daar een serieuze relatie uit voortkomt.


Conclusie

In dit artikel heb je verschillende tips gekregen over senioren datingsites. De voorbeelden die we je hebben gegeven, staan als de beste en meest bekende 50-plus datingsites bekend. Dat is fijn, want dit betekent dat de sites betrouwbaar zijn en dat de kans groot is dat je er een leuke date kunt vinden.

Wat de beste senioren datingsite is, hangt voornamelijk af van wat je zoekt. Ben je op zoek naar een datingsite met nét een beetje extra, dan zit je onder andere goed bij 50plusmatch.nl en Ourtime.nl. Zoek je naar een website waar de balans tussen mannen en vrouwen precies gelijk is, dan kun je voor 50plusmatch.nl kiezen.

Op sommige websites ontbreken deze statistieken en bij andere websites zijn er vaak net iets meer vrouwen dan mannen te vinden. Voor mannen kan dit natuurlijk ook een reden zijn om juist voor een van die datingsites te kiezen. Kijk vooral naar wat je zoekt en hoeveel je eventueel bereid bent om te betalen voor een lidmaatschap om zo de beste senioren datingsite voor jou te vinden.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde Senioren

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

50PlusMatch
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag