Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Dit zijn de beste 70-plus datingsites

Dit zijn de beste 70-plus datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Daten is voor alle leeftijden. Senioren zijn in tegenstelling tot jongeren alleen vaker op zoek naar liefde in de vorm van een goede vriendschap en het vinden van liefde in samenzijn.

Gelukkig is het daten tegenwoordig een stuk gemakkelijker, vooral door de opkomst van websites die daarbij ondersteunen. In dit artikel beschrijven we de beste 70+ datingwebsites en geven we nog algemene tips als je wilt starten met online daten.


Datingsites speciaal voor 70 plussers

Er zijn in Nederland en België tientallen online dating websites. Allemaal zijn ze gericht op een andere doelgroep, maar er zijn er maar weinig die zich speciaal richten op 70-plussers. Maar dat betekent niet er maar weinig senioren zijn die op die leeftijd nog willen daten. Het zijn er juist hartstikke veel en ze zijn verspreid over verschillende websites.

Uit onderzoek onder senioren zijn er enkele websites naar voren gekomen die het best worden bevonden. Ieder zijn ze op een andere manier aantrekkelijk voor senioren, en dat terwijl ze niet allemaal speciaal gericht zijn op senioren. We behandelen eerst enkele senioren datingwebsites en geven vervolgens ook nog enkele andere tips voor andere goede websites.

 


50plusmatch

1. 50plusmatch

Deze website richt zich volkomen op 50-plussers die nog steeds actief willen daten met andere senioren. De slogan van 50PlusMatch is dan ook ‘Daten voor actieve 50-plussers’, maar datzelfde geldt dan dus ook voor 70-plussers. Er is over het algemeen een iets groter percentage vrouwelijke leden actief en er worden jaarlijks meer dan 2,5 miljoen berichten verstuurd via de website.

Veel leden zijn tevreden met de website. Maar liefst 99% van de leden raadt de website aan. Wat ze vooral fijn vinden aan de website is het overzicht en de mogelijkheid om oproepen te plaatsen voor gezamenlijke activiteiten. Zo kunnen leden bijvoorbeeld een oproep plaatsen om naar een museum te gaan met andere leden.

Het lidmaatschap kost 29,95 euro per maand wanneer je per maand wilt kunnen opzeggen. Wanneer je een jaar lid wordt, betaal je 9,95 euro per maand. Je kunt ook een gratis account aanmaken, maar daardoor kun je niet uit eigen initiatief berichten versturen en alleen reageren. Daarnaast kun je met een gratis account ook niet zien wie je profiel heeft bezocht.

Bezoek 50plusmatch
Ourtime

2. Ourtime

De website van Ourtime is de grootste senioren datingwebsite van Nederland en er komen maandelijks duizenden nieuwe gebruikers bij. Volgens de website zelf zijn er door leden inmiddels meer dan 240.000 relaties ontstaan door gebruik van Ourtime.

Ook Ourtime staat niet bekend om de toegankelijkheid voor senioren, maar er zijn genoeg senioren actief op de website. Op het moment van schrijven zijn er maar liefst meer dan 2500 personen ouders dan 70 actief op de website. Daarvan is ongeveer 60 procent man. Bij een inschrijving op Ourtime gaat er dus een wereld vol mogelijkheden open.

Ourtime heeft het Veilig Daten keurmerk en zorgt ervoor dat alle profielen handmatig worden gecontroleerd. Daarnaast zorgt het grote aantal leden ervoor dat je gemakkelijk kunt filteren en daarmee op interessante profielen terecht komt die passen bij jou. Voor technisch onderlegde senioren is er ook een app, maar dit is geen vereiste om gebruik te maken van Ourtime. De klantenservice is ook iedere dag bereikbaar via de telefoon, email of chat.

Het aanmaken van een profiel, het zoeken naar leden en het maken van het eerste contact is bij Ourtime helemaal gratis. Wanneer je maandelijks wilt kunnen opzeggen betaal je bij een abonnement 24,95 euro per maand. Bij 3 maanden betaal je 14,95 euro per maand en bij 6 maanden 9,95 euro per maand.

Bezoek Ourtime
Vijftigplusdating

3. Vijftigplusdating

De website Vijftigplusdating verwelkomt iedere week meer dan 1000 nieuwe 50-plussers die starten met online daten. Het percentage mannen is ongeveer 46% ten opzichte van 54% vrouwen. Volgens de website vindt 1 op de 3 leden een partner via de website waarmee ze een langdurige en duurzame relatie aan willen gaan.

Wat handig is aan de website is de uitgebreide vraag en antwoord pagina. Dit maakt het zelfs voor 70-plussers mogelijk om binnen een handomdraai een profiel aan te maken op de website. Heb je alleen papieren foto’s van jezelf? Geen probleem. Met een betaald account kun je drie papieren foto’s opsturen naar Vijftigplusdating, waar zij vervolgens een scan van maken en op je profiel zetten.

Je kunt gebruik maken van een gratis account op Vijftigplusdating, waarbij je een profiel kunt aanmaken met foto’s. Daarbij kun je ook profielen bekijken van andere leden en interesse tonen via een knop. Daarnaast is er een premium account beschikbaar. Wil je één maand lid worden, dan kost dan 29,95 euro per maand. Bij drie maanden betaal je 24,95 euro per maand en bij zes maanden betaal je 19,95 euro per maand.

Bezoek Vijftigplusdating
50liefde

4. 50liefde

Een van de grotere websites waar 50-plussers terecht kunnen voor online daten. Volgens de website begint 1 op de 3 leden een relatie in de tijd dat ze lid zijn van de dating website. Er zijn iets meer vrouwen dan mannen actief op de website (57% vrouwen en 43% vrouwen) en er worden per jaar meer dan 1 miljoen berichten verstuurd door leden.

De website doet veel om het de leden extra leuk te maken om te online daten. Zo kun je een Matchgame doen waarbij je andere leden beoordeeld op hun uiterlijk. Je kunt dan via een knop aangeven of je die persoon leuk vindt of niet. Wanneer jullie elkaar allebei leuk vinden, hebben jullie een match en kunnen jullie met elkaar chatten.

De kosten voor een account bij 50liefde behoren niet tot de goedkoopste. Voor een maandelijks opzegbaar lidmaatschap betaal je 39,95 euro per maand en wanneer je een account aanmaakt voor drie maanden kost dat 29,95 euro per maand. Tegen een meerprijs kun je daarnaast lidmaatschappen afsluiten waarbij de kans op matches met andere leden groter wordt.

Bezoek 50liefde
e-Matching

5. e-Matching

De website van e-Matching richt zich niet speciaal op senioren, maar kwam toch goed naar voren uit een onderzoek onder senioren. De website richt zich op hoogopgeleiden die op zoek zijn naar andere hoogopgeleiden. De website is voornamelijk bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame relatie en dus echt een levenspartner willen vinden.

Je kunt gratis een account aanmaken op de website, waardoor je kunt kijken of er een interessant aanbod is dat past bij je wensen. Wat handig is aan de website is dat je niet alleen een lijst met singles te zien krijgt, maar dat je ook kunt selecteren op je interesses. Daarbij worden oude profielen automatisch verwijderd waardoor je alleen een actueel aanbod te zien krijgt.

Daarbij kunnen leden van e-Matching contact opnemen via email of per telefoon om datingadvies te krijgen of bij vragen hoe bepaalde zaken werken. Dit is ideaal voor senioren die nog lerende zijn om behendig om te gaan met een computer. Foto’s voor op het profiel moeten worden goedgekeurd voordat deze worden geplaatst. Dat is om te zorgen dat alle foto’s voldoen aan de regels van het platform.

De betaalde lidmaatschappen zorgen ervoor dat je zelf ook berichten kunt sturen naar andere leden, in tegenstelling tot het gratis account. Betaalde accounts zijn er vanaf 99,95 euro per 9 maanden tot 19,95 per maand bij een doorlopend lidmaatschap.

Bezoek e-Matching

5 tips voor 70-plussers die online willen daten

Daten is spannend, leuk en uitdagend. Maar dat is wanneer een date goed verloopt. Het gaat namelijk niet altijd goed met online dates. Online daten is zeer leuk en ook zeker de moeite waard, maar houd altijd rekening met de volgende tips:

1. Zorg voor een goed profiel

Hoewel het in de realiteit altijd spannend is om iemand stap voor stap te leren kennen, is dat op internet iets anders. Leden van datingsites hebben namelijk de keuze uit tientallen of zelfs honderden of duizenden potentiële partners. Wanneer jouw profiel maar voor de helft compleet is, je hebt geen duidelijke foto’s of geen omschrijving van jezelf, dan is de kans groot dat een mogelijke partner doorklikt naar de volgende. Zorg er dus voor dat je ruim de tijd neemt om je profiel op te maken.

2. Laat iemand helpen met de omschrijving

Vind je het lastig om iets over jezelf te schrijven? Laat iemand van je vrienden of familie helpen en vraag hen hoe zij jou zouden omschrijven. Vaak kun je hiermee al een stuk meer, omdat een mogelijke partner op deze manier ook een goed beeld zal krijgen van je goede kanten. Vraag hen hoe ze jou zouden omschrijven aan iemand die jou niet kent. Vraag je liever niet om hulp? Kijk dan eens op de profielen van mogelijke partners die jij zou willen leren kennen. Probeer dan een profiel te schrijven aan de hand van deze omschrijving, waarbij je je eigen interesses invult.

3. Laat je niet uit het veld slaan

Online daten is hetzelfde als offline daten. Je hebt alleen de mogelijkheid om op veel meer mensen af te stappen, ook al is dat digitaal. Dat betekent ook dat er een kans aanwezig is dat iemand jou niet ziet zitten, net als andersom. Laat jezelf niet uit het veld slaan als er vijf mensen zijn die niet positief reageren op je interesse. Wees blij dat deze mensen vanaf het begin eerlijk zijn. Uiteindelijk gaat het erom dat je één persoon tegenkomt die bij je past. Soms vind je die vrijwel direct en soms pas na een lange zoektocht. Maar op een website met een paar duizend leden is er altijd wel iemand die bij je past. En dat is ook een geruststellende gedachte.

4. Is het te mooi om waar te zijn?

Het gevoel van verliefdheid komt voor op iedere leeftijd, maar soms lijkt het allemaal toch nét iets te mooi om waar te zijn. Vertrouw altijd op je gevoel en schakel hulp in van familie, vrienden of de klantenservice van de website wanneer je iets niet vertrouwd. Je kunt namelijk ook te maken hebben met iemand die jou wil oplichten, dus is het belangrijk dat je altijd je gezonde verstand gebruikt.

5. Onderneem een leuke activiteit samen

Heb je een klik met iemand die je nog nooit eerder hebt gezien? Dan kan de ontmoeting vaak een beetje spannend zijn. Zou je in het echt een net zo goede indruk achterlaten als op internet? En hoe is die andere persoon in het echt? Om ervoor te zorgen dat het een geslaagde date wordt, kun je een aantal activiteiten doen. Denk bijvoorbeeld aan:

– Een kopje koffiedrinken op het terras
– Mensen kijken in een drukke winkelstraat
– Een bezoek aan een museum
– Het ontdekken van een historische Nederlandse stad waar jullie beide nooit zijn geweest
– Een dagje treinen met de NS
– Bezoek een theatervoorstelling
– Ga naar een klassieke film
– Doe een pottenbak– of schilderworkshop samen

Al deze activiteiten zorgen ervoor dat je niet alle aandacht op elkaar hoeft te vestigen. In tegenstelling tot jongeren gaat het er bij ouderen om dat jullie samen een leuke tijd hebben. En waar kom je er beter achter of dat zo is tijdens een leuke activiteit?



foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde Senioren

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag