Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review SeniorenGeluk

Nederland vergrijst in hoog tempo en daardoor zijn er ook steeds meer vrijgezelle senioren in ons land. Niet zo gek dus dat er inmiddels ook al aardig wat datingsites zijn die speciaal zijn bedoeld voor alleenstaanden van 50 jaar en ouder. Seniorengeluk.nl is een van die datingsites voor ouderen. Ouderen kunnen er op zoek naar gezelligheid, leuke vriendschappen of een nieuwe relatie. Iedereen van 50 jaar en ouder die interesse heeft in het opdoen van nieuwe contacten is welkom om mee te doen.

Seniorengeluk bestaat sinds 2004 en heeft sindsdien al vele duizenden single senioren mogen begroeten. Alhoewel de site zelf aangeeft dat alle 50-plussers welkom zijn lijkt het platform toch vooral geschikt voor alleenstaande mannen en vrouwen van 65 jaar en ouder. Tenslotte noemen de meeste vijftigers zichzelf nog geen senioren. Ook uit de foto’s die zijn gebruikt op Seniorengeluk blijkt dat hier vooral vrijgezellen komen die de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels zijn gepasseerd.

De website is eenvoudig in het gebruik en heeft een rustige uitstraling. Sterker nog, je zou het uiterlijk zelfs enigszins saai kunnen noemen. Maar daardoor kan de site juist ook heel goed bevallen bij de wat oudere internetters. Want alhoewel moderne senioren natuurlijk goed overweg kunnen met internet is het vaak wel fijn als het scherm niet te druk is, of allerlei flitsende opties bevat die je als oudere wellicht toch niet zo snel zal gebruiken.

Ga naar de website van SeniorenGeluk

Pluspunten

 • Veel single senioren zijn hier actief op zoek naar vriendschap of een relatie.
 • Er wordt streng gecontroleerd op nepprofielen.
 • Het is leuk om met de Fotozapper nieuwe leden te ontdekken.

Wat kun je lezen in deze review?Registreren en inloggen

Uiteraard kun je pas inloggen op Seniorengeluk nadat je een eigen account hebt aangemaakt. Aan je account wordt ook meteen een publiek datingprofiel gekoppeld. We beginnen met een korte uitleg over hoe je zelf een account aanmaakt zodat je op Seniorengeluk.nl in kunt loggen.

Account aanmaken

Het aanmaken van een account is op Seniorengeluk in een aantal kleinere stappen opgedeeld om het zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken. Om het inschrijfproces te starten begin je op de voorpagina. Daar vind je als het goed is bovenaan het scherm een knop Inschrijven. Klik daarop om de eerste stap te laden. Achtereenvolgens moet je nu de volgende zaken invullen:

 • Profielnaam: dit is de naam waarmee je jouw profiel graag op de site vermeld wilt zien worden. Omwille van je privacy en veiligheid is het verstandig om hier niet je eigen naam in te vullen maar een schuilnaam te kiezen. Terwijl je de naam typt wordt deze gecontroleerd, hij moet namelijk wel uniek zijn. Als de door jouw gekozen profielnaam nog beschikbaar is kun je doorgaan naar de volgende stap.
 • Wachtwoord: vul een wachtwoord in dat je nergens anders voor gebruikt en dat verder ook aan de eisen van de site voldoet. Je krijgt een melding wanneer het wachtwoord te kort is of niet voldoende verschillende tekens bevat. Zodra je een groen vinkje ziet kun je verder klikken (wel goed het wachtwoord onthouden of desnoods even opschrijven natuurlijk).
 • E-mailadres: de site heeft je e-mailadres nodig zodat je een activatiemail kunt ontvangen, maar ook belangrijke berichten over je account kunt krijgen zonder dat je op Seniorengeluk.nl in hoeft te loggen. Voer dus altijd een geldig adres in. Heel handig: in de volgende stap kun je direct aangeven welke berichten je wel en niet per e-mail wilt ontvangen.
 • Geslacht: Kies hier simpelweg of je een man of een vrouw bent. In de volgende stap vul je ook direct het geslacht in van de singles die je op Seniorengeluk.nl wilt ontmoeten.
 • Leeftijd: Hier vul je de eigen leeftijd in. (Wat hier opvalt is dat de site ook al toegankelijk is voor singles vanaf 45 jaar.)
 • Postuur: Hier kun je aanvinken welk postuur je hebt, van dun tot fors en alles daar tussenin.
 • Locatie: Omdat mensen in je eigen regio je makkelijk moeten kunnen vinden geef je in deze stap aan waar je (ongeveer) woont. Sleep daarvoor het ballonnetje over het kaartje totdat dit op jouw woonplaats staat en druk dan op de knop Volgende.
 • Profielfoto: Als je meteen meer kans wilt maken op belangstelling van andere leden kun je hier alvast een leuke foto van jezelf uploaden. Maar je kunt uiteraard ook op een later moment een foto aan je datingprofiel toevoegen.

Nu ben je voorlopig klaar. Rond de aanmelding dus af en ga meteen naar de inbox van het e-mailadres dat je hebt gebruikt voor je registratie. Klik op de link in de e-mail die je van SeniorenGeluk hebt ontvangen om je account te bevestigen. Je kunt dan direct inloggen en je datingprofiel verder invullen.

Profiel verder invullen

Zodra je bent ingelogd wordt je meteen doorgestuurd naar je profielinstellingen. Het is heel slim om daar alles wat je tegenkomt zo goed mogelijk in te vullen. Veel senioren zoeken net als andere singles een eerste klik op basis van een leuk uiterlijk. Dit is dus het moment om een leuke foto op je profiel te zetten als je dat nog niet had gedaan. Maar na die eerste indruk is de inhoud van je profiel veel belangrijker. Neem dus ook meteen even de tijd om jezelf goed te presenteren. Laat zien wie je bent, waar je van houdt en wat voor persoon je zoekt. Dat vergroot de kans dat je gelijkgestemde senioren leert kennen.


Functies van Seniorengeluk

Om in contact te komen met leuke leden die aan je wensen voldoen ben je bij Seniorengeluk hoofdzakelijk aangewezen op je eigen inspanningen. Er is namelijk geen automatische matching in de site gebouwd. Welke manieren zijn er dan wel om vrijgezelle ouderen te ontdekken waar je veel mee gemeen hebt?

Zelf leden zoeken

Wanneer je in de bovenste balk van de site klikt op de zoekknop kom je in de snelle zoekmachine terecht. Je kunt daarin slechts een aantal zoekvoorkeuren selecteren om je zoekopdracht te verfijnen. Als het goed is staat het geslacht van de persoon die je zoekt al aangevinkt, maar het heeft natuurlijk de voorkeur om ook direct een bepaalde regio te selecteren. Daarnaast kun je invullen naar wat soort relatievorm je op zoek bent en wat de leeftijd van je ideale match ongeveer moet zijn. Wil je nog meer eisen kunnen stellen aan de profielen? Dan moet je helaas betaald VIP-lid worden, want dan kun je jouw zoekwensen nog veel preciezer instellen in de uitgebreide zoekmachine.

Profielen bekijken

Als gratis lid van SeniorenGeluk kun je gewoon de profielen van andere singles bekijken. Dat is wel met uitzondering van de eventuele aanvullende foto’s. De eerste profielfoto (hoofdfoto) is wel gewoon altijd zichtbaar, maar als het lid ook nog andere foto’s op het profiel heeft gezet kun je die niet bekijken. Daarvoor is een betaald lidmaatschap vereist. De rest van het profiel is heel overzichtelijk opgezet en je kunt dus in een oogopslag meteen alle belangrijke eigenschappen, wensen en eisen van de man of vrouw in kwestie bekijken.

Snelle matches met de FotoZapper

Ben je bereid te accepteren dat elkaar beoordelen op het uiterlijk niet per definitie de beste manier is om een geschikte partner te vinden? Dan kun je zonder zorgen de FotoZapper gebruiken. Dat is een aparte pagina waarop je telkens een foto van een ander lid te zien krijgt. Je mag dan met een druk op een knop beoordelen hoeveel interesse je in die man of vrouw hebt. Er zijn drie opties: ja, nee en misschien. De ander krijgt jouw foto namelijk ook te zien en mag ook jou beoordelen. Vind je elkaar allebei leuk, dan heb je een match gemaakt en kun je elkaar leren kennen. De FotoZapper kun je pas onbeperkt gebruiken als je zelf ook een foto op je profiel hebt gezet en een VIP-lidmaatschap hebt gekocht.

Ook vindbaar op andere datingsites

Wat niet meteen duidelijk is (maar waar je wellicht op een bepaald moment vanzelf achterkomt) is dat je met een inschrijving op Seniorengeluk.nl ook ineens te vinden bent op enkele andere datingsites. Hoe zit dat?

Seniorengeluk maakt deel uit van een heel netwerk aan verschillende datingsites met allemaal een andere doelgroep. Dit wordt het Safe Dating Network genoemd. Als je profiel niet alleen goed past bij Seniorengeluk, maar ook bij een van de andere datingsites, dan word je daar ook zichtbaar voor de aanwezige singles. Je wordt bijvoorbeeld vindbaar op een datingsite die speciaal is opgericht voor de regio waar je woont. Dat kan erg vervelend lijken, maar het vergroot wel je kansen op een goede klik. Maar wil je dit niet, dan kun je het ook uitzetten in je profielinstellingen.


Privacy en veiligheid

Zoals we net al aangaven is Seniorengeluk onderdeel van Safe Dating Networks maar dat is slechts de naam van de verzameling sites. Dit zegt nog niet zoveel over je veiligheid of de beveiliging van de site, want dat moet blijken uit de praktijk. Daarbij is het goed om te weten dat Seniorengeluk – in tegenstelling tot enkele andere datingsites voor 50-plussers – niet beschikt over het Keurmerk Veilig Daten en ook niet is aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg.

Wel beschikt SeniorenGeluk over een veilige SSL-verbinding en maakt de site op meerdere plekken duidelijk dat nepprofielen actief worden opgezocht en verwijderd. Elk profiel wordt gecontroleerd. Niet alleen na de eerste inschrijving, maar ook na een aanpassing. Let daarbij op dat dit ook geldt voor je eigen profiel. Als je een foto erop hebt gezet of een nieuwe tekst in je profiel hebt geschreven kan het dus even duren voordat die wijzigingen zichtbaar zijn voor andere leden.


kosten

Een account aanmaken op Seniorengeluk.nl is gratis. Je krijgt dan enkele beperkte functies tot je beschikking of kunt sommige betaalde opties al even kort uitproberen. Wil je echter serieus werk maken van het daten, dan is het zaak om een betaald VIP-membership te nemen. De kosten daarvan zijn afhankelijk van de duur van het abonnement. Op dit moment kost 1 maand lidmaatschap € 24,99. Als je meteen VIP wordt voor 2 maanden dalen de kosten per maand naar € 19,99. De prijs per maand gaat nog verder omlaag wanneer je voor 4 maanden lid wordt, dan betaal je namelijk slechts € 14,99 per maand.

Mogelijkheden als VIP-member

Wanneer je na een betaling VIP-member bent geworden kun je meteen de volgende hulpmiddelen gebruiken:

 • Chatten met andere leden.
 • Berichten lezen en beantwoorden.
 • Zelf reacties sturen naar profielen.
 • Zoeken naar de perfecte match met de uitgebreide zoekmachine.
 • Zien welke leden je profiel hebben bezocht.
 • De FotoZapper onbeperkt gebruiken en je matches bekijken.
 • Extra foto’s bekijken van alle leden.

Bezoek SeniorenGeluk
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag