Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

11 Tips om te daten als je boven de 40 bent

11 Tips om te daten als je boven de 40 bent

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Daten is erg leuk, spannend en voor veel mensen ook belangrijk. Het vinden van iemand mee samen te leven, leuke dingen te doen en alles mee te delen, is één van de mooiste dingen die je kan overkomen. In deze blog geven we goede en leuke tips, speciaal voor 40-plussers. Boven de veertig ben je waarschijnlijk minder aan het uitgaan dan wanneer je twintig was. Veel mensen hebben daarnaast een baan en kinderen. Het inplannen van een avondje uit of naar de kroeg, gaat niet altijd even makkelijk.  Gelukkig zijn er allerlei manieren om iemand te ontmoeten of te daten. Hoe pak je dat aan? Waar ontmoet je iemand en is online daten iets voor jou? In deze blog lees je daar alles over: van iemand ontmoeten tot de beste datingsites.


1. Online daten

Niet iedereen van veertig jaar of ouder komt nog vaak in de gelegenheid om andere singles te ontmoeten. Een datingsite kan een goed alternatief zijn om het lot een handje te helpen. Waar online daten vroeger een wat ‘suffer’ imago had, is het nu helemaal hot, voor zowel jongeren als 40-plussers.

Als 40-plusser heb je waarschijnlijk een andere insteek dan iemand van achttien jaar. Het vluchtige van Tinder of Happn zal je misschien minder aanspreken. Daarnaast heeft online daten op een goede datingsite een paar voordelen ten opzichte van de apps waar veel jongeren achter zitten:

 • Het trekt serieuzer publiek: namelijk mensen die echt graag een (nieuwe) relatie zouden willen.
 • Profielen worden gecontroleerd op echtheid.
 • Er komen weinig zeer jonge mensen (dan bedoelen we hier, 18 à 20 jaar) en meer mensen van 30-plus, 40-plus en 50-plus.

Hieronder geven we suggesties voor prettige datingsites voor 40-plussers en geven we een paar tips om succesvol online te daten, zoals het invullen van je profiel, een openingszin en het neerzetten van een goede foto.


Parship

Parship

Parship gelooft in succesvolle dates op basis van een match. Daarom vul je bij deze datingsite eerst een persoonlijkheidstest in, die ook voor jezelf handig is.
De volgende stappen zijn:

 • Je ontvangt het resultaat van je test, met daarin je goede en minder goede eigenschappen.
 • Je profiel wordt vergeleken met andere profielen.
 • Er worden profielen van matches aan je voorgesteld: hoe meer deze matches op jou lijken, hoe meer ‘punten’ deze matches hebben.
 • Natuurlijk maak je zelf ook een profiel aan.

Parship heeft ook een handige app waar je gebruik van kunt maken.

Je kan bij Parship gratis lid worden, of tegen betaling kiezen voor het Premium lidmaatschap. Als gratis lid kan je een profiel aanmaken met foto’s, profielen van anderen bekijken, contacten leggen en ontvang je natuurlijk je persoonlijkheidsrapport. Als je een premium lidmaatschap hebt, kan je zien wie jouw profiel heeft bekeken, je kan een extra uitgebreid resultaat van je persoonlijkheidstest ontvangen en nog veel meer.

Ook Parship is één van de grotere datingsites.

Bezoek Parship
Ourtime

Ourtime

Ourtime is één van de beste datingsites voor mensen van 40-plus.

Je kan je gratis inschrijven bij Ourtime, maar om gebruik te maken van alle mogelijkheden van de site, is het de bedoeling dat je een abonnement neemt. Je kan dit altijd opzeggen en zelf bepalen om de hoeveel maanden het abonnement verlengt wordt.

Wat maakt Ourtime een prettige datingsite:

 • Alle profielen worden handmatig gecontroleerd.
 • Je gegevens worden goed beschermt.
 • De site is lid van het Keurmerk Veilig Daten.
 • Keurmerk Thuiswinkelwaarborg.
 • Handige filter – en zoekfuncties.
 • Veel actieve leden
 • Handige app voor op je tablet of telefoon.
 • Een goed bereikbare klantenservice.

Ourtime is dus één van de beste datingsites, waarvan je zeker weet dat er goed met je gegevens wordt omgegaan. Dat je moet betalen om gebruik te kunnen maken van bepaalde functies is ook een voordeel: dit trekt meer mensen aan die serieus willen daten.
Met een Ourtime abonnement kan je bijvoorbeeld:

 • Onbeperkt chatten
 • Onbeperkt foto’s toevoegen
 • Zien wie jouw profiel heeft bekeken
 • Onbeperkt foto’s van andere bekijken.
 • Gebruik maken van de site zonder reclame in beeld.

Zonder abonnement kan je al prima kennismaken met Ourtime en contact leggen met andere singles. Je kan zonder abonnement ook foto’s op je profiel zetten, maar dit zijn er dan maximaal drie.

Bezoek Ourtime
Lexa

Lexa

Ook Lexa is één van de grootste sites op het gebied van dating op elke leeftijd. Net als bij Ourtime heb je wat meer (contact) mogelijkheden op de site, wanneer je een abonnement afsluit. Met een abonnement kan je onder meer zien wie jouw profiel heeft bekeken. Lexa kent veel actieve leden en wordt handmatig gecontroleerd op nepprofielen. Daarnaast kan je bij vragen of problemen contact opnemen met de moderators of met de klantenservice.

Datingsite Lexa heeft het Thuiswinkelwaarborg Keurmerk én het Keurmerk veilig daten. Ook kan je gebruik maken van handige zoekfuncties.

Wat biedt Lexa nog meer:

 • Leuke single events
 • Handige app

Ook één van de grootste datingsites dus, waarmee je veel mogelijkheden hebt.

Bezoek Lexa
50plusmatch

50plusmatch

De datingsite 50-plusmatch richt zich speciaal op 50-Plussers die graag een date willen. Op het gebied van daten voor 50-plussers is dit één van de beste datingsites. De site is als beste getest door Vara’s Kassa én van de Thuiswinkel Award. Leuk aan deze datingsite is dat er een blog opstaat met allerlei tips en verhalen van andere 50-plussers die gedate hebben en hun ervaring. Daarnaast geeft de site zelf handige, belangrijke en fijne tips. De profielen worden gecontroleerd, zodat de kans op een nep profiel minimaal is. Vertrouwd daten dus, op een website die gecheckt wordt.

Je kan jezelf gratis aanmelden op 50-plusmatch, en een profiel aanmaken. Om gebruik te maken van alle mogelijkheden van de datingsite, kan je een abonnement afsluiten.

Als je als 50plusser graag een date wilt, is deze site zeker de moeite waard.

Bezoek 50plusmatch
SeniorenGeluk

SeniorenGeluk

Ook de datingsite Seniorengeluk is een aanrader als het gaat om online daten, specifiek voor 50-plussers. Je kan je er gratis inschrijven en een profiel aanmaken. Vervolgens kan je profielen bekijken en ‘hoofdfoto’s van anderen bekijken. Daarnaast kan je beperkt berichten sturen naar anderen.  Met een abonnement kan je onbeperkt gebruik maken van alle mogelijkheden. Dat zijn bijvoorbeeld:

 • Alle foto’s van profielen kunnen bekijken.
 • Chatten
 • Zien wie jouw profiel heeft bekeken.
 • Uitgebreid zoeken.

Net als bij 50plusmatch en Ourtime worden alle profielen handmatig gecontroleerd om de betrouwbaarheid van het online daten te waarborgen.
Niet iedere 50-plusser is online even vertrouwd. Met name oudere senioren (75+) houden zich minder bezig met internet. Mocht het zo zijn dat je digitaal geen foto van jezelf tot je beschikking hebt, dan kan je er een per post opsturen. De klantenservice van Seniorengeluk zorgt er dan voor dat de foto online wordt gezet!

Bezoek SeniorenGeluk

2. Probeer waar het kan iets buitenshuis te doen

blank

Je hoeft niet altijd iets bijzonders te doen om een andere single te ontmoeten voor een leuke date. Het doen van eenvoudige activiteiten buiten de deur kan de kans vergroten om iemand te ontmoeten en je hebt wat meer aanspraak.

Probeer regelmatig tijd in te plannen om met vrienden een borrel te drinken, een kopje koffie, of om uit eten te gaan. Dit is niet alleen gezellig, maar vergroot ook je zelfvertrouwen en vaak wordt er lekker gelachen. En wie het naar zijn zin heeft, is op zijn of haar mooist.

Kroegen en live optredens

In de meeste plaatsen is er wel een café waar er ook veel 40-plussers komen. Is dat er niet in jouw buurt, dan is het wellicht een idee om de stad nu en dan op te zoeken. Ook het bezoeken van live optredens van bandjes die in een kroeg spelen, zijn leuke gelegenheden om uit te gaan en iemand te leren kennen.

Probeer eens een nieuwe hobby of word lid van een vereniging of club.

Een nieuwe hobby of lid worden van een (sport) vereniging helpt om je sociale cirkel te vergroten. Het kan heel goed zijn dat jouw date daar ook ergens rondloopt. In elk geval hou je er weer wat kennissen of misschien vrienden aan over. Dansles, sporten (sportschool of bijvoorbeeld een One Fit Global abonnement), een wijnproeverij, workshops of een boekenclub kunnen allerlei plaatsen zijn waar je nieuwe mensen leert kennen. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden.
Natuurlijk is het het leukst om een activiteit te ondernemen die past bij jou en je persoonlijkheid. Dit straal je uit, en daarnaast is de kans groter dat je gelijkgestemde mensen ontmoet.


3. Doe mee aan activiteiten waarbij je andere singles kan ontmoeten.

Door bewust voor activiteiten te kiezen waar veel andere singles komen, kan je je kans op een leuke afspraak vergroten. Een bekend voorbeeld daarvan is dansles, of een sport waar zowel mannen als vrouwen aan meedoen. Ook zijn er allerlei evenementen (single events) die er worden georganiseerd voor 40-plus singles. Eén van de bedrijven die dit doet is bijvoorbeeld Loveborrel. Op deze manier kan je ongedwongen meer andere singles tegelijk ontmoeten.
Uiteraard houden zulke organisaties rekening met je leeftijd, zodat je andere singles van 40-plus kan ontmoeten.

Andere voorbeelden van organisaties die activiteiten organiseren voor 40-plus singles zijn:

 • Do-more
 • Solas
 • Blend Weekend (wijnproeven met andere singles)
 • Ouder Alleen, een community waarbij alleenstaande ouders kunnen bijpraten en elkaar ontmoeten.
 • Ontmoeten.nl

Er zijn genoeg activiteiten, events en community’s waarbij je verschillende mensen kan ontmoeten. Niet alleen vergroot dat je kans op een date, maar ook de kans op een leuke vriendschap.


4. Ga op single vakantie om iemand te ontmoeten.

Een van de lastige dingen waar je als single tegenaan kan lopen, is op vakantie gaan zonder partner. De één vindt dat wel prima, de ander zou graag iemand willen ontmoeten en houdt van aanspraak. Een single vakantie of single reis kan daar een leuke oplossing voor zijn. Misschien ontmoet je een leuke nieuwe liefde, maar je kan er in elk geval een gezellige vakantie en misschien nieuwe vrienden aan overhouden.

Er zijn verschillende aanbieders van single reizen, met elk hun specialiteit. Een kenmerk van single vakanties is dat ze vaak het volgende doen:

 • Ze zorgen voor een groep gelijkgestemde mensen.
 • Ze zorgen voor een zo goed mogelijke man/vrouw verhouding.
 • Er worden meestal regelmatig activiteiten gedaan, zodat mensen elkaar wat makkelijker leren kennen.

Als je via een singlereis iemand wilt leren kennen, heb je behoorlijk de keuze. Voorbeelden van single reis organisaties zijn Alleenstaandenvakanties.nl, Kras.nl, Singlereizen.nl en Villavibes.nl.

Lees er  meer over in onderstaande artikelen:


5. Al eens gedacht aan speeddaten?

Eén van de manieren om andere singles te leren kennen, is speeddaten. Niet iedereen denkt daar meteen aan, maar het is wel een manier om meerdere singles op één avond te leren kennen. Bedrijven die speeddates organiseren, zorgen altijd voor speeddating met bijvoorbeeld een bepaalde leeftijds- of opleidingscategorie.

blankSpeeddaten houdt in dat je meerdere, korte dates achter elkaar hebt met bijvoorbeeld acht singles op een avond. Met elke single heb je drie minuten de tijd om te praten en een indruk van elkaar te vormen.  Na de avond kan je op een kaart invullen wie je nog eens wilt zien. Als dit wederzijds is, krijg je daarvan bericht en de contactgegevens van de ander.

Op dezelfde avond een groot aantal gesprekken met andere singles: dat klinkt erg intens en dat is het ook. Toch kan het wel erg leuk zijn, en je vergroot je kans flink om iemand te ontmoeten.

Een aanbieder van speeddating is Flitsdate.nl. Ze stellen gelijkgestemde groepen samen en geven een matchgarantie. De organisatie wil graag dat elke deelnemer een match vindt. Als jouw match er niet bij zat op een date avond, dan kan je je gratis inschrijven voor een volgende speeddate avond.


6. Zo maak je een succesvol profiel als je online wilt daten.

Als je online gaat daten, is jouw profiel het allereerste wat de ander ziet van jou. Omdat de ander je nog niet in het echt ziet, moet je online dus een zo realistisch mogelijk beeld van jezelf kunnen geven. Hoe doe je dat:

 • Zorg voor een duidelijke, recente foto. Niet iedereen ziet zichzelf graag op foto’s, maar dit vergroot wel je kans op een date. Vraag of iemand waarbij je je op je gemak voelt een mooie foto van je kan nemen. Voor meer informatie over een profielfoto, lees dit artikel:
 • Als er ruimte is voor tekst, schrijf dan wat korte dingen over jezelf op. Maak het niet te lang, dat schrikt af. Meestal zijn je eerste, spontane ingevingen het beste. Lees ook:
 • Interesses, ambities en hobby’s zijn altijd goed om te laten zien: het is aantrekkelijk als iemand ergens voor gaat, én de ander komt meteen wat over je te weten. Vertel hier dus zeker wat over, of plaats een foto van jou en iets wat je graag doet.
 • Een grapje dat kenmerkend is voor jou, is leuk. Sla er niet in door, want niemand zit te wachten op iemand die alleen de lolbroek uithangt.
 • Wees niet te veeleisend of te afstandelijk. Dat schrikt af. Aangeven dat jouw leven ‘work hard play hard’ is, hoge eisen stellen aan het uiterlijk, iemands carrière, of arrogant zijn schept afstand. Kortom, je mag best laten merken dat je openstaat voor de liefde (daarom heb je jezelf ook op een datingsite aangemeld).
 • Probeer kort te vertellen wat jij te bieden hebt, dus wat jouw belangrijkste eigenschappen zijn. Voorbeelden daarvan zijn: spontaan, humoristisch, ondernemend, energiek, gevoelig, recht voor z’n raap, sportief of creatief.

Hou het dus kort, spontaan en zorg voor één of meerdere, duidelijke foto’s. Hieronder geven we een paar korte tips van wat je beter níet online kan laten zien.

Dit kan je beter niet op je profiel zetten

Met bovenstaande tips kan je al een aardig profiel in elkaar zetten. Er zijn ook enkele dingen waarmee je je (leuke) profiel naar beneden kan halen. Vermijd het volgende:

 • Foto’s met zonnebril of  anderszins vage foto’s. Laat de ander zien wie je echt bent. Dit vergroot de kans op een leuke (succesvolle) date.
 • Uitgebreid uitweiden over je kind of kinderwens, dit kan afschrikken. Bespreek dit liever pas tijdens de date. Er zijn wel datingsites waarbij je kan invullen of je een kinderen of een kinderwens hebt, en dan kan je dit natuurlijk prima doen.
 • Op je profiel over je persoonlijke problemen vertellen.
 • Erg de nadruk leggen op je carrière.
 • Algemeenheden, zoals inspirational quotes. Deze spreuken vertellen uiteindelijk niets over jou en zijn niet origineel.
 • Te langdradige teksten. Dit kost je ten eerste veel tijd, maar daarnaast kan het afschrikken én je verklapt al een hoop over jezelf. Wees lekker kort en bondig, zodat iemand die jouw profiel ziet, je een leuke vraag kan stellen.

Kortom, op een goed profiel hou je ruimte over voor de ander om nog wat ‘te raden’, maar staat wel iets geschreven over je belangstellingen en positieve eigenschappen. Daarnaast is een duidelijke, recente foto een pré.


7. Heb je iemand op het oog? Gebruik een goede openingszin.

Net als in de kroeg, vergroot een leuke openingszin online je kans op succes. Daar hoef je niet per se ingewikkeld over te denken, maar het is wel leuk om iemand aan te spreken met iets persoonlijks. Als je een nogal standaard bericht stuurt, is het voor de ander veel minder interessant om wat terug te sturen.
Voorbeelden van leuke online openingszinnen:

 • Een grapje maken over een film die jullie allebei op je profiel hebben staan.
 • Allebei gek op reizen? Dan kan je de ander aanspreken op een reisfoto op zijn of haar profiel.
 • Spreek de ander aan op een gemeenschappelijke hobby of belangstelling.
 • Stel een vraag over het profiel van de ander, maar het liefst wel met een beetje humor.
 • Vraag spontaan: ‘Hoi, hoe gaat het? Je profiel viel me op omdat (vul zelf iets in).

Weet je een andere leuke openingszin, gebruik ‘m dan vooral!

De volgende benaderingen zijn een minder goed idee:

 • Beginnen over werk, de meeste mensen staan hier niet op te wachten.
 • Standaardzinnetjes zoals: ‘Jou wil ik weleens beter leren kennen.’ of  ‘Zullen we elkaar beter leren kennen?’
 • Meteen beginnen over iemands uiterlijk. Als je alleen op zoek bent naar lust, kan dit goed uitpakken. Vaak is het een beetje goedkoop. Een lief compliment geven als je de ander in werkelijkheid ziet, is veel leuker.

Met een goeie openingszin is niet alleen de kans groter dat je een leuke reactie krijgt, maar ook dat het gesprek wat volgt wat spontaner is.


8. Doe het rustig aan.

Je hoeft zeker niet de kat uit de boom te kijken, maar meestal worden mensen niet meteen verliefd. Na een eerste date weet je vaak wel of je de ander nog eens wilt zien, maar hoe het verder loopt weet je beide nog niet. Probeer je verwachtingen daarom niet te hoog te leggen en bekijk elke date hoe het zich ontwikkelt.

Als je veertig bent of ouder, is de kans groot dat je allebei al een en ander hebt meegemaakt. Daarmee bedoelen we levenservaring, maar ook bijvoorbeeld het opvoeden van kinderen. Veel mensen van veertig plus willen daarom rustig aan kijken of de ander in hun leven past, en of ze samen gelukkig zouden worden.


9. Kieskeurig zijn mag, maar sla er niet in door.

Het is niet gek dat je na je veertigste zo je eisen hebt en je eigen mening. Dit is alleen maar goed, en komt voor uit levenservaring. Toch kan je ook een beetje vastzitten in het idee over hoe je partner zou moeten zijn (opleiding, uiterlijk, hobby’s). Als je hier te star in bent, kan het zijn dat je mooie kansen laat liggen.

Als je iemand prettig vindt om mee te chatten, zou het zonde zijn om dit af te kappen vanwege een hobby die niet jouw hobby is, of vanwege bijvoorbeeld opleidingsniveau. Met name dat laatste zegt niet altijd iets: er zijn genoeg sprankelende, intelligente mensen die niet per se hoogopgeleid zijn, maar waar je hele goede gesprekken mee hebt. Het gaat erom dat je op dezelfde golflengte ligt.

Breid je regio en leeftijdscategorie uit

Iemand met de leeftijd waar je altijd al aan dacht en iemand die ook nog eens dichtbij woont: dat is natuurlijk geweldig. Deze eisen maken het alleen stukken moeilijker om iemand te ontmoeten. Op een datingsite worden gewoonlijk de profielen weergegeven van de leeftijdscategorie die jij zelf instelt. Dit zou bijvoorbeeld 35 tot 40 jaar kunnen zijn. Als je je leeftijdsgrens uitbreidt, kom je meer andere singles tegen.
Hetzelfde geldt ook een beetje voor je regio of woonplaats: als je iemand ontmoet die echt bij je past, is een langere reistijd meestal niet meer zo belangrijk. Kijk of je hier wat flexibeler in kan zijn, want misschien brengt dat je juist dichterbij een partner.

Is iemand eigenlijk niet je type maar voel je je wel erg op je gemak Misschien is het toch de moeite waard.

Veel mensen hebben een bepaald type waar ze op vallen. Dat is niet meer dan normaal. Toch kan het beperkend voor jezelf zijn om je hierin vast te bijten. Zeker als je er erg veel andere singles mee uitsluit.  Als je merkt dat je graag met iemand praat en jullie op één lijn blijken te liggen, gun het dan zeker een kans.


10. Goede gesprekken en leuke mails? Wacht niet te lang met een afspraak.

Een online date blijft natuurlijk erg spannend. Of je nu twintig bent of veertig, het is niet niks om iemand te ontmoeten waar je veel berichten mee hebt uitgewisseld, en ook dat die ander jou gaat zien. Toch is het slim om het maken van een afspraak niet te lang uit te stellen. Zeker als je van nature wat afwachtend of onzeker bent, wordt het alleen maar spannender om de ander te vragen voor een date. Als je samen veel leuke gesprekken hebt, is de kans op een ‘nee’ waarschijnlijk niet zo groot.
Erg lang wachten met een afspraak maken heeft een paar nadelen:

 • Jou verwachtingen, en die van de ander, worden steeds hoger.
 • Ondanks dat je uit mail – en chatcontact wel veel kunt afleiden, leer je de ander niet in werkelijkheid kennen. Uit chatten, mailen en appen kan je wel veel afleiden, maar dat is niet hetzelfde als de ander daadwerkelijk zien. Heel bot gezegd: eigenlijk weet je pas wie iemand is en of het contact de moeite waard blijkt, nadat je diegene in het echt hebt gezien.

Wacht dus niet te lang. Hoe sneller je afspreekt, hoe realistischer je iemand leert kennen. Hiermee willen we niet zeggen dat je het niet een beetje in je eigen tempo aan kan pakken, maar wacht bij voorkeur niet te lang.
Een beetje aftasten is natuurlijk wel altijd goed. Zo kan je eerst kijken of iemand jou de moeite waard lijkt voor een date.


11. Heb je een date? Leuk! Sta er open in en probeer niet in je verleden te blijven hangen.

blank

Iedereen heeft verwachtingen bij een eerste date. Dat is niet gek. Waarschijnlijk kijk je ernaar uit, en als je iemand nog niet in werkelijkheid hebt gezien, is het nog spannend ook. Om van de date te genieten is het belangrijk om er open in te staan. Probeer je in de eerste plaats te focussen op een leuke middag of avond en gezellig kletsen. Als je te hoge eisen en verwachtingen stelt, is de kans op een teleurstelling groter. Aan torenhoge verwachtingen kan immers niemand voldoen.

Wat helpt om je verwachtingen reëel te houden en open de afspraak in te gaan, is om het verleden los te laten. Veel mensen van 40+ hebben al een of meerdere lange relaties gehad. Soms ook met kinderen. Het is vaak moeilijk als zoiets voorbij gaat, maar probeer je ex en de oude situatie toch los te laten. Dit is nodig om open te staan voor iemand anders. Je kan dat het beste zien als een mooie nieuwe start die je verdient. Merk je dat je dit toch nog erg moeilijk vindt, dan kan je beter nog even wachten met daten. Gun jezelf die tijd, en word vooral ook niet boos op jezelf. Dit maakt het alleen maar moeilijker om over de oude situatie heen te komen.

Vermijd verhalen over je ex tijdens de eerste date.

Dit is ook een tip die samenhangt met het verleden loslaten: laat het onderwerp ‘ex’ zoveel mogelijk rusten. Wat wel vaak tijdens een eerste date gebeurt, is dat mensen kort even aan elkaar vragen wat de ervaring van de ander is met relaties. Dat kan prima. Blijf alleen niet te lang in dat onderwerp hangen en ga niet met modder gooien naar je ex. Of nog erger: laten merken dat je anderen met je ex vergelijkt. Dit verpest de sfeer op jullie date, en dat is natuurlijk jammer.

11. Haal het beste uit jezelf met een datingcoach

In dit artikel hebben we allerlei mogelijkheden besproken om te daten en (weer) iemand te ontmoeten. Als je lang niet gedate hebt, kan het best lastig zijn om daarmee om te gaan. Misschien vraag je je bijvoorbeeld af of je het wel goed aanpakt. In dat geval kan een datingcoach wellicht uitkomst bieden. Wat kan zo’n coach voor je doen:

 • Tips geven over het benaderen van iemand
 • Ondersteunen bij het aanmaken van een goed online profiel.
 • Een professionele fotoshoot.
 • Advies op maat geven om jou te helpen je match te vinden.
 • Het geven van een ‘handleiding’ om te daten.

Er zijn allerlei manieren waarop een datingcoach jou kan ondersteunen. Je kan als het ware om ondersteuning op maat vragen. Heb je het gevoel dat je door de bomen het bos niet meer ziet, of dat je maar niemand ontmoet, dan kan het een goede optie zijn.


Er zijn veel mogelijkheden voor 40-plussers om te daten.

Daten na je veertigste is wat betreft het uitgaan natuurlijk anders dan toen je achttien was. Toch heeft het ook hele leuke kanten. Je kent jezelf goed, je weet wat je wilt en je hebt een eigen mening. Ook zijn er veel mensen van 40 jaar en ouder die kinderen opvoeden, dus die daar druk mee bezig zijn. Als je gaat daten, ben je waarschijnlijk wat serieuzer dan toen je achttien was. Hoe pak je dat eigenlijk aan? Allereerst is het misschien handig (en leuk) om ondanks een druk schema of kinderen, wat meer tijd voor jezelf in te plannen, het liefst met activiteiten buiten de deur. Denk aan een sport, dansles, een boekenclub of misschien een single community. Hiermee kan je je sociale cirkel wat uitbreiden.

blank

Andere manieren om het lot een handje te helpen zijn single vakanties, single events of een datingcoach die je op weg helpt. Wat er tegenwoordig ook veel gedaan wordt, is het online daten. Datingsite Ourtime, Lexa en Parship zijn de grootsten op dit gebied. Met name Ourtime en Lexa staan hoog aangeschreven, hebben veel leden en verschillende keurmerken zoals ‘Veilig daten’ en ‘Thuiswinkelwaarborg’. Voor alle drie de websites geldt dat je altijd contact op kan nemen met de klantenservice, en dat een betaald abonnement wat meer mogelijkheden biedt. Zo kan je daar uitgebreider mee zoeken, je kan zien wie er op jouw profiel heeft gekeken en je kan er meer foto’s mee toevoegen.

Als je online date, maak je ook een profiel aan. Je vergroot je kans op succes  door een duidelijke, recente foto van jezelf te plaatsen en kort iets te vertellen over jouw belangstellingen. Omschrijf ook kort wat je te bieden hebt zoals humor, ondernemend zijn, zorgzaam, een familiemens, sportief, of creatief. Maak het verhaal niet te lang en wees niet te hooghartig, dit schrikt allebei af. Kortom, wees duidelijk en spontaan in wat je schrijft op je profiel. Laat zien wat je te bieden hebt, maar hou genoeg te raden over. Zo kan de ander jou benaderen met een leuke vraag.
Probeer tot slot open naar een date te gaan, en probeer het verleden met een ex te laten rusten. Door in het verleden te blijven hangen, wordt het daten niet beter.foto auteur Merel Kruit
Dit artikel is geschreven door Merel Kruit

Schrijft veel over natuur, gezondheid en huidverzorging en verdiept zich helemaal in een onderwerp. Woont in Rotterdam en werkt als freelance copywriter. Liefhebber van natuur en tegelijkertijd de stad. Schrijft in haar vrije tijd fictie en gaat graag naar concerten.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag