Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

4 tips om online te daten als alleenstaande moeder

4 tips om online te daten als alleenstaande moeder

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Wanneer je kinderen hebt en single bent, kan het soms lastig zijn om in contact te komen met andere singles. Het hebben van kinderen hoeft echter geen struikelblok te vormen om een nieuwe relatie te vinden. Hoewel het vinden van een geschikte partner wellicht moeilijker lijkt dan voordat je kinderen had, kun je wel een aantal acties ondernemen om je zoektocht makkelijker te maken.

Uiteraard is dit ook afhankelijk van hoe kritisch je zelf bent. Sta je bijvoorbeeld open voor een partner die ook al kinderen heeft en single is, of ben je liever op zoek naar een partner zonder kinderen? In dit artikel daarom een aantal tips om (online) te daten als alleenstaande moeder.


blank

1. Ga online daten bij een geschikte datingsite

Gelukkig zijn er vandaag de dag talloze manieren om singles te ontmoeten. Eén daarvan is de digitale snelweg en dan in de vorm van online datingsites. Online datingsites zijn 24 uur per dag geopend voor alle mensen. Zoek je iets specifieks? Dan kun je vast terecht op een daarvoor bestemd dating platform. Zo ook wanneer je als alleenstaande moeder op zoek bent naar een relatie. We hebben een paar goede startpunten voor je op een rijtje gezet.


Lexa

1. Lexa

Lexa geldt al jaren als één van de grootste dating platforms van ons land en is al meerdere malen uitgeroepen tot website van het jaar. Dan doe je natuurlijk iets goed! Het platform bestaat dan ook al 15 jaar en is still going strong.

Lexa is toegankelijk voor iedereen. Het maakt niet uit of je oud of jong bent, laag- of hoogopgeleid, grijs of blond. Door het enorme ledenbestand is de kans zeer groot dat je een gelijkgestemde vindt.

Ook alleenstaande ouders zijn van harte welkom op Lexa en 30-50 jarigen vormen er de grootste doelgroep. Er loopt dus een boel potentieel rond op Lexa. Aan jou de taak om iemand te vinden waarmee het klikt. Gevonden? Dan kun je eenvoudig contact leggen, bijvoorbeeld door een berichtje te sturen. Gebruiksvriendelijk, veilig en gemakkelijk.

Bezoek Lexa
Alleenstaande Mama’s

2. Alleenstaande Mama’s

De naam van dit platform verklapt het al een beetje: dit is een online datingsite die speciaal ingericht is voor alleenstaande mama’s.

Single moeders die in het dagelijks leven moeite hebben met het vinden van een kerel die niet wegrent wanneer ze aangeeft een kind of meerdere kinderen te hebben. De mannen die zich op deze website inschrijven hebben over het algemeen zelf ook kinderen of vinden het niet erg een vrouw te ontmoeten die een kind heeft.

Wil je dus als alleenstaande moeder een partner ontmoeten, dan is dit bij uitstek de datingsite die dat faciliteert. Na aanmelding kun je je zoektocht snel beginnen en kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Fotozapper, waarmee je in een rap tempo veel singles voorbij ziet komen. Heb je een vrijgezel gevonden die je aanspreekt, dan is het kinderlijk eenvoudig om contact te leggen.

Bezoek Alleenstaande Mama’s
Alleenstaande papa's

3. Alleenstaande papa's

De online datingsite Alleenstaande papa’s is de tegenhanger van Alleenstaande mama’s en is bedoeld voor – je raadt het al – single vaders die op zoek zijn naar een vrouw die niet wegrent wanneer hij kenbaar maakt dat hij kids heeft.

Ben jij dus iemand die op zoek is naar een alleenstaande vader, dan is deze digitale plek the place to be. Heb je geen kinderen, dan kun je je helaas niet aanmelden op deze website. Het voordeel van Alleenstaande papa’s is (net zoals bij Alleenstaande mama’s) dat je alleen mensen zult ontmoeten die geen problemen hebben met het feit dat jij een trotse ouder bent. Sterker nog; de leden die zich aangemeld hebben zijn er juist naar op zoek!

De kans is dus groot dat je via Alleenstaande papa’s een potentiële partner vindt, die mogelijkerwijs hetzelfde heeft doorgemaakt als jij. Nu nog het vonkje dat over moet springen en wie weet zit je binnenkort aan tafel met de partner van je dromen.

Bezoek Alleenstaande papa's

Het gemak van online dating

Online datingsites zijn dus ideaal om als alleenstaande moeder een nieuwe partner te ontmoeten. Waarom? Je hoeft de deur niet uit en je weet in de meeste gevallen vooraf al wat je te wachten staat. Dat scheelt een ongemakkelijk gesprek en jij weet dat je je op het juiste spoor bevindt. Online datingsites zijn een uiterst laagdrempelige manier om snel en gemakkelijk andere mensen te ontmoeten. Zeker wanneer het dagelijks leven het niet toelaat om naar plekken zoals discotheken of kroegen te gaan. Er zijn immers taken die volbracht moeten worden, zoals het koken voor de kinderen of het huishouden.


blank

2. Ga op zoek naar lotgenoten

Er zijn veel alleenstaanden die openstaan voor een relatie met een alleenstaande moeder. En daar zijn een hoop verschillende redenen voor te geven. Zo kan iemand bijvoorbeeld de wens koesteren om voor een kind te zorgen, zonder zelf een kind op de wereld te zetten. Er zijn immers genoeg kinderen op de wereld die zonder tweede ouder op moeten groeien. Het kan ook voorkomen dat iemand zelf al kinderen heeft en een “lotgenoot” zoekt.

Een gelijkgestemde die – bijvoorbeeld door een relatiebreuk – er alleen voor is komen te staan en weet wat het betekent een alleenstaande ouder te zijn. In dit laatste geval is er op voorhand al genoeg gespreksstof. Je kunt je dan een goede voorstelling maken van wat de ander doormaakt of heeft meegemaakt.

Dat is vaak een goede basis voor gespreksstof tijdens een eerste afspraakje. Maar om een afspraakje in te plannen, zul je wel eerst de date die je zoekt moeten vinden. De bovenstaande sites kunnen je daarmee helpen.


Lees ook:


blank

3. Wees transparant en eerlijk

Nu blijkt dat in de praktijk geen gemakkelijke opgave te zijn. In een kroeg of discotheek is het voor vaders en moeders moeilijker om singles te ontmoeten dan vroeger. Daarnaast moet er altijd voor het kind of de kinderen gezorgd worden en zal je dus altijd een oppas moeten regelen als je eens een avondje uit wilt. Men heeft – door het nemen van kinderen – een grote verantwoordelijkheid op zich genomen. Dat betekent dat doorzakken in de kroeg of discotheek tot in de late uurtjes er vaak niet meer in zit. Tenzij het kind zich bij de andere ouder bevindt, bijvoorbeeld in een bepaald weekend, maar dat laten we voor nu even buiten beschouwing.

Direct communiceren met een potentiële partner

Mocht je toch jouw potentiële partner ontmoeten in de kroeg of discotheek, dan kan het alsnog lastig zijn om te communiceren dat je een kleine of misschien wel meerdere kinderen hebt. Je kunt bijvoorbeeld het idee hebben dat dit de andere persoon afschrikt. Niet verwonderlijk, want veel mensen zitten – hoe cru dat ook mag klinken – niet te wachten op extra bagage of verantwoordelijkheid. En hoe zuur is het als alleenstaande moeder wanneer je bij het grofvuil gezet wordt nadat je aan een potentiële partner hebt verteld dat je een trotse ouder bent?

Kom niet voor verassingen te staan

Om die reden zijn veel single moeders extra voorzichtig met het kenbaar maken van dat gegeven. Wat niet weet, wat op dat moment niet deert, toch? Toch raden we iedereen aan vanaf het begin transparant te zijn. Zo kom je niet voor verassingen te staan en als een potentiële partner direct afhaakt steek je geen energie in de verkeerde personen.


blank

4. Zoek een andere manier om nieuwe mensen te ontmoeten

Dat wilt overigens niet zeggen dat er buiten online datingsites geen andere plekken zijn waar je singles kunt ontmoeten. Het schoolplein bijvoorbeeld, na het rinkelen van de bel en wanneer de kinderen opgehaald moeten worden. De kans is groot dat je hier ook single ouders zult treffen. Een gesprekje is op deze manier ook snel aangeknoopt, alhoewel het soms lastig kan zijn om te achterhalen of iemand daadwerkelijk single is.

Bezoek een pretpark of dierentuin

Ook kan het de moeite waard zijn – indien je een vrijgezelle ouder bent – iets leuks te ondernemen met je kind, zoals het bezoeken van een speeltuin, een pretpark of een dierentuin. Ook hier bestaat de kans dat je singles met kinderen tegenkomt, waarmee je een gesprek kunt aanknopen. Dan heb je een leuk dagje uit, spendeer je quality time met je kind en leer je mogelijkerwijs een leuk iemand kennen.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag