Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Een serieuze relatie vinden? 10 tips

Een serieuze relatie vinden? 10 tips

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Ben je op zoek naar een serieuze relatie? In een maatschappij waarin steeds mensen steeds vaker single zijn lijkt dat alleen maar lastiger te worden. Kom je ondanks al je pogingen maar niet verder bij het vinden van een duurzame relatie met een partner die hetzelfde wil als jij? Dan geven we je in dit artikel 10 handige tips over hoe je alsnog een serieuze relatie kunt vinden.

We vertellen je bijvoorbeeld waar je het beste naar leuke singles kunt zoeken en welke plekken je juist links moet laten liggen, maar ook van welke datingsites je het beste lid kunt worden wanneer je op zoek bent naar een echt serieuze relatie.


1: Kies de juiste datingsite voor een serieuze relatie

Wanneer je kiest voor een datingsite is het natuurlijk heel belangrijk welke datingsite je gaat gebruiken. Niet elke datingsite richt zich namelijk op serieuze, duurzame of zelfs gelijkwaardige relaties.

Wie bijvoorbeeld terechtkomt op datingsites waar je allerlei soorten erotisch contact kunt vinden begrijpt dat heel veel mensen meer daarmee bezig zijn dan met het vinden van hun soulmate. Maar ook tussen datingsites waar je wel gewoon terechtkunt voor een duurzame relatie zit vaak nog heel veel verschil.

Wat zijn dus op dit moment de 5 beste datingsites voor het vinden van een serieuze relatie? Bekijk hier het overzicht:


Parship

Parship

Bij Parship kunnen hoogopgeleide singles terecht voor het vinden van een duurzame relatie. Er wordt bij Parship gebruik gemaakt van een persoonlijkheidsrapport (een uitgebreide vragenlijst) waarmee jouw karakter en interesses worden vastgesteld.

Vervolgens word je op basis van de uitkomst gekoppeld aan gelijkgestemde singles. Dat betekent dus in de praktijk een veel grotere kans op een goede match want hoe beter je belevingswereld aansluit op die van je matches, des te eerder je jouw ideale partner zult vinden.

Bezoek Parship
Lexa

Lexa

Lexa is een algemene datingsite, wat betekent dat iedereen er terecht kan voor het vinden van een relatie. Je datet op deze site met behulp van een profiel dat voornamelijk bestaat uit een collage van foto’s.

Op het eerste oog lijkt dat een beetje oppervlakkig, maar je kunt er juist heel goed je karakter en interesses op kwijt. In een oogopslag kunnen andere leden niet alleen zien wie jij bent, maar ook wat je leuk, interessant en belangrijk vindt in het leven.

Lexa is overigens volledig gratis uit te proberen!

Bezoek Lexa
MetJou

MetJou

MetJou.nl is een datingsite die zich met name richt op singles van tussen 20 en 45 jaar die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Op deze site vind je alleen handmatig goedgekeurde profielen dus je kunt er als het goed is volledig veilig daten.

De eerste indruk van de website is dat hij heel eenvoudig is, maar die schijn bedriegt voor een groot deel. Er zijn namelijk tal van handige opties, zo kun je profielen opslaan in je favorieten, bepaalde profielen blokkeren, uitgebreide zoekopties kiezen, chatten via de site en gebruikmaken van een handig berichtensysteem.

Bezoek MetJou
EliteDating

EliteDating

EliteDating is al jarenlang één van de populairste datingsites van Nederland. EliteDating is een hoger opgeleiden datingsite, wat betekent dat je hier terechtkunt voor een date of een serieuze relatie met singles met verschillende achtergronden en diverse leeftijden, maar altijd op niveau.

De profielen op EliteDating worden handmatig gecontroleerd en het betaalde abonnement is heel voordelig te noemen voor wat je ervoor terugkrijgt. De eigen app van EliteDating is heel handig als je graag via je smartphone wilt kunnen daten. Tip: Je kunt deze datingsite gratis proberen om te kijken of het wat voor je is!

Bezoek EliteDating

2: Wees duidelijk over je intenties

Het is heel belangrijk om tijdens het datingproces geen misverstand te laten bestaan over de reden waarom je aan het daten bent. Het is heus geen schande om toe te geven dat je iemand zoekt voor een serieuze relatie. Ja natuurlijk, je hebt het ook prima naar je zin in je eentje, maar liefde met iemand delen en samen een toekomst opbouwen zijn hele menselijke behoeftes waar je je echt niet voor hoeft te schamen.

Als je alle opties openhoudt, bijvoorbeeld door dat in de profieltekst te zitten, zul je ook door heel veel verschillende mensen benaderd worden. Dat kan leuk lijken omdat je veel reacties krijgt, maar wanneer je vervolgens maar met 10% van de reacties echt wat kunt dan is het vooral verspilde tijd en moeite. Laat dus merken dat je geen vluchtig contact zoekt en maak duidelijk wat voor serieuze relatie je graag zou vinden.


blank

3: Ga erop uit en ontmoet singles

Je hoeft echt niet altijd terug te vallen op datingsites of apps om op zoek te gaan naar een nieuwe relatie, want ook in jouw eigen omgeving zijn ongetwijfeld heel veel leuke singles om mee in contact te komen.

De kunst is echter vooral om die mensen te leren kennen. De enige manier om dat te doen is om er gewoon lekker veel op uit te gaan en een praatje aan te knopen met iemand die je wel leuk lijkt. Je kunt je kansen nog meer vergroten door met name naar evenementen te gaan waar veel singles komen.

Maar ook singlevakanties zijn vaak een leuke manier om iemand te leren kennen, want mensen die voor een dergelijke vakantie kiezen staan vaak open voor het vinden van een serieuze relatie.


4: Vermijd vluchtige datingapps zoals Tinder

Tinder is een enorm leuke tijdsbesteding wanneer je alleenstaand bent, maar steeds meer singles komen erachter dat het eindeloos langs aantrekkelijke profielen swipen niet garant staat voor het vinden van een duurzame relatie.

Niet voor niets is Tinder van oorsprong een app waarmee je zogenaamd casual contact kon vinden en het matchen is nog altijd voor een groot gedeelte op uiterlijk gebaseerd. Zoek je een serieuze relatie met iemand die veel van je interesses en voorkeuren, maar natuurlijk ook je normen en waarden deelt?

Dan is het verstandig om niet al je pijlen te richten op dating via Tinder of vergelijkbare apps. Die kunnen een leuke toevoeging zijn en natuurlijk is een perfecte match vinden daar ook mogelijk, maar beter zoek je ook op andere manieren zoals op een serieuze datingsite of door naar single events te gaan.


blank

5: Besteed tijd en aandacht aan je datingprofiel

Met je lidmaatschap op een geschikte datingsite ben je er natuurlijk nog niet. Ook hoe jij jezelf presenteert kan een groot verschil maken in het aantal en het type reacties dat je zult krijgen. Besteed daarom genoeg tijd en aandacht aan je eigen datingprofiel voordat je tussen de datingprofielen van anderen gaat zoeken.

Een bondige en uitnodigende profieltekst is de basis van je profiel. Vul dat aan met een of meer leuke foto’s waar je enigszins spontaan en vooral duidelijk zichtbaar op staat. Hou er rekening mee dat je foto niet altijd groot getoond wordt in de lijst met profielen, dus kies een foto die ook op een kleiner formaat goed uit de verf komt.

Vul daarnaast ook veel van je eigenschappen, wensen, voorkeuren en interesses in, want dat maakt het voor andere leden veel makkelijker om je te vinden.


6: Houd het daten leuk

Een serieuze relatie willen vinden betekent natuurlijk niet dat je meteen zwaar op de hand zou moeten worden. Plezier maken en een positief gevoel uitstralen is belangrijk, niet alleen in je profiel maar ook wanneer je met andere singles chat of al op een date bent.

De basis van een goede relatie is dat je allebei graag bij elkaar bent omdat je simpelweg blij wordt van de ander en energie krijgt van elkaar. Begin dus bijvoorbeeld niet meteen over je kinderwens en bereid de ander niet veel te vroeg voor op je bemoeizuchtige ouders.

Dat is heel voorkomend van je, maar kan het plezier dat de andere man of vrouw heeft al in een heel vroeg stadium vergallen. Het positieve gevoel is dan veel te snel verdwenen. Ga natuurlijk niet zitten liegen wanneer je een directe vraag krijgt, maar ongevraagd klagen over bepaalde mensen of je leven in het algemeen is echt uit den boze (en al helemaal tijdens de eerste twee of drie dates).


7: Ga niet zomaar met iedereen op een date

Ben je iemand die het liefste al gisteren een relatie gehad zou hebben? Dan kun je de fout maken om veel te snel met iedereen op een date te willen die maar de minste interesse in je toont.

Tenslotte is daten niet heel goedkoop, want als je meerdere keren per week met weer een nieuwe persoon uit eten gaat kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Maar nog belangrijker: het zet vaak ook weinig zoden aan de dijk want de kans dat je droompartner er direct tussen zit is maar klein.

Je loopt serieus risico om last te krijgen van een dating burn-out, waardoor je zelfs helemaal geen zin meer hebt in die relatie waar je kort geleden nog zo van droomde.


8: Blijf niet te lang hangen in het chatten

Het is een valkuil van veel mensen om erg lang in het online daten te blijven hangen wanneer ze een nieuw persoon hebben leren kennen waar het via internet goed mee klikt. Het is niet zo raar om dan aan je eigen perceptie van die persoon vast te willen houden.

Het is echter ook heel menselijk om alles wat je nog niet weet van iemand anders naar je eigen interesses en karakter in te gaan vullen, iets wat helemaal niets overeen hoeft te komen met de werkelijkheid. Wanneer je dus genoeg potentie ziet in de ander is het goed om niet te lang te wachten met ook een echte ontmoeting inplannen. Pas dan ontdek je of je idee van de andere persoon echt klopt.

Wie weet heb je alle ontbrekende puzzelstukjes wel helemaal verkeerd ingevuld. Of wie weet heeft de ander zich heel anders voorgedaan dan hij of zij in werkelijkheid is. Of je ook in het echt een leuke klik met elkaar hebt merk je pas bij een daadwerkelijke date. Als dat niet het geval is kan dat jammer zijn omdat je weer opnieuw op zoek moet, maar de angst dat dit kan gebeuren is geen reden om het echte daten langer uit te stellen dan nodig is.


9: Straal zelfvertrouwen uit

De beste manier om zelfvertrouwen uit te stralen is door simpelweg met zelfvertrouwen in het leven te staan. Hierbij kan een cursus zelfvertrouwen goed helpen.

Verwar zelfvertrouwen natuurlijk niet met arrogantie, want niemand zit te wachten op een verwaande ijdeltuit. Het is logisch dat je tijdens het daten af en toe onzeker wordt want dat bewijst alleen maar dat je gewoon een mens bent.

Maar wanneer je vindt dat jij leuk genoeg bent om een serieuze relatie te krijgen met een partner die goed voor jou is maak je veel meer kans om die persoon ook echt te vinden. Het is dus altijd goed om te weten wat je wilt en daar aan vast te blijven houden.

Op die manier trek je vanzelf mensen aan die dat aantrekkelijk vinden en hetzelfde zoeken. Het blijft veel minder snel bij alleen maar wat flirten en daten, want dat zijn dan eerder de stappen die je neemt om bij je einddoel – een duurzame en bevredigende relatie – uit te komen, dan een spel op zich.


10: Loop niet te hard van stapel

Heb je iemand gevonden waarmee het geweldig klikt en waar je misschien wel een fantastische toekomst mee voor je zou kunnen zien?

Dan is het ook best wel belangrijk om niet al te hard van stapel te lopen. Wanneer je allerlei dingen alvast voor jullie in gaat vullen kan dat alleen maar leiden tot misverstanden en teleurstelling. Laat je liever verrassen door wat er al vanzelf gebeurt want als de ander ook serieus met jou is zal die ook stappen willen maken.

Geniet er ook vooral van dat je iemand hebt gevonden waar je het zo leuk mee hebt en bouw aan de diepe emotionele band die jullie wanneer het een keertje tegenzit nog heel hard nodig zullen gaan hebben. En natuurlijk: geniet ervan!foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag