Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Welke datingsite past bij mij? 10 tips

Welke datingsite past bij mij? 10 tips

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

In de waan van de dag kom je niet zo makkelijk in contact met leuke vrijgezellen. Daarom besluit je online je geluk te beproeven en je in te schrijven voor een datingsite. Het aanbod blijkt overweldigend en je hebt geen idee op welke site jouw potentiële partner zich bevindt. Daarom helpen wij jou met de vraag “Welke datingsite past bij mij?”.


1. Algemene datingsites

Als je nog niet helemaal weet naar wie of wat je op zoek bent, raden we je aan om eerst eens te kijken bij een algemene datingsite. Vaak hebben deze websites meerdere functionaliteiten, waardoor je rustig kunt kijken wat voor jou belangrijk is en of het bij chatten houdt of op een date wilt gaan. Daarnaast hebben algemene datingsites vaak een groot ledenaantal, wat jouw kans op een match vergroot. Want eerlijk is eerlijk: in de zee zwemmen nu eenmaal meer visjes dan in een vijver.


Lexa

Lexa

Lexa heeft een populaire, gebruiksvriendelijke website en app die jou in contact brengt met duizenden singles in heel Nederland. Het fijne is dat Lexa jou heel veel handvatten geeft om een leuk profiel te maken. Dat maakt het voor een beginnende online dater een stuk makkelijker om goed voor de dag te komen voor potentiële matches. Ook Lexa heeft een groot aantal actieve leden waar je naar hartenlust doorheen kunt scrollen.

Bezoek Lexa
Parship

Parship

Parship is een gewaardeerde datingsite die al negen keer bekroond is tot ‘Populairste datingsite van het jaar’. Ook heeft de site al meerdere Thuiswinkel awards voor ‘Beste datingsite’ gewonnen. De succesverhalen liegen er niet om: in de afgelopen 15 jaar heeft Parship al meer dan 200.000 singles bij elkaar gebracht. Met een grote database aan leden en uitgebreide functionaliteiten is Parship jouw eerste stap naar een serieuze relatie.

Bezoek Parship
MetJou

MetJou

MetJou is de ideale website voor iedereen die graag op een makkelijke manier in contact komt met andere mensen. Je kunt op MetJou.nl chatten en flirten met mensen in Nederland maar ook in het buitenland. Daarnaast kun je het lot een handje laten helpen door mee te doen met het ‘Kennismakingsspel’ waarbij je kans maakt op diverse matches. Het leuke is dat MetJou.nl gratis te gebruiken is. Ideaal om je rustig te oriënteren zonder direct kosten te maken.

Bezoek MetJou

2. Gespecialiseerde (niche) datingsites

Toch kan het lastig zijn om jouw weg te vinden tussen de duizenden singles. Er kan best wat tijd overheen gaan voordat je iemand vindt die goed bij je past. Daardoor kan het online zoeken naar de ware liefde toch nog arbeidsintensief worden.

Weet je al goed wat je behoeften en wensen zijn? Dan raden we je aan om je in te schrijven bij een gespecialiseerde datingsite. Via deze datingsites kun je gericht zoeken naar iemand met dezelfde wensen, hobby’s of leefstijl. Doordat je automatisch iets gemeen hebt met de andere leden op de datingsite, kan een gesprek sneller op gang komen.

Eigenlijk kun je stellen dat gespecialiseerde datingsites zich richten op “kwaliteit boven kwantiteit”. Hieronder bespreken we drie populaire, specialistische datingsites.


50plusmatch

50plusmatch

Er is een groeiende doelgroep van 50-plussers die de liefde nog niet hebben gevonden. Of gescheiden mannen en vrouwen die inmiddels opnieuw zijn naar een nieuw liefdesavontuur. Eén van de grootste datingsites voor deze doelgroep is 50plusmatch. Hier weet je zeker dat je iemand met evenveel levenservaring treft die net als jou op zoek is naar een vriendschap of relatie. Je vindt hem of haar via het matchingssysteem of via de uitgebreide zoekfunctie.

Bezoek 50plusmatch
EliteDating

EliteDating

Elitedating (voorheen eDarling) richt zich op hoger opgeleiden die op zoek zijn naar een stabiele en langdurige relatie. Daarnaast zijn ze zich ervan bewust hoe lastig het kan zijn om iemand te vinden die echt bij je past. Tijdens het online daten heb je meer zin om iemand te vinden dan te zoeken. Vandaar dat Elitedating een uitgebreide persoonlijkheidstest aanbiedt. Aan de hand daarvan ontvang jij speciaal geselecteerde, exclusieve partnervoorstellen.

Bezoek EliteDating
Maatje-meer-match

Maatje-meer-match

In deze maatschappij lijkt maatje 32 de norm. Hierdoor voelen mensen met een maatje meer zich soms minder aantrekkelijk of minder snel geaccepteerd. Gelukkig weten de leden op maatjemeer-match dat elk figuur prachtig is – ongeacht het getal op de weegschaal. Op maatjemeer-match kun je je aanmelden als je zelf wat voller bent óf als je zelf gecharmeerd bent van iemand met zo’n figuur.

Bezoek Maatje-meer-match

3. Veel verschillende soorten

Bovenstaande websites zijn slechts een greep uit de vele niche datingsites die wij hebben getest. Om jezelf een volledig overzicht te geven van alle opties raden we je aan om de verschillende opties met elkaar te vergelijken.

Er zijn verschillende soorten datingsites. Het zal dan ook per individu verschillen welke datingsite het beste bij diegene past. Wij helpen jou graag een handje op weg door een aantal vragen voor te leggen. Voordat je een datingsite uitkiest, vragen we je om de antwoorden op deze vragen voor jezelf te bepalen. Dat zal je tijdens jouw keuze heel erg helpen om voor jezelf de voor- en nadelen van een website op een rijtje te krijgen.


blank

4. Vriendschap, chatten, seks of relatie?

Als je een beetje weet wat je hoopt te bereiken op een datingsite, dan vallen er al een heleboel opties af. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar seksueel contact? Dat lukt op de ene datingsite veel makkelijker dan op de andere.

Dat geldt ook voor het tegenovergestelde: mocht je op zoek zijn naar een serieuze relatie, dan zit je helemaal niet te wachten op een spannend avontuur. Jij wil liever elkaar goed leren kennen en iets opbouwen samen.

Ook kan het zo zijn dat je nog helemaal niet klaar bent voor dating – in wat voor vorm dan ook. Je kijkt liever eerst de kat uit de boom door op zoek te gaan naar vriendschap en kijkt vervolgens wel waar dit toe leidt. Vaak kun je aan een website wel afleiden wat hun grootste speerpunten zijn. Mensen die zich inschrijven letten net als jij goed op die teksten, dus als de website jou aanspreekt dan kom je vast gelijkgestemden tegen!


5. Wil jij actief op zoek of liefde vinden?

Het is spannend en leuk om zelf jouw criteria in te vullen en vervolgens eindeloos te bladeren tussen alle profielen die een website jou voorschotelt.

Daarmee kun je zelf benaderen wie je leuk vindt en als het ware ‘de jacht openen’. Aan de andere kant is dit proces best wel arbeidsintensief, en misschien weet je niet eens waar je op moet letten.

Ben jij zo iemand? Dan voel je je wellicht meer op je gemak bij een datingsite die zelf matches aan jou voorstelt. Op die manier houd je het overzicht en heb je net wat meer zekerheid dat degene aan de andere kant van het scherm goed bij je past.


blank

6. Wel of geen online begeleiding?

Op verscheidene datingwebsites word je als het ware in het diepe gegooid. Je krijgt een paar tips om je profiel op te leuken, ziet hoe de zoekfunctie werkt maar daarna moet je zelf aan de slag.

Dat kan heel leuk zijn, maar niet iedereen voelt zich hier even prettig bij. Soms is het nodig om net dat steuntje in de rug te krijgen. Als dat ook voor jou geldt, dan raden we je aan om een datingsite te kiezen waar je gebruik kunt maken van een (online) dating coach.

Is dat een beetje te veel van het goede, maar wil je wel wat meer gestuurd worden? Kies dan voor een datingsite met functionaliteiten zoals een persoonlijkheidstest.


7. Ga je voor uiterlijk of innerlijk?

Natuurlijk wil je iemand die er goed uitziet en tegelijkertijd een fijne persoonlijkheid heeft. Dat zal iedereen beamen.

Toch gaat niet iedereen op dezelfde manier op zoek naar een partner. Sommige mensen vinden het prettig om in eerste instantie af te gaan op een goed uiterlijk en een goed gevoel bij iemand. Andere mensen baseren hun mening liever op een uitgebreide profielomschrijving waarin iemands hobby’s en persoonlijkheid heel erg naar voren komen.

Kies jij liever voor een website waarin het uiterlijk in eerste instantie centraal staat, zoals een app als Tinder of Badoo? Of ga je liever meteen de diepte in en zoek je een soulmate op websites zoals Parship of Relatieplanet.


blank

8. Gratis of betaald?

Je moet jezelf van tevoren afvragen of je bereid bent geld te betalen voor online dating. Als dat niet het geval is, dan kun je het beste kiezen voor een gratis datingsite. Waar je ook met een gratis profiel genoeg mogelijkheden hebt om online contact te leggen.

Een aantal datingsites waar wij goede ervaring mee hebben zijn Badoo en HappyPancake. Ook zijn er een aantal goede gratis datingapps. Ben je er nog niet helemaal over uit of je wilt betalen? Kies dan voor een datingsite waar je een gratis proefaccount kunt krijgen. Dan kun je voor jezelf bepalen of de premium functies het geld waard zijn.


9. Kwaliteit of kwantiteit?

De markt voor datingsites is de laatste jaren sterk in omvang toegenomen. Het begon allemaal met de grote, traditionele datingsites. Die zijn vandaag de dag nog steeds erg populair. Maar er zijn gelukkig ook een heleboel gespecialiseerde datingsites bijgekomen.

Bijvoorbeeld voor Christenen, gaydating, hondenliefhebbers en noem maar op. Hierboven leggen we uit wat de voor- en nadelen zijn van algemene en gespecialiseerde datingsites zijn. Ook geven we je een paar leuke suggesties om je in te schrijven.


10. Conclusie: Probeer eens uit!

Hopelijk heb je met bovenstaande tips een beetje een beeld gekregen van welke datingsite soorten datingsites er allemaal zijn. Wellicht heb je ook al een beeld van welke site jou het meeste aanspreekt. Toch is het vaak een kwestie van uitproberen.

Door je ergens in te schrijven ervaar je zelf of een website gebruiksvriendelijk is, leuke leden heeft et cetera. Daarom raden we je aan om eerst (proef)account bij een paar websites te nemen zodat je zelf kunt oordelen welke website het beste bij je past.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag