Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Wat is de leukste Franse datingsite?

Wat is de leukste Franse datingsite?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Lijkt het je leuk om een Franse single te leren kennen om mee te daten of een serieuze relatie mee aan te gaan? Dan kun je die man of vrouw natuurlijk ook prima via internet leren kennen.

In dit artikel zetten we de leukste Franse datingsites op een rijtje voor singles die vanuit Nederland willen daten. Maar we bespreken ook meteen de voor- en nadelen van daten op een Franse datingsite en geven je ook meteen wat handige tips wanneer je met een Fransman of Française wilt gaan daten.


Franse datingsites

Net zoals in Nederland is online dating in Frankrijk razend populair. Er zijn daardoor ook heel veel verschillende Franse datingsites, maar niet al die sites zijn geschikt wanneer je vanuit Nederland een date of relatie in Frankrijk wilt zoeken. Welke Franse datingsites zijn komen daar het eerst voor in aanmerking? Om je daarmee op weg te helpen hebben we een top drie beste Franse datingsites voor Nederlandse singles opgesteld.


Lexa

1. Lexa

Datingsite Lexa is in Nederland heel populair maar het is anders dan wat veel mensen denken niet een puur Nederlandse organisatie. De site maakt namelijk onderdeel uit van het grotere Meetic en dat is van oorsprong een Frans bedrijf. Meetic is dan ook de naam van Lexa in Frankrijk (maar bijvoorbeeld ook in België). Het fijne van Meetic.fr is dat de site vrijwel identiek is aan Lexa, dus wanneer je daar al ervaring hebt opgedaan met online dating is de omschakeling naar het Franse Meetic vaak heel soepel. Alle opties die je op Lexa hebt zijn ook gewoon aanwezig bij Meetic, zoals het versturen van flirts en het berichten sturen naar betalende leden als je zelf alleen een gratis account hebt. Ook heel leuk is de Shuffle functie waarmee je op een Tinder-achtige manier snel door verschillende profielen kunt bladeren om een match te vinden. In Frankrijk is Meetic.fr net zo populair als Lexa in Nederland, dus je maakt ook nog eens een goede kans op een leuke klik.

Bezoek Lexa
Badoo

2. Badoo

Badoo is een internationale contactsite, die bedoeld is om vriendschappen te vinden maar ook om te daten. De site is heel geschikt om een date of relatie in Frankrijk te vinden omdat hij echt volledig is berekend op het leggen van internationale contacten. Je kunt je daarom ook zonder problemen met een Nederlands profiel inschrijven, omdat je zelf bepaalt met welke singles je wilt matchen. Als je bijvoorbeeld aangeeft wel met een man of vrouw in Frankrijk kennis te willen maken wordt je profiel automatisch ook aan die Franse singles voorgesteld. Het zoeken komt zo niet alleen op jouw schouders neer maar je wordt ook echt door de site geholpen. Alhoewel Badoo in Nederland zeker niet tot de populairste behoort vind je er wel heel veel Franse singles. Alleen de communicatie zou op Badoo dus nog een struikelblok kunnen zijn.

Bezoek datingsite Badoo
InternationalCupid

3. InternationalCupid

Deze populaire internationale datingsite heeft ook een hoop Franse leden. De website taal is in te stellen dus als je de gehele website in het Frans of Nederlands wil hebben is dat mogelijk. Inschrijven is gratis en er zijn erg leuke contactmogelijkheden op de site. Zo kun je zowel flirten als chatten op de site. De website is een absolute aanrader als je wil daten met meerdere nationaliteiten.

Bezoek InternationalCupid
Parship

4. Parship

Net als Badoo is ook Parship een datingsite die internationaal actief is. Waar we daarbij in Nederland daten op Parship.nl is de Franse variant natuurlijk Parship.fr. Let op dat het anders dan bij Badoo wel nodig is om even een apart profiel aan te maken op de Franse Parship. Wanneer je al op de Nederlandse Parship actief bent kun je dus niet zomaar overstappen op de Franse. Maak een nieuw profiel aan en kies daarbij je locatie zo strategisch mogelijk. Dat hoeft nog niet meteen bij het aanmaken van je account maar het wordt kort daarna wel belangrijk. Je krijgt na je eerste keer inloggen meteen een uitgebreide Franse vragenlijst voorgeschoteld. Daarmee wordt je persoonlijkheid maar ook je wensen en eisen in kaart gebracht. Als je Frans nog niet zo vloeiend is word je dus meteen flink op de proef gesteld! Tot slot is het nog goed om te weten dat Parship ook in Frankrijk een datingsite is die zich met name op hoogopgeleide singles richt.

Bezoek Parship

Waarom daten met Franse singles?

Waarom zou je als Nederlandse single willen daten met een Franse man of vrouw? Dat kan natuurlijk om allerlei heel verschillende redenen zijn. Wellicht is het omdat je op een bepaald moment helemaal verknocht bent geraakt aan Frankrijk, bijvoorbeeld tijdens vakanties in je jeugd of omdat je in Parijs hebt gestudeerd.

Of je komt er nu al regelmatig voor werk (en/of vakantie) en verlangt naar een toekomst met iemand die in Frankrijk woont, bijvoorbeeld zodat je jezelf makkelijker in je favoriete land kunt vestigen. Met de open grenzen binnen Europa staat je tenslotte amper iets in de weg om een nieuw leven in Frankrijk te beginnen.

Maar natuurlijk moeten we ook niet de aantrekkingskracht vergeten die de Franse manier van leven en de romantische taal ook op veel Nederlandse singles heeft. Parijs wordt uiteindelijk niet voor niets de stad van de liefde genoemd. Als je daar dus niet de liefde van je leven kunt vinden, waar zou je die dan moeten zoeken?


Voordelen en nadelen

Daten via Franse datingsites heeft zo zijn eigen unieke positieve en negatieve kanten waar je als Nederlandse single ook mee te maken krijgt. Enkele van de belangrijkste voor- en nadelen zetten we hier daarom alvast voor je op een rijtje:

  • Nadeel: Franse vrouwen zijn over het algemeen minder goed te bereiken (en te imponeren) via online datingsites in vergelijking met vrouwen uit veel andere landen. Dat bleek uit een onderzoek van Badoo. Daaruit bleek dat op Franse datingsites het vooral de man is die de eerste actie moet ondernemen.
  • Voordeel: Overspel is iets wat in Frankrijk wettelijk strenger is geregeld dan in Nederland. Een datingsite die vreemdgaan mogelijk maakt is dan officieel ook verboden. Dat heeft als gevolg dat mensen die alleen maar een avontuurtje zoeken dat minder snel via internet doen. Je komt dus sneller met serieuze Franse singles in contact wanneer je actief bent op een Franse datingsite.
  • Nadeel: Datingsites in Frankrijk zijn nog altijd een slag duurder dan de gemiddelde Nederlandse datingsite.
  • Voordeel: Die hogere abonnementsprijs zorgt echter wel voor nog meer serieus ingestelde singles die een echte date en een duurzame relatie zoeken.

Tips voor daten via een Franse datingsite

Wanneer je gaat daten op een Franse datingsite zijn er een aantal zaken om alvats goed rekening mee te houden:

De Franse taal

Ten eerste is de voertaal op de Franse datingsites uiteraard Frans en het spreekt dus voor zich dat je de taal zelf ook goed moet beheersen om echt waardevolle contacten te leggen. De meeste singles die graag willen daten met een Franse man of vrouw zullen op zijn minst ook interesse hebben in de Franse taal (en die dikwijls ook al redelijk tot goed spreken). Wanneer dat niet het geval is maar je verlangen naar een Fransman of Française wel heel serieus is kun je dus het beste eerst een korte Franse cursus volgen.

De locatie van je datingprofiel

Naast de Franse taal voldoende machtig zijn is het ook zaak om een goede locatie te kiezen voor je datingprofiel. Zelfs als een Franse datingsite ondersteuning biedt voor profielen die in andere landen zijn ingeschreven kan dat wel nog steeds voor minder matches zorgen. De meeste Franse singles zoeken nu eenmaal een date in hun eigen regio, net zoals veel Nederlanders dat doen. Daarom kan het een optie zijn om je profiel in Frankrijk te lokaliseren. Bijvoorbeeld in de streek waar je graag zou willen wonen of waar je al regelmatig bent geweest. Noord-Frankrijk is vaak het meest geschikt wanneer je in Nederland woont en ook Parijs zou dus een prima optie kunnen zijn. Met de Thalys ben je er binnen een paar uur (vanaf Schiphol tot aan Gare du Nord ben je bijvoorbeeld 3 uur onderweg).

Presentatie extra belangrijk

Franse mannen en vrouwen komen graag goed voor de dag en daarom is het nog belangrijker daar dan in Nederland om de presentatie van je datingprofiel tot in de puntjes te verzorgen. Zorg voor een uitmuntende profielfoto waarop je echt op je best bent en goed gekleed gaat. Met name op een site als Parship is dat van essentieel belang. Maar ook van het leven genieten is belangrijk in Frankrijk, dus ook dat mag je gerust uitstralen.


Conclusie

Daten met iemand in Frankrijk is vaak een wat grotere uitdaging dan wanneer je binnen Nederland op zoek gaat naar leuke singles. Maar het is zeker niet onmogelijk en wordt zelfs steeds beter toegankelijk. Het is dankzij het internet makkelijker en goedkoper dan ooit om met mensen uit andere landen een leuk contact op te bouwen. Bovendien worden reistijden steeds korter en heb je steeds meer datingsites die binnen het verenigd Europa zelf ook in meerdere landen actief zijn. Met de Franse datingsites uit dit artikel kom je dus hopelijk snel in contact met de Franse single waar je naar verlangt.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag