Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

De meest betrouwbare datingsites in België

De meest betrouwbare datingsites in België

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Het online zoeken naar iemand met wie je je leven zou willen delen, of met wie je het gewoon leuk kunt hebben, is tegenwoordig de meest populaire manier van daten. Er zijn dan ook enorm veel datingsites te vinden, waarop je kunt zoeken naar die ene leuke man of vrouw.

Wanneer je in België woont, of op zoek bent naar een leuke date in België, heb je de keuze uit veel verschillende datingsites waarop je je zou kunnen inschrijven. Maar op welke datingsites kun je eigenlijk veilig daten? Met andere woorden: wat zijn de meest betrouwbare datingsites in België? Wij zochten het voor je uit.


Waar ben je naar op zoek?

Als je je aan het oriënteren bent op een datingsite die bij je past, is het handig om je te bedenken wat het is dat je zoekt. Ben je bijvoorbeeld in het bijzonder op zoek naar iemand die (net als jij) hoger opgeleid is? Of zoek je bijvoorbeeld iemand die ouders is dan vijftig jaar, omdat je graag met iemand wilt daten die net zo oud is als jij?

Wanneer je dit soort specifieke wensen hebt, zou je erover na kunnen denken om je bij een datingsite in te schrijven waarop zich (alleen maar) mensen bevinden die aan die wensen voldoen. Zo heb je wellicht meer kans om iemand te vinden die bij je past. Heb je dit soort wensen niet, of wil je je niet enkel en alleen op bepaalde groep richten, dan kun je je natuurlijk ook gewoon op een ‘algemene’ datingsite inschrijven.


Betrouwbare Belgische datingsites

In dit artikel hebben we de meest betrouwbare datingsites van België voor je op een rijtje gezet. Op al deze sites kun je veilig daten. Wat de beste datingsite voor jou is, hangt van verschillende factoren af. Naar wie ben je op zoek? Hoeveel ben je bereid te betalen voor een lidmaatschap? En welke site spreekt je het meest aan? Aan de hand van de antwoorden op die vragen kun je vervolgens een datingsite uitzoeken die het beste bij je past. Twijfel je? Dan zou je je natuurlijk op meerdere datingsites kunnen inschrijven. Het inschrijven is immers (vaak) gratis, waardoor je eerst even op je gemak kunt bekijken wat je van een site vindt. Uiteindelijk kun je dan zelf bepalen welke datingsite je het meest aanspreekt en of je eventueel een betaald lidmaatschap voor die datingsite af wilt sluiten.


Lexa

1. Lexa

Meetic.be  (De Belgische Lexa) is een van de datingsites waarop je je kunt inschrijven als je op zoek bent naar leuke singles. Deze datingsite is een van de grootste datingsites van België. Het fijne aan Meetic is dat alle profielen handmatig worden gecheckt. Dat zorgt namelijk voor een veilige omgeving, en dat is wel zo fijn.

Het inschrijven en aanmaken van een profiel op deze datingsite is volledig gratis. Zodra je je profiel hebt aangemaakt, kun je direct op zoek gaan naar leuke vrijgezelle mannen en/of vrouwen. Aan de hand van de door jou opgegeven voorkeuren krijg je vervolgens de singles te zien die daaraan voldoen.

Het inschrijven en het eerste contact met iemand maken is op Meetic gratis. Op het moment dat je met iemand wilt gaan chatten, zul je echter een abonnement af moeten sluiten. Met dit abonnement kun je onbeperkt chatten, foto’s bekijken en kun je zien wie jouw profiel heeft bekeken.

Een abonnement voor 1 maand kost je €24,95, dit is gelijk ook het duurste abonnement. Sluit je een abonnement af voor bijvoorbeeld 6 maanden, dan betaal je slechts nog €9,95 per maand.

Bezoek Lexa
Parship

2. Parship

Parship.be zegt zelf dé datingsite voor serieuze relaties te zijn. Van alle premiumleden die de datingsite heeft, vindt dan ook 38% zijn of haar partner via deze site. Doordat alle profielen op de datingsite handmatig worden gecontroleerd, kun je hier veilig op zoek gaan naar een date.

Een van de dingen die direct opvalt aan Parship.be is dat je voor het inschrijven al een hoop nuttige informatie kunt vinden. Zo kun je bijvoorbeeld zien dat 76% van de leden hoogopgeleid zijn. Dat het ledenbestand voor 51% uit vrouwen bestaat en dat dus 49% man is. Ook kun je gelijk zien dat 85% van de leden ouder is dan 30 jaar. Zo heb je direct een beeld van de leden van de datingsite.

Bij Parship.be krijg je enkel en alleen singles te zien die bij je passen. Dit doen ze door te kijken naar basis persoonlijkheidskenmerken. Op die manier is de kans groter dat je iemand tegenkomt die ook daadwerkelijk bij je past.

Het inschrijven op deze datingsite is gratis. Als gratis member kun je vervolgens partnervoorstellen en berichten van andere singles ontvangen. Wil je graag onbeperkt met iemand kunnen chatten, of wil je zien wie jouw profiel heeft bekeken? Dan heb je een premium-lidmaatschap nodig.

Een premium-lidmaatschap van 1 maand kost bij Parship.be €24,90.

Bezoek Parship
EliteDating

3. EliteDating

Elitedating.be is een datingsite voor singles met niveau. Met andere woorden: je vindt hier voornamelijk singles die hoogopgeleid zijn. Alle profielen die op deze datingsite worden aangemaakt, worden eerst handmatig gecontroleerd. Hierdoor kun je op een veilige manier contact leggen met andere singles.

Op Elitedating.be schrijven zich wekelijks ongeveer 2500 nieuwe leden in. Op deze datingsite zijn precies evenveel mannen als vrouwen lid, en is meer dan 90% van de leden ouder dan 30 jaar. Van alle leden heeft vervolgens meer dan 70% een universitaire opleiding afgerond.

Tijdens het inschrijven worden jouw persoonlijkheidskenmerken door middel van een (gratis) test achterhaald. De partnervoorstellen die je vervolgens ontvangt, zijn gebaseerd op de resultaten van die test. Op deze manier probeert Elitedating.be je aan mensen voor te stellen die daadwerkelijk bij je zouden kunnen passen.

Het inschrijven op Elitedating.be is gratis. Met dit gratis lidmaatschap kun je de (beknopte) resultaten van je persoonlijkheidstest bekijken en krijg je partnervoorstellen. Voor het onbeperkt versturen van berichten, het achterlaten van reacties en het bekijken van wie jouw profiel heeft gezien, is een betaald lidmaatschap nodig.

De kosten voor het afsluiten van een premiumlidmaatschap hangen van verschillende factoren af. Zo zijn de duur van het lidmaatschap en de aanbieding die geldt op het moment dat je je inschrijft van invloed op de prijs. Hoewel Elitedating.be zelf geen informatie geeft over de prijzen, valt op andere websites te lezen dat de lidmaatschappen vrij prijzig zijn.

Bezoek EliteDating
50plusmatch

4. 50plusmatch

50plusmatch.be is een datingsite voor actieve 50-plussers. Alle profielen op deze datingsite worden handmatig gecontroleerd, waardoor je ook op deze website veilig met andere leden kunt chatten.

50plusmatch.be is meer dan een datingsite alleen. Het is een plek waar je ook gewoon gezellig met andere mensen kunt kletsen. Er is een deel van de website waarop leden dingen met elkaar kunnen delen en waar je contact met elkaar kunt leggen, en er is zelfs een online quiz met andere leden te spelen.

Van alle leden op deze website is 53% man en 47% vrouw en daarvan beveelt maar liefst 98% deze datingsite aan. Op de website zijn dan ook diverse succesverhalen te lezen van leden die elkaar via de datingsite hebben gevonden.

Het inschrijven op 50plusmatch.be is gratis. Met een gratis lidmaatschap kun je vervolgens een profiel aanmaken, berichten van anderen ontvangen en daarop reageren, en naar singles zoeken. Wil je zelf persoonlijke berichten kunnen versturen, gebruikmaken van de chatfunctie of zien wie jouw profiel heeft bekeken? Dan heb je een volledig lidmaatschap nodig.

Een volledig lidmaatschap bij 50plusmatch.be kost je voor 1 maand €29,95. Sluit je een abonnement voor meerdere maanden af, dan daalt dit bedrag. Een abonnement voor 1 jaar kost je bijvoorbeeld slechts nog €9,95 per maand.

Bezoek 50plusmatch
e-Matching

5. e-Matching

E-matching.be is een andere datingsite die zich richt op hoger opgeleiden. De datingsite zegt zelf dat hbo’ers en academici er een duurzame relatie kunnen vinden. Alle profielen op deze datingsite worden handmatig gecontroleerd, waardoor je ook hier veilig contact met andere singles kunt leggen.

Op E-matching.be kun je niet alleen zoeken naar leuke singles, maar je kunt er ook allerlei tips vinden. Zo zijn er datingtips die je kunnen helpen bij het vinden van een leuke date. En vind je bijvoorbeeld tips voor het uitkiezen van de foto’s die je op je profiel kunt plaatsen. Daarnaast biedt deze website je ook nog de mogelijkheid om een datingadviseur in te schakelen. Deze datingadviseur kan je advies geven over je profiel en je zoekgedrag. Op die manier vergoot je de kans op het vinden van een leuke date.

Het inschrijven op E-matching.be is gratis. Met een gratis lidmaatschap kun je reageren op berichten van anderen (maximaal 5 per dag), maar je kunt zelf niet als eerste een berichtje naar iemand sturen. Wanneer je gebruik wilt maken van alle functies, zul je dus een betaald lidmaatschap af moeten sluiten.

Een actief lidmaatschap bij E-matching.be kost je €19,95 per maand. Sluit je een abonnement voor langere tijd af, dan zal dit bedrag per maand dalen.

Bezoek e-Matching

Veilig online daten in België

Wanneer je een datingsite tegenkomt en wilt weten of deze betrouwbaar is, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Allereerst is het belangrijk dat de verbinding met de website beveiligd is. Dit herken je aan de https:// voor de url. Op het moment dat de verbinding niet beveiligd is, kunnen anderen mogelijk bij je gegevens. Een andere indicatie van of een datingsite wel of niet betrouwbaar is, is of de profielen gecontroleerd worden. Sommige datingsites zijn daarnaast voorzien van het ‘Keurmerk Veilig Daten’. Mocht je twijfelen over een datingsite, dan kan het lezen van gebruikerservaringen je vaak een goed beeld van de datingsite geven.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag