Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

De beste datingsite voor 65-plussers

De beste datingsite voor 65-plussers

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Steeds meer single mannen en vrouwen van boven de 65 leren online dating kennen als een leuke en makkelijke manier om nieuwe contacten te leggen. En ook al zijn er weinig datingsites die zichzelf specifiek richten op 65-plussers, toch zijn er genoeg websites waar je prima terechtkunt voor het vinden van een vriendschap, date of relatie.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over daten wanneer je de 65 bent gepasseerd en noemen we de top 5 datingsites waar je als 65-plusser de meeste kans maakt om leuke romantische contacten op te doen.


65+ datingsites

Wat zijn de beste datingsites wanneer je als 65-plusser voor het eerst gaat daten? Er zijn namelijk slechts weinig datingsites die speciaal zijn bedoeld voor mannen en vrouwen van boven de 65 jaar.

In dit overzicht hebben we niet alleen gekozen voor websites die speciaal op rijpe singles zijn gericht, maar ook voor datingsites die simpelweg bekend staan om een publiek dat serieuzer is dan gemiddeld of waarbij het daten heel laagdrempelig en eenvoudig is. Op de volgende 5 datingsites kun je in onze ervaring ook als 65-plusser prima terecht!


50plusmatch

1. 50plusmatch

Een van de bekendste en populairste datingsites bij alleenstaanden van 50 jaar en ouder is 50PlusMatch.

Sta je als 65-plusser actief in het leven en zoek je een serieuze date, dan is 50PlusMatch eigenlijk altijd de meest voor de hand liggende plek om te beginnen met daten. De website is namelijk extra makkelijk toegankelijk gemaakt en zo heel geschikt voor ouderen. Er zijn ook enkele unieke en leuke opties, zoals het Things2Share platform waarmee je andere leden op een unieke manier kunt bereiken door middel van je interesses zoals je favoriete hobby of sport.

Andere handige functies zijn de speciale datingapp voor wanneer je ook wel wilt daten via een mobiele telefoon of tablet.

Bezoek 50plusmatch
Ourtime

2. Ourtime

De populaire website Lexa is sinds kort met een nieuwe datingsite gekomen speciaal voor senioren. Het grote succes van deze website zit hem niet alleen in het feit dat het speciaal voor ouderen is, maar vooral in het matchen van de profielen. Zo is er veel aandacht besteed aan het geven van leuke suggesties.

Je kunt deze website tevens gratis proberen!

Bezoek Ourtime
Vijftigplusdating

3. Vijftigplusdating

Over de website VijftigPlusDating kom je op internet verschillende verhalen tegen van gebruikers. De een zegt er binnen enkele weken een leuke date te hebben gevonden, andere mensen rapporteren juist weer een totaal gebrek aan serieuze activiteit of problemen met de website zelf.

Opvallend daarbij is dat het vooral de vrouwelijke 65-plussers zijn die aangeven dat ze veel aan VijftigPlusDating hebben gehad en zijn mannen sneller teleurgesteld.

Dat doet vermoeden dat de verhouding mannen-vrouwen niet in balans is, maar dat je als vrouw wel degelijk een goede relatie zou kunnen vinden op deze datingsite.

Bezoek Vijftigplusdating
50liefde

4. 50liefde

Net zoals 50PlusMatch richt de website 50Liefde.nl zich uitsluitend op singles van 50 jaar en ouder en daarom is ook deze datingsite heel geschikt om te beginnen met daten wanneer je 65-plusser bent.

Alle profielen worden op deze site handmatig gecontroleerd en er is een actieve klantenservice die je hulp kan bieden bij eventuele problemen of wanneer je niet precies begrijpt hoe je de datingsite optimaal kunt gebruiken. Het enige nadeel van 50Liefde.nl is de prijs, want bij een abonnement van 6 maanden (ons aangeraden minimum) is de site twee keer zo duur als 50PlusMatch.nl.

De datingsite 50Liefde.nl ziet er heel gelikt en modern uit maar is wel gewoon heel overzichtelijk opgezet. Het bevat alle functies die je mag verwachten van een contactsite, maar dan wel zo ontworpen dat het zelfs voor de grootste digibeet makkelijk is om het daten onder de knie te krijgen. Nieuwe contacten vinden kan ook via de 50Liefde app op je smartphone of tablet.

Privacy en veiligheid hebben daarnaast volop de aandacht bij 50Liefde.nl, wat natuurlijk heel prettig is. Volgens de gegevens van 50Liefde.nl zijn er meer vrouwelijke dan mannelijke singles van boven de 65 actief op de site. Dat maakt de keus voor mannen dus groter dan voor vrouwen.

Bezoek 50liefde
e-Matching

5. e-Matching

De datingsite e-Matching is niet specifiek opgezet voor ouderen maar richt zich voornamelijk op hoogopgeleide singles en dus op dating met niveau.

De website trekt daardoor al vanaf de start een serieuzer publiek dan veel andere datingsites, waardoor je je ook als 65-plusser die een serieuze relatie zoekt al snel thuis zult voelen bij e-Matching.

Je komt hier niet uitsluitend singles tegen van 50 jaar en ouder, maar ook gewoon mensen in de 30 en 40. Aangezien je eenvoudig op leeftijd kunt matchen met andere leden is het geen enkel probleem om andere 65-plussers te ontmoeten, die je via de website of in het echt beter kunt leren kennen.

Dating via e-Matching houdt in dat je van een aantal handige functionaliteiten profiteert. Zo worden alle profielen ook bij deze website handmatig gecontroleerd. Daarnaast wordt door middel van diverse vragenlijsten een digitale schets gemaakt van je karakter, eisen en wensen. Daardoor kunnen er ook automatisch gelijkgestemde profielen aan je worden gekoppeld.

Er is ook een app voor smartphone en tablet die perfect werkt om profielen te vinden en direct te chatten. Daarnaast kun je bij e-Matching veilig daten via een SSL-verbinding en kun je rekenen op de zekerheid van het Thuiswinkel Waarborg.

Bezoek e-Matching

Online daten als 65-plusser? 3 goede tips

Wanneer je alleen komt te staan na je 65ste levensjaar is de kans groot dat je nog nooit aan online dating hebt gedaan en het hele fenomeen kan je dan ook enigszins vreemd voorkomen. Maar wanneer je als oudere man of vrouw dating via internet in je voordeel leert gebruiken kan het ook voor jou de ideale manier zijn om nieuwe contacten op te doen, vriendschappen te sluiten of een nieuwe relatie te vinden.

Daarbij is het wel belangrijk om een aantal zaken in het oog te houden. Daarmee houd je het daten leuk en veilig, maar maak je ook gewoon meer kans op een serieuze date.

1. Neem de tijd want de aanhouder wint

Zoals de meeste mooie dingen in het leven moet je bij het zoeken van een relatie vaak ook een tijdje volhouden om te vinden wie je zocht. Denk dus vooral niet in een maand tijd de liefde van je leven wel te zullen vinden, want de weken vliegen voorbij als je druk bent met nieuwe mensen leren kennen. Het is vaak verstandig om in elk geval een half jaar uit te trekken voor je zoektocht op een bepaalde website.

Het fijne is dat de kosten bij een abonnement van een half jaar vaak stukken voordeliger zijn per maand dan wanneer je het maand na maand verlengt. Probeer in die periode zoveel mogelijk nieuwe contacten op te doen. Doe het vooral rustig aan en probeer vol te houden als je een tijd lang helemaal geen leuke mensen ontmoet. Daten vergt nu eenmaal tijd en doorzettingsvermogen!

Tip: kom gewoon eerlijk uit voor je eigen leeftijd want het heeft weinig zin om jezelf jonger voor te doen komen dan je eigenlijk bent. Vroeg of laat komt dit toch altijd uit en er zijn ook gewoon singles van je eigen leeftijd op 50PlusMatch actief.

2. Tijdens een echte date leer je elkaar pas echt kennen

Online dating kan een leuke manier zijn om nieuwe mensen te leren kennen, maar hoe iemand zich gedraagt, of je fysiek een klik hebt en of je dezelfde humor hebt blijkt pas wanneer je elkaar voor het eerst in het echt ontmoet. Stel de eerste date dus niet te lang uit maar spreek het liefst al na korte tijd echt met elkaar af. Heb je via de chat, Whatsapp of e-mail een leuke klik? Spreek dan gewoon eens af voor een kopje koffie. Vind je de ander toch niet zo leuk als je dacht, dan hoef je verder geen tijd meer aan elkaar te verspillen.

3. Pas op voor fraude en oplichting

Nog meer dan bij jongere singles loop je als 65-plusser het risico dat je in contact komt met fraudeurs en oplichters. Deze mensen worden ook wel eens “fakers” oftewel “neppe mensen” genoemd. Ze proberen je bijvoorbeeld weg te lokken naar een duurdere datingsite of je op te lichten door je aan de hand van een zielig verhaal geld afhandig te maken.

Waarom deze mensen zich vaak specifiek op ouderen richten komt doordat ze hopen dat die digitaal minder bekwaam zijn en dus eerder in hun malafide praktijken zullen trappen. Is een single te leuk om waar te zijn, komt geld al snel ter sprake of vertrouw je het gewoon niet? Kap het contact dan af en blokkeer de ander om erger te voorkomen.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde Senioren

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag