Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Review Vijftigplusdating

Wanneer je op latere leeftijd weer vrijgezel wordt en nog wel interesse hebt in een nieuwe relatie kan dat een hele nieuwe ervaring zijn. Want de meeste vijftigplussers die op zoek gaan naar een nieuwe partner komen erachter dat dit tegenwoordig heel anders gaat dan vroeger. Er zijn inmiddels tal van datingsites en datingapps te vinden die voor veel singles ook de voornaamste manier zijn om andere vrijgezellen te leren kennen. Wie zich op die sites en apps niet zo thuis voelt of het idee heeft als 50-plusser daar niet zo goed op te vallen kan kiezen voor een datingsite als Vijftigplusdating.nl. Daar vind je namelijk uitsluitend leden die ouder zijn dan 50 jaar.

Ga naar de website van Vijftigplusdating

Pluspunten

 • Prettig ontwerp
 • Handige datingtips
 • Leuke speeddate functie

Minpunten

 • Geen Keurmerk Veilig Daten
 • Minder leden dan andere 50+ datingsites

Wat kun je lezen in deze review?


Algemene informatie vijftigplusdating.nl

Op de homepage van Vijftigplusdating.nl staan enkele gegevens die hoop geven dat je er makkelijk en snel een leuke relatie kunt vinden. Zo schrijven elke week meer dan 1.000 nieuwe leden zichzelf in op de site. En maar liefst 1 op de 3 betalende leden vindt via Vijftigplusdating een nieuwe partner. Ook opvallend is de verhouding tussen mannen en vrouwen die wordt gerapporteerd. De vrouwen zijn hier namelijk – in tegenstelling tot veel andere datingsite – licht in de meerderheid. Op het moment dat we deze review schreven was 54% van de leden vrouw en 46% man.

Veiligheid en privacy zijn belangrijk op Vijftigplusdating. Je maakt altijd gebruik van een beveiligde verbinding en nieuwe profielen worden meerdere keren per dag handmatig gecontroleerd op echtheid en betrouwbaarheid. Ook prettig is dat er heel veel informatie is te vinden op de site. Er zijn bijvoorbeeld artikelen over hoe daten hier in zijn werk gaat, allerlei handige tips voor tijdens het daten en adviezen over hoe je als 50-plusser veilig blijft via internet. Mocht je er met die artikelen toch nog niet uitkomen, dan kun je ook een beroep doen op een echte helpdesk. Kortom, Vijftigplusdating.nl belooft veel goeds voor de rijpe single die graag een nieuwe relatie op wil doen via internet.


Inschrijven bij Vijftigplusdating

Bij het beoordelen van een datingsite voor alleenstaanden boven de 50 jaar wordt het gebruiksgemak van een website wat ons betreft net dat beetje belangrijker. Een rustige schermopbouw en een eenvoudig inschrijfproces worden namelijk door veel  rijpere singles gewaardeerd. Dat is bij Vijftigplusdating.nl in elk geval goed voor elkaar. Naast de noodzakelijke informatie vind je hier geen schreeuwerige teksten, een overvloed aan positieve ervaringen van gebruikers of grote blokken met profielen als lokkertje. De site komt zo heel volwassen en serieus over.

Een account aanmaken

Ook het aanmeldproces is recht toe recht aan en binnen enkele minuten kun je al zijn ingelogd. Daarvoor volg je de volgende stappen:

 1. Kies je geslacht en naar wat voor singles je op zoek bent. Zowel heteroseksuele als lesbische en homoseksuele leden zijn welkom.
 2. Verzin een leuke nickname (gebruikersnaam of schuilnaam) en vul die in.
 3. Selecteer je geboortedatum.
 4. Vul een geldig e-mailadres in.
 5. Kies tot slot een veilig wachtwoord.

Nu kun je op de groene inschrijfknop klikken om meteen je profiel aan te laten maken. Je wordt alvast doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van de site, maar daar krijg je wel de melding dat je eerst naar de inbox van je e-mail moet gaan. Daar klik je op de link in de e-mail die je van Vijftigplusdating hebt ontvangen waarna je aan de slag kunt met daten.


Matching en zoeken

Vijftigplusdating is niet actief bezig met profielen aan elkaar koppelen (zogenaamde matching). Je bent dus met name aangewezen op je eigen initiatief. Wanneer je een assertieve houding hebt ten opzichte van het daten zal dat je ervaring op deze datingsite daarom absoluut ten goede komen. Je krijgt daar ruim voldoende mogelijkheden voor, zo is er een Speeddate-spel om leuke profielen te ontdekken en kun je gebruik maken van een heel uitgebreide zoekmachine. Bovendien krijgt elk lid een datingprofiel om zichzelf optimaal te presenteren. Dat geldt ook voor jou, dus vergeet natuurlijk niet ook je eigen datingprofiel zo leuk, uitgebreid en aantrekkelijk mogelijk vorm te geven.


Functies van Vijftigplusdating

Vijftigplusdating is een duidelijk vormgegeven datingsite met een rustige opbouw. De site beschikt niet over talloze toeters en bellen, maar de functies die aanwezig zijn hebben veel aandacht gekregen. Ze zijn duidelijk vormgegeven en functioneren soepel. De handigste functies voor tijdens het daten bespreken we hieronder.

Zoeken naar leuke profielen
De eerste stap van het daten is natuurlijk het vinden van leuke singles waar je wel contact mee zou willen hebben. Dat doe je op Vijftigplusdating.nl met een uitgebreide zoekmachine. Daar kun je allerlei wensen, eisen en voorkeuren in aangeven om alle singles te tonen die aan de ingevulde eigenschappen voldoen. Uiteraard kun je meteen elk profiel bekijken en – mits je betalend lid bent – ook direct een berichtje versturen.

Speeddate
De term speeddaten is je vast niet onbekend. Het is een manier om in korte tijd allerlei nieuwe singles te leren kennen om te zien of je een klik hebt en wel eens op een langere date met elkaar zou willen. Normaal gesproken gebeurt dat in een restaurant of café, maar het kan ook gewoon op Vijftigplusdating.nl. Wanneer je op de knop Speeddate drukt die je bovenaan het scherm ziet staan kom je op een pagina waar je alvast het profiel van een ander lid ziet staan. Je mag nu aangeven of die persoon je wel leuk lijkt.

De informatie die je krijgt is helaas erg beknopt, dat is namelijk de foto, de leeftijd en de gebruikersnaam. Het was leuk geweest als er ook nog een korte uitspraak van die persoon zelf bij had gestaan, want nu beoordeel je vooral op iemands uiterlijk. Maar toch kan het een leuke manier zijn om nieuwe mensen op de site te ontdekken.

Contact leggen
Contact leggen met andere single vijftigplussers kan op meerdere manieren. De eerste manier is door het versturen van een ijsbreker, een standaardzin die je kunt kiezen om je interesse mee te laten blijken. Die kun je ook als gratis lid versturen, maar dan wel maximaal 3 per dag. Premium leden kunnen de ijsbrekers onbeperkt versturen.

Natuurlijk is het ook gewoon mogelijk om een tekstbericht te versturen. Dat is vaak ook de beste manier om echt iemands interesse te pakken te krijgen omdat je meteen iets persoonlijks kunt schrijven. Deze methode om contact te leggen is daarom ook alleen voorbehouden aan betalende leden.

Gegarandeerde contacten
Als een van de weinige datingsites garandeert Vijftigplusdating een minimum aantal contacten. Dit is niet zozeer een functie op de website, maar natuurlijk wel fijn om te weten. Wanneer je een abonnement va 3 maanden hebt afgesloten krijg je je geld terug als je niet met minimaal 2 andere singles contact hebt gelegd. Bij een lidmaatschap van 6 maanden is dat 4 contacten.


Privacy

Hoe zit het met de privacy en de veiligheid van Vijftigplusdating? Dat is met name bij een datingsite erg belangrijk, tenslotte zit je er niet op te wachten dat al je privégegevens op straat komen te liggen. Met de beveiliging lijkt alles prima in orde. Al moet hier wel bij aangetekend worden dat de site niet beschikt over de Thuiswinkel Waarborg of een Keurmerk Veilig Daten, dit in tegenstelling tot de grote concurrent 50PlusMatch. Maar je maakt wel op de gehele website gebruik van een beveiligde verbinding. Het SSL-certificaat dat daarvoor wordt gebruikt is uitgegeven door een gerenommeerde beveiligingsinstantie.

Wie de tijd neemt (zoals wij uiteraard hebben gedaan) om de algemene voorwaarden en het privacybeleid door te lezen komt daarin geen schokkende zaken tegen. Daarnaast is het voor betalende leden mogelijk om vervelende gebruikers te blokkeren, lees je op de site allerlei handige veiligheidstips voor tijdens het daten, kun je eenvoudig contact opnemen met de helpdesk en zijn de gegevens van het bedrijf achter Vijftigplusdating ook snel te vinden op de site. Tot slot kun je zonder problemen zelf je account verwijderen van de site wanneer je maar wilt.


Kosten vijftigplusdating

De kosten van Vijftigplusdating.nl liggen ongeveer op het gemiddelde voor Nederlandse datingsites. De site is dus niet uitgesproken voordelig maar ook weer niet enorm duur. Wanneer je een abonnement met een looptijd van 6 maanden neemt (wat ons betreft het minimum als je serieus een relatie zoekt) dan betaal je daar € 19,95 voor. Langere (en in de regel daardoor per maand goedkopere) abonnementen zijn helaas niet beschikbaar.

Betaalde mogelijkheden

Wanneer je een betaald abonnement neemt krijg je daar een aantal aanvullende functionaliteiten mee tot je beschikking waar het daten een stuk makkelijker en leuker van wordt:

 • Het is niet langer alleen maar mogelijk om berichten te lezen, zoals bij een gratis account al het geval is, maar je kunt zelf ook berichtjes naar andere leden versturen.
 • Je krijgt een leesbevestiging wanneer een berichtje dat je hebt verstuurd is geopend door de ontvanger.
 • Je kunt anoniem zoeken naar nieuwe profielen.
 • Het is mogelijk om opdringerige leden te blokkeren.
 • Advertenties worden verwijderd zodat je volledig ongehinderd kunt daten.
 • Je kunt alle foto’s van de andere singles bekijken.
 • Het is mogelijk om te zien wie er interesse in je heeft bij het Speeddate spel en wie jouw profiel heeft bekeken.

Wanneer Vijftigplusdating.nl je wel bevalt kan het dus een prima idee zijn om een betaald abonnement te nemen.


Bezoek Vijftigplusdating
Copyright Dik.nl 2023 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag