Relatieplanet

Wat is de beste gratis datingsite?

Datingsites zijn er in alle soorten en maten. Algemene datingsites voor iedereen of juist hele specifieke websites die zich speciaal richten op jongeren, ouderen of bijvoorbeeld hogeropgeleiden. Ook zijn er veel gratis datingsites te vinden op het internet en daar gaat dit artikel over. Welke gratis datingsites zijn er allemaal te vinden en welke is nu de beste? Lees vooral verder om de antwoorden op deze (en meer) vragen te ontdekken!


Is gratis ook echt gratis?

Op date gaan is al duur genoeg. Een drankje hier, een etentje daar en misschien ook nog wel een biosje als de wederzijdse klik er is. Dan is een gratis datingsite natuurlijk altijd welkom! Er kleven echter wel een aantal nadelen aan een 100% gratis datingsite.

In de eerste plaats zal je op een gratis datingsite veelal te maken hebben met mensen die het allemaal niet zo serieus nemen. Ze schrijven zich gratis in en 9 van de 10 keer kijken ze na de inschrijving niet meer naar het profiel om. Dit resulteert in veel inactieve accounts. De één die nog wél naar het profiel omkijkt doet dit vaak voor de fun. Een beetje ordinair vleeskeuren en checken of hij of zij nog wel in de markt ligt. Dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, maar de ervaring leert dat mensen doorgaans wat minder serieus zijn als het om een gratis profiel op een datingsite gaat. Wat dat betreft is het precies hetzelfde als met alle andere zaken in het leven die je overal gratis en voor niets kunt krijgen: er zit weinig waarde aan en zodoende handelen we daar ook naar.

Inschrijven is sowieso op bijna alle datingsites wel gratis. Dit doen de websites om de drempel laag te houden en zodoende meer leden te vergaren. Op die manier kun je rustig op je gemak ontdekken of een datingsite bij je past en wil je van meer functionaliteiten gebruik maken, dan kun je altijd een betaald profiel overwegen. Voordat we de voordelen daarvan met je doornemen hebben we hier eerst een drietal websites waarop je je 100% gratis kunt inschrijven en waarop de leden doorgaans een stuk serieuzer zijn dan op de gratis datingsites.


HappyPancake logo

HappyPancake

HappyPancake is een nieuwe populaire gratis datingsite die is aan komen waaien vanuit Scandinavië. Voordeel van HappyPancake ten opzichte van veel andere gratis datingsites is dat er altijd een gratis versie beschikbaar zal zijn. Andere sites bieden vaak een gratis proefperiode of basisaccount waar je eigenlijk niets mee kan. Bij HappyPancake kun je ook met een gratis account contact opnemen en berichten versturen.

Bezoek Happy Pancake
Relatieplanet logo

Relatieplanet

Relatieplanet behoort sinds de begindagen van het internet al tot de populairste datingsites van Nederland. Ze hebben een ledenaantal waar je U tegen zegt en de kans is dan ook groot dat je hier gaat vinden wat je zoekt. Want alhoewel de naam doet vermoeden dat alle leden op zoek zijn naar een serieuze relatie vind je hier ook wel leden die op zoek zijn naar een spontane date of nieuwe vriendschappen. Aanmelden is geheel kosteloos. Je kunt dus op je eigen tempo ontdekken of Relatieplanet iets voor je is.

Bezoek Relatieplanet.nl
Pepper logo

Pepper

Pepper is qua werking misschien wel de leukste van de 3. Hier vul je namelijk geen profieltekst in, maar ontwikkel je een fotocollage die precies beschrijft wie jij bent en waar je interesses liggen. Een afbeelding zegt tenslotte meer dan 1000 woorden. Ook op Pepper vind je weer leden die op zoek zijn naar uiteenlopende zaken: van serieuze relaties tot vluchtige contacten. Inschrijven is ook hier weer helemaal gratis zodat je rustig kunt checken of Pepper past bij wat jij zoekt.

Bezoek Pepper
Badoo logo

Badoo

Waar Relatieplanet misschien wel de grootste datingsite van Nederland is, behoort Badoo al jaren tot één van de grootste datingsites ter wereld. Je hoeft echter niet bang te zijn dat je stad en land moet afreizen om je droomman of droomvrouw te vinden, want de website en de app maken gebruik van je huidige locatie. Je ontmoet dus in een handomdraai singles die zich in jouw directe omgeving bevinden. Extra leuk op Badoo is het kennismakingsspel. Je krijgt in een razendsnel tempo vrijgezelle mannen of vrouwen voorgeschoteld waarbij je direct kunt aangeven of het lid ‘hot or not’ is. De werking is dus vergelijkbaar met het oude ‘hot or not’ of het ‘nieuwe’ Tinder. Inschrijven doe je hier weer zonder kosten en de mogelijkheden met een gratis account zijn ruim te noemen.

Bezoek datingsite Badoo

Gratis datingsites vs. betaalde sites

Zoals gezegd is een groot nadeel van gratis datingsites het minder serieuze karakter van de leden. Mensen zitten voor de fun op een datingsite of kijken na de aanmelding niet meer om naar het profiel waardoor er veel inactieve accounts ontstaan. Websitebeheerders proberen dit op te vangen door dag in dag uit de profielen te controleren, maar de fakers filter je er niet zo eenvoudig uit.

Meestal scheelt het vaak ook aan budget bij de gratis datingsites om alle profielen handmatig te controleren. Iets wat voor een betaalde datingsite natuurlijk een stuk makkelijker is. Ze hebben tenslotte meer budget te besteden en dit zie je niet alleen terug in de kwaliteit van de profielen, maar eigenlijk door de hele website heen wel. Zo is er bij betaalde datingsites vaak een goede app of mobiele website beschikbaar zodat je niet per se achter je laptop of pc hoeft te zitten om gebruik te kunnen maken van de datingsite. Je kunt waar en wanneer je maar wil op zoek naar je droomman of droomvrouw. Iets wat vandaag de dag toch echt wel een must is.


Beperkte mogelijkheden

Ook zijn vaak de mogelijkheden op een gratis datingsite redelijk beperkt. Je kunt profielen bekijken en een berichtje versturen, maar dat was het dan ook meestal wel. Betaalde datingsites bieden je wat dat betreft doorgaans meer opties. Een goed matchingsysteem bijvoorbeeld. Aan de hand van een vragenlijst zoekt de software achter het systeem automatisch naar singles die mogelijkerwijs goed bij je zouden passen. Dit is erg handig, vooral op een datingsite met duizenden of zelfs meer dan een miljoen leden. Hier zie je vaak al gauw door de bomen het bos niet meer en dan kan een goed matchingsysteem uitkomst bieden.

Uiteraard kun je op deze sites ook gewoon zelf bladeren door de profielen en in veel gevallen kun je niet alleen een geschreven berichtje sturen als je iemand op het oog hebt, maar bijvoorbeeld ook afbeeldingen, video’s, digitale geschenkjes of andere zaken waarmee je je interesse kenbaar kunt maken.


Veel reclame en spam

In de laatste plaats heb je op de gratis datingsites doorgaans te maken met (heel) veel reclame. De datingsite moet natuurlijk ergens inkomsten vandaan halen en advertenties tonen is voor veel websitebeheerders dé oplossing. Als dit mondjesmaat gebeurt is daar niet zo heel erg veel mis mee, maar overdaad schaadt en dat is toch wel iets wat je vaak terugziet bij de gratis datingsites. Je kunt nergens normaal op klikken omdat de advertenties over het hele scherm zwieren. Behoorlijk irritant dus als je serieus op zoek bent naar een goede match!

Veel gratis datingsites proberen je met advertenties vervolgens naar andere betaalde datingsites te lokken. Uiteindelijk is dus het doel van dergelijke websites dus alsnog om geld aan je te verdienen.

Als je je inschrijft op een gratis datingsite heb je daarnaast weinig controle over wat er met je data gebeurd. Zo gebeurd het vaker dat e-maillijsten en andere data worden doorverkocht. Op deze manier kom je dus binnen no-time op allemaal verschillende spamlijsten terecht. Vervolgens wordt je tot in den treure gespamt met aanbiedingen voor andere datingsites die vaak ontzettend duur zijn en vol staan met nepprofielen.


Freemium datingsites

We stelden eerder in dit artikel al dat je je praktisch op iedere datingsite vandaag de dag gratis kunt inschrijven. Veel dating websites maken gebruik van het zogenaamde freemium-model. Hierbij is je gratis inschrijving een proeflidmaatschap. Je kunt op je gemak rondneuzen op de website om te ontdekken of de website en haar leden aansluit bij hetgeen je zoekt. Bij sommige datingsites zijn de mogelijkheden die je hebt met je proeflidmaatschap zelfs ruim te noemen. Kun je bijvoorbeeld gewoon berichtjes sturen naar iemand waar je een oogje op hebt. Wil je van alle functionaliteiten gebruik maken, dan kun je er voor kiezen om over te stappen op een betaald abonnement.

Deze werkwijze is natuurlijk ideaal als je serieus op zoek bent naar een leuke date of een nieuwe relatie. Je ontdekt geheel kosteloos en risicoloos of een website bij je past. Pas als je er een goed gevoel over hebt kun je je beurs erbij pakken om zodoende je kansen te vergroten. Zoals gezegd zullen je kansen op het vinden van een leuke match op zo’n website groter zijn dan op een 100% gratis datingwebsite. Je weet tenslotte dat de overige leden op de website echt zijn en net als jij bereid zijn om wat te investeren in het vinden van hun grote liefde. De contacten zijn serieuzer en daarmee stijgen automatisch je kansen op het vinden van die ene leuke man of vrouw. Bovendien zit je nooit voor een langere tijd vast aan het lidmaatschap. Bij veel datingsites kun je zelf kiezen of je voor een maand, een kwartaal of een jaar lid wil worden en meestal is het lidmaatschap maandelijks opzegbaar. Mocht je dus al vrij snel je droompartner vinden, kun je gewoon zonder problemen je account opzeggen.


Zo aan het einde van dit artikel is de moraal van het verhaal relatief simpel: ja, er zijn 100% gratis datingsites, maar meestal wegen de nadelen niet bepaald op tegen het gratis gebruik van de datingsite. Ben je serieus op zoek naar een leuke date of een nieuwe relatie, dan kun je beter kiezen voor een gratis proeflidmaatschap bij gerenommeerde datingsites zoals Relatieplanet, Pepper of Badoo. Ook hier kun je je kosteloos inschrijven en dus geheel risicoloos op zoek gaan naar je droompartner. De kans dat je hem of haar gaat vinden hier zal groter zijn dan op een 100% gratis datingsite, uitzonderingen uiteraard daargelaten.
Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Klik hier om je opmerking naar ons door te sturen.
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde & Dating

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? Vul het onderstaande formulier in:


Copyright Dik.nl 2018 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag