blank

Review HappyPancake

HappyPancake, van die titel alleen al word je blij, toch? In Zweden en Finland is dit in ieder geval een van de grootste online datingwebsites. Sinds februari 2018 verovert Happy Pancake ook langzaam de Nederlandse markt. In de vorm van een website én een mobiele app. Niet op de eerste plaats omdat het een gratis datingsite is! Laten wij in Nederland nu net gek zijn op gratis diensten.

De website van HappyPancake ziet er netjes en verzorgd uit. Alle basisfunctionaliteiten die je nodig hebt om online te daten, zijn gratis beschikbaar. Er zijn geen extra, betaalde functies dus er ontstaat geen hiërarchie tussen betalende en niet-betalende leden. Overigens ‘betaal’ je indirect aan HappyPancake doordat er her en der advertenties staan. Maar tijdens het online daten scroll je gemakkelijk langs deze advertenties, zonder dat deze jouw date ervaring in de weg zitten. Hoog tijd om dieper in te gaan op deze veelbelovende datingsite.

Bezoek Happy Pancake

Pluspunten

  • Volledig gratis datingsite
  • Internationaal succes is al bewezen
  • Verificatie met een selfiescanner
  • Overzichtelijke website met mooie functionaliteiten

Minpunten

  • Af en toe advertenties

Wat kun je lezen in deze review?


Inloggen & Inschrijven op HappyPancake.nl

Je kunt je eenvoudig inschrijven voor HappyPancake. Je moet je e-mailadres, geslacht, je geaardheid, locatie en leeftijd invullen. Daarna ontvang je een e-mail met een activeringslink. Als je geen zin hebt om de gegevens handmatig in te vullen, kun je gebruikmaken van de Facebook-plugin.

Verificatie met een selfie
Het stond al kort benoemd onder ‘voordelen van HappyPancake’: de selfiescanner. Met behulp van deze scanner, maak je via een webcam of mobiele camera een foto van jezelf. Vervolgens wordt deze foto handmatig gecontroleerd door de medewerkers van HappyPancake. Nadat je bent goedgekeurd krijg je een ‘badge van echtheid’ op je profiel. Zonder deze badge kun je overigens ook gebruikmaken van HappyPancake, maar het is natuurlijk fijn om te weten dat je met ‘echte’ mensen aan het chatten bent en dat zij dat ook van jou weten.


Matching en profielen

HappyPancake heeft geen uitgebreid matchingsysteem. Je moet zelf de digitale zoektocht naar een nieuwe liefde in gang brengen. Dat is gelukkig geen probleem, met het handige zoeksysteem is het zelfs heel leuk! Dat er geen matchingsysteem is, nemen we HappyPancake niet kwalijk. Qua kosten kan dat natuurlijk niet uit.

Voor wie is HappyPancake bedoel?
HappyPancake opent haar digitale deuren voor alle mensen die serieus willen daten. Geslacht, leeftijd of etniciteit maakt hierbij niet uit: iedereen is welkom om op zoek te gaan naar een leuke chat of gezellige date, die misschien ooit uitloopt op een relatie. HappyPancake wordt minder vaak gebruikt om vreemd te gaan (wat je met name ziet bij website zoals SecondLove) of om seksueel getinte afspraken in te plannen (wat je veel ziet bij dating apps zoals Tinder, hoewel hier ook relaties uit voortkomen).

Hoe ziet een profiel op HappyPancake eruit?
Tijdens het aanmelden heb je nog niet zoveel gegevens ingevuld. Hierdoor heeft je profiel nog niet echt vorm als je voor het eerst inlogt op HappyPancake. Je kunt het profiel verder aanvullen met een profieltekst, jouw persoonlijke interesses, uiterlijke kenmerken, informatie over je levensstijl, werk en wereldbeeld. Wij merken dat mensen op HappyPancake over het algemeen goed hun best doen om het profiel netjes in te vullen. Dat is prettig, want om te weten of je een potentiële match bent met iemand, wil je iets meer context dan alleen een foto.

Wat is wereldbeeld precies?
Wereldbeeld is een opvallend onderdeel van de profielen op HappyPancake. Een groot aantal datingsites komt niet verder dan uiterlijke kenmerken, persoonlijkheid en levensstijl. Wereldbeeld trekt dit iets breder, door ook een podium te bieden aan religieuze en politieke opvattingen. Daarnaast kun je jouw mening over het huwelijksbootje, kinderen of het werkende leven delen. Wat ons betreft een waardevolle toevoeging op profielinformatie.


Functies op HappyPancake

HappyPancake is een website met eenvoudige functionaliteiten. Op zich is dat niet erg, want alles wat je nodig hebt, is er, zonder poespas en toeters en bellen. In grote lijnen kun je zoeken naar een match, recente (flirt)activiteiten bekijken en berichten lezen en verzenden. Verder kun je de zoekcriteria en jouw eigen profiel wanneer je maar wilt aanpassen.

Laten we in ieder geval de zoektocht naar een match omschrijven. Deze begint allemaal met het aangeven van een geslacht en leeftijdscategorie. Goed om te weten: HappyPancake is tevens geschikt voor hetero-, bi- en homoseksuelen. Daarnaast kun je de filters aanscherpen met andere profielgegevens. Hoe meer gegevens je invult, hoe kleiner de range waarbinnen je zoekt, hoe kwalitatiever je matches. Zorg dat je de opties een beetje open houdt, want soms komt liefde uit onverwachte hoek!

Altijd toegang tot jouw matches
HappyPancake heeft een gratis app voor je mobiele telefoon of tablet. Daardoor kun je op elk moment van de dag kijken naar nieuwe matches, nieuwe leden, nieuwe berichtjes et cetera. Je bent niet langer afhankelijk van je computerscherm. De app is gratis en is te downloaden voor Android- en iOs-besturingssystemen.

Unieke accountinstellingen
HappyPancake onderscheidt zich redelijk op het gebied van accountinstellingen. Er zijn binnen je account een paar zaken die opvallen, zoals de mogelijkheid om je zoekgeschiedenis te bekijken. Als je een dag ervoor een leuke jongen of meid zag staan, maar je had geen tijd of inspiratie voor een leuk bericht, dan kun je hem of haar later gemakkelijk weer op zoeken. Daarnaast kun je aangeven dat je ‘beperkt’ wil chatten. Dat houdt in dat je slechts een selectie van de leden toegang verleent tot de chat, in het kader van kwaliteit boven kwantiteit. De rest van de accountinstellingen zijn ook goed, maar niet per se de moeite waard om in deze review te bespreken.


Privacy en veiligheid

Veiligheid staat bij HappyPancake voorop. Je merkt het al tijdens het aanmelden en het uploaden van je foto, die handmatig gecontroleerd moeten worden. Dat geeft toch een vertrouwd gevoel, ook ten aanzien van andere gebruikers. Verder surf je uiteraard via een beveiligde SSL-verbinding. Hoewel je op HappyPancake dus geverifieerde profielen hebt, betekent dit niet dat je al jouw persoonlijke informatie vrij moet geven. Je kunt zelf kiezen of je jouw echte naam, foto en persoonlijke gegevens vrijgeeft of dat je de website liever eerst op anonieme wijze verkent. In het kader van veilig daten raden we je aan om uitsluitend af te spreken met mensen die een ‘echtheidsbadge’ op hun profiel hebben staan.


Kosten

We sluiten deze review af met misschien wel het allermooiste kenmerk van HappyPancake… De prijs. Zoals je inmiddels al weet, is HappyPancake volledig gratis. Dit is een van de weinige gratis datingsites uit Nederland. Apps die oorspronkelijk gratis te gebruiken waren, zoals Tinder, zijn inmiddels betaald. Het is fijn dat HappyPancake geen betaalde opties aanbiedt. Nu heeft elke gebruiker namelijk gratis toegang tot de volledige date-ervaring zoals deze bedoeld is.

Laat je niet afschrikken door advertenties
HappyPancake kiest de advertenties die je te zien krijgt niet actief uit. Je krijgt dus een aantal advertenties voorgeschoteld die de ene keer aansluiten bij jouw interesses, de andere keer meer weg hebben van ‘spam’. Wij willen benadrukken dat elke advertentie veilig is. Je hoeft er niet op te klikken maar kunt er rustig langs scrollen zonder er aandacht aan te besteden. Overigens verschijnen de advertenties niet als pop-up. Dat is een groot voordeel!


Bezoek HappyPancake
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag