Relatieplanet
X

Tinder alternatief: welke datingapp is beter dan Tinder?

Tinder alternatief: welke datingapp is beter dan Tinder?

Swipe links. Swipe links. Swipe rechts. Wow. Wat een knappe vent. Zeker weten rechts! En we hebben de kern van Tinder direct te pakken: een ordinaire vleeskeuring waarbij het vooral om oppervlakkigheid draait. Heb je de looks (en eventueel een leuke BIO), dan kun je rekenen op veel matches. Ben je wat minder gezegend qua uiterlijk vertoon, maar ben je misschien wel de slimste, liefste en meest betrokken persoon ter wereld? Dan is de kans groot dat er maar weinig mensen kennis zullen maken met dat prachtig mooie mens dat verscholen gaat achter dat minder mooie uiterlijk. Zonde, want wie weet vind jij je droompartner (en hij of zij jou) wel via het internet, maar is een alternatief op Tinder een veel betere ontmoetingsplaats. We hebben daarom de beste alternatieve datingapps voor Tinder voor je op een rijtje gezet in dit artikel.


Tinder alternatieven

We gaan er in het vervolg van dit artikel gemakshalve maar even vanuit dat je toch nét iets meer zoekt dan een (eenmalige) seksbuddy. Een leuk gesprek, een gezellige date of misschien toch wel dé liefde van je leven. In dat geval zijn er diverse alternatieven op Tinder die je eens zou moeten proberen. We hebben de belangrijksten voor je op een rijtje gezet.


Badoo logo

Badoo

Badoo is een speler die zich al veel langer op de datingmarkt begeeft. De internationale website is al sinds jaar en dag niet meer weg te denken en kent miljoenen leden over de gehele aardbol. Je hoeft echter niet bang te zijn dat je voor een eerste date op het vliegtuig moet stappen. De app van Badoo werkt namelijk op basis van locatie en laat zodoende alleen leden zien die zich in de directe omgeving bevinden. De mogelijkheden van Badoo zijn een stuk ruimer dan die van Tinder en Happn. Dit komt omdat de app een verlengstuk is van de gewone website. Daarom kun je bijvoorbeeld een veel uitgebreider profiel invullen (waardoor je kansen stijgen bij de overige leden) en zoeken naar leden met dezelfde interesses. Erg leuk is het kennismakingsspel binnen de app. Qua werking is dit hetzelfde als bij Tinder: je kunt mensen die je leuk vindt naar rechts vegen en mensen die je interesse niet wekken swipe je simpelweg naar links. Elkaar allebei een swipe naar rechts gegeven? Dan kun je via de app direct contact met elkaar opnemen en een gesprek beginnen. Om de app te kunnen gebruiken zal je wel een profiel aan moeten maken op Badoo, maar dit kan gelukkig helemaal helemaal gratis.

Bezoek datingsite Badoo
Pepper logo

Pepper

Pepper is ook weer zo’n datingsite die al jaren actief is als matchmaker. En met succes, want het matchingspercentage op Pepper ligt hoog. Dit komt misschien wel door de insteek die ze hanteren. In tegenstelling tot veel andere datingsites maak je op Pepper geen ellenlang profiel aan, maar laat je middels foto’s (en eventueel video’s) zien wie je bent en waar je interesses liggen. Dol op paardrijden? Zet een actiefoto in je profiel. Helemaal idolaat van een bepaalde zanger of popgroep? Kan gewoon in je collage vermeld worden. Op deze manier krijgen leden van tevoren al een goed beeld van elkaar en helpt dit tijdens de gesprekken die je voert nadat er wederzijdse interesse is. Ook op Pepper is het inschrijven weer helemaal gratis en is dat nodig om gebruik te kunnen maken van de app. Uiteraard zijn ook hier de mogelijkheden weer een stuk uitgebreider dan op een app als Tinder. Zo kun je bijvoorbeeld zelf zoeken naar nieuwe matches en onbeperkt door de profielen bladeren. Iets wat bij de gratis variant van Tinder natuurlijk niet mogelijk is.

Bezoek Pepper
Parship logo

Parship

De laatste datingapp die we in dit rijtje bespreken is voor de serieuzere mensen onder ons. Waar Badoo bijvoorbeeld in de basis is opgericht om nieuwe vriendschappen te sluiten en Pepper weliswaar serieuze relaties oplevert, maar toch vaak ook nog wordt gebruikt om gewoon een gezellige date te scoren, draait het bij Parship om het vinden van de liefde van je leven. Dat ze hier succesvol in zijn mag blijken uit de statistieken: 1 op de 3 leden op Parship vindt er een serieuze relatie. Dit komt voornamelijk door de persoonlijkheidstest die je bij je aanmelding moet invullen. Op basis van deze test word je vervolgens aan potentiële matches gekoppeld. Door deze manier van werken kom je sneller in contact met mensen die mogelijkerwijs goed bij je passen en is de kans op slagen een stuk groter dan bij overige datingapps. Inschrijven op parship is wederom weer gratis, maar dus wel nodig om gebruik te kunnen maken van de app.

Bezoek Parship
Relatieplanet logo

Relatieplanet

De grootste datingapp van Nederland is uitgegroeid vanuit de datingsite Relatieplanet.
Over het algemeen vinden gebruikers Relatieplanet beter dan Tinder, omdat het minder oppervlakkig is doordat je niet hoeft te swipen. De automatische matching werkt makkelijker en is vaak accurater dan Tinder. Ook het berichtensysteem werkt erg gebruiksvriendelijk. Relatieplanet heeft een iets serieuzere insteek dan Tinder of Happn, maar dit zorgt wel voor serieuzere partnervoorstellen en lijdt sneller tot een relatie.

Bezoek Relatieplanet.nl

De voordelen van Tinder

Alhoewel we het in de intro van dit artikel zo doen lijken, is Tinder natuurlijk niet alleen maar bar en boos. De eerste Tinder-huwelijken zijn inmiddels gesloten en dat toont toch wel aan dat mensen zeker wel de liefde van hun leven kunnen vinden op het platform.

Ergens is het wel mooi, met die technologie van nu, dat je met een simpele swipe je grote liefde kunt ontmoeten. Niet langer ben je afhankelijk van je eigen netwerk, de lokale kroeg of mensen die je spontaan op straat tegenkomt. Je kunt gewoon vanaf de luie bank op zoek gaan naar leuke mannen of vrouwen en daarbij is vooral je doelstelling bepalend of Tinder de ideale app is of niet. Want hoe je het ook wendt of keert: Tinder is relatief oppervlakkig. Het draait voornamelijk om uiterlijk. En heb je eenmaal een match, dan moet een gesprek er nog maar van komen. Door de populariteit van Tinder krijgen veel mensen (lees: vooral vrouwen) een overdaad aan avances op zich afgevuurd.

Meer dan eens kan het voor komen dat je een leuke man of vrouw ontmoet via Tinder, hem of haar een berichtje stuurt en wacht op een antwoord tot je een ons weegt. Erg vervelend, maar verplaats je voor het gemak eens even in de ander; wat als jij 100 berichten op een dag krijgt met “hey”? Zou je dan op elk berichtje reageren?

Uit de massa springen is op Tinder daarom knap lastig. Je moet er niet alleen goed uitzien, maar ook met een verrassende openingszin op de proppen komen om de aandacht te trekken. En heb je dan eenmaal een gesprek, dan is dit vaak van korte duur. Tinder loont zich niet om langere gesprekken op te hebben. Veelal wordt na een aantal berichtjes over en weer gegevens uitgewisseld om op een andere manier het contact te vervolgen. Via Whatsapp, Facebook, Instagram of Snapchat bijvoorbeeld. Wat er vervolgens gebeurt is natuurlijk per situatie verschillend, maar we hoeven je vast niet uit te leggen dat één van de belangrijkste doelstellingen van mensen op Tinder toch wel ‘de seksdate’ of ‘Netflix & Chill’ is.


Happn

Om nog eventjes in de categorie nieuwe datingapps te blijven: Happn. Een prima alternatief op Tinder. Het grootste voordeel ten opzichte van Tinder is toch wel dat je er de deur voor uit moet. De werking van de app is namelijk simpel, maar doeltreffend: je moet elkaar in real-life tegen zijn gekomen om te kunnen matchen. Logischerwijs zal je dus maar weinig matches krijgen als je op de luie bank blijft hangen.

De app speelt in op een situatie die we waarschijnlijk allemaal wel eens hebben meegemaakt: je loopt in een drukke winkelstraat of staat op het perron op een trein te wachten en ziet vanuit je ooghoek een oogverblindend mooie man of vrouw. Jullie kijken elkaar aan, glimlachen naar elkaar en verdwijnen (voorgoed) uit elkaars ogen. Met Happn hoeft dit laatste niet langer het geval te zijn. Via de app kun je simpel checken of de dame of heer in kwestie ook gebruik maakt van de app en zo ja, kun je aangeven dat je hem of haar wel ziet zitten. Is de interesse wederzijds? Dan kunnen jullie een gesprek aanknopen wat wellicht tot meer leidt.


Met welke intentie wil jij online daten?

Met dit artikel hebben we niet geprobeerd Tinder in een kwaad daglicht te stellen. In tegendeel zelfs. Voor sommige doeleinden is Tinder dé absolute topper. Voor het vinden van een seksbuddy bijvoorbeeld of om gewoon – lekker oldskool – hot or not te spelen. Voor het vinden van een serieuze relatie of een gezellige date is Tinder minder geschikt. Enerzijds omdat het uiterlijk vertoon een (té) grote rol speelt binnen de app en anderzijds omdat een gesprek aanknopen op Tinder niet zo eenvoudig is als op de overige apps die we in dit artikel benoemd hebben.

Natuurlijk speelt uiterlijk ook daar wel een rol, maar wie weet is de rest van jouw profiel zó uitnodigend dat mensen – ondanks dat je misschien op het eerste oog niet direct hun type bent – tóch contact met je opnemen om je beter te kunnen leren kennen. Inschrijven is overal gratis en het loont dus om gewoon eens een kijkje te nemen. Niet geschoten is altijd mis en omdat je inschrijving gratis en vrijblijvend is, verlies je uiteindelijk helemaal niets. Hoogstens wat van je tijd, maar dat gebeurt (waarschijnlijk) ook als je op Tinder gaat wachten tot je droomman of droomvrouw voorbij komt.
Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Klik hier om je opmerking naar ons door te sturen.
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde & Dating

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Relatieplanet
Copyright Dik.nl 2019 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag