14 Tinder ervaringen & vragen door gebruikers

14 Tinder ervaringen & vragen door gebruikers

Laatst bijgewerkt: 26 maart 2020

Van alle verschillende datingsites en datingapps is Tinder op dit moment verreweg de populairste manier om online te daten. Vrijwel elke single heeft Tinder op zijn telefoon staan of de app op zijn minst wel eens een keertje geprobeerd. De ene single vindt Tinder helemaal geweldig en de ander heeft er juist weer helemaal niets mee.

Voor dit artikel hebben we daarom aan een aantal Nederlandse singles vragen gesteld over Tinder. De reviews zijn echt maar de namen zijn vaak gefingeerd om de privacy van de single in kwestie te beschermen. Heb je ook een eigen ervaring of mening over Tinder? Dan kun je die onderaan dit artikel met ons delen. Ook dan mag je uiteraard een schuilnaam gebruiken.


blank

1: Waarom ben jij Tinder gaan gebruiken?

“Onenightstands hebben is niet iets waar ik blij van word”
– Marjolein (25 jaar)

Zoals zoveel mensen heb ik Tinder vooral op mijn mobiel gezet omdat ik nieuwsgierig was. Ik was toen wel single maar niet echt druk op zoek naar een relatie. Zoals wel vaker komt van het een het ander en ging ik toch binnen een paar weken al een paar keer op date. Dat was leuk om te doen maar er zat niet echt geschikt relatiemateriaal tussen en onenightstands zijn niet echt iets waar ik blij van word. Ik kreeg het toen een tijdje heel druk met mijn nieuwe baan en kon niet zoveel daten.

Toch was mijn interesse in een relatie wel gewekt en zodra het weer rustiger werd (een maand of 5 geleden) ben ik weer op Tinder gegaan, maar dan wel minder vrijblijvend. Binnen een paar weken had ik toen mijn huidige vriend ontmoet. Het is dus volgens mij wel zo dat je de juiste motivatie moet hebben op Tinder om te vinden wat je zoekt. Anders blijft het alleen bij swipen en daten voor de lol.


2: Wat vind je het leukste moment op Tinder?

“Als een jongen me leuk blijkt te vinden geeft dat een kick”
Sanne (22 jaar)

Het leukste moment vind ik het wanneer ik zie dat ik een match met iemand heb. Ik kies namelijk heel selectief alleen die profielen uit die ik 100% aantrekkelijk vindt. Als zo’n knappe jongen me dan ook leuk blijkt te vinden geeft dat wel een kick moet ik bekennen.

Ik ben van nature niet de meest zelfverzekerde persoon, dus als een leuke jongen me liket op Tinder is dat gewoon een leuk moment. Op dit moment gebruik in Tinder dus ook vooral zo, om de leukste jongens te bekijken en me een prettige opkikker te geven als ik een match heb. Ik begin dus ook nooit zelf de chat.


3: Wat is jouw grootste afknapper?

“Als je zo communiceert wordt een relatie ook niks.”
Denise (27 jaar)

Mijn grootste afknapper is denk ik wanneer mannen alleen maar “Hallo” of “Hoi” zeggen als ze me een berichtje sturen, of een afgezaagde openingszin. Als je zo communiceert wordt een relatie ook niks. Ik kan er gewoon niets mee en vaak antwoord ik dus niet eens. Of ik stuur ook alleen een nietszeggende groet terug, waardoor de bal weer bij hun ligt. Dan moeten ze alleen wel van heel goede huize komen wil het nog de goede kant op gaan hoor!

Ik vind het zo gemakzuchtig als je niet eens de moeite neemt om me een zinnige reactie te sturen waar ik zelf ook weer op in kan haken. Dus mannen neem het volgende maar van mij aan: als je wilt laten zien dat je een vrouw op Tinder leuk vindt, neem dan de moeite om meteen een paar zinnen te typen die ook echt over haar gaan!


blank

4: Waarom ben je de app gaan gebruiken?

“Vanaf het eerste moment vond ik het een vleeskeuring.”
Jolande (31 jaar)

Ik heb Tinder geïnstalleerd omdat ik op zoek was naar een serieuze relatie. Dat was meteen als niet de juiste insteek volgens mij. Ik had enkele vriendinnen die op Tinder een serieuze date hadden gevonden en eentje heeft daar zelfs een vaste relatie eraan overgehouden.

Omdat ik zelf ook alweer 3 jaar vrijgezel was ben ik Tinder dus ook gaan proberen. Vanaf het eerste moment vond ik het een vleeskeuring en dat gevoel is eigenlijk nooit weggegaan. Het gaat voor minstens 90% om het uiterlijk en dat ligt me gewoon niet zo. Ik denk dat het niet handig was dat ik meteen serieus op zoek wilde, terwijl mijn vriendinnen gewoon lol wilden hebben en toevallig tegen iemand aanliepen die ook wel in was voor iets serieus.

Ik ben er na een tijdje maar weer af gegaan en ben nu lid van een gewone datingsite. Daar heb ik ook nog geen relatie gevonden, maar het past wel een stuk beter bij me.


5: Heb je al veel leuke matches gehad op Tinder?

“Je zit veel te snel aan je maximum van 3 likes”
Sander (32 jaar)

Ik zit nu iets meer dan een jaar op Tinder en het bevalt me best wel goed. Ik vond het een beetje jammer dat je maar zo weinig matches kunt krijgen want je zit al veel te snel aan je max van 3 likes. Toch heeft met dat in de eerste week al wel een paar leuke dates met dezelfde meid opgeleverd.

Toen dat na een paar weken toch niets werd en ik weer op Tinder begon (als ik met iemand aan het daten ben doe ik verder weinig met datingsites of apps waar ik lid ben) viel me op dat ik al snel weer een paar leuke likes had, waarna de aandacht van andere singles weer verdween.

Toen heb ik dus ontdekt dat je het beste in korte sprintjes van Tinder gebruik kunt maken, want als je na een korte pauze weer begint te swipen levert dat meer op dan doorlopend bezig te blijven. Zo gebruik ik nu dus steeds de app en ik heb gemiddeld eens per maand een match die wel met me op stap wil. Nog geen relatie daaraan overgehouden, maar ik houd zo wel de moed er beter in.


blank

6: Wat vind je de sterkste kant van daten via Tinder?

“Tinder is gewoon makkelijk en snel om op te daten”
Anne (24 jaar)

Ik vind het vooral fijn dat je zo makkelijk kunt daten en dat het ook gewoon heel leuk is. Ik heb geen computer en vind gewone datingsites gewoon best wel onhandig. Tinder is helemaal voor de telefoon ontworpen en is dus ideaal. Als je inlogt met Facebook staan je leukste foto’s zelfs al direct op je profiel dus je kan meteen beginnen met swipen.

Het is makkelijk om tussendoor of onderweg even nieuwe profielen en matches checken en je kunt ook makkelijk via de mobiel met elkaar chatten. Het wordt voor mij pas lastig bij de openingszin maar dat is het fijne als je een vrouw bent want nog altijd beginnen de mannen vaak al met chatten.


7: En wat vind je minder van Tinder?

Dat het grootste pluspunt (makkelijk en snel) ook meteen voor veel mensen een valkuil is doordat diepgang vaak ontbreekt.

Tinder is handig en ik vind daten makkelijker dan ooit, maar ik zoek wel gewoon een serieuze relatie en wil dus ook meer dan een paar letters of woorden plus een emoji met elkaar delen. Daar selecteer ik dus vooral op nu, dat iemand bereid is meteen wat moeite te steken in het contact.


8: Hoe makkelijk is de datingapp te gebruiken?

“Op Tinder leek hij heel saai maar in het echt is hij echt leuk”
Lotte (23 jaar)

Nou voor mij was het best nog wel moeilijk, maar daar ben ik achteraf heel blij om. Ik had een tijdje geleden per ongeluk een profiel naar mijn likes geveegd. Zijn Tinder was precies wat ik niet leuk vind. De profielfoto was bijvoorbeeld hij die naast zomaar een snelle auto stond. Hij begon meteen met me te chatten en ik dacht, ach laat ik hem een kans geven. Nou ik ben nog nooit zo vrolijk geworden van chatten met iemand die ik nog helemaal niet kende. De afgezaagde profielfoto was ik al snel weer vergeten en we zijn al binnen een week op een date geweest. Inmiddels hebben we 3 maanden een relatie. Hij is in het echt heel anders dan hij zich voordeed op Tinder. Ik heb hem alleen nog niet verteld dat we eigenlijk per ongeluk nu wat met elkaar hebben (en ik denk dat ik het nog maar een tijdje blijf verzwijgen…).


9: Betaal je voor Tinder Plus?

“Als ik straks werk heb maar nog geen relatie neem ik Tinder Plus”
Max (22 jaar)

Ik ben nog student en heb weinig geld te besteden elke maand dus ik betaal zelf niet voor Tinder. Ik merk wel dat dit niet makkelijk is om dan op te vallen. Alle singles die ik ken gebruiken Tinder en dan snap ik zelf ook wel dat het lastig wordt om als gratis lid op te vallen. Ik ben blij met de matches en dates die ik krijg, maar als ik straks vast werk heb maar nog geen leuke relatie heb gevonden neem ik denk ik wel meteen Tinder Plus. Ik wil namelijk best wel graag een vaste vriendin hebben.


10: Is de app alleen geschikt voor losse contacten?

“Ik wil af en toe lekker genieten en daarvoor is Tinder ideaal”
Naomi (26 jaar)

Nee, ik geloof niet dat Tinder alleen geschikt is voor losse contacten, al gebruik ik de app zelf wel vooral daarvoor. Maar een paar vriendinnen van me hebben een vriend gevonden via Tinder dus ik zie om me heen dat je ook gewoon een serieuze relatie kan krijgen. Maar zoals ik al zei gaat het mij wel om de casual dates. Ik wil nog een tijdje geen vaste relatie maar wil wel af en toe wel lekker genieten en daarvoor is Tinder gewoon ideaal.


11: Is het moeilijk om contact te leggen met een match?

“Ik vind het wel zo beleefd om iets terug te typen als iemand wat zegt” Thomas (28 jaar)

Ik Tinder nu al bijna een jaar. Swipen en liken is makkelijk en ik krijg ook aardig wat matches, maar echt een contact tot stand brengen vind ik nog altijd lastig. Vrouwen hebben op elke datingsite veel keus en ook op Tinder is dat denk ik zo. Dan snap ik het wel dat je er al snel wat makkelijker mee omgaat, maar toch vind ik het wel zo beleefd om iets terug te typen als iemand wat tegen je zegt. Gelukkig zijn er ook genoeg vrouwen die dat wel doen en dan heb je ook al snel een leuke chat. Ik gebruik geen standaard openingszin maar probeer altijd met iets persoonlijks te beginnen. Dat helpt denk ik wel. Maar dan nog zijn er genoeg vrouwen die waarschijnlijk alleen maar willen swipen en niet echt op zoek zijn naar een date. Die zullen dus waarschijnlijk nooit antwoorden, hoe leuk of origineel je ook uit de hoek komt!


12: Wat zou jij nieuwe gebruikers aanraden?

“De eerste indruk is echt het aller belangrijkste op Tinder.”
Thomas (28 jaar)

Toen ik zelf begon met Tinder was ik veel teveel gericht op de profielen van andere mensen. De grootste valkuil was voor mij namelijk dat ik Tinder eerst meer als een spelletje zag. Lekker door de profielen swipen, je kent het waarschijnlijk wel. Helaas leverde dat die eerste weken amper wat op. Ik begon pas echt leuke matches te krijgen toen ik heel kritisch naar mijn eigen profiel ging kijken. Ik ben online gaan zoeken naar tips om je Tinder profiel aantrekkelijker en opvallender te maken en heb die toegepast. De eerste indruk is echt het aller belangrijkste op Tinder heb ik daardoor ondervonden. Want daarna kwamen er steeds meer matches waar ik echt wat aan had. Uiteindelijk heb ik via een andere weg mijn huidige vriendin ontmoet, maar ik weet vrij zeker dat het via Tinder ook al snel wat geworden zou zijn.


13: Is Tinder alleen maar voor jongeren?

“Tinder is soms een heerlijke freak show.”
Maaike (42 jaar)

Ik denk niet dat Tinder alleen voor jongeren is, want ik zit er nu net een half jaartje op en ik vermaak me er kostelijk mee. Af en toe leuke matches krijgen wordt afgewisseld met wat leuke flirts. Maar Tinder is soms ook een heerlijke freak show. Met mannen die voor mijn gevoel geen idee hebben hoe ze op een vrouw overkomen. Veel heren van mijn leeftijd op Tinder zijn al eeuwig vrijgezel en dus vaak ook geen geweldige catch. Anderen komen net uit een lange relatie en zijn soms ronduit eenzaam. Die vinden je dan bijvoorbeeld veel te snel al helemaal geweldig. Om over het deel wat nog steeds getrouwd is en wat ‘spanning’ zoekt nog maar te zwijgen. Ik vind dat vaak wel amusant maar ik benader het daten ook vrij losjes. En af en toe zoals ik al zei zit er echt een hele leuke vent tussen waarmee ik leuk kan chatten en soms ook echt mee uitga.


14: Kun je ook een echte relatie vinden op Tinder?

“Na vier weken gingen we al samen op vakantie.”
Hanneke (28 jaar)

Dat kun je wel zeggen! Ik heb inmiddels al 18 maanden een vaste relatie met mijn eerste Tinder match. Het klikte meteen bij het chatten en we zaten al binnen een paar dagen tegenover elkaar in een restaurant. Na vier weken gingen we al samen op vakantie en sinds een half jaar wonen we samen. Ik had nooit gedacht dat ik op Tinder iemand zou vinden waarmee ik de rest van mijn leven zou willen delen, maar het gebeurde wel en ook heel snel dus. We zijn heel blij met elkaar!


Heb je ook een mening over Tinder die je wilt delen met onze bezoekers? Dan kun je die hieronder achterlaten.foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger voor Dik.nl en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde & Dating

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2021 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag