Dik.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Hoe kun je Tinder op je pc of laptop gebruiken?

Hoe kun je Tinder op je pc of laptop gebruiken?

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Tinder is nog steeds dé dating app van dit moment. Iedereen heeft er weleens van gehoord, en er is haast geen single te vinden die niet naar een leuke date heeft gezocht via deze app.

Het simpelweg naar links of naar rechts swipen om een match te vinden, is voor veel mensen de ideale manier om andere singles te leren kennen. De meeste mensen gebruiken Tinder via hun smartphone, maar kun je het eigenlijk ook via de pc gebruiken? En zo ja, hoe? Wij zochten het voor je uit.


Tinder in het kort

Tinder doet het al jarenlang erg goed als dating app. De meeste singles hebben deze gratis app dan ook wel op hun telefoon staan. Niet meer hangen in een café, wachtend op die ene juiste persoon. En niet meer extra lang aan de bar in de sportschool blijven zitten op de hoop dat er een leuke man of vrouw aan zal schuiven. Sterker nog: met Tinder hoef je niet eens meer naar buiten om iemand tegen te komen. Je ontmoet ze gewoon online, in een omgeving waarin meer dan een miljoen singles in Nederland op zoek zijn naar een leuke date. Vanachter je schermpje kun je eerst even op je gemak bekijken of iemand wel of niet jouw type is, voordat je naar links of naar rechts swiped.


blank

Tinder op de pc

Voor wie de foto’s van zijn of haar potentiële matches liever groter wil zien, voor wie een smartphone met een klein (of misschien zelfs een gebroken) scherm heeft, of voor wie liever typt via een echt toetsenbord, zou Tinder voor op de pc dé oplossing kunnen zijn. Hoewel het gebruik van Tinder op de pc veel mensen een fijne oplossing leek, duurde het nog best lang voordat deze populaire dating app beschikbaar was voor op de computer.

En toen het eindelijk wel beschikbaar was, was dat slechts in een x aantal landen. Hierdoor is het in Nederland lange tijd niet mogelijk geweest om Tinder via je computer te gebruiken. Gelukkig is dat tegenwoordig anders.


Tinder Online

Op de website van Tinder kun je tegenwoordig een heuse desktopversie van de app gebruiken. Eerder was de procedure hiervoor heel omslachtig, omdat je pc als smartphone/tablet gezien moest worden om de app te kunnen installeren. Hierdoor moest je eerst een hoop andere stappen ondernemen, voordat je de app kon downloaden. Gelukkig is er tegenwoordig geen gecompliceerd proces meer nodig om vanachter je computer naar dates te zoeken. Sterker nog: het gebruik van Tinder op je computer is nu supersimpel.


blank

Hoe werkt tinder op je pc?

Je wilt nu natuurlijk graag weten hoe je Tinder op je computer kunt gebruiken, zodat je straks direct op zoek kunt gaan naar een leuke date. Gelukkig is dit heel simpel. Je surft gewoon even naar tinder.com, waar je vervolgens in kunt loggen. De app is gewoon via je browser te bereiken, net als bijvoorbeeld bij Netflix. Heb je al een Tinder-account? Dan is het slechts een kwestie van inloggen om via je pc toegang te krijgen tot de wereld van singles. Heb je nog geen account? Dan kun je deze heel makkelijk aanmaken. Om je aan te melden heb je slechts een geldig telefoonnummer nodig.

In het kort: Je surft naar de website van Tinder, logt in of meld je aan, en kunt daarna vanachter je pc zoeken naar die ene man of vrouw met wie jij wel een beschuitje zou willen eten.

Tinder app vs Tinder Online

Is Tinder Online dan precies hetzelfde als de Tinder app voor op je smartphone? Het antwoord op die vraag is: ja. Net als met de app op je smartphone kun je bij Tinder Online ook naar links of naar rechts swipen, alleen doe je dat nu met je muis. Naast het swipen heb je trouwens ook gewoon de mogelijkheid om op het kruisje of het hartje te klikken. Verder is Tinder Online dus precies hetzelfde als de app. Je hebt dezelfde functies tot je beschikking en dezelfde mogelijkheden als met de app voor op je smartphone. Via je computer kun je alleen de foto’s in het groot bekijken, waardoor je misschien iets beter kunt zien met wie je te maken hebt. En ook zal het chatten via de pc waarschijnlijk iets prettiger zijn dan via je smartphone.


Nadeel van de Tinder app

Het grootste nadeel aan de Tinder app op je smartphone is waarschijnlijk het formaat van je scherm. Hierdoor is het soms best moeilijk om een foto van iemand echt goed te kunnen bekijken. Heeft hij nou rood of bruin haar? En zijn haar ogen nou groen of blauw? Op het kleine schermpje van je telefoon zijn dit soort dingen vaak lastig te zien.

Maar de kleine foto’s zijn niet het enige nadeel. Ook het chatten met iemand kan via een smartphone soms wat moeite kosten. Niet alleen typen de meeste mensen minder snel op een smartphone dan op een gewoon toetsenbord, maar op zo’n klein schermpje heb je ook gewoon niet zo veel overzicht.


Tips voor het gebruik van Tinder

Je bent nu dus helemaal klaar om gebruik te maken van Tinder op je pc. Maar wist je dat er bepaalde dingen zijn die je kunt doen om meer matches te krijgen? Uit onderzoek van Tinder blijkt dat profielen die voldoen aan bepaalde ‘eisen’ het een stuk beter doen dan profielen die dat niet doen. Wil jij weten hoe je razendsnel een leuke date kunt vinden via Tinder? We geven je 3  tips.

1. Upload goede foto’s

Bij Tinder ga je eigenlijk toch wel voornamelijk af op iemands foto’s. Zorg er daarom voor dat de foto’s die je upload goed zijn. Wat volgens het onderzoek van Tinder de beste foto’s zijn om te gebruiken? Het antwoord op die vraag is: foto’s die van voren genomen zijn en waarop je lacht. Uit het onderzoek blijkt dat je 14% meer matches zult krijgen als je foto’s gebruikt waarop je lacht. Daarnaast zorgen foto’s die van voren gemaakt zijn en waarop je hele gezicht te zien is voor 20% meer likes. Lachen dus.

2. Doe wat moeite voor een goede openingszin

Helaas is het zo dat er heel veel mensen zijn die een gesprek met iemand beginnen met ‘hey’. Dat kun je voortaan beter uit je hoofd laten. Wil jij het gesprek met iemand aangaan, dan kun je beter voor een persoonlijkere benadering kiezen. Op die manier voelt het voor de ander niet alsof je hetzelfde bericht naar al je matches gestuurd hebt. Doe dus wat moeite voor een goede openingszin. Zet er bijvoorbeeld een vraag in. Hieruit blijkt direct dat je de tijd hebt genomen om iemands profiel te bekijken.

3. Wacht niet te lang met het sturen van een berichtje

Heb je een leuke match? Zorg dan dat je niet te lang wacht met het aangaan van een gesprek. Uit het onderzoek van Tinder blijkt namelijk dat maar liefst 95% van de matches binnen twee tot zeven dagen met elkaar afspreken. Heb je dus een match met iemand die je graag beter zou willen leren kennen? Wacht dan zeker niet te lang met het sturen of beantwoorden van een berichtje.


Tinder op je computer gebruiken

Na lang wachten is het tegenwoordig eindelijk mogelijk om Tinder op je pc te gebruiken, en dat is voor veel mensen ontzettend goed nieuws. Niet alleen is het via de computer makkelijker om de foto’s van andere singles goed te bekijken, maar ook het chatten met een match is een stuk handiger via een normaal toetsenbord. Gelukkig is het gebruik van Tinder op je pc ook nog eens heel simpel. Surf simpelweg naar de website en log vervolgens in (of meld je aan als je nog geen account hebt). Meer is er niet voor nodig om vanachter je laptop op zoek te gaan naar een leuke date. Wil je meer kans maken op een leuke match? Zorg dan voor foto’s waarop je lacht, en doe wat moeite voor een goede openingszin. Op die manier vergroot je de kans op een leuke date.foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Lexa
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag